Jag har nu redan varit i stallet och ska faktiskt snart iväg med familjen. Jag har nu under två dagar rensat och fixat i mitt skåp i stallet och har fått ihop mycket tvätt som ska tvättas imorgon så allt blir rent och fint tills F sedan ska sättas igång efter vilan. Jag har benskydd, schabrak, lindor, paddar, svansskydd, grimmor, allt möjligt helt enkelt.

Imorgon ska jag på ett möte sen blir de att tvätta hela dagen lång.. jag har även städat skåpet och fixat lite ute på logen så nu är det fint i stallet. Doris ska även joggas lite lugnt imorgon för hon blev vaccinerad igår (fredag) och då ska hon få joggas lite så hon fortfarande kan hållas igång.

Jag har lite abstinens just nu eftersom att jag inte rider lika mycket som jag brukar göra, nu rider jag ju bara de dagar jag har Doris och på onsdagar i ridguppen för då får jag låna en ponny från ridskolan. När F var igång så red jag varje dag och kunde bestämma lite själv om när och hur jag ville rida. Nu har jag inte lika mycket frihet men jag får fortfarande göra saker med Doris, jag ska nämligen börja hoppa med henne lite grann och så får vi se vart de leder någon stans. Hon har ju dressyrstam men hon kanske blir en klippa i hoppningen, vem vet?

Jag ska ta och fixa mig lite nu men tänkte kolla med er först kolla en sak med er..

Vad använder ni för sadlar på er/era hästar? Jag ska nämligen köpa ny sadel till F och är lite inne på en Prestige Versailles men skulle vilja veta vad ni har för något. Prestige Versailles och Prestige Meredith sitter bra på henne, med 34 i bommen. Men skriv här nere i kommentarerna om vad ni skulle rekommendera för sadlar.

Vi får höras mer ikväll så hörs vi, kram Olivia.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som rubriken lyder, vad har jag egentligen gjort sedan vi sågs sist? Jag har gjort mycket och det har hänt mycket, både roliga och tråkiga saker. Jag tycker att vi börjar med de roliga sakerna eller vad tycker ni..?

Vi kör på de roliga, haha!

Jag har debuterat 110 cm med F, gick inte som planerat, F var inte riktigt sig själv och jag var inte på topp. Men vi försökte iallafall ta oss igenom banan tillsammans. Vi tog nya tag sen gick det bättre. Jag gick lite fort fram där och det vet jag själv, så vi backade bak bandet lite och fortsatte på 1 m till det sitter.

Jag och F har även tagit en placering med laget, en andra plats. Super kul, min första placering med F dessutom.

Doris som jag började rida är super, en super tjej som jag älskar att arbeta med, hon ska även få hoppa lite framöver så får vi se vad hon tycker om att få en riktig hoppryttare på ryggen. Ska bli väldigt kul att få hoppa in henne iallafall, hon är hoppad lite tidigare med de var ett tag sen så hon får komma igång lite igen så får vi se vad hon tycker om de. Jag känner bara allmänt att det kommer att gå super eftersom att hon är så samarbetsvillig och framåt och vill lära sig nya saker.

Jag har även startat F på hemmatävlingen på Falu Ridklubb, vi startade en 80 och en 90 och båda rundorna var faktiskt bra utifrån dem förutsättningarna vi hade. 90 rundan var dock den bättre rundan av de två som jag hoppade. Första rundan blev det två volter och en bom ner även lite tidsfel, andra rundan en volt och ett tidsfel.

Jag har även börjat rida ponny igen, rider nu en d-ponny valack på onsdagar, en ridskoleponny faktiskt som är så sjukt kul att jobba med. Red honom två gånger förra veckan, onsdag och torsdag sen fick jag frågan om att tävla honom den helgen. Så det blev till och med en dressyrtävling för mig (hoppryttaren.. haha) så nu rider jag han numera på onsdagar. Super kul, innan jag red honom hade jag inte ridit ponny på 1,5 år så de var lite litet och sätta sig på honom haha, med det gick super bra på tävlingen också. Han är ju bara 6 år och det var hans andra dressyrtäving så det var tänkt som en liten rutin på tävlingsbanan. Han var väldigt spänd inne på banan men på framridningen var han underbar.


Nu kommer det lite tråkigare nyheter, riktigt tråkiga faktiskt..

Hade en hoppträning och F var inte sig själv och hade inte varit de på ett tag, vi ringde till veterinären och bokar en tid för en besiktning. Vi får tid nästa dag och sen när vi kommer dit så springer jag med henne som på en besiktning och veterinären säger direkt att hon inte travar som hon ska, vi gör böjprover, går ut och longerar och samma sak där, hon travar inte riktigt. De är bakknäna som inte är som de ska, vi ger henne bedövning i båda bakknäna och låter de verka.

