Hej hörni!

Sitter och sörplar på mitt te och gäspar framför skärmen. Lyckades ta mig upp i rimlig tid imorse, cred till mig! Har ätit lite ägg och mailat hysteriskt med Acast så att vi ska få en tid i studion, haha. Det löser sig.

Nu ska jag strax iväg och ta ut hundarna på en prommis, sedan har jag intervju med en patient klockan 14. Om ni inte förstått det ännu så jobbar jag med min styvfars företag. Jag intervjuar patienter och skriver artiklar till olika saker. Lite copywriting! För mig är det helt perfekt att få öva på dessa saker eftersom jag vill jobba med att skriva i framtiden. HÄR hittar ni hans hemsida.

Annars? Idag kommer min bästis hem från Båstad. Åh vad jag saknat henne, min finaste. Behöver henne i mitt liv annars havererar allt. Längtar så till att få träffa henne idag! Hon kommer hem klockan fyra så vi ses nog ganska direkt då, och ikväll ska vi dricka lite vin hos mig med några kompisar. Är så taggad, men har verkligen bestämt mig för att absolut inte vara bakis imorgon. KAN inte vara det. Mår så dåligt om jag går omkring med en baksmälla mitt i veckan. Bu.

Vad tyckte ni om veckans "tankar kring..."? Den var lite rolig, tyckte jag. Ni får verkligen komma ihåg att ta en del saker med en nypa salt, ok? Har redan skrivit ett utkast till nästa krönika som kommer upp nästa onsdag, då. Den är lite mer "allvarlig", typ. Men ibland tycker jag det är lite uppfriskande att inte läsa om samma gamla sorgliga grej, utan istället lägga till lite lättsamhet. Jag behöver definitivt lite mer lättsamhet i mitt liv. Behöver inte alla det i dagens samhälle? Jag läste någonstans att dagens ungdomar är mer hjärtekrossade än äldre generationer, eftersom vi har så överdrivna förväntningar på kärlek. Min mamma tyckte alltid att jag och mitt ex bråkade om så löjliga saker. Hon brukade himla med ögonen och påminna mig om att jag bara var arton.

Ja, ja. Snart kommer Niklas hit. Han har inte sovit på hela natten så ska försöka bädda ner honom i sängen men det lär han väl vägra. Hade tänkt att han skulle hänga hemma hos mig idag medan jag går ärenden eftersom jag inväntar ett bud från Caliente . Så jävla nice! Älskar deras drycker så är supertaggad. Hela konceptet ligger i att drycken ska ersätta alkohol (vilket är kul eftersom det första jag tänkte på var att den var perfekt för att blanda med tequila). Jag gillar idéen av att vara nykter men ändå dricka något som "känns" som en drink, om ni förstår vad jag menar? Tror det är nyttigt att försöka vänja sig av vid hela alkohol-hetsen redan som ung. Man kan faktiskt gå ut och vara nykter. Det är fullt möjligt. Även om jag själv aldrig gör det. Jaja, det ska bli spännande att få prova deras nya smak i alla fall. HÄR hittar ni deras hemsida. Min favorit är chili-ginger-lemon. Yum.

Hörni! Nu ska jag springa iväg och ta ut hundarna. Vi hörs lite senare! Puss

Likes

Comments

Han glider med fingrarna över mina revben och borrar in näsan i mitt hår.
”Mmmm” säger han och andas, ”du luktar så GOTT!”
Jag frustar och hostar till för att dölja en fnissning. Han tittar upp och ler, förmodligen har han tolkat mitt hostande som en uppmuntrande gest.
”Gillar du det, baby?” säger han med hes röst och jag nickar övertygande medan han börjar massera mitt bröst. ”Jag har aldrig känt sådana fina bröst” mumlar han med kåt röst.
Då brister det. Jag sätter mig upp och gapskrattar med handen för munnen. Han sätter sig bredvid och tittar förvirrat på mig, vilket gör att jag börjar skratta ännu mer. Det bara bubblar ur mig.
”HAHAHAHAH” frustar jag, ”HAHAHAHA.”
Hans förvånade blick byts ut mot en skrämd uppsyn när han tittar på mig som om jag fått ett nervöst sammanbrott.
”Detta…” Jag skrattar och torkar tårarna ur ögonen, ”Nä, vet du, detta funkar inte.” Jag stiger upp från sängen och drar på mig närmaste tröja. ”Nu får du faktiskt gå”

