Digitalt

Allt jag gör i min konst är väldigt experimentellt. Jag provar mig fram. Försöker så gott det går att vara orädd. Det låter kanske överdrivet i någons öron, att en skapandeprocess skulle vara något känsligt. Men det kan det vara.

När jag börjar tänka i "fint" och "fult" och att det jag skapar ska vara något att visa upp, blir det både svårt, olustfyllt och ångestladdat. Och oftast inte speciellt "fint" heller för den delen.

Att variera och prova olika vägar och tekniker, förvekliga en tanke sekunden efter jag fått den, att skapa innan jag hinner dömma ut idén, gör underverk för min inspiration och skaparglädje. När det är som bäst är jag som i en bubbla där nån annans åsikt helt saknar betydelse, jag slutar betrakta mig själv utifrån, och bara kör.

Min tanke med det här inlägget är att ta er med i min process lite. Hur den såg ut senast jag blev uppslukad av att experimentera på nya sätt.

Till att börja med har jag börjat använda snap chats "Stickers"-funktion mycket. (man skär ut en del av en bild som man sen kan applicera på andra bilder). Jag fick en tanke om att använda händer i bilderna på något sätt. Så jag tog lite märkliga bilder på mina egna händer och lade svartvitt filter på dem.

Jag gjorde dem till "stickers" i snap chat och använde dem sedan i ett kollage jag gjort innan med massa bilder på mitt eget ansikte. Och då blev det något helt annat, lite som att jag ba "here I am, varsågod!". Eller nåt.

Sedan dök tanken upp om att blanda in blommor. Så ja vandrade ut på balkongen och lekte paparazzi i blomkrukorna :) och la lite olika filter på dem. Sedan experimenterade jag loss med händer och blommor och bilder jag redan hade i kamerarullen. Här är fem ytterligare bilder som blev till i samma veva:


Så det var en liten tour i en liten process. Hoppas det var lite kul att få följa med.

Hej och kram och hoppas ni har en hyffsad sommar hittils!

<><><>

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I mitt huvud, Polychromos

Närstående undrar ibland varför de flesta tjejer jag målar är ledsna. "Kan du inte göra en som ler?" Svaret på det är - jo, men det hade inte varit något jag själv tyckt känts lika intressant. För vems skull skulle jag måla någon som ler? Jag ser min konst som min egen lilla oas där jag får kasta ur mig vad som helst, och därför får det vara hur dysters som helst, om det nu är det jag känner för.

Jag förstår ju såklart att människor som bryr sig om en kanske blir lite oroliga. Även om jag såklart ritar dystra bilder när jag bär på negativa känslor, så behöver det inte alltid betyda att jag själv mått dåligt när jag målat dem.

Jag tycker att en bild är intressant när den ger intryck av en stämning eller känsla. Bilder är som häftigast när de rör till det i en. När det snuddar vid det allra mänskligaste inom en. Och de här mörka, sorgsna, förvirrade, förtvivlade, längtande, tomma, ängsliga, tvivlande känslorna rör vid en så djupt. Vill jag få en känsla och ett djup i en bild blir det naturligt att jag plockar fram de känslorna.

Så äre med det. Kram! 

<><><>


Likes

Comments

God morgon! Vaknade för en stund sedan, vid 9, men hade kunnat sova 2h till... :/ men jag måste vända tillbaka dygnet lite. Jag kan liksom inte låta bli att va uppe till 01 när det är då det är som lättast att rita. Det känns 10 gånger lättare att skapa i skydd av nattens mörker eller nåt haha.

Hur som helst, skrapade ihop lite bilder jag tror att jag inte lagt upp här ännu. Så att det inte ska behöva eka tomt här i all evighet liksom.

Målad i akryl på duk. För mig föreställer den ängslan och nån slags mental instängdhet. Tyckte inte om den allt för mkt under processens gång, men känner att vi försonats nu.

Två i tusch!

Den här stora teckningen är egentligen väldigt liten, 10 cm hög för att bara exakt. Ritad i blyerts. Den har egentligen en tillhörande text till höger, men den behåller jag för mig själv hihi.

Här har jag gått loss i appar igen. Tjejen är en del av en liten teckning jag gjorde förra året. Jag la in den teckningen i instagram story och målade vitt runt henne, gjorde en svartvit version, och sen la jag in den tillsammans med originalfärgsversionen i en annan app för att lägga in de två bilderna i samma bild, varav spegelvända den ena. Jsg la upp denna på instagram med texten "säg mig vad du ser när du ser dig själv?" En rad från Darins nya låt "ja må du leva" om nån sitter och klurar på det.