Efter en stund senare så travar jag med henne igen och då säger veterinären att hon travar normalt nu. Och de var ju ändå skönt å veta att vi då fick reda på vad problemet var, att det är något i bakknäna. Vi bestämmer oss för att röntga bakknäna och som tur var så var det inget på röntgen. Så det är en överansträngning som hon har i båda bakknäna, lite mer på vänster.

Men ändå skönt att vi fick reda på vad de var för fel. Hon fick kortison i båda bakknäna och även penicillin, hon skulle vila i 2-3 veckor och vi är på 1,5 veckor nu med vilan och hon är faktiskt förvånansvärt lugn för att vara F. Hon brukar annars kunna sprängas i luften efter två vilodagar. Vi ska iallafall på återbesök v 43 eller 44 och får då svar på om behandlingarna har hjälpt eller om vi behöver någon mer behandling, just överansträngda bakknän kan i vissa fall ta några behandlingar innan det blir bra men vi får hoppas att de är kortvarigt i Fordinas fall.

Sen gäller det att göra en riktigt bra rehab och igångsättning så att det inte kommer tillbaka.

Detta var lire om vad som har hänt de två senaste månaderna så hoppas jag att vi kommer ha kul tillsammans här på min blogg så hörs vi lite senare. Kram Olivia

Likes

Comments

Nu tänker jag att jag ska försöka komma igång igen med skrivandet på denna blogg, det har varit lite tomt men jag kände att jag behövde denna paus för att få tillbaka motivationen lite igen. Och nu känner jag verkligen att jag har fått det.

Imorgon kommer det upp ett inlägg om vad som har hänt den senaste tiden så att ni hänger med lite om vad dem nya inläggen kommer att handla om så att inte allt blir helt rörigt för er.

Hoppas att ni kommer fortsätta att kolla in på denna blogg för jag tycker att det ska bli riktigt kul att börja igen.

Kram Olivia

Likes

Comments

Alla bilder är tagna av @julias.fotografi

Likes

Comments

Contains affiliate links

Tänkte göra en liten serie med tävlingsoutfits, de här är ingen outfit ingen de här är mest bara om vad jag har för utrustning.. eller jo, de är min tävlingsoutfit, jag byter bara emellan med vilket träns jag ska ha för jag använder båda tränsen på tävling.

(När det regnar så använder jag mina andra veredus skydd som de inte är ludd på)

Allt är länkat på bilderna så de är bara att trycka på den produkten ni vill åt så kommer ni dit och kan handla produkten. Lätt som en plätt..

Kram Olivia

Likes

Comments

Jag har ridit i många år och då ha jag ju haft några favoriter. Så jag tänkte att jag skulle presentera dem här för er så ni får veta lite mer om vad jag har ridit för hästar osv. Ni får gärna kommentera nedan sen om vilken av hästarna ni skulle vilja veta mer om, så kan jag göra ett enskilt inlägg om den hästen. Men jag tycker att vi sätter igång nu...
Krim II
Hästen som jag lärde mig rida på, han var en ridskolehäst på Svedens Ponnyklubb som är en ridklubb som ligger lite utanför Falun. De var den ridklubben jag också började rida på. Jag kommer inte ihåg så mycket om den hästen faktiskt för de var så många år sen, men de jag kommer iallafall ihåg att de var världens snällaste, asså verkligen världens snällaste häst. De var en B-ponny valack som älskades av alla barn, den var gammal när jag började rida så jag han inte uppleva den ponnyn så länge.

Cane
Eller jojo som han kallas på Falu Ridklubb där han går som ridskolehäst är ett riktigt charmtroll. Han är lat, seg och lite mera seg. Men världens snällaste i hanteringen. När man rider och är lite mera rutinerad så får han bus i ögonen. Man ser verkligen att han vill busa, vet inte hur många gånger han kastat av mig. Han är en av dem hästarna som jag bara red när jag bytte från Svedens Ponnyklubb till Falu Ridklubb.

Han är en Svensk Ridponny valack född -00.
Han är tävlad i hoppning och dressyr, jag har startat dressyr på honom och även hoppning, men endast klubbtävling i hoppning och även voltige han vi tävlat i. Vi har en del rosetter tillsammans. Väldigt många faktiskt och dem flesta är blå/gula, dock är ju dem blå/gula ifrån voltige tävlingarna.

Wild Pepper
Han som inte lärde mig grunderna i ridningen utan han som lärde mig ännu mera, han var inte min egna utan jag red honom 4-5 gånger i veckan.

Han var verkligen min favorit under den tid jag red honom, vilket var under 2 års tid. Jag red även en till häst där i samma stall som jag utbildade vidare. En fantastisk häst de också.

Pepper var iallafall en d-ponny valack född -95.
Han har tävlat upp till svår hoppning vilket är 1.35m för d-ponny.

Red Robin Riverdance
En d-ponny på Falu Ridklubb som jag även red väldigt mycket på ridskolan efter att jag slutade rida Jojo. Han var också en fantastisk ponny som jag också tyckte om väldigt mycket, han tävlade jag aldrig utan klubbtävlade endast honom då han inte funka på tävling (hopptävling då, dressyrtävling funkade han utmärkt på, men jag är ju hoppryttare och hoppningen funkade han inte till), så vi startade några små klubbtävlingar i hoppning istället.