En halvtimme senare sätter jag mig framför datorn och fnissar för mig själv. Varför vet jag inte. Det är bara något med sex som jag finner så oerhört löjligt. Om jag inte är med någon jag verkligen vill vara med blir det bara så himla…konstigt.
Typ, om man drar hem någon från krogen. Man träffar någon vid en bar och flirtar lite och så tar man en taxi hem tillsammans, och hånglar lite mysigt i baksätet (eller om man är som jag så går man förbi någon klockan 5 på morgonen utanför donken och ba hördu vill du ha sex eller) (inte sann historia) (?)
Och så kryper man ner bredvid varandra och helt plötsligt ska man liksom skala av sig helt och hållet och öppna upp sig (oups, inte meningen) för en främling. Vad är det för sjukt, egentligen? För att inte tala om att man sedan ska låtsas som om inget har hänt. Efter sexet, menar jag. Då stiger man liksom upp och pratar i helt normal ton.
”Vill du ha kaffe?”
”Ja, varför inte.”
”Jag har te också, om du vill”
”Kaffe blir bra, tack”
the fuck?

Till och med nu när jag sitter och skriver detta bubblar skrattet upp i mig. Där går man omkring hos en främling och pratar om kaffe som om man inte nyss hade haft nämnda främlings könsorgan i munnen.
Det är något helt knäppt med att helt plötsligt bara ligga med någon man inte känner. Det är så himla djuriskt, på något vis. Vi människor är ju ändå extremt mån om att trycka undan våra djuriska drifter och uppträda civiliserat i vått och torrt men sex med en främling är helt och hållet okej.

Nä, jag fattar faktiskt inte. Jag blir besviken 10/10 gånger när jag drar hem någon som åtminstone ser ut som om han kan gå ner på en tjej. Ibland kommer jag på mig själv med att stirra upp i taket och rita mönster med blicken medan han gör sin grej. Och vid såna tillfällen börjar jag nästan alltid skratta. Det är ju i och för sig delvis för att jag har väldigt svårt att komma, men också för att jag aldrig riktigt fattat grejen med sex. Jag är nog ganska asexuell. Visst, det är trevligt, men det är liksom inte FANTASTISKT. Förutom när jag hade sex när jag var kär. Men det går inte att jämföra.

Sedan tycker jag snoppar är helt hysteriskt märkliga. Jag har vant mig vid 2 snoppar i mitt liv men resten tycker jag är jävligt suspekta. De är så himla aggressiva när de pekar på en, liksom uppfordrande och argt, och vill att man ska göra något åt deras tillstånd (HAH! Gjorde det igen). Eller så är de hopsjunka små sköldpaddor som liksom gömmer sig i sitt skal och muttrar argt. De är hur som helst i högsta grad levande varelser som bör skiljas i mentalitetsväg från sin ägare (partner? kompanjon?). De lever sitt eget liv och många gånger kan en killes snopp ha en helt annan livsinställning än vad själva killen har. Killen i fråga kan vara hur gullig och mjuk som helst medan snoppen är en vresig gubbe som hötter med nävarna (….) och fräser åt en. Då måste man tygla varelsen och prata med den tills man kommer överens.
Snippor är däremot alltid ljuvliga. Som små blommor.

Ibland kan sex vara fint, som när man är kär. Då blir liksom varje beröring extra elektrisk och man kan slappna av. Och man behöver inte vara orolig att snoppen inte är trevlig, för man är redan överens.

Likes

Comments

inlägget innehåller adlinks

Vem fan har råd att shoppa nu? Jag läste någonstans att igår (måndags) var årets deppigaste dag, eftersom det är mörkt, kallt och ingen har pengar. Har seriöst 40 kr på kontot. MEN, om man ändå känner för att köpa något nytt och fint, så samlade jag (eller nelly.com gjorde egentligen jobbet. Men jag tipsar om deras tips) några favoriter från deras hemsida som inte kostar mer än 300 kr. Happy shopping era små trollungar.

