Header

Det finns så mycket jag vill göra. Nästan för mycket för att det känns som livet ska räcka till ibland, en av de saker jag verkligen vill göra är resa mer och just nu ligger ju fokus på new york, men jag vill verkligen åka på ett surfing/yogaretreat. Yogastudion där jag tränar anordnar ett retreat nu i slutet av Augusti till Bali och det låter heelt amazing, jag är så sugen på att åka men det är inte riktigt att prioritera just nu varken tidsmässigt eller ekonomimässigt.

På senare tid har ett litet hippiewildchild utvecklats inom mig och jag är hungrig på att utforska mer av världen, djupdyka in i saker, lära mig, utvecklas och framförallt inte planera så jäkla mycket. Släppa kontrollen lite, ni vet? Och jag har ett sug efter att gå barfota på stranden, knäcka en kokosnöt och äta färsk frukt. För jag är inte van vid det livet så därför längtar jag efter att få pröva att leva i ett par veckor utan konstant uppdaterande av sociala medier eller en skärm att stirra in i, glömma den "ytliga" världen och gräva hål på djupet inom mig och upptäcka det som är äkta: NUET.

I min vardag är det svårt att vara i nuet hur mycket jag än försöker och jag känner inte att jag vill strunta i sociala medier helt, jag är inte tillräckligt stark mentalt för att inte bli provocerad av diverse instagram-konton eller ignonera det faktum att kroppsideal i nuläget typ styr vår värld och just därför tror jag att en paus ifrån allt det lockar mig. När det inte finns lika tillgängligt, har jag ju inget annat val än att hitta det vackra i det som är här och nu och ja, i mig själv utan något jäkla jämförelsetänk.

Ibland blir jag sugen på att bara stänga ner alla sociala medier, köpa en enkelbiljett och leva ett liv utan framhållning, planering, bara vara dit fötterna bär mig. Kanske innebär det att jag hamnar i ett tält någonstans i ett varmt land, eller att jag ligger och mediterar i skogen men oavsett så får jag en sån lust att bara göra ett litet inre uppror mot det som styr mig idag dvs. kontroll, trygghet, planering, jobb, studier, sociala medier, ytliga faktorer.

Samtidigt vet jag ju att det inte är ett liv jag skulle orka leva under en längre tid, men kanske bara få smaka på något annat liksom. Eller utmana mig själv att vara och leva på ett vis jag inte gjort tidigare, är ni med hur jag tänker? Vi styrs så mycket idag av hur ansvarsfulla, duktiga, motiverade, socialt begåvade vi är men hur ofta får vi frågan "vad gör dig genuint glad?" kanske ska vi skrota ett cv fullt med akademiska meriter, karriärklättring och visioner och fylla det istället med egenskaper, erfarenheter, upplevelser och värderingar. Jag är medveten om att det i praktiken inte fungerar, men det är en fin och ganska trygg tanke ibland.

Top 5 yogaretreats:

1. Costa Rica.

2. Santa Barbara, LA, ja min kärlek till USA vet ni ju om redan...

3. Indien.

4. Bali.

5. Biarritz.

Samtliga bilder tagna ifrån google.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Någonting häftigt hände när jag klev ur yogasalen efter en timmes Mysore-klass, jag klev ut i solljuset och plötsligt kom en överväldigande känsla av glädje. Jag kunde inte ta på känslan eller egentligen räkna ut vartifrån den kom, jag bara kände mig så fruktansvärt tacksam och lycklig tror jag. Jag kände mig tacksam över mitt liv, mina vänner, att jag har byggt upp det liv jag lever idag på ett självständigt vis, att jag kommit bort ifrån den destruktivitet jag tidigare levt i, att jag hittat yogan igen... ja, jag kände mig tacksam och lycklig över så mycket. Jag var tvungen att ringa min syster och berätta om känslan för att på något vis bevara den och faktiskt minnas att jag har känt så.

Jag kan vara glad, lycklig och tacksam ibland men den här känslan var någonting annat det var mäktigare. Låter kanske sjukt men den lilla glimt av det starka jag kände gjorde hela min dag. Jag tror att mycket beror på yogan och att jag får möjlighet att vara ett med min kropp, nuet och fokusera på min andning. Jag känner en helt ny typ av tacksamhet för min kropp också.

