Hej!

Igår for vi iväg på en utflykt till lite olika vackra ställen som finns här i provinsen Córdoba. Jag vet inte (som vanligt) ifall utflykten var planerad eller om den var spontan, men efter att ha spenderat morgonen med att vika tvätt så var det en rolig vändning.

Herregud vad vackra platser det finns. Det gick inte riktigt att fånga på bild, men jag var verkligen utan ord. Vackert räcker liksom inte riktigt till egentligen.

Vi besökte: Staden Santa Rosa de Calamuchita, sjön Los Molinos och städerna Villa General Belgrano, Embalse de Calamuchita, Alma Fuerte och Río Tercero. Vad som är vad är jag faktiskt lite osäker på och jag orkar inte reda ut det, hahaha. Här kommer lite bilder:

Fun fact: vid varje bensinstation finns det hett vatten för att fylla på till mate, för alla dricker ju det hela tiden här (exempelvis i bilen). Annan fun fact: Det säljs hur många olika varianter av mate som helst. Här är en bild från en affär som vi gick in i vid sidan av bilvägen, och där fanns det ”bara” en vägg av mate. Detta är alltså ingenting i jämförelse med många andra affärer.

Det var en otroligt mysig dag helt enkelt och jag längtar efter nästa utflykt.

Ha det så bra så länge! Abrazos <333

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dagen jag åkte till Argentina fick jag en gåva av en vän: en burk fylld med papper där olika personer skrivit meddelanden till mig. Cheesy? Lite. Men ÅH, alltså verkligen ÅÅÅHHH, vad dessa meddelanden betyder mycket för mig. Ögonen tåras helt ärligt varje gång jag läser lapparna. Ikväll behövde jag lite stöd och öppnade därmed burken och läste några lappar. Och jag insåg ungefär vad som har varit fel på mig de senaste veckorna.

Som utbytesstudent får jag självklart hemlängtan. Oftast är det inte så farligt, men herremingud, ibland är det ärligt talat så OBESKRIVLIGT jobbigt. Jag saknar min familj, jag saknar mina vänner, jag saknar min lägenhet, jag saknar Stockholm. Men framförallt saknar jag bekvämligheten att jag vet vem jag är (så långt som det går alltså) och att även människorna runt om kring mig vet vem jag är, att de känner mig. För mig så är det iallafall så att i Sverige så bryr jag mig inte alls om vad folk tänker och tycker om mig. Jag vet var jag har folk. Jag vet att jag kan uttrycka och visa vem och hur jag är. Jag vet att, på det stora hela, så kommer de människor som jag funkar bra med att fortsätta umgås med mig och att de som jag inte funkar lika bra med inte kommer fortsätta umgås med mig.

Här är det inte så, iallafall inte än. Jag talar ett språk som jag verkligen inte kan helt och hållet och jag lever i en kultur som är totalt annorlunda från Sverige. Då blir det, iallafall för mig, sjukt lätt att börja tvivla på mig själv ibland. Folk tycker jag är automatiskt snygg för att jag är blond och blåögd, folk vill ta bild med mig fast vi nyss träffades, folk följer mig med blicken på gatan. Missförstå mig inte, alla är jättesnälla och jag uppskattar allas vänlighet och uppmärksamhet. Men vänlighet är inte detsamma som omtanke eller som genuint intresse av vem en är. Helt ärligt så finns det tillfällen då jag blir mer av ett statusobjekt än en person, och folk försöker inte ens lyssna på vad jag säger, folk bryr sig inte om att lära känna mig, folk gillar mig inte för MIG, utan för att jag är "la sueca". Och då känner jag mig inte så speciell. Då känner jag mig lite osedd. Då tvivlar jag lite på mig själv. Och då mår jag inte helt bäst.

Jag tror det är fett viktigt att se sig själv från andras synvinklar ibland, för de här senaste veckorna har jag inte känt mig som hon som beskrivs på lapparna i burken. Jag har känt mig ensam och jag har antingen känt mig som en tråkig person eller som "för mycket", och jag har känt att jag inte kunnat vara mig själv helt. Jag har inte känt mig som personen som beskrivs på lapparna, en person jag helt ärligt älskar. Men jag är ju hon som beskrivs på lapparna. Och jag älskar faktiskt mig själv (oj hybris). Och det finns många människor i Sverige som känner MIG och gillar MIG, och nu finns det även ganska många människor här i Argentina som känner MIG och gillar MIG (tack och lov). Det är bara det att jag är nere ibland också. Men jag är ju fortfarande samma person.

Alla har dippar, ibland mindre och ibland större, men det viktiga är att komma ihåg är att det dåliga inte förstör en på något sätt. Ens positiva sidor försvinner ju inte för att de negativa sidorna finns. Och ibland kan man bara se vissa av sina egna sidor, ibland kan man glömma bort att man är en person som man faktiskt älskar. Och det är väl där det ibland behövs hjälp från andra, tror jag.

Ta hand om er och ge mer uppskattning och kärlek till er själva och varandra. Och påminn varandra och er själva om det ni gillar med varandra/er själva, lyft upp det och ha lite hybris för fan. Allt är så mycket najsigare då!!!