1 HÄR // 2 HÄR // 3 HÄR

4 HÄR // 5 HÄR

Vad tycker ni?

Likes

Comments

Det är mörkt i mitt rum. Nästan kolsvart. Jag sitter på sängen med ryggen mot sänggaveln och tittar in i väggen.
Jag känner absolut ingenting.
Jag vet inte hur länge jag sitter där. Jag vet inte ens vad klockan är. Familjen åkte iväg någon gång på morgonen för att hälsa på kompisar uppe i de provensalska bergen och jag orkade inte ens röra mig så jag stannade kvar. Där hjärtat borde sitta finns bara ett stort tomrum. Eller egentligen kan det ju inte vara så stort. Hjärtat är relativt litet och omges av diafragman som i sin tur omges av revbenen. Men där jag borde känt en stickande smärta känner jag ingenting. Huvudet är helt tomt på tankar. Jag glider med handen över täcket och känner inte tyget. Vet att jag borde vara hungrig eftersom jag inte kan minnas senaste gången jag åt något men jag har inte ont i magen. Jag känner mig inte trött, ledsen, arg, glad, utmattad eller frustrerad. Jag känner absolut ingenting. Det är som om luften pressats ur mina lungor, som om jag tömts på blod och inälvor, och kvar finns bara ett skal med hud och långt, mellanblont hår. Jag finns inte längre. Jag finns inte längre.

Jag rullar över på sidan och somnar igen.

Likes

Comments

Dessa svar skrev jag när jag gick i skolan under 2014/15! Tänkte att ni kanske ville läsa lite om vad jag tyckte och tänkte om saker just då.

Hur mycket kostar det att åka till Paris så som du gör?

Åh okej, denna fråga är lite känslig. Tror att staten betalar skolpeng, ca 80-100.000, vilekt är det mesta av vad skolan här kostar. Sedan värdfamilj + mat ligger väl mellan 50-70.000 / termin? Tror jag i alla fall. Kan ha fel.

Är det allmänt dyrt i paris? (mat, dricka) osv

Väldigt dyrt. Min månadspeng försvinner på 10 dagar. Räkna med att du fikar/äter ute mer än i sverige, och allt är dyrare, så det blir naturligt att du måste lägga ner mer pengar. Enda som är billigt här är alkohol! Du kan köpa en flaska vin för 2€.

Vad skulle du rekommendera en att göra om man har en ganska liten budget och ska till paris med några kompisar över en helg och är 17 år?
Jag skulle rekommendera att ni hyr en lägenhet via airbnb för det är billigare och då har ni mer pengar över till shopping och så. Kolla in SAS ungdom, de brukar ha superbra priser på flygbiljetter. Sedan skulle jag säga att ni undviker turistfällor! Gå gärna och se eiffeltornet, men champ elysee är till exempel inte särskilt spännande. Promenera i Saint-Germain, ta en kaffe i Le Marais, shoppa i vintagebutiker... Kolla in montmarte också, det är ett nice och billigt område. Vad gäller barer rekommenderar jag Bastille, Republique eller oberkampf (områden).

Är skolan tuffare än hemma?

JA! Svenska skolan är jättetuff och svår, men eftersom vi är så få elever får du maximalt med hjälp och lärarna kan fokusera på just dig och din skolgång. Lärarna blir ju dessutom som "extraföräldrar" i och med att de är de enda svenska, trygga vuxna du kan vända dig till, så du får en god kontakt med dem. Skolan är svår, men du lär dig otroligt mycket och i och med den möjlighet till hjälp som du har så utvecklas man snabbt.

Hur jobbigt är det att bo i värdfamilj?

Självklart är ju drömmen att bo ensam haha. Friheten är inte fullständig och du måste respektera tider, måltider, föräldrarna osv. Men för mig är det en enorm trygghet att ändå ha någon man kan vända sig till. Speciellt eftersom jag hade väldigt tur med min värdfamilj som är chill med utetider och låter mig vara ifred när jag vill. Vi har en jättebra relation och jag gillar dem supermycket.

Har hört från vänner som bott i Paris att de ofta blir lite halvt trakasserade i tunnelbanan etc, händer det ofta?

