Höst på Lindholmen

min lördag

RÄDD och fredag

12 oktober, outfit&dagens händelser

DripDrop

beauty hack, life changing

Kvalitetstid-deluxe

Eftermiddag i solen

There was a time...

Thoughts

Dagens höstiga outfit

För mycket tid

höst-lista

Andra oktober

GIRL BOSS

Recap på v.39

new: den perfekta höstskon

Free friday

Helg!

Är du en person som aldrig lyckas speciellt bra med att plugga, får uselt på prov eller aldrig blir klar med inlämningar i tid?

Inför veckostarten tänkte jag ge lite tips på hur man lyckas bäst i skolan. Vi är nu i mitten av terminen och det är nu det är som mest på de allra flesta skolor. Jag själv brukar aldrig stressa upp mig men i våras när jag hade som mest i skolan då hade jag verkligen ett mental breakdown. Jag började gråta på träningen och det blev bara för mycket. Jag har även många kompisar som stressar upp sig för skolan och tycker det är alldeles för mycket för den tid de har. Det är många som skippar träningar eller aldrig kan ses för att paniken över plugg är så stor. Stress ger bara sämre resultat och bringar bara negativitet. Men med mina tips kanske du slipper må dåligt nästa gång. Det är några punkter som jag brukar följa nu efter mitt wake up call.

x LOCATION - Sitt på ett bra ställe. Vid ett bord med en bra stol men som ändå är bekväm. Det sämsta stället du kan sitta på är i sängen eller soffan för det är väldigt lätt att du slumrar till när du sitter skönt. Även platsen du pluggar på är viktig. Hitta din favoritplats. Är det hemma du pluggar bäst, på ett café, med kompisar eller kanske i biblioteket? Jag har mitt bästa plugg-mode när jag är med någon annan som är motiverad till att plugga och på en annan plats än hemma. Science Park på Lindholmen är ett perfekt ställe men även ett café funkar toppen för just mig.

x SNACKS - Gör iordning lite snacks innan du sätter dig in i studierna. Äpplebitar med kanel, frysta hallon, morötter och kaffe är mina favoriter. Ha även alltid ett glas isvatten bredvid dig, du kommer då känna dig piggare för att du förser kroppen med vätska. Du glömmer lätt av att du läser när du samtidigt sitter och smaskar på något gott.

x KOPPLA IFRÅN - Stäng av telefonen och de sociala medierna när du behöver plugga. Koppla ifrån dig från omvärlden och fokusera. Det är en viktig förmåga att ha i den moderna världen.

x PLANERA - Hitta ditt sätt att planera och din sorts kalender. Vissa använder sin smartphone och andra analogt. Det finns även olika sorters kalendrar. Jag gillar att ha hela månaden framför mig så att jag kan få en överblick. Hitta din cup of tea. Det är väldigt lätt att hamna i en ond cirkel där man alltid sitter i sista sekund och råpluggar. Kom ihåg att kunskapen inte går in i långtidsminnet om man inte repeterar under en längre period. Det är för dig själv som du lär dig saker och inte för någon annan. Planera hur lång tid innan du behöver börja för att lära dig informationen.

x PAUSA - Lika viktigt som det är att ta tag i plugget, lika viktigt är det att ta pauser. Du behöver träna, så tips är att inte skippa det för att du planerat dåligt. Forskning visar nämligen på att en person som tränar presterar mycket bättre än en person som inte gör det. Ta en paus och gå till gymmet eller gå ut i löpspåret.

x 25/10 - Om du har kniven vid strupen och verkligen behöver plugga järnet. Använd då metoden att köra 25 minuter utan avbrott och sedan tar du 10 minuters paus där du gör något som inte alls har med skolan att göra. Funkar väldigt bra i dem mest hektiska tiderna.

x PRIORITERA - Sista punkten är lika viktig som dem 6 andra. Du måste prioritera. Vilka aktiviteter eller vilket plugg är viktigast. Kan du gå ut med kompisar eller måste du ta tag i plugget? Vilket ämne är det viktigaste i stunden och vilket är det ingen mening att du tar tag i? Lär dig att prioritera och ditt liv kommer bli mycket lättare. Ibland kanske du behöver säga nej men det kommer att gynna dig i framtiden.