Puss och kram<3

Likes

Comments

Att shoppa, upptäcka, promenera, sola, bada och bara njuta i Miami kommer vara saknat, men det känns väldigt bra att vara tillbaka i Argentina med kompisar, rutiner osv. Någon månad mer av skola (där vi ändå knappt gör någonting annat än att lalla runt hahaha) och sedan har vi sommarlov!

Nu har värmen kommit på riktigt till Córdoba också. <3<3<3 Juli, augusti och september var iförsig oftast varma på dagarna med ungefär 20°C, men på morgonen och natten var det kallt, mellan 5° och 10°. I augusti blåste det jättemycket också. Jag har förstås gillat vädret eftersom jag har jämfört med Sveriges väder, haha.

Likes

Comments

Hejsan!

I två veckor nu, eller arton dagar för att vara exakt, har både jag och min värdfamilj varit på vacaciones!!! Helt ärligt så har det varit så häftigt, avkopplande och roligt att jag knappt kan tro det.

Det här inlägget är om de första dagarna i Miami. Sedan gör jag inlägg om Jamaica, Bahamas, Caymanöarna och Mexico och sedan resten om Miami. Annars blir det så sjukt långa inlägg hahaha. Dessutom skriver jag och lägger upp allt i efterhand, eftersom jag inte får berätta för någon förutom de närmsta i Argentina att vi är bortresta pga säkerheten och inbrottsrisken :/

Den 22:a september åkte vi från Despeñaderos och den 23:e kom vi fram till Miami där spenderade vi en och en halv dag för att sedan, på eftermiddagen den 24:e, kliva på kryssningsbåten.

Älskar verkligen Miami! Kolla bara hur fint det är liksom?!

Likes

Comments

Hejsan!

I lördags var vi och såg Bon Jovi i Buenos Aires. Det var så sjukt roligt!!!

Och väldigt överraskande också att jag kunde gå. Min värdsyster och min värdbrorsa sade nämligen till mig för några veckor sedan att de skulle gå. De köpte sina biljetter för jättelänge sedan, innan de ens visste att jag skulle komma och bo hos dem, så jag trodde inte att vi skulle hitta någon biljett till mig. Men i fredags så hittade vi en, bara några timmar innan vi var tvungna att åka!

Vi åkte in till Córdoba någon gång runt kl. 20 på fredagen. Där åt vi middag och gick runt lite. Vi träffade även några andra trevliga personer som också skulle till Bon Jovi. Vid 00:30 eller nåt sånt hoppade vi på en buss och ca 14:30 på lördagen kom vi fram till Buenos Aires och arenan. Där köpte vi min biljett och ställde oss sedan för att köa i solen. Såååå mycket skönare än att köa i Sverige kyla och allmänt dåliga väder <3

((Bilderna blev såklart ganska dåliga, men vad ska man göra liksom))

Puss och kram så länge !!

(Förbandet Airbag^^)

Likes

Comments

Idag åkte jag och min värdmamma till en liten stad i närheten av våran som heter Corralito och hälsade på farföräldrarna och några kusiner. Jättemysigt!

Idag slog det mig att jag verkligen har kommit min familj nära, utan att ens märka det! Och känner detsamma för många kompisar. <33

Abrazitos y besitos !!

Likes

Comments

Hejhej!

Igår (söndag) åkte vi en sväng till Carlos Paz, som är en ganska turistpopulär stad som ligger någon timme från Despeñaderos. Väldigt fint! Tyvärr gör inte bilderna stället rättvisa alls, det är mycket finare i verkligheten. Jag är väl inte världens bästa fotograf heller, haha.

När vi kom fram till Carlos Paz drack vi mate och åt lite picknick på en gräsplätt nära vattnet. Sedan gick vi och kollade på sittliftarna (aerosillas) som finns där. Med de sittliftarna åker en upp och ner för att kolla på utsikten. Det kommer aldrig snö där eller så alltså, ingen skidåkning liksom. Efter det gick vi runt i lite butiker. En lyckad söndagseftermiddag helt enkelt!

Likes

Comments

Hola!

Idag har jag tagit det lugnt. Jag har skypeat med några, jag har gjort chokladbollar och bjudit min värdfamilj på (de tyckte mycket om dem!) och druckit mate och ätit churros vid "el teatrino". ("Mate en el teatrino" är en standard mysaktivitet här. Och el teatrino är typ som ett litet torg.)

Dålig titel egentligen, för jag älskar både chokladbollar och churros. Fast egentligen gillar jag nog chokladbollar liite mer.

Har inte så mycket mer att säga. Ville egentligen mest lägga upp dessa bilder haha.

Chao <33

Likes

Comments

I min värdfamilj ingår ju förstås två fantastiska farföräldrar och två fantastiska morföräldrar. En av "los abuelitos" är, som det går att se på bilden ovan, väldigt musikalisk. Hahahah, superhärliga!
På bilden härunder är "el campo", fältet. Min värdpappa är nämligen bonde och en dag åkte vi och kollade helt enkelt. Jag tyckte om det jättemycket, framförallt för att det var så vackert, öppet och lugnt.

Jag spelade volleyboll i skollaget för några dagar sedan. Jättekul! Vi vann två gånger av tre, och tyvärr måste laget vinna alla gånger för att gå vidare i turneringen. Men kul var det! Ska kanske fortsätta spela volleyboll här faktiskt.
(De andra bilderna är som ni kan se bara bilder med kompisar eller min syster <3)

Likes

Comments