Mentaliteten är klart annorlunda här. Man säger ju ofta att fransyskor ser så himla sura ut. Fattar varför, haha. Killar kommer ofta fram och vill ha ditt nummer, visslar åt sig, ropar efter dig.. Men om man bara ser lika sur ut som en fransyska låter de dig ofta vara ifred. Du ska absolut inte gå ut på natten ensam, no fucking way, men metron brukar ändå vara helt ok tycker jag.

Hur har du fixat med mobil osv?

Jag har tur som har en mamma med fransk bankkort, så jag kunde fixa abonnemang med internet. Annars hjälper skolan dig med sådant!

Vad är det absolut sjukaste som hänt i Paris?

Måste typ vara när jag och Linn var på väg in till stan med metro 1.. Det var precis efter Charlie Hebdo-attentaten och vi hade egentligen utegångsförbud, säkerhetsnivån var höjd till taket och det var militär överallt. Hur som, vi satt på tunnelbanan och pratade, när någon plötsligt ba "Är det där en väska?". Då ligger det alltså en militärryggsäck mitt i gången på tåget. Vid nästa station klev alla omedelbart av och sprang iväg för att ringa polisen. Det var en konstig stämning i luften, mådde nästan lite illa för att det var sådant allvar i sitationen. Det var liksom helt tyst, folk var rädda på allvar. I Sverige är det inte lika seriöst, tror jag, man hör ju saker hela tiden men det är inte ofta det är direkt fara. Men just då insåg jag verkligen att jag levde i en storstad och att jag mycket väl kunde ha blivit bortsprängd där och då. Det var lite sjukt.

Hur är stämningen i och mellan klasserna? Är man med alla eller är det grupperingar? Eller är alla bara allmänt sköna så de är kul att vara med alla?

Bra!! Jag älskar min klass. Visst är det grupperingar, som i alla skolor, men jag tror nog de flesta kommer överrens och tycker om varandra. Vi är som en enda stor klass eftersom vi är så få, så vi har lektioner tillsammans ganska ofta. Finns nästan ingen som jag inte kan tänka mig att umgås med!

När kommer du hem en fredag/lördag? Håller du (eller måste du hålla) utetiderna?(helg/vardag)
Oftast alldeles för sent haha. Men runt 3 kanske? Vi åker alltid taxi hem, och är nästan aldrig ensam. De flesta har utetid 1 men min värdfamilj litar på mig och är ganska chill så får vara hemma lite när jag vill så länge jag håller kontakten med dom.

Hur gör du med pengar när du är där?

Får månadpeng av min mor och så får jag försöka klara mig :')

Funderar på att söka till paris i sommar kan du säga vad som gick dej att verkligen bestämma dej för jsg tvekar lite

Sök för faaaaan. Jag visste att jag ville dra från sverige asap när jag var tretton, så det har aldrig varit så svårt beslut för mig. Det är ett helt annat liv, du förändras som människa, du träffar underbara människor... alltså jag kan skicka en powerpoint med anledningar om du vill men jag förstår inte varför någon tvekar överhuvudtaget

Hur går det med franskan? Vilket nivå var du på innan du for och vilken nivå är du på nu?

Min familj är mer eller mindre fransktalande, vi har hus i frankrike som jag brukade bo i på somrarna, och har gått i en fransk skola sedan jag var 5 så jag låg väl på en ganska basic franska när jag kom hit, men det utvecklas fruktansvärt fort jag och jag känner mig jättebekväm när jag pratar franska med fransmän. Läser franska steg 5 här om det var det du menade??

Finns det många trevliga och snygga killar i paris?

Hehe fransmän är lite speciella men du kan absolut hitta nice killar på klubbar eller barer

Och hur är det med franska tjejer? Känns som att dom ska vara hur dryga som helst hehe

Ja franska tjejer är ingenting att hänga i granen. Otrevliga för det mesta, enligt mig. Men ett tips: om du går på en fransk hemmafest eller hänger med franska människor, gå direkt och börja prata/lära känna tjejerna. Om du istället bondar med killarna först blir det lätt grupperingar. De är naturligt inställda på att du kommer vara jobbig och pinsam eftersom du inte är fransk. Okej, nu drar jag alla över en kam, så är det inte alltid. Fransyskor är bara lite svåra.

Hur fick du idéen att börja på svenska skolan i Paris?