LYCKA TILL! Puss #nouwtips

Likes

Comments

Det har varit en väldigt produktiv dag. Jag tycker att det är bra att ta vara på helgerna och därför försöker jag hinna så mycket som möjligt. Gillar inte att dåsa runt en hel dag, chilla och sova bort tiden. Därför ställde jag klockan på 9, gick upp och åt frukost. Satt och pratade en stund med familjen innan jag var tvungen att sätta igång med plugget. Matte 5 prov står på schemat här näst och inte förrän nu har jag insett att det kanske är svårare än vad jag trott.

Tiden gick och sedan övningskörde jag en stund. Känner mig väldigt motiverad till allt nu :D. Freya spelade match runt 16:30 så den kollade jag på och sedan gick jag till gymmet. Har haft en myskväll, kollat gårdagens Idol och läst en svenska-text som jag ska skriva ett PM om. Nivån på skolan nu är att plugga på en lördagkväll, ja ni hör ju... puss, nu ska jag sova för att gå upp tidigt imorgon och jobba. 

Likes

Comments

Jag är rädd för att tiden går så snabbt. Jag är rädd för att jag inte hinner att tänka innan veckan nästan är över. Vecka efter vecka går innan jag ens hinner blinka. Det är läskigt. Vardagen går som i en cykel och det händer ungefär samma varje dag. Det är läskigt när jag tänker på hur mycket som jag behöver göra innan höstlovet som bara är om två veckor. Hur ska jag hinna med allt och hur kan vi redan vara i oktober månad? Snart står jag där på Marstand igen med ett leende på läpparna med en fin kompis och posar.

Idag är det fredag igen och jag ska snart släcka lampan för läggdags. Det har varit en bra dag. Jag började sent men åkte till skolan tidigare för att plugga (livet). Pappa körde mig och därför var det värt det. Slutade vid 15 och åkte sedan hem, övningskörde, gymmade och sedan gick jag till jobbet. Var där till 20:30, gick sedan hem och har sedan dess suttit och pratat med familjen samt några kompisar.

Planerna för helgen är inte alls så roliga. Plugga och träna är det som gäller.. kul va? Hoppas ni får en bra helg ändå:D.

Likes

Comments

Todays outfit 

Idag har det varit ruskigt men ändå stundtals fint väder. Mysigt men oklart. När jag skulle välja kläder imorse så valde jag därför en blandad kompott av sommar- och höstkläder. Kjol-Mango, skor-Ellos, jacka-h&m, väska-River Island.

Har varit en bra dag. Slutade sent och har sedan dess suttit med plugg. Känner en liten stressbubbla gro inom mig och vilket inte är bra alls. Ska försöka bocka av så mycket som möjligt nu i helgen. Vi har även kommit igång med UF, följ oss på instagram @solarscanuf om du vill följa vår resa.

Apropå skolan så stod jag på gymnasiemässan igår för andra året. Det är kul att promota sin skola och se vilka som är de nya möjliga polhemmarna. Jag tyckte själv att det var svårt att välja vilken skola jag skulle börja på och därför är det bra att kunna vägleda alla förvirrade 9:or.

Likes

Comments

Varje dag går du förbi utan att se. Varje dag längtar personen efter att bli bjuden till att luncha med dig. Varje dag mår den du ignorerade, pissdåligt. Varje dag går någon i din omgivning runt själv en hel dag och den enda hen kan prata med är nästintill sig själv.

Det händer när vi är små, det händer när i skolan och det händer även i vuxen ålder.

Det finns så fruktansvärt många i vår omgivning som känner sig utanför. Som inte har någon tillhörighet till någon och som aldrig får vara med. Det finns otroligt många personer som inte har någon kompis att skratta med och som inte har fått den chansen till gemenskap som hen förtjänar. Familjekärleken räcker inte alltid. Man behöver någon utanför som man kan prata med om andra saker. Man behöver någon att umgås med. Vi människor är ju faktiskt flockdjur.

Tänk dig att du skulle sitta i den sitsen. Hur hade du mått då? Tror du att du hade haft lika roligt i skolan eller på jobbet som du har nu? Nej, trodde väl inte det. Utanförskap är ett hemskt begrepp som många inte förstår sig på. Jag tror faktiskt inte du förstår hur jobbigt den personen i din klass som inte har någon att vara med mår. Jag förstår faktiskt inte heller det för jag har ju aldrig suttit i den sitsen.