Yoga är fantastiskt. Livet ÄR fantastiskt. Inte alltid, såklart, men de små glimtar vi får av känslan att allting är så fint är värt allt.

Likes

Comments

Hej söndag. Vaknade för en stund sen, var ute igår med tog bara två-tre glas och taxi hem vid tolv och därefter somnade jag snabbt och sov som en bebis (läs: dregglade). Hade en riktigt trevlig lördagskväll som började med att vi mötte upp calleboy vid östermalmstorg, sen gick vi till riché där jag hade bokat bord för oss tre och åt en god middag. Deras moulé var slut vilket gjorde alla lite besvikna, men vi hittade goda maträtter på menyn ändå. Jag tog väl priset som den jobbigaste gästen ever, såna jag själv brukade avsky.

"Vad vill du ha?"

"Jag vill ha en parmaskinka sallad utan skinka, utan tapenade, gärna med lax och sen inga ärtor, bönor, soja eller nötter tack" Carl tog en råbiff och Miranda köttbullar.

Vi hängde där ett tag, sen gick vi vidare till en himla massa ställen innan vi beslutade oss för att stanna på Escalier. Jag gillar verkligen escalier, musiken är härlig, lite twin-peeks känsla. Enda "negativa" är att man känner sig lite weird om man ställer sig och dansar, för typ inga gör det där. Sen var ju klockan bara runt elva, så kanske inte så konstigt att dans-modet inte var svinhögt hos människorna. Tappade bort min väska, hittade den, drog tillbaka till riché för ett avslutande glas och där någonstans checkade jag ut och somnade i princip sittandes vid bordet. Insåg att det var dags att call it a night och åka hem till sängen, vilket var heeelt rätt beslut.

Men jag uppskattar såna kvällar där man kan gå ut, ha kul, träffa folk men ändå vakna upp pigg dagen efter. Idag då? Yoga (min första mysore-klass!) vid tio och sen jobb 16-22.30. Är inte detta balans? Igår vin, idag yoga... det är ju så livet ska vara. Lite av allt. <3

Carls hår har sån fantastisk hårkvalité, det är sjukt tjock och lockigt och ganska långt vilket resulterar i att vi ALLTID leker frisörer varje gång vi ses och han bryr sig inte heller, han kan lätt gå runt med dem frisyrer vi ger honom som ibland är skitfula hela kvällen haha <3 visst blev han söt i toffsar? ;)

Kolla vad gooood min laxsallad ser ut! Den var sjukt god också. Kronärtskockor, marienade chilis, lax, sallad, ja.. typ det?

Likes

Comments

​Jag har ålderångest deluxe ibland men kan också tycka att det är skönt att mogna - man växer in i sig själv på något vis, accepterar läget lite mer som det är och det är ingen lögn att man blir klokare med åren, framförallt så finner man nya intressen som kanske inte var sådär superintressant när man var 18-19. Jag skulle nog inte kalla mig själv typiskt mogen, men ändå mognare än vad jag var för ett par år sen, något annat vore väl konstigt, eller? 

Vad jag märkt mest är att jag börjar intressera mig för samhället och politik på en ny nivå. Jag kommer inte ifrån en familj som är särskilt politiskt insatta, det har aldrig diskuterats vid middagsbordet om politik och de politiska besluten som fattas, vilket innebär att jag såklart formades utav detta och inte satte mig in så mycket i det utan sa ofta "jag är inte så intresserad av politik". Nu, när jag jobbar på ett ställe där politik/nyheter/samhälle är ett dagligt inslag och där jag omringas av fantastiskt kunniga personer så blir jag inspirerad att lära mig mer. 

Det känns även som att nu om någonsin behöver vi förstå oss på politik för oavsett om du är ointresserad eller tycker det är aptråkigt - så är politik vår värld. Det formar samhället och oss människor på ett sätt som vi inte alltid är medvetna om, jag anser att det egentligen är vår plikt att sätta oss in, läsa på och ha någorlunda koll. Sen har jag full förståelse för människor som inte orkar låta det genomsyra hela deras vardag eller som kanske läser lite då och då, men lite politiskt insatta anser jag att alla bör vara. 

