Hejj! här kommer receptet på raw sylten,
2,5 dl blåbär (eller andra bär)
2msk honung (jag tog mindre än 1msk)
1msk chiafrön
Ta fram blåbärens om de är frusna och tina de, när blåbären sedan har tinat så tar du en gaffel och mosar de med. När blåbären är mosade så blandar du i honungen och chiafröna. Låt blandningen sedan stå och dra i två timmar. Lägg sedan i sylten i någon fin burk eller något.
Sylten som jag gjorde blev tjock och lite rinnig. Men den blev väldigt god, jag tänkte nog testa att ha den till pannkaka. Man kan säkert ha sylten till massa annat också tillexempel i gröt, fil eller något sådant.
Om man inte tycker om bär så kanske man kan testa med någon annan frukt som är lite saftig och se hur det blir, experimentera lite med receptet. Jag hittade även ett recept på blåbärspannkaka i samma tidning som jag hittade detta receptet, jag har aldrig smakat blåbärspannkaka. Bananpannkaka har jag smakat men inte med blåbär.Det kommer jag absolut testa någon gång och kanske kommer det även ett recept på det här också.

Hoppas att ni har haft en bra dag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Frukt alltså!! Det är verkligen det bästa som finns. Jag väljer heller frukt framför godis, det är så gott och det finns så många olika frukter. I alla fall så har det varit en helt vanlig dag, regnig men mysig. Jag satt framför en brasa samtidigt som jag satt och pluggade lite. Precis nyss så gjorde jag en raw sylt som jag hittade i en tidning, den ska stå och dra i två timmar. Så imorgon tänkte jag lägga ut receptet här så ni också kan testa det om ni vill. Jag kommer även att lägga ut recept på bakelser/kakor och kanske något matlagnings recept senare framöver någon gång, så vi får se när det blir. Hoppas att ni tycker att min blogg är trevlig att läsa
Trevlig kväll

Likes

Comments

Nu har det blivit höst på riktigt! Det är kallt ute och löven faller. Här där jag bor är det regn nästan varje dag. Det mysigaste som finns när det är kallt ute är att sitta framför en varm brasa eller att sitta i soffan med en kopp te och en mysig filt.
Höstmodet har kommit, för mig är höstmode vinröda och beigea kläder. Själv så tänker jag inte jätte mycket på mode, men som jag skrev i förra inlägget så har jag börjat blivit mer intresserad av det. Angående bilderna så är dem inte helt perfekt med bra fokus och så, jag ska försöka att få lite bättre bilder om det går.

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg. Eftersom att det här är mitt första inlägg tänkte jag berätta lite om mig själv, jag heter Olivia och är 14 år. Jag gillar att baka, sjunga, inreda och på senaste tiden har jag blivit mer intresserad av mode. På den här bloggen kommer jag skriva lite om mitt liv och vad jag gör på dagarna. Jag hoppas att du kommer tycka att det här är en trevlig blogg att läsa och att du fortsätter läsa den.

Likes

Comments