View tracker

Mina mål 2017

Jag tänkte att det kanske är kul för er att ni kan få ta del i mina mål 2017, jag har jätte mycket drömmar nästa år men jag ska ta alla mina drömmar ett steg i taget, men jag tänker att jag skriver upp lite mål nu i detta inlägg.

1. Detta år kommer mest bli ett år för mig och Fordina där vi ska växa som ett team, så vi ska inte lägga tiden på en massa tävlingar, utan vi ska satsa på vissa tävlingar och dem tävlingarna ska vi göra bra. Alltså vi ska helst komma runt felfritt, men något enstaka pet gör inget. Utan det är känslan under ritten som ska vara bra, att jag känner att med mera träning så kommer vi fixar den här höjden tillsammans.

2. Under våren vill jag satsa på att ha stadiga rundor på LD/LC nivå alltså höjderna 90/100, endast den höjden eftersom att jag vill att vi ska bilda ett team och ett team ska vara sammansvetsat. Jag vill inte komma ut på en tävling i höst där jag ska debutera 110 och känna att det är jätte svårt, utan jag vill att 90/100 ska sitta till 99% innan man kommer ut på större tävlingar.

3. Debutera 110 hösten 2017 är faktiskt ett av mina mål, men detta mål kommer endast gå i uppfyllelse om jag och Fordina sätter stadiga rundor i LC först. Annars ska jag fortsätta jobba på att få stadiga rundor i LC under hösten också, för jag vill att allt ska ta sin tid innan man kommer upp i höjderna. Och drömmen hade ju varit att vi kom runt felfritt på våran LB (110) debut, det hade varit så kul.

4. Första tävlingen 2017 har jag redan planerat in att jag ska försöka vara i bra form till den tävlingen. Falu Ryttarsällskaps tävling den 18 Mars där jag hade tänkt att jag skulle bara försöka sätta nollan i både 80/90 klasserna.

5. Pay and Jump den 15 Januari har jag tänkt att jag ska vara med på och då starta 80 hade jag tänkt, eventuellt en start i 90 cm men vi får se.. det blir nog bara 80 cm för jag vill att det ska vara enkelt för oss.

6. Jag vet även att jag ska starta division III med laget i vår alltså 90/100. Och att jag ska starta division II i höst som då är 100/110. Så det ska bli jätte kul att ha som mål. 

Detta var lite om mina mål 2017, sen kommer det ju flera mål under året.. men dessa mål är dem som jag har satt nu under våren 2017, hoppas att det var kul att läsa lite om mina tankar kring 2017 så hörs vi, Kram Olivia

Likes

Comments

Denna outfit brukar jag ha när jag tränar, jag tycker att det är en väldigt stilren och snygg outfit. Jag tycker att den är så snygg också så att man kan ha den på tävling. Man kan till exempel vara byta ut tröjan till en beige eller brun kavaj så passar det tävling!

Jag tycker i alla fall att den är väldigt snygg och speciellt till bruna saker (alltså träns, förbygel och sadel).

Kram Olivia

Likes

Comments

OBS! Detta inlägg handlar enbart om mina åsikter och tankar kring Ps OF Sweden och deras produkter.

Frågan är precis som i rubriken, vad tycker du om Ps of Sweden?

Första frågan är då, vad tycker du om företaget?

Jag tycker själv att företaget är ett väldigt bra företag,som jobbar med att få ihop snygga produkter som är enkla och stil rena samtidigt som dem ska hjälpa hästen att få det bekvämare. Det ska alltså inte vara något tryck någon stans och speciellt inte i nacken eftersom dom har tagit fram sitt breda nackstycke.

Jag vet inte riktigt hur länge det har varit ett företag, men det har verkligen gått uppför för företaget. Om man pratar om Ps of Sweden så vet alla inom ridsporten vad man pratar om. Så dem är verkligen stora och inte heller bara i Sverige, jag vet att till exempel Geir Gulliksen använder produkterna och även många andra kända ryttare över hela världen.

Så jag tycker väldigt bra om företaget.


Vilket träns föredrar du?

Jag tycker att alla träns ser otroligt bekväma och sköna ut för hästarna samtidigt som dem alla är riktigt snygga. Men om jag fick välja ett träns så skulle jag nog välja High Jump Revolution eller Get Set Revolution av kategorin "snyggast" och om jag tar kategorin som ser skönast ut för hästen så skulle jag nog ta Flat Out Revolution, Get Set Revolution eller Youngter Revoluton. Deras hackamore är också väldigt snyggt och ser bekvämt ut för hästen. Jag har ju tränset Get Set Revolution på Fordina och jag tycker att det funkar super. Så jag skulle varmt rekommendera det för set är väldigt snyggt och det känns mycket skönare för hästen än till exempel micklem tränsen, jag menar inget illa mot er som har micklem träns på era hästar, dem fungerar säkert bra på era hästar men Get Set tränset fungerar bättre på min häst.


Vad tror du är bra med produkten?