Mitt mål är att bli så pass politiskt insatt och medveten om vad som sker i världen att jag ska kunna argumentera för mina åsikter, stå för vad jag röstar på och framförallt ​veta varför ​jag röstar på ett visst parti (när det är dags alltså...) med okunnighet kan vi inte skapa förändring..

Ett fantastiskt citat angående detta tänkte jag avlsuta inlägget med: 

"I want my friends to understand that staying out of politics or being sick of politics is privlige in action. Your privlige allows you to live a non-political existence. Your wealth, your race, your abilities or your gender allows you to live a life in which you likely will not be a target of bigotry, attacks, deporation, or genocide. You don't want to get political, you don't want to fight because your life and safety are not at stake. 

It is hard and exhausting to bring up issues of oppression (get political) the fighting is tiring. I get it. Self-care is essential. But if you find politics annoying and you just want everyone to be nice, please know that people are literally fighting for their lives and safety. You might not see it, but that's what privlige is. 

Likes

Comments

Godmorgon finingar. De flesta sover väl fortfarande gissar jag på? Jag hade också gärna gjort det. Eller typ varit normal och inte ställt klockan extra tidigt för att få en lugn morgon med frukost hemma, men det är någonting med mig och lugna mornar - jag är oförmögen att stressa på morgonen, gör jag blir resulterar det ofta i att hela dagen blir kaos och mitt humör likaså. Undra varför? Det känns som att jag måste få tänka, andas och bara vara innan jag kastar mig in i en ny dag med nya utmaningar och saker att göra.

Idag då? Planen är att jobba 8-16, sen ska jag hem. Jag lever verkligen sparsamt nu framtill lön, om jag kan köpa ett nudel paket till middag räknas det som lyx. Haha. Nä, okej, riktigt så illa är det inte men jag har inte tillräckligt fullt konto för att unna mig grejer så jag längtar VERKLIGEN tills lönen kommer. Kanske borde köpa mig något fint och ha på mig när jag skriver tentan? Inbillar mig att skrivningen kanske blir bättre då.

Nu börjar den verkligen närma sig så jag måste lägga i en extra växel, men usa-grejerna har tagit mycket fokus ifrån mig och där har tentan blivit lite lidande, men som sagt, veckan som kommer ska 100% fokus ligga på att läsa in, memorera, lära mig det som står. Tror ni jag längtar mycket till att kunna sälja mina tusen böcker efter det eller? Eh, svar ja. Kanske blir miljonär ;)

Gud, pratar så mycket strunt nu. Vi hörs lite senare.

So true.

Likes

Comments

Alltså, vad slår känslan av att komma hem ifrån en jobbdag, dra på sig raggsockor ett par sköna träningstajts och slänga sig i soffan? Idag är det soffläge 100% som gäller för mig. Känner mig helt slut i kropp och huvud och behöver bara få vara för mig själv. Fokusera på att andas och ingenting mer, typ.

Lagade världens godaste kyckling och nudelsoppa till middag och nu känns det som ögonen håller på att falla ner. Men det är inte så konstigt i och med att jag gått upp så tidigt hela veckan, kommande vecka innehåller förhoppningsvis lite mer sovmornar.

Hade dock en väldigt skön jobbdag. Jag kom till kontoret/mediahuset vid typ 08.30, bara den flexibiliteten att jag får komma in 30 minuter senare för att jag behöver gå till läkaren underlättar så mycket för mitt mående. Jag känner mig inte fången på min arbetsplats utan snarare väldigt fri, Väl framme, hälsade jag på Fia vid nyhetsredaktionen, fyllde på min andra kopp kaffe och slog upp min dator och började jobba med våra sociala medier. Jag la märke till hur alla är i sin egna värld, det var jag och min dator och kaffekoppen. Det kändes så skönt. Kunna ha mitt space och att ingen stod bakom axeln och kolla så att jag skötte mig, för då gör man det automatiskt - jag tror inte på övervakning av anställda, jag tror på att ge dem tillräckligt mycket mer frihet så att arbetsmotivationen kommer självmant. Trivs man på sitt jobb jobbar man ju automatiskt hårdare, eller hur? Hur som helst, idag var en sån dag då jag verkligen trivdes på min arbetsplats och det är ju fantastiskt fint att känna så ibland. Sen kanske fredagskänslan bidrog till det hela, men ändå.

Nu ska jag koka te och plocka fram chokladen. Börjar 8 imorgon så blir ingen sen kväll direkt, ha en fin fredag <3

Feels like forever ago...