En liten teckning i A5, ritad i svart färgpenna.

Målad i akryl på A2-papper. Ännnntligen har jag införskaffat nya A2-block. Tror det varit slut sedan sent förra året i alla fall. Alltså slut hos mig, inte i affärerna. Känns som jag kan andas igen. Det låter dramatiskt, men det är lite sant faktiskt. Jag tycker det är så mkt lättare och roligare att improvisera fram något på stort papper. Har verkligen saknat det.

Ha det fint! Kram kram!

<><><>

Likes

Comments

I mitt huvud, Polychromos

Ibland snurrar det i mitt huvud av tankar om livet, identitet, kärlek, framtid, självbild, relationer och så vidare och så vidare, ni fattar. Mycket av det jag ältar är så dumt. Eller det leder liksom ingen vart. Vissa konstiga tankar växer som en bakterieodling i huvudet på en. Men förfaras icke! Sådant kan man använda i sin konst!

Jag delar med mig av tre stycken teckningar som jag kombinerat med lite tankar. Kan ju nämna också att jag ser de lite som mild satir på mig själv, typ. Och övertänkaren i allmänt. Tror nämligen jag är i ganska gott sällskap. Det känns rätt skönt att få ner det på papper, alla meningslösa saker som far runt i huvet blir till något konkret och estetiskt.

Kram!
<><><>

Likes

Comments

Digitalt

Hej! Jag ligger i min säng under en filt och bara ligger här... haha. Jag har haft en jättefin dag, men jag är helt slut. Vi hälsade på Agnes på Kävesta över dagen. Vi gick runt och tittade på konsten de ställde ut, fikade, lyssnade på vårsång och pratade med Agnes kompisar. Det bästa var ju såklart att få vara med min andra hälft för några timmar.

Bilderna ovan är något jag experimenterat ihop i mobilen. Om inte det är uppenbart hehe. Att klippa och klistra och rita och redigera i mobilen är iaf nåt jag fastat för på senaste tiden. Uppfriskande också att använda foton, jag som mest målar och ritar. Rekommenderar detta starkt om en känner för att skapa nåt snabbt. Jag använder rit-funktionen i storys på instagram, och den vanliga redigeringen i appen! 

Kram! 

<><><>Likes

Comments

Hej! Det var länge sen, hehe. Anledningen till att jag inte bloggat sedan februari är inte för att jag inte varit inspirerad, jag har skapat ganska mycket faktiskt. Jag har bara svårt att ta mig för just bloggandet. Men nu slänger jag upp en bunt "kollage" som jag så fint kallar dem. Det är faktiskt inte mer komplicerat än att jag satt ihop de här i snapchat-appen. Ni vet kanske att det finns en funktion där man kan göra "stickers" av bilder och använda dem i sin snap. Så det gjorde jag med några av mina teckningar och målningar. Och Gud vad jag blev besatt av det här haha, det var skitkul!

Jag kanske gör ett inlägg där jag samlar ihop fler bilder jag gjort under den här bloggtystnaden. Jag gillar ändå tanken på att bloggen ska kunna ge en ganska kronologisk bild av allt jag skapar.

Kram på er!

<><><>

Likes

Comments

Allmänt

En liten tillbakablick till i söndags när jag och familjen traskade ner till slottet för att se utställningen "Det eviga nuet" av Jan Svenungsson. Samma konstnär som formgivit och delvis byggt skorstenen som står i Tegnérparken. Jag är väldigt glad att vi gick på hans utställning, det var mycket av det han ställde ut som jag fastnade för. Jag tyckte mycket om hans abstrakta målningar. Det är så intressant också att se hur konstnärer väljer att hänga upp sina verk i förhållande till varandra i en utställning, för att verken ska få det andrum de behöver eller vad man ska säga.

<><><>

Likes

Comments

Digitalt

När jag skaffade ny mobil upptäckte jag även rit-funktionen i anteckningar. Så där har jag börjat experimentera för fullt nu. Med hjälp av en app som heter VidLab lägger jag sedan ihop bilderna i ett bildspel och det blir som en liten animation. Det är lite synd att det inte går att ladda upp filmsnuttar här, men vill ni se dem finns de på min Instagram.

<><><> 

Likes

Comments

God morgon! Någon kanske minns att jag typ hade gett upp den här. Förra helgen lyckades jag till slut måla till lite konturer och även lite GLITTER! På alla bladen alltså. Det syns inte så väl när ljuset i bilden blev ojämnt, men så är det i alla fall. Ögonen glittrar faktiskt de med. 

Nu ska jag ta tag i den här söndagen!

Kram på er. 

<><><>
Likes

Comments