Alla bilder är tagna av @julias.fotografi

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Tänkte göra en liten serie med tävlingsoutfits, de här är ingen outfit ingen de här är mest bara om vad jag har för utrustning.. eller jo, de är min tävlingsoutfit, jag byter bara emellan med vilket träns jag ska ha för jag använder båda tränsen på tävling.

(När det regnar så använder jag mina andra veredus skydd som de inte är ludd på)

Allt är länkat på bilderna så de är bara att trycka på den produkten ni vill åt så kommer ni dit och kan handla produkten. Lätt som en plätt..

Kram Olivia

Likes

Comments

Jag har ridit i många år och då ha jag ju haft några favoriter. Så jag tänkte att jag skulle presentera dem här för er så ni får veta lite mer om vad jag har ridit för hästar osv. Ni får gärna kommentera nedan sen om vilken av hästarna ni skulle vilja veta mer om, så kan jag göra ett enskilt inlägg om den hästen. Men jag tycker att vi sätter igång nu...
Krim II
Hästen som jag lärde mig rida på, han var en ridskolehäst på Svedens Ponnyklubb som är en ridklubb som ligger lite utanför Falun. De var den ridklubben jag också började rida på. Jag kommer inte ihåg så mycket om den hästen faktiskt för de var så många år sen, men de jag kommer iallafall ihåg att de var världens snällaste, asså verkligen världens snällaste häst. De var en B-ponny valack som älskades av alla barn, den var gammal när jag började rida så jag han inte uppleva den ponnyn så länge.

Cane
Eller jojo som han kallas på Falu Ridklubb där han går som ridskolehäst är ett riktigt charmtroll. Han är lat, seg och lite mera seg. Men världens snällaste i hanteringen. När man rider och är lite mera rutinerad så får han bus i ögonen. Man ser verkligen att han vill busa, vet inte hur många gånger han kastat av mig. Han är en av dem hästarna som jag bara red när jag bytte från Svedens Ponnyklubb till Falu Ridklubb.

Han är en Svensk Ridponny valack född -00.
Han är tävlad i hoppning och dressyr, jag har startat dressyr på honom och även hoppning, men endast klubbtävling i hoppning och även voltige han vi tävlat i. Vi har en del rosetter tillsammans. Väldigt många faktiskt och dem flesta är blå/gula, dock är ju dem blå/gula ifrån voltige tävlingarna.

Wild Pepper
Han som inte lärde mig grunderna i ridningen utan han som lärde mig ännu mera, han var inte min egna utan jag red honom 4-5 gånger i veckan.

Han var verkligen min favorit under den tid jag red honom, vilket var under 2 års tid. Jag red även en till häst där i samma stall som jag utbildade vidare. En fantastisk häst de också.

Pepper var iallafall en d-ponny valack född -95.
Han har tävlat upp till svår hoppning vilket är 1.35m för d-ponny.

Red Robin Riverdance
En d-ponny på Falu Ridklubb som jag även red väldigt mycket på ridskolan efter att jag slutade rida Jojo. Han var också en fantastisk ponny som jag också tyckte om väldigt mycket, han tävlade jag aldrig utan klubbtävlade endast honom då han inte funka på tävling (hopptävling då, dressyrtävling funkade han utmärkt på, men jag är ju hoppryttare och hoppningen funkade han inte till), så vi startade några små klubbtävlingar i hoppning istället.

Crazy As Me
Crazy som hon kallas är lite som hon heter, hon är lite crazy. Jag red henne också lite under en period, vi red ett klubbmästerskap och kom på en tredje plats vet jag. De är iallafall en storhäst som går som ridskolehäst på Falu Ridklubb. En fantastisk häst som dock funkar bäst inom dressyren, då hon inte vill tävla i hoppning mer.

Lucky Colour
Sedan har vi min gamla tävlingskamrat, de var en liten storhäst född -08, som gått fälttävlan tidigare men som nu går som ridskolehäst på Falu Ridklubb. Jag tävlade honom upp till div III i hoppning vilket var 1m, men han gjorde sig bäst runt 90 cm, om han hade kommit ut och tävlat mera så hade han kommit längre för vi tränade bana på 1m och hoppade enkelhinder på 1.20m på träningar. Vi hade väldigt kul tillsammans.

Smekeruds Malva
Min första egna häst, en travare som jag red in och utbildade till ridhäst som sedan såldes vidare. En fantastisk individ, kunde nog inte ha hittat en snällare individ som denna. Snäll i alla situationer och snäll mot alla, såsom hästar/djur och människor.
Saknar henne något enormt men jag vet att hon har de bra. Hon flyttade till en tjej i Norrköping som även hade ett syskon till Malva så hon står just nu med sin syster i samma stall.

Hon är född -07 och kom till mig 2016, alltså när hon var 9 år.

Fly By
Eller Flugan som hon kallas, gått 1.20m i hoppning hos tidigare ägare, hon går nu som ridskolehäst på Falu Ridklubb.
Jag började rida henne lite smått i våras och hopptränade henne någon enstaka gång. Men jag hoppas att vi kan börja träna lite igen nu i höst så får vi se vart de tar oss.
Hon är ett Svenskt Varmblod född -02

Fordina
Sist men inte minst har vi min lilla prinsessa, Fordina. Henne vet ni ju lite om så henne behöver jag ju inte presentera för er. Men vill ni lära känna/veta mer om henne så är de bara att kommentera.

