Header

Nu blir det lite story time med Olivia...

Igår kväll var jag på en av mina två teater lektioner i veckan, när jag sedan skulle ta mig hem igen och stod på tågperrongen i tcentralen med några vänner så känner jag att någon greppar tag i mitt ben. Ett fyllo lyfter halvt upp mig och säger "NU SKA DU UPP PÅ HÄSTEN". Jag tappar balansen och är naturligtvis i chock så jag är helt handlingshandikappad i den här situationen, jag tror även att jag ska bli nerputtad på tågrälsen och dö. En av mina teater vänner hjälper mig genom att stå emellan oss och "skydda" mig (jag är helt vettskrämd). Han säger "Gå härifrån", "Låt henne vara", "Nej, rör henne inte". Efter en stunds knuffande och oförståeliga ord så traskar fyllot iväg på ett tåg.

PUST.

Jag är fortfarande i chock och jag vågar inte åka tunnelbana ensam längre, särskilt inte vid TC. Jag har varit med om liknande fyllon förut, men det här var det värsta. Jag tänker hela tiden på vad som skulle kunnat hända om min vän inte var där? Vad skulle ha hänt då? Man ska inte behöva vara rädd för att åka kommunalt men eftersom det nu är som det är så råder jag er att inte åka ensamma, särskilt inte på kvällen/natten och om du måste det så är ett tips att hålla sig till ställen där det finns mycket folk eller snacka i telefon med någon tills man känner sig trygg igen. Sist men inte minst; om du ser att något liknande håller på att hända så hjälp då till! Även om du inte känner personen i fråga, hen kommer verkligen att uppskatta det. Igår så hade jag en vän vid min sida men perrongen var långt ifrån tom och ingen annan tycktes bry sig överhuvudtaget.

Stay safe mina vänner! Och hälsa på snart igen:)

Likes

Comments

Glad första advent! Nu närmar sig julen, nyår och min födelsedag. Jag hoppas att alla har fått julkänslan genom pepparkakor, tända ljus, kyla och sockor. Själv går jag runt och nynnar julsånger hela dagarna.

Natten mellan lördag och söndag så sov jag över hos en kompis. Vi såg på Alice in Wonderland med Johnny Depp eftersom vi planerar att göra en liten fest med det temat när hon och jag fyller år i januari! Små fester och bjudningar med nostalgiska teman är det absolut bästa jag vet. Vi påbörjade planeringen och fixade små "drink me"-lappar till våra små glasflaskor samt började måla skyltar som ska sättas upp. När det gäller sånt här så är det bara att gå all in för annars blir det bara skevt. Det är så jäkla kul när folk faktiskt vågar bjuda på sig själva genom att klä ut sig, skämma ut sig och ha roligt med det, och annars är det ju ingen idé med sådana här fester liksom.

Det är klart att man inte kan gå all in på fester varje år men jag anser att när det gäller en 18-års fest så är det mer än ok. Vi har även valt att göra det mesta själva och köpa grejer på loppisar/ second hand affärer eftersom det både blir billigare och mer äkta på något sätt. Det kommer att bli minnen för livet och jag kommer att se till att ta många bilder så att jag kan dela med mig av dem här! :)

Andra exempel på fester med nostalgi teman är;
- Harry Potter
- Neverland (landet ingenstans, Peter Pan)
- Narnia
Jag är säker på att alla skulle älska fester med sådana här teman, det gör i alla fall jag och mina vänner.
Ifall någon skulle vilja få lite inspiration och tips om hur man kan göra en fest med nostalgi tema, eller mer specifikt; Alice in Wonderland tema, så är det bara att kommentera just det så kan jag dela med mig av vår planering, det vi redan gjort och de bilder vi hittat, fått inspiration av och ska återskapa själva.

Ha det bra mina vänner och glöm inte att se på barnfilmer; jag garanterar att det gör en på bättre humör.
Tack och hej!

Likes

Comments

❤Välkommen till min lilla värld

De flesta bloggare skriver om sig själva i sitt första inlägg, om vad deras läsare kan förvänta sig och vad man har för planer för sin blogg. Jag kommer dock inte att göra det. Istället kommer jag bara "just dive right into it" genom att börja som om jag haft den här bloggen i hela mitt liv.


Under den här tiden på året så är det lätt att bli nedstämd, anledningen till detta är att det fort blir mörkt och dystert samt att snön inte har kommit än. Det är även en massa inlämningar och andra examinationer som pågår i skolan vilket inte gör en lyckligare direkt.

Okej, så var kommer jag med det här? Jag kan ju varken ändra på vädret eller på skolan. Sant. Men jag kan försöka ge tips för att ändra på den nedstämda känslan!

Tillåt inte dig själv att sitta där i dit mörka rum med endast dator/mobilskärmen som ljus! Du är värd mer än så och det vet du! Värmeljus kan göra en asdålig kväll till skitmysig på bara några sekunder, så tänd några och ställ dem på olika ställen runt om i rummet. Bädda sängen och hämta en filt att värma dig under, gå sen till köket och gör en varm dryck till dig själv! Kaffe, te, varm choklad, chai, you name it! Doften av den varma drycken i kombination av värmeljusens ljus och känslan av ett hyfsat städat men ändå mysigt rum får nedstämdheten att packa och dra för en stund. Jag tipsar om att man då ska läsa en bok eller en blogg, kolla igenom bilder på instagram eller weheartit och bara slappna av. Spoil yourself.

Jag ökar myseffekten med hjälp av några mysiga vinterbilder ifrån weheartit och tumblr (eftersom jag varit för lazy för att ta några egna bilder). Njut av din egna lilla mys-stund men besök gärna mig igen!

Hare gött!

Likes

Comments