Det som jag tror och vet är bra med produkten är deras breda nackstycke som fördelar trycket på nacken. Det ger hästen mer vilja att jobba igenom sig och inte spänna sig lika mycket. Sen är deras pannband väldigt förnuliga, men det tycker jag är bra. Det är lätt att ta av och byta mellan deras pannband med hjälp av ett klipps som sitter på pannbandet.


Vad tror du är mindre bra med produkten?

Jag har inte riktigt någon mindre bra med produkterna bara att dem kanske är lite dyra, men såklart så tycker jag även att dem ska vara de. Det är ett dyrt och bra märke så det är inte så konstigt om jag och även andra tycker att deras produkter är lite dyrare.


Vad tror du gör dem kända?

Jag tror att Ps of Sweden framförallt har blivit större genom att deras träns är så populära just nu. Alla vill ha sådana, för deras förminskning av tryck på hästens nacke bland annat. Varje gång man kommer till en tävling så ser man minst ett ekipage med någon produkt från Ps of Sweden.


Det har var som sagt bara mina egna åsikter och tankar kring deras produkter. Ni får gärna svara på samma frågor i kommentarsfältet som jag gjorde, det skulle vara jätte kul och läsa om era åsikter och tankar.

kram Olivia

Likes

Comments

Nu tänkte jag göra ett litet inlägg om frågor som folk har ställt mig privat, så hoppas att ni vill läsa.

Favorithäst? Det är ju såklart min häst, Fordina.

Vilken höjd (mankhöjd) på hästar anser du är bäst storlek för dig? Jag anser att storhästar från 155cm - 170 cm är bra storlek. Men det är endast för att jag har ganska långa ben och då kan jag få bättre skänkel läge på lite större hästar. Jag kan rida D- och C- ponnys men jag känner mig lite lång så jag föredrar helst storhäst.

Favoritfärg på häst? Jag har inte någon speciell favoritfärg på hästar, alla hästar är fina på sitt sätt. Dock tycker jag att skäckar är väldigt fina.

Föredrar du dressyr eller hoppning? Jag föredrar hoppning som är mitt största intresse. Men eftersom att hoppning inte fungerar utan dressyr och markarbete så gillar jag även dressyr väldigt mycket

Favorittecken på häst? Jag har inte heller något favorittecken, men jag kan tycka att en lykta och stjärna är fint på svarta eller bruna hästar.

Drömhäst? Min drömhäst är nog en svart hopphäst, som jag kan få utbilda själv till den jag vill ha. Jag vill komma upp i stora klasser med den i både hoppning och dressyr eftersom att det är viktigt med variation. Den ska vara snäll i all hantering och lätta att lasta så att man slipper stå någon timme innan man ska på tävling för då har man redan fått en dålig känsla innan man ens har börjat åkt på träningar eller tävlingar

Vad heter hästarna som du rider nu? Hästen jag rider just nu är endast min egna.

Vilken slags häst är tråkigast att rida? Jag tycker att det är tråkigast att rida hästar som bara antigen lallar runt och inte går fram alls och hästar som bara springer framåt så man inte har någon kontroll.

Vilken höjd tävlar du på just nu i hoppning? Jag tävlade i våras på en ridskolehäst på LD nivå, men jag satsar högre med min häst som jag har nu. Fordina har tävlat upp till 120 cm så vi ska väll börja från LD igen så vi kommer upp i klasserna tillsammans som ett team.

Vilka hästar är dem tre tråkigaste du har ridit? Det är nog en häst från Falu Ridklubb som heter Edie och även en häst som heter Tara från samma klubb. Jag får ingen bra känsla med dem hästarna. Jag kommer inte på en tredje häst men det finns nog någon på den ridskolan som jag inte gillar heller.

Hur ska en bra tränare vara i respektive gren? En bra tränare ska alltid vara positiv och ge positiv kritik, då blir oftast ryttarna positiva till träningen. Istället för att tränaren ska stå och skrika på en för då får man ju ingen bra känsla själv och då blir man upphetsad själv sen blir hästen spänd och då blir man sur på hästen för att den är spänd, så allt blir bara knas. I hoppning tycker jag verkligen att man ska ha en tränare som man trivs med, jag trivs jätte bra med min hopptränare. Man ska ha en tränare som gör bra övningar för ryttaren och hästen sen även en tränare som ser hur mycket man klarar av.

I dressyren så tycker jag precis samma sak, man ska ha en bra tränare som man trivs med. Tränaren ska göra passande övningar för hur rutinerade ekipaget är.

Jag hoppas i alla fall att det var lite kul att läsa detta, ni får också gärna svara på dem här frågorna i kommentarerna så jag får se vad ni tycker.

Kram OliviaLikes

Comments

Jag tänkte att jag nästan varje vecka ska komma ut med en markarbets/hopp - övning som jag tycker att ni där hemma kan testa eller kanske ge förslag till er tränare/ridlärare om ni vill göra något som är väldigt kul men ändå tränar både ryttare och häst.