Detta var alla hästar som har betytt mest för mig under den tiden jag har ridit. Hoppas att de var ett roligt inlägg så hörs vi antigen imorgon eller senare ikväll. Kram Olivia

Likes

Comments

Idag händer de mycket, tre hästar ska ridas och jag är mer än taggad. Som ni säkert såg i min veckoplanering så ska Fordina, Doris och en till häst ridas.

Jag va imorse kl 08 ute och gick med Pilot så han fick göra sina behov. Men nu ligger jag i sängen igen och ska försöka sova lite till så att jag orkar hela dagen/kvällen.

Jag ska åka till stallet vid 13.30 tänkte jag. Sen kl 14.15 så kommer Julia (@julias.fotografi) för hon ska fota mig idag. Så när hon kommer ska jag rida Doris, och henne rider jag i ungefär 30/40 min och en stund i skogen.

Efter de så bygger jag bana ute på hoppbanan för Fordina ska få hoppa lite till helgen. Så ungefär kl 16.00 rider jag henne och de blir ungefär 1 tim.

Sen fixar jag stallet och tar de lite lugnt innan jag kl 18.30 ska börja göra iordning en av ridskolans hästar som jag ska rida vid 19.00. De ska bli jättekul faktiskt.

Sen kommer jag komma hem vid 21.00 så de blir en lång dag i stallet. Men de blir kul. Pilot och jag kommer nog vara helt slut när vi kommer hem sen ikväll. Vi hörs lite senare idag så får ni ha de så bra så länge. Kram från mig och Pilot

Likes

Comments

Mål.. Alla har mål här i livet, vissa satsar högre än andra. Mitt största mål just nu är att rida ett SM, inte på Fordina men med någon annan häst någon gång framöver i livet så skulle de vara kul att få starta ett SM.

Målet som jag har med Fordina just nu är att debutera 130, men inte på något år, 2017 var vårat lära känna år, vi skulle lära känna varandra helt enkelt. Mitt mål 2018 kommer att vara att debutera 120 med henne, om vi gör de bra eller inte spelar ingen roll. Men jag vill debutera 120 iallafall, men de blir till hösten 2018.

Målet med mig själv är att jag vill få en bättre sits och jag vill lära känna min häst ännu bättre så jag kan använda så små hjälper som möjligt. Vilket inte är så chockerande kanske...? Eller?

För att jag ska kunna nå alla dessa mål så måste jag bli starkare i min kropp, jag måste börja träna och de kommer jag att göra.

Hösten som är kvar 2017 nu har jag som mål att iallafall starta någon 110 med felfritt resultat. Men vi får se hur de blir.

Nu ska jag gå upp och gå ut och gå med hunden så ses vi lite senare idag. Kram från mig och Pilot.

Likes

Comments

Jag har en brun Lippo Fazzino hoppsadel till salu om någon är intresserad. Superskön sadel men säljs endast då den inte sitter som den ska på hästen längre.

Sadeln är köpt ny från butik december 2016, och levereras/säljs med kopparjärn medium-wide (utbytbara kopparjärn). 17,5" i sitsen men känns mer som en 17".

En super sadel för ryttare med längre ben.

Franskinspirerad hoppsadel med extra framskuren kåpa och djupt säte. Mjuk AMS®-stoppning. Passar hästar med normal till rak rygg.

Nypris: 14.900 kr

Mitt pris: 13.000 kr, kan tänka mig den billigare vid snabb affär.


Likes

Comments

Jag tränade ju i lördags, och de gick verkligen super bra. Vi tränade mycket på övergångar och sidförande med bommar sen slutade vi med lite hinder på typ 90 cm.

Jag är så glad också för att min tränare sa också att hon har blivit superfin nu under sommaren, att hon har byggt mycket mera muskler och att hon vill jobba på ett helt annat sätt. Jag är så tacksam för att hon säger de för de ger ju bara mig en bekräftelse på att jag har gjort ett bra jobb med henne. Jag har nämligen inte tränat något för min tränare under sommaren.

Så jag är väldigt nöjd över mig själv och Fordina som har blivit så samarbetsvillig till att jobba och då blir det ju bara ännu roligare om hästen vill jobba också.

Nu ska jag snart iväg till stallet och rida lite så vi hörs lite senare ikväll, kram.

Likes

Comments

Veckoplaneringen av vecka 33 kommer här, de kommer bli många pass denna vecka.

Måndag: Fordina ska gå ett dressyrpass

Tisdag: Fordina ska få ridas ut i skogen i 30 min, Doris ska ridas lite lösgörande på banan.

Onsdag: Fordina ska hoppas liten bana till helgens tävlingar. Doris ska få ut i skogen och jogga lite på banan. Sen ska även en av Falu Ridklubbs hästar ridas, jag vet än inte vilken men någon av dem blir de.

Torsdag: Fordina ska ut i skogen igen och ridas där i ungefär 30 min, jag tror att Doris antigen vilar eller att ägaren rider en sväng.

Fredag: Fordina ska gå lösgörande på banan och Doris ska antigen ridas lite på banan eller få gå ut i skogen.

Lördag: Tävlingsdags för Fordina, vi tävlar nog 110cm med laget i div II i Vansbro.

Söndag: Uteritt för Fordina i skritt.

Detta är då min planering i veckan. Kram Olivia

Likes

Comments