I mitt huvud, Polychromos

Hallå hallå! Ibland snurrar det i mitt huvud av tankar om livet, identitet, kärlek, framtid, självbild, relationer och så vidare och så vidare, ni fattar. Mycket av det jag ältar är så dumt. Eller det leder liksom ingen vart. Vissa konstiga tankar växer som en bakterieodling i huvudet på en. Men förfaras icke! Sådant kan man använda i sin konst!

Jag delar med mig av tre stycken teckningar som jag kombinerat med lite tankar. Kan ju nämna också att jag ser de lite som mild satir på mig själv, typ. Och övertänkaren i allmänt. Tror nämligen jag är i ganska gott sällskap. Det känns rätt skönt att få ner det på papper, alla meningslösa saker som far runt i huvet blir till något konkret och estetiskt.

Kram!
<><><>

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Digitalt

Hej! Jag ligger i min säng under en filt och bara ligger här... haha. Jag har haft en jättefin dag, men jag är helt slut. Vi hälsade på Agnes på Kävesta över dagen. Vi gick runt och tittade på konsten de ställde ut, fikade, lyssnade på vårsång och pratade med Agnes kompisar. Det bästa var ju såklart att få vara med min andra hälft för några timmar.

Bilderna ovan är något jag experimenterat ihop i mobilen. Om inte det är uppenbart hehe. Att klippa och klistra och rita och redigera i mobilen är iaf nåt jag fastat för på senaste tiden. Uppfriskande också att använda foton, jag som mest målar och ritar. Rekommenderar detta starkt om en känner för att skapa nåt snabbt. Jag använder rit-funktionen i storys på instagram, och den vanliga redigeringen i appen! 

Kram! 

<><><>Likes

Comments

Hej! Det var länge sen, hehe. Anledningen till att jag inte bloggat sedan februari är inte för att jag inte varit inspirerad, jag har skapat ganska mycket faktiskt. Jag har bara svårt att ta mig för just bloggandet. Men nu slänger jag upp en bunt "kollage" som jag så fint kallar dem. Det är faktiskt inte mer komplicerat än att jag satt ihop de här i snapchat-appen. Ni vet kanske att det finns en funktion där man kan göra "stickers" av bilder och använda dem i sin snap. Så det gjorde jag med några av mina teckningar och målningar. Och Gud vad jag blev besatt av det här haha, det var skitkul!

Jag kanske gör ett inlägg där jag samlar ihop fler bilder jag gjort under den här bloggtystnaden. Jag gillar ändå tanken på att bloggen ska kunna ge en ganska kronologisk bild av allt jag skapar.

Kram på er!

<><><>

Likes

Comments

Akryl

Igår kväll började jag på den här lilla kvadratiska saken. Jag höll på med en större målning men tröttnade, så jag struntade i den för ett tag och började på en ny. Kul att variera storleken på målning (denna är 20 x20) även om det blir lite pilligare än med de större målningarna. Känns dock som att den här hade blivit kul som stor målning också. Jag är inte helt övertygad gällande färgen i bakgrunden. Ett andra lager kanske den behöver i alla fall.

Hur skönt är det förresten inte att det varit sol de senaste dagarna? Tycker det är underbart.

Kram på er.

<><><>

Likes

Comments

Allmänt

En liten tillbakablick till i söndags när jag och familjen traskade ner till slottet för att se utställningen "Det eviga nuet" av Jan Svenungsson. Samma konstnär som formgivit och delvis byggt skorstenen som står i Tegnérparken. Jag är väldigt glad att vi gick på hans utställning, det var mycket av det han ställde ut som jag fastnade för. Jag tyckte mycket om hans abstrakta målningar. Det är så intressant också att se hur konstnärer väljer att hänga upp sina verk i förhållande till varandra i en utställning, för att verken ska få det andrum de behöver eller vad man ska säga.

<><><>

Likes

Comments

Digitalt

När jag skaffade ny mobil upptäckte jag även rit-funktionen i anteckningar. Så där har jag börjat experimentera för fullt nu. Med hjälp av en app som heter VidLab lägger jag sedan ihop bilderna i ett bildspel och det blir som en liten animation. Det är lite synd att det inte går att ladda upp filmsnuttar här, men vill ni se dem finns de på min Instagram.