Jag har alltid rest mycket när jag var yngre så jag har alltid haft något att jämföra med sverige, och jag kände bara att det var för litet för mig. Människorna, vädret, stockholm, allt är för jävla plant.

Likes

Comments

Fick en fråga från en läsare som undrade var man skulle bo i Paris om man ville ha mysiga kvarter i närheten SÅ tänkte tipsa lite om områden! Jag tycker man ska hyra en lägenhet på Airbnb om man åker dit, eftersom hotell är så himla dyrt.

Le Marais (Metro: Saint Paul): Dyrare ställe men underbart område! En stor favorit för mig. Här ligger de gamla (och nya) "judekvarteren". I kvarteret hittar du massor av vintage-butiker, falafelställen och mysiga caféer. Ta en promenad runt Place de Vosges och ät en dyr middag på "Chez Janou", som var mina föräldrars stammisställe när de bodde där. Om ni vill bo på hotell så kan ni boka in er på Hotel Bourg Tibourg, där ni får 15% rabatt på er bokning om ni uppger mitt namn. Besök gärna La Favorite och ta en kaffe, älskar det stället!

Montmartre (metro: Pigalle) : ÄLSKAR Montmartre. Här låg de gamla horkvarteren och än idag kantas gatorna av sex-shops och strippklubbar, men om du går upp mot Sacre Coeur så hittar du massor av mysiga caféer och restauranger. Jag älskar personligen Rue Des Abesses, trots att det är lite turistigt. Fortsätt på Rue des Abesses och sväng till höger när ni kommer till slutet av gatan så kommer ni till slut till Marcel där ni kan äta en grym brunch. (Om ni vill kan ni gå in till en sex-shop och be om "poppers" som är en laglig drog i Frankrike. Andas in vätskan genom nästan så blir du hög i ett par minuter haha. Det är helt och hållet ofarligt men smaka för guds skull inte på vätskan)

Saint German (metro: Saint-German-des-Pres) Detta område!!!! Åh. Kika gärna in på Café de Flore, som är ett av Paris äldsta och mest kända caféer där otaliga författare och filosofer hängt under sin tid. Men jag skulle inte rekommendera er att sätta er där. Det är extremt överprisat och turistigt. Gå istället förbi caféet och sväng vänster vid kyrkan. Om ni letar er in i gränderna där, och har kyrkan på höger sida om er, kommer ni plötsligt till det mysigaste kvarteret i Paris. Det var min mamma som visade mig det. Det är helt fantastiskt, ena sekunden går i omkring mellan betongväggar och i nästa öppnar sig en liten korsning med caféer, butiker och restauranger. Fortsätt på gatan och ät middag på La Palette, där du hittar fransk mat och franska bordsgrannar. Men kom i tid, för det brukar bli fullt ganska snabbt! Hyr en lägenhet en bit bort från de mysiga kvarteren så blir det inte lika dyrt.

Quartier Latin (metro: Saint-Michel): Här hittar du det välkända universitetet Sorbonne som ligger i närheten, och kvarteren runt omkring är hur mysiga som helst. Här är det svårt att ge några tips, men om ni utgår från metrostationen Saint-Michel så är det bara att promenera runt och hitta era favoritställen. I närheten ligger också Jardin du Luxembourg som är en välkänd park man kan promenera runt i, och Panthéon som ni måste se.

vänster: ett cafe på Rue des Abbesses.
höger: café Marcel

Likes

Comments

Hej hörni!

Det är så himla svårt att blogga när det är såhär tråkigt ute. Har inga pengar, det är iskallt, mörkt och jag sover dåligt. Så det blir liksom inte bra?? De enda gångerna jag kan skriva intressanta inlägg är på kvällarna. Men ikväll hade jag faktiskt tänkt sätta mig och skriva veckans "tankar kring..." (blir ett extra långt, eftersom jag missade förra veckans) och dessutom börja publicera lite andra grejer.

Jag har tänkt på att mer och mer se till att bloggen blir textbaserad - det vill säga en blogg som man läser för att den har innehåll, inte bilder och kläder och sådant. Vad tror ni om det? Jag gillar ju att skriva, inte att fota. Men det gör ju också att bloggen inte blir uppdaterad lika ofta. Vad tycker ni? Eller vad tror ni, rättare sagt?