Utanförskap kan leda till ännu värre saker än att man bara inte har en vän. Det kan leda till självmordstankar, anorexi och andra saker som absolut inte ska få hända. Tänk om du kan stoppa detta. Det är ju inte direkt svårt att hindra. Bara av att du frågar om hur personen i fråga mår, så kan du förgylla dennes dag. Hur jobbigt kan det vara att fråga om hen vill äta lunch med ditt gäng i jämförelse med vad som kan hända om du inte gör det?

Det är klart att man inte hela tiden kan fråga om någon vill hänga med. Det kan bli tufft att alltid "hålla" koll på någon. Men om alla gör det någon gång i bland kan göra skillnad.

Gör något innan det är försent.

Du kan förändra en persons liv utan att det skadar dig ett dugg. Du kan förgylla någons vardag och få den att gå från ett helvete till att faktiskt uppskatta livets gåva. Det är nu du ska börja agera. Börja redan imorgon och sätt dig tillsammans med den person som alltid sitter ensam i klassrummet. Börja visa ett hjärta.

Likes

Comments

Tanken med det här inlägget är att dela med mig med mitt absolut bästa skönhetstips. Själv tycker jag att delen då man ska ta bort sminket är den jobbigaste på dagen. Men inte längre för med detta tipset så har det blivit mycket enklare!

Mascaran är den sminkprodukten som är svårast att få bort. Oftast så får man inte bort allt helt och hållet. Men räddaren i nöden är vaselin, du vet en sådan där vanlig gul burk. Gnugga det på ögonen under några sekunder. Det svider inte alls och är dessutom bra för ögonlocken. Det återfuktar och är snällt mot den tunna huden runt ögonen. När du gjort det så tar du en pad med kallt vatten på och bara drar över det kletiga vaselinet. Vips så är mascaran borta.

En burk Vaselin kostar ungefär 20kr och håller i flera veckor. Mycket billigare, effektivare och bättre än vanlig ögonsmink-borttagning. Vaselin har hjälpt mig och börjar du använda det så kan nog ditt liv underlättas en del med. Din hud kommer nog tacka dig ändå :D. Sumpa dina gamla produkter och börja använd VASELIN!

Likes

Comments

Det var lördag igår och jag var väldigt produktiv. Startade dagen med tidig uppgång runt 8 för att jobba i cafét. Stod där till 12 då jag gick till gymmet. Körde ett långt pass med kondition och styrka. När jag insåg att tiden var mer än väntat så fick jag skynda mig hem. Jag hoppade in i duschen en snabbis och sedan fick pappa köra in mig samt Lina till stan.

Vi två strosade runt lite medan vi väntade in några andra tjejer. Hur instagram-vänliga är inte Hagas affärer? Man blir ju kär. Haga är inte en plats som jag är på så ofta men jag skulle nog säga att det är de fina delarna av Göteborgs innerstad. Jag ska helt klart hänga mer här i höst.

Frida, Tilda och Sofia droppade in. Vi satte oss på ett café och pratade i flera timmar. Kvalitetstid deluxe. Det är sådana här eftermiddagar som stärker själen och ger energi till kommande vecka. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Från handboll och skola till sex och relationer. Jag träffar ju inte dessa tjejer lika ofta nu när jag slutat handboll därför är det verkligen viktigt att ta sig tiden och ses vilket man inte behövt tänka på innan. Då har man ju setts varje dag på träningarna.

Jag hade inte ätit lunch och därför tog jag en lax bagel som jag rekommenderar. För god var den. På café Hebbe Lelle.

Vi satt i Haga till stängning och sedan gick vi genom vår mysiga stad i solnedgången.

Jag åkte inte hem utan till Sofia. Där lagade jag, hon och Tilda middag. Vi åt och sedan satte i oss i soffan, kollade film och hade det mysigt. Jag tog mig hemåt runt 12, helt slut av allt snackande efter en bra dag.

Likes

Comments

Idag efter skoldagen, som bara bestod av två lektioner, så åkte jag med Bina till stan. Jag behövde köpa en mössa och så kollade vi i lite affärer. Sedan mötte vi upp Sara och Aline. Vi gick till ett ställe som hette Gelaterian vilket var väldigt mysigt. Ett café med italiensk glass och kaffe. Jag tog en cappu medan de andra åt deras goda glass. Vi satt ute i den härliga höstsolen och njöt. En bra eftermiddag helt enkelt!

Likes

Comments