<><><> 

Likes

Comments

Akryl

God morgon. I måndags hade jag en målardag och kunde då färdigställa den här, "Red Moon Sisters".

Resten av veckan vikarierade jag för fullt och har varit helt slut varje kväll. Det är så skönt att det är helg så jag kan pausa från jobbandet - även om jag bara tycker om barnen mer och mer. Men det bästa med att fredagen äntligen kom var att Agnes kom hem för att stanna här en hel vecka nu när hon har sportlov. Så det blir inget jobb för mig nästa vecka av den anledningen.

Chansen finns också att några av dagarna blir målar-dagar när hon träffar Uppsalakompisar. Jag har införskaffat fler målardukar, både stora och små, så jag fram emot att se vad som landar på dem. Skaparlusten har kommit som på köpet mellan jobbpassen, och det är så befriande!

Kram på er.

<><><>Likes

Comments

I mitt huvud, Akryl

God morgon! Ännu ett veckoslut. Jag jobbade onsdag, torsdag, fredag. Så det känns bra, och så skönt att vakna upp till helg. Igår var jag så sjukt trött. Jag somnade 18 och sov i någon timme tills mamma väckte mig, vilket inte var det lättaste. Jag tappade uppfattningen om tid och rum totalt innan jag vaknade till ordentligt. Tror jag såg något barn som stod i mitt rum också innan jag fattade var jag befann mig. Ingen aning vad min hjärna höll på med. Drömde jättekonstigt inatt också. Jag och massa andra människor var med i nån typ bana med zombies, och vatten som steg. Det var lite som hunger Games fast med zombies? Jättekonstigt i alla fall. Kämpa på hjärnan, kämpa.

Bilderna föreställer två närbilder av en målning som jag började på i början av veckan tror jag, och fick gör en paus i och med jobbandet. Hade gärna målat klart den under veckan, men det får bli nu i helgen om jag känner för det. Mitt största motto i målandet är ju att det ska vara kravlöst. Inga deadlines. Då mår jag som bäst, och konsten också.

Kram och trevlig helg.
<><><>

Likes

Comments

Målningen jag gjorde i lördags såg ut såhär till slut. Det är också den jag lyckades göra en liten video av, när jag målade den. Och som jag sagt tidigare, Gud va svårt det är att måla när det filmas samtidigt. Det är lite som när läraren ska stå och stirra över axeln när man ska försöka lösa ett mattetal. Jag blir i alla fall spänd. Jag tror dock att det är en vanesak. Jag gjorde två teckningar innan som jag spelade in, och den här tredje målningen blev i ju bäst av de tre.

Jag hade förresten en väldigt skön söndag. Jag åt frukost, duschade, gick på en timmes lång promenad, åt lunch, var lite fysik-hjälp till annan (satt dock mest och klagade över hur dåliga och jobbiga uppgifterna var), åt tacos, kollade på farmen och innan jag somnade pratade jag i telefon med Agnes. Mysigt! :

Idag har jag inget speciellt som jag måste göra. Jag har dock länge tänkt att jag vill köpa större bredare penslar. Skulle också behöva fler målardukar. Så kanske att jag kilar ner en sväng på stan. Ibland blir jag så otroligt stressad av att gå på stan ensam, kan få en klaustrofobisk känsla av att alla tittar på mig. Så vi får om jag känner för att handskas med de hjärnspökena idag eller inte. Vore ju kul med lite nya grejer. 

Kram på er.

<><><>

Likes

Comments

God morgon! Någon kanske minns att jag typ hade gett upp den här. Förra helgen lyckades jag till slut måla till lite konturer och även lite GLITTER! På alla bladen alltså. Det syns inte så väl när ljuset i bilden blev ojämnt, men så är det i alla fall. Ögonen glittrar faktiskt de med. 

Nu ska jag ta tag i den här söndagen!

Kram på er. 

<><><>
Likes

Comments