Likes

Comments

Hej på er. Just nu är jag på jobbet vid mitt lilla skrivbord och försöker hålla ställningen här. Läkarbesöket gick bra, borsett ifrån att jag behöver få tag på min jäkla journal ifrån grundskolan som verkar spårlöst borta (blir SÅ ARG men försöker andas och tänka att det löser sig...) Jag fick i alla fall min ansökan om CSN för utlandsstudierna beviljad idag och nu håller dem på och hanterar min ansökan om de svenska studierna, så jag börjar närma mig sista punkterna på checklistan.

Hade sug att åka hem idag, umgås med familjen, men börjar 8 imorgon så känns rätt ovärt... tror behovet av att kramas med dem jag älskar mest av allt är extra stort en dag som denna, eller ja, tid som denna när hela världen skakar och allting är upp och ner. Precis avslutat ett telefonsamtal med csn (typ det hundraelfte denna vecka..) och ska sätta fart med att röja undan lite jobb nu, känns ändå skönt att de flesta är tillbaka ifrån semestern och att det blir lite liv och rörelse på här igen.

Såhär glad blir man av att sitta i telefonkö i 30 minuter.... tålamodsprövning deluxe!

Likes

Comments

Godmorgon på er. Det är med ett tungt hjärta man vaknar upp idag efter gårdagens terrorattentat. Så jäkla tungt att sådana dagar. Vart är världen på väg? Man börjar undra om det någonsin kommer bli bra...

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, sticka iväg till en vårdcentral här på karlavägen så jag får mina journaler tecknade av en läkare. Sedan? Jobb 8-17. Jobbar hela helgen, men man ska inte klaga, saker kunde vara betydligt värre. Känner redan nu hur jag kommer vilja komma hem, kanske ta en promenad, sen hoppa i myskläder och hänga i soffan med choklad hela kvällen.

Ha en fin fredag.

Yogade med den här i Tessinparken igår, kan vara topp tio mysigaste stunden denna sommar.

Likes

Comments

Godmorgon! Jag har varit uppe sen 05.50. Det är svinjobbigt att gå upp så tidigt men ändå något som är rött mysigt med det. När jag klev upp låg det en krispighet i luften, det luktade nästan höst och det kändes faktiskt helt okej i den stunden att säga hejdå till sommaren. Jag gillar ju höstkläder mer än sommarkläder, tjocka mysiga koftor istället för tunna toppar, tända ljus istället för släkta osv - ni fattar. Nu har jag landat i soffan och pixie ligger bredvid mig, just nu känner jag mig lugn och tillfreds med det mesta. Ska fylla på kaffekoppen bara, sen är allting nästan perfekt.

Hoppas ni får en härlig onsdag.

Såhär ligger hon och tigger medan jag äter frukost..

Jag har ju snackat mycket skit om Gnesta, men på senare tid har det blivit mysigare och fått lite "attraktiva" saker så som utegym etc. Det uppskattar nog alla Gnesta-bor och även om jag själv inte ser mig bo där i framtiden SÅ visst är det ändå fantastiskt fint med vattnet såhär tidigt på morgonen? Känner en form av ro.

Likes

Comments

Hej på er, nu har jag precis landat i Gnesta. Ska nog stanna över kvällen, inte helt bestämt mig än dock. Längtar redan till imorgon då jag ska få umgås med älsklingshunden så kommer troligtvis behöva gå upp tidigt för att hinna hämta henne vid centralen. Så glad att Louise ger mig förtroendet att passa henne en del, den hunden means the world to her.

Ikväll ska jag umgås med mami, äta kycklingtacos och dricka te. Så mysigt så! Och att ha hämtat ut mina journaler känns också obeskrivligt skönt, verkar som jag är vaccinerad mot det mesta! Så, i'm happy happy.

Träningen gick också riktigt bra och jag kände mig glad, fylld med energi när jag gick därifrån. Köpte med mig en juice ifrån Joe and the Juice (bästa stället, deras Avocadosmoothie är seriöst to die for...) som var god vid dem fem första klunkarna men sedan blev det för surt, den innehöll typ grapefrukt och äpple + ingefära så kanske inte så konstigt...

Fin färg hade den i alla fall...

Likes

Comments