Jag börjar med denna övning som jag tycker är väldigt bra för både ryttarens balans och följsamhet men även mycket bra styrke träning för hästen.

Det är alltså som ni ser på bilden två oxrar i en kombination på långsidan med ett galoppsprång mellan, alltså 7-7,5 meter för storhäst. Man kan ju ha längre eller kortare beroende på hur man vill träna. Om man vill träna mera styrka så skulle jag föredra att ha inhop hästen lite mera alltså i en mera samlad galopp och då får man ju också såklart korta avståndet lite grann mellan oxrarna. Man kortar precis hur mycket man vill beroende på om man har en liten häst eller stor häst. Jag skulle nog ha 7 meter mellan. Men då tränar jag ju endast på låga höjder, när det blir högre så länger jag avståndet 5 dm. Jag skulle rekommendera att ha en bom, före kombinationen, mellan oxrarna och en efter kombinationen. Då tycker jag att man kommer in och ut ur kombinationen mycket mera kontrollerat. Men om man vill ha bommarna så skulle jag föredra mjuka bommar, så att dem inte gör illa sig om dem skulle råka trampa på bommen. Jag kan lägga in en bild här nedan på hur dem bommarna ser ut.

Efter kombinationen så ligger det en sockerbit i ena hörnet, den behöver man inte ha där men det är bra att träna hoppa i hörn ibland så att dem lär sig det till tävling. Om man har en häst/ponny som springer ganska mycket efter hindren så skulle jag rekommendera att använda den sockerbiten då det ger som ett litet stopp tecken att den inte ska springa så fort eftersom att den nästan hoppar mot väggen sen får man även flytta ut dem lite med hjälp av höger tygel och vänster skänkel till väggen så att man inte hoppar rakt mot väggen. Med min häst så använder jag sockerbiten för jag känner att jag får mera kontroll då.

På andra långsidan så har jag bara en studs serie med tre hinder, men man kan ju välja om man vill ha tre eller fem stycken. Jag brukar variera lite så dem får träna på båda två. Men om man vill styrke träna lite mera så använder jag fem stycken.

Jag tänker att jag visar med en bild hur jag menar, sen kan man ju gör banan åt andra hållet också om man vill.

kram OliviaLikes

Comments

Sto född 2010 efter Stairwaw - Naturel, 168 cm och har gått upptill 120 med tidigare ägare.

Fordina, även kallad Skrållan blev min i december 2016. Skrållan har en fantastisk kapacitet och skulle kunna gå långt med rätt matchning. Jag hoppas att med rätt träning och inställning mellan mig och Skrållan så kan vi nog ta oss långt, inte så långt som jag hade hoppats men vi kommer iallafall kunna ta oss upp i klasserna.

Denna häst har verkligen det jag söker hos en häst, ett sto med stor kapacitet att gå dem högre klasserna. Jag älskar ju ston och detta är verkligen ett sto som alla i stallet kommer älska, hon sticker verkligen ut med sin kapacitet och hon älskar det hon gör. Känslan i hennes språng över hinderna går inte att beskriva med ord.

Så kul för min del också att få ta del av hennes kapacitet och fortsätta utveckla henne till den stjärnan hon kan bli. Jag tror verkligen på henne och dessutom är hon snäll som ett lam både i stallet, på träning och tävling. Och det är ju verkligen positivt enigt mig eftersom att hantering av hästen är väldigt viktigt om man till exempel vill åka iväg och ska lasta hästen och sen går inte hästen in i transporten och då har det ju redan blivit tråkigt innan man ens har kommit iväg.

Hon är verkligen en stjärna i mina ögon.

Hoppas att ni fick en liten inblick om vad jag har för häst så får ni se lite mera bilder och videos senare. Det finns dock någon kort video på henne på min instagram - teamnordkvist


Likes

Comments

Hejsan och välkommen hit!
Jag heter Olivia, 15 år och är bosatt i Dalarna, jag är en satsande ryttare inom ridsportens gren hoppning men tävlar även lite då och då i dressyr. Jag har haft denna blogg tidigare men jag känner inte riktigt att jag har haft tiden till det så jag tänkte börja om på nytt nu istället. Jag tänker att jag mest kommer blogga om det som händer i min hästvärd men det kommer även komma in lite mode och mycket saker kring min vardag i skolan tillexempel kommer också förekomma.

Det ska bli väldigt kul att komma igång igen och framför allt eftersom jag nu har fått hem min blivande stjärna som jag kommer ha så sjukt roligt med. Tänk alla träningar och tävlingar med denna stjärna, börja om på nytt och bara utvecklas tillsammans som ett team. Då jag tycker det är väldigt viktigt att häst och ryttare klickar och detta känns så bra.

Jag tänker att ni kanske nu har fått en liten inblick iallafall om vem jag är och om det är något ni undrar över så är det ju bara att skriva i kommentarerna.

Kram Olivia


Likes

Comments