Akryl

Igår kväll började jag på den här lilla kvadratiska saken. Jag höll på med en större målning men tröttnade, så jag struntade i den för ett tag och började på en ny. Kul att variera storleken på målning (denna är 20 x20) även om det blir lite pilligare än med de större målningarna. Känns dock som att den här hade blivit kul som stor målning också. Jag är inte helt övertygad gällande färgen i bakgrunden. Ett andra lager kanske den behöver i alla fall.

Hur skönt är det förresten inte att det varit sol de senaste dagarna? Tycker det är underbart.

Kram på er.

<><><>

Likes

Comments

Allmänt

En liten tillbakablick till i söndags när jag och familjen traskade ner till slottet för att se utställningen "Det eviga nuet" av Jan Svenungsson. Samma konstnär som formgivit och delvis byggt skorstenen som står i Tegnérparken. Jag är väldigt glad att vi gick på hans utställning, det var mycket av det han ställde ut som jag fastnade för. Jag tyckte mycket om hans abstrakta målningar. Det är så intressant också att se hur konstnärer väljer att hänga upp sina verk i förhållande till varandra i en utställning, för att verken ska få det andrum de behöver eller vad man ska säga.

<><><>

Likes

Comments

Digitalt

När jag skaffade ny mobil upptäckte jag även rit-funktionen i anteckningar. Så där har jag börjat experimentera för fullt nu. Med hjälp av en app som heter VidLab lägger jag sedan ihop bilderna i ett bildspel och det blir som en liten animation. Det är lite synd att det inte går att ladda upp filmsnuttar här, men vill ni se dem finns de på min Instagram.

<><><> 

Likes

Comments

Akryl

God morgon. I måndags hade jag en målardag och kunde då färdigställa den här, "Red Moon Sisters".

Resten av veckan vikarierade jag för fullt och har varit helt slut varje kväll. Det är så skönt att det är helg så jag kan pausa från jobbandet - även om jag bara tycker om barnen mer och mer. Men det bästa med att fredagen äntligen kom var att Agnes kom hem för att stanna här en hel vecka nu när hon har sportlov. Så det blir inget jobb för mig nästa vecka av den anledningen.

Chansen finns också att några av dagarna blir målar-dagar när hon träffar Uppsalakompisar. Jag har införskaffat fler målardukar, både stora och små, så jag fram emot att se vad som landar på dem. Skaparlusten har kommit som på köpet mellan jobbpassen, och det är så befriande!

Kram på er.

<><><>Likes

Comments

I mitt huvud, Akryl

God morgon! Ännu ett veckoslut. Jag jobbade onsdag, torsdag, fredag. Så det känns bra, och så skönt att vakna upp till helg. Igår var jag så sjukt trött. Jag somnade 18 och sov i någon timme tills mamma väckte mig, vilket inte var det lättaste. Jag tappade uppfattningen om tid och rum totalt innan jag vaknade till ordentligt. Tror jag såg något barn som stod i mitt rum också innan jag fattade var jag befann mig. Ingen aning vad min hjärna höll på med. Drömde jättekonstigt inatt också. Jag och massa andra människor var med i nån typ bana med zombies, och vatten som steg. Det var lite som hunger Games fast med zombies? Jättekonstigt i alla fall. Kämpa på hjärnan, kämpa.

Bilderna föreställer två närbilder av en målning som jag började på i början av veckan tror jag, och fick gör en paus i och med jobbandet. Hade gärna målat klart den under veckan, men det får bli nu i helgen om jag känner för det. Mitt största motto i målandet är ju att det ska vara kravlöst. Inga deadlines. Då mår jag som bäst, och konsten också.

Kram och trevlig helg.
<><><>

Likes

Comments

Målningen jag gjorde i lördags såg ut såhär till slut. Det är också den jag lyckades göra en liten video av, när jag målade den. Och som jag sagt tidigare, Gud va svårt det är att måla när det filmas samtidigt. Det är lite som när läraren ska stå och stirra över axeln när man ska försöka lösa ett mattetal. Jag blir i alla fall spänd. Jag tror dock att det är en vanesak. Jag gjorde två teckningar innan som jag spelade in, och den här tredje målningen blev i ju bäst av de tre.