Crazy As Me
Crazy som hon kallas är lite som hon heter, hon är lite crazy. Jag red henne också lite under en period, vi red ett klubbmästerskap och kom på en tredje plats vet jag. De är iallafall en storhäst som går som ridskolehäst på Falu Ridklubb. En fantastisk häst som dock funkar bäst inom dressyren, då hon inte vill tävla i hoppning mer.

Lucky Colour
Sedan har vi min gamla tävlingskamrat, de var en liten storhäst född -08, som gått fälttävlan tidigare men som nu går som ridskolehäst på Falu Ridklubb. Jag tävlade honom upp till div III i hoppning vilket var 1m, men han gjorde sig bäst runt 90 cm, om han hade kommit ut och tävlat mera så hade han kommit längre för vi tränade bana på 1m och hoppade enkelhinder på 1.20m på träningar. Vi hade väldigt kul tillsammans.

Smekeruds Malva
Min första egna häst, en travare som jag red in och utbildade till ridhäst som sedan såldes vidare. En fantastisk individ, kunde nog inte ha hittat en snällare individ som denna. Snäll i alla situationer och snäll mot alla, såsom hästar/djur och människor.
Saknar henne något enormt men jag vet att hon har de bra. Hon flyttade till en tjej i Norrköping som även hade ett syskon till Malva så hon står just nu med sin syster i samma stall.

Hon är född -07 och kom till mig 2016, alltså när hon var 9 år.

Fly By
Eller Flugan som hon kallas, gått 1.20m i hoppning hos tidigare ägare, hon går nu som ridskolehäst på Falu Ridklubb.
Jag började rida henne lite smått i våras och hopptränade henne någon enstaka gång. Men jag hoppas att vi kan börja träna lite igen nu i höst så får vi se vart de tar oss.
Hon är ett Svenskt Varmblod född -02

Fordina
Sist men inte minst har vi min lilla prinsessa, Fordina. Henne vet ni ju lite om så henne behöver jag ju inte presentera för er. Men vill ni lära känna/veta mer om henne så är de bara att kommentera.

Detta var alla hästar som har betytt mest för mig under den tiden jag har ridit. Hoppas att de var ett roligt inlägg så hörs vi antigen imorgon eller senare ikväll. Kram Olivia

Likes

Comments

Idag händer de mycket, tre hästar ska ridas och jag är mer än taggad. Som ni säkert såg i min veckoplanering så ska Fordina, Doris och en till häst ridas.

Jag va imorse kl 08 ute och gick med Pilot så han fick göra sina behov. Men nu ligger jag i sängen igen och ska försöka sova lite till så att jag orkar hela dagen/kvällen.

Jag ska åka till stallet vid 13.30 tänkte jag. Sen kl 14.15 så kommer Julia (@julias.fotografi) för hon ska fota mig idag. Så när hon kommer ska jag rida Doris, och henne rider jag i ungefär 30/40 min och en stund i skogen.

Efter de så bygger jag bana ute på hoppbanan för Fordina ska få hoppa lite till helgen. Så ungefär kl 16.00 rider jag henne och de blir ungefär 1 tim.

Sen fixar jag stallet och tar de lite lugnt innan jag kl 18.30 ska börja göra iordning en av ridskolans hästar som jag ska rida vid 19.00. De ska bli jättekul faktiskt.

Sen kommer jag komma hem vid 21.00 så de blir en lång dag i stallet. Men de blir kul. Pilot och jag kommer nog vara helt slut när vi kommer hem sen ikväll. Vi hörs lite senare idag så får ni ha de så bra så länge. Kram från mig och Pilot

Likes

Comments

Mål.. Alla har mål här i livet, vissa satsar högre än andra. Mitt största mål just nu är att rida ett SM, inte på Fordina men med någon annan häst någon gång framöver i livet så skulle de vara kul att få starta ett SM.

Målet som jag har med Fordina just nu är att debutera 130, men inte på något år, 2017 var vårat lära känna år, vi skulle lära känna varandra helt enkelt. Mitt mål 2018 kommer att vara att debutera 120 med henne, om vi gör de bra eller inte spelar ingen roll. Men jag vill debutera 120 iallafall, men de blir till hösten 2018.

Målet med mig själv är att jag vill få en bättre sits och jag vill lära känna min häst ännu bättre så jag kan använda så små hjälper som möjligt. Vilket inte är så chockerande kanske...? Eller?

För att jag ska kunna nå alla dessa mål så måste jag bli starkare i min kropp, jag måste börja träna och de kommer jag att göra.

Hösten som är kvar 2017 nu har jag som mål att iallafall starta någon 110 med felfritt resultat. Men vi får se hur de blir.

Nu ska jag gå upp och gå ut och gå med hunden så ses vi lite senare idag. Kram från mig och Pilot.

Likes

Comments