Dagens lunch tillsammans med @Jasminella

Idag skulle vi egentligen spela in podd men det var fullbokat i studion. Åh, ni fattar inte hur dåligt samvete jag har över att jag missade vår förra podd-tid. Blä. Men vi får försöka spela in ända, på något vis. Vi löser det! Men för att kompensera för eventuellt dåligt ljud eller liknande tänkte jag att jag kunde producera lite mer innehåll åt er här på bloggen!

Jag vet att många av er ställer frågor om kärlek, men jag har valt att inte svara på dem. Ni kommer förstå varför mycket snart, jag lovar!! Önskar jag kunde berätta allt som händer just nu men vill inte avslöja för mycket. Men denna vår kommer bli liiiiit. Och är så glad över att ni får följa med mig på min lilla resa!
Nu ska jag jobba lite och sedan uppdaterar jag er senare. Bara så ni vet så svarar jag ibland på era frågor på min snapchat. Heter OliviiaHageus! Där svarade jag bland annat på "eskimå-frågan" igår (ang om man får klä ut sig till eskimå trots att man är vit).

Likes

Comments

Hej hörni!

I fredags var jag på avskedfest för mina tjejer som ska iväg till Australien i ett halvår. Hade så kul, hängde med massa gamla vänner och drack P2-drinkar (aldrig smakat förut med de var goda). Vid 11-tiden tog jag och Niklas en uber till Skyddsrummet (eller munchenbryggeriet? Är det samma? Ingen vet). Där hölls efterfesten till elel-galan. Vi larvade oss lite i fotobåset, spelade basket och fick en jävla massa gratis snus. Hade så jävla kul men tyvärr var det öppen bar så vid tretiden var jag heeeelt. Niklas fick bokstavligen släpa hem mig medan jag babblade om allt möjligt konstigt. Herregud, inte varit så full på länge. Tror till och med jag ramlade på dansgolvet. JA men sånt händer ju.

Jag i min säng med Inez innan vi drog iväg till tjejernas avskedsfest

Finaste paret på hela festen

Jag och Niklas aka min sambo

Jag skojar lite när jag säger att han är min sambo, som ni kanske förstår. Men det är skönt att ha någon runt omkring sig, blir lite ensamt ibland hemma. Igår gick jag i alla fall hem till min familj och myste här ett tag innan jag sov över. Och idag har jag ätit pannkakor till fruskot och samt kollat på en dokumentär om sexrobotar. Lord in heaven vad folk är knäppa i huvudet.

Jag, Andrea och Rebecca började dessutom prata om fallet Sylvia Linkens (googla på namnet om ni inte vet vem hon var). Andrea hade tydligen sett en dokumentär om hela grejen. Fy fan vad sjukt det är? Vi pratade lite om vad människor är kapabla till och hur det är möjligt att vara kapabel till en del grejer. Alltså hur kan en människas hjärna bli så fucked up att man kan tortera någon. Det måste ju handla om avhumanisering på något plan, men ändå. Sjuk grej. Nu ska jag i alla fall jobba lite och skriva ihop en krönika. Vi hörs snart, puss!

Likes

Comments

Hej på er!!

Alltså. Sitter och skrattar framför skärmen. Undrar vem jag är egentligen. Är helt förvirrad men jag uppskattar det typ, eller jag mår inte dåligt över det i alla fall. Att vara lite ur balans, liksom. Men bloggen får lida och för det är jag ledsen. Kan inte alltid vara på topp i bloggväg men ska skärpa mig. Denna vecka har varit kass.

Hur som! Igår var jag och familjen på Agrikultur för att äta en nice middag. Mamma fyllde år i tisdags så vi firade henne en extra gång. Maten var helt fantastisk och vinet också. Blev lite småfull där mot slutet men så kan det gå.
Stannade kvar en stund med en kompis som är ägare till restorangen och sedan bar det hemåt.


Rätterna var ganska små och så sjukt goda. Gå dit någon gång om ni vill äta ute med familjen!!

Jaa, gänget. Nu sitter jag här och stirrar på kastrullen med vatten som vägrar koka. Ska strax ta tag i mig själv och bege mig mot Östermalm för ett möