Hola!

Idag har jag tagit det lugnt. Jag har skypeat med några, jag har gjort chokladbollar och bjudit min värdfamilj på (de tyckte mycket om dem!) och druckit mate och ätit churros vid "el teatrino". ("Mate en el teatrino" är en standard mysaktivitet här. Och el teatrino är typ som ett litet torg.)

Dålig titel egentligen, för jag älskar både chokladbollar och churros. Fast egentligen gillar jag nog chokladbollar liite mer.

Har inte så mycket mer att säga. Ville egentligen mest lägga upp dessa bilder haha.

Chao <33

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I min värdfamilj ingår ju förstås två fantastiska farföräldrar och två fantastiska morföräldrar. En av "los abuelitos" är, som det går att se på bilden ovan, väldigt musikalisk. Hahahah, superhärliga!
På bilden härunder är "el campo", fältet. Min värdpappa är nämligen bonde och en dag åkte vi och kollade helt enkelt. Jag tyckte om det jättemycket, framförallt för att det var så vackert, öppet och lugnt.

Jag spelade volleyboll i skollaget för några dagar sedan. Jättekul! Vi vann två gånger av tre, och tyvärr måste laget vinna alla gånger för att gå vidare i turneringen. Men kul var det! Ska kanske fortsätta spela volleyboll här faktiskt.
(De andra bilderna är som ni kan se bara bilder med kompisar eller min syster <3)

Likes

Comments

Här är några bilder från Soft Landing Camp. Vi var ungefär 23 personer tror jag: Jag och en till från Sverige, samt folk från Norge, Danmark, Tyskland, en från USA, några från Italien, Japan, Estland, Brasilien och Frankrike. Vi var/är verkligen en bra grupp där alla kan umgås och ha kul. Hoppas att många ska med på resan/resorna som vår organisation Eduquality ska fixa.

Några bilder är från Córdoba city, en bild är där vi gör "alfajores" (typ som kakor mes dulce de leche emellan), naturbilderna är från Sierras Chicas...

Imorgon eller nästa vecka ska jag lägga ut lite bilder av vad som har hänt sedan dess här i Despeñaderos. 

Ha det bra sålänge <3

Likes

Comments

Hejsan!


Tiden går så sjukt snabbt! Idag har jag varit i Argentina två veckor och fyra dagar, varav hos min värdfamilj i en vecka och sex dagar. Jag har inte ens tänkt tanken på att blogga förrän nu eftersom jag har haft saker för mig heeela tiden.


Allt är bra. Jag tycker otroligt mycket om min familj och kompisarna i skolan är jätteroliga och härliga. Byn är vacker och vädret har har hittills varit bra. Det är kallt på morgonen och kvällen men på dagen är det för det mesta ungefär som en svensk sommardag (en av de bra svenska sommardagarna alltså).


Det jag hittills tycker mest om är dels att de spenderar mer tid tillsammans här i Argentina än i Sverige, och att det ofta räcker med att sitta och dricka mate (hur gott som helst!!) och kanske äta lite merienda (typ som fika). Det är mycket prat och det finns liksom mer tid här på något sätt. Jag tycker det känns som att vi stressar i Sverige i jämförelse. Och i Sverige gör vi alltid en massa saker, medan det här inte riktigt behövs.


Kan inte komma på så mycket mer att skriva nu. Däremot ska jag lägga upp en massa bilder i ett nytt inlägg. Lägger till en bild här på mig och min familj första dagen vi träffades också <3


Nos vemos,

Olivia

Likes

Comments

Hejjjj!