Jag hade förresten en väldigt skön söndag. Jag åt frukost, duschade, gick på en timmes lång promenad, åt lunch, var lite fysik-hjälp till annan (satt dock mest och klagade över hur dåliga och jobbiga uppgifterna var), åt tacos, kollade på farmen och innan jag somnade pratade jag i telefon med Agnes. Mysigt! :

Idag har jag inget speciellt som jag måste göra. Jag har dock länge tänkt att jag vill köpa större bredare penslar. Skulle också behöva fler målardukar. Så kanske att jag kilar ner en sväng på stan. Ibland blir jag så otroligt stressad av att gå på stan ensam, kan få en klaustrofobisk känsla av att alla tittar på mig. Så vi får om jag känner för att handskas med de hjärnspökena idag eller inte. Vore ju kul med lite nya grejer. 

Kram på er.

<><><>

Likes

Comments

God morgon! Någon kanske minns att jag typ hade gett upp den här. Förra helgen lyckades jag till slut måla till lite konturer och även lite GLITTER! På alla bladen alltså. Det syns inte så väl när ljuset i bilden blev ojämnt, men så är det i alla fall. Ögonen glittrar faktiskt de med. 

Nu ska jag ta tag i den här söndagen!

Kram på er. 

<><><>
Likes

Comments

I mitt huvud

Gud vad trött jag varit den här veckan. Har jobbat fyra dagar, och det är väldigt mkt mer än vad jag brukar. Det är vikarie på förskola jag jobbar som, det är jättetrevligt men väldigt utmattande också. Och ibland märker jag att jag verkligen får kämpa för att tygla mina prestationskrav. Jag är så trött på att ibland bli fast i tanken på att göra rätt hela tiden. Att jag varit sysselsatt har ju dock skonat mig från den ångest jag kan få av att ha för mycket tid att döda. Så det har varit positivt.

Planen var att lägga mig tidigt igår, typ 22, men jag känner mig alltid som mest inspirerad på kvällen så det slutade istället med att jag suddade ut skissen till en gammal målning och skissade upp nytt motiv (till vänster i bilden), samt skrev ner små idéer för fortsatt jobb på den, samt en annan målning.

Idag har jag faktiskt nästan bara målat och lyssnat på musik (Är besatt av Miss you med Gabrielle Aplin, älskar henne) det blev dock inte fortsättning på idéerna från kvällen innan, började på nytt istället. Jag försökte spela in video på när jag målade, men det är så sjukt svårt? Det blir bara inte alls lika bra när jag vet att det filmas. Jag kanske lägger upp nåt av det på instagram ändå. Försöker bara hitta en app där man kan lägga till musik i video-klippen. Och helst där det inte bara finns "Happy birthday" och "Christmas choir" som gratis-låtar. Kanske är för mycket begärt.

Nu ikväll har jag ju såklart sett på mellon vilket självklart även inkluderat: äta chips och choklad, spekulera kring bidragen med Linnea över sms, samt hyscha åt familjemedlemmar som tror att programmet går ut på att beklaga sig över varje nummer - 5 sekunder in i numret. Ganska trevligt ändå. Tycker bra bidrag gick vidare också. Alltid något i denna gråa värld.

Fast NÅGOT som är något är ju att en domare stoppat Trumps inreseförbud. Åh herregud. Tack. Lite hopp. Det var på tiden. Jag hoppas så innerligt att han ska få ännu fetare hybris och göra ett stort snedsteg och bli avsatt. Skönt i alla fall att det finns högre uppsatta än Trump som har vett i skallen. Heja dem.

Bild från promenad förra helgen.

God natt på er.

<><><>

Likes

Comments

Hallå, hallå! Jag har alltså pillat lite med lera igen! Hade rätt svårt att komma på hur håret skulle vara. Jag ville inte göra det på samma sätt som på min första lerfigur, det kändes fett tråkigt. Så det blev långa, flytande längder.

Jag tycker hon var fin redan innan hon fick glittriga ögonlock, men jag kunde inte låta bli att dutta på lite. Jag upptäckte precis att vi hade klitterfärger och blev alldeles för exalterad. Det är just när jag hittar något som kan förnya mitt skapande som jag blir inspirerad på nytt. I alla fall för stunden, sen behöver det inte ta lång tid innan jag tröttat ut mig igen. Men viljan nu är i alla fall att fortsätta experimentera med glittret, i någon målning tror jag.

Jag skulle väldigt gärna också vilja testa en annan lera. Den här är rätt torr och inte jätteföljsam när man ska forma den, man behöver en del vatten. Fördelen med denna är ju att den lufttorkar och inte behöver brännas, så det är nackdelen med annan "bättre" lera kanske?

Kram på er.

<><><>

Likes

Comments