Nu sitter jag på planet!!! Eftersom det inte finns så mycket att göra så tänkte jag att jag kunde skriva ett litet inlägg :)


Några otroligt (!!) fina vänner sov över hos mig igår efter att vi hade haft en trevlig eftermiddag/kväll. Nu på morgonen åt vi frukost tillsammans. Sista koppen svenskt kaffe med havredryck och sista mackan med mandelsmör och marmelad på ett tag?!? Uhuhuh :'( När två av dem hade åkt så fick jag hjälp av de två som var kvar att packa om min väska, för jag hade tydligen packat den jättedåligt... Hahaha. Tack så mycket hörni <3


Efter det tog vi liten en promenad och hade det mysigt. Målade naglarna, åt potatisbullar, åt kanelbulle, drack lite mer kaffe, lyssnade på musik osv osv. Sjukt mysigt <333


Lite innan kl. 15 åkte vi till Arlanda. Men!... Precis innan vi åkte så knackade det på dörren, och det var två kompisar som hade med sig en en vegansk Ben and Jerry till mig! Jag trodde inte jag skulle hinna smaka någon sån innan jag åkte till Argentina, men jodå. Hahaha, helt underbart <3456 Bästa!!


Sedan åkte vi till flygplatsen. Och nu sitter jag här på planet och skriver i anteckningarna på mobilen. Jag har suttit här i en timme. Klockan är 18:36. Bara typ 24 timmar kvar :-))):-):-):):):)-:):)-):)) Det känns iallafall väldigt bra att jag i mellanlandningen om ungefär en timme kommer att träffa två andra utbytesstudenter, en svensk och en dansk. Vi kommer att åka ända till Córdoba tillsammans.


Kommer sakna alla i Sverige väldigt mycket. Inga nämnda, inga glömda <3


Vi hörs,

Oliven

Likes

Comments

Hejsan!!!


Imorgon är det dags! 17:35 går planet från Arlanda. Hoppas att det inte crashar! :-))))


Jag är sjukt nervös, men ännu mer taggad än nervös. Jag vet ju att det här kommer bli skitbra.


De här senaste dagarna har jag umgåtts så mycket som möjligt med kompisar. Jag har haft jättekul och kommer sakna alla jättemycket. </3 Men 11 månader går fort!


Idag ska jag gå runt i Stockholm med några kompisar, sedan sover två av dem över och så följer de med mig till flygplatsen imorgon. Väldigt snällt av dem<33


Hej så länge!

Likes

Comments

Hola!


Här skulle det egentligen vara bilder på Despeñaderos, som är en liten stad i provinsen Córdoba. Men jag kan inte hitta en enda bild på internet som har någorlunda okej kvalité, så jag kände att det fick vara. Det är iallafall där jag ska bo nästa år!


Det ligger 50 km sydväst om staden Córdoba och 20 km från en ganska turistpopulär stad som heter Alta Gracia.


Min familj består av en mamma som är advokat, en pappa som är bonde, en bror på 26 år (som inte bor hemma) och en syster på 18 år. Allt känns verkligen jättebra, och det är väldigt kul att systern är i min ålder. Jag har börjat skriva med alla i familjen, väldigt mycket med systern, och de är väldigt trevliga och välkomnande. Jag ska se ifall vi kanske kan skypea eller liknande någon gång innan jag åker också.


Jag har även börjat skriva med många av mina blivande klasskompisar och min värdsysters klasskompisar. Människorna i Argentina verkar vara jättesociala, vilket såklart är jättebra för mig. 

Kram,

Olivia <3

Likes

Comments

Hej hej!

Jag heter Olivia, jag är sjutton år (född 2000) och jag bor i Stockholm. Den 25:e juli åker jag iväg på utbytesår till Argentina. 


Många vill att jag ska blogga under mitt utbytesår för att se hur jag har det och så. Bloggen är alltså framförallt till för att hålla vänner och familj hemma i Sverige uppdaterade om mitt liv, men även för att jag ska kunna se tillbaka på detta efter mitt utbytesår. Jag kommer skriva så ofta jag känner för det. Det kanske är en gång per vecka ibland, det kanske är en gång per månad ibland. Vi får se helt enkelt. 


Ha det bra så länge!

Olivia

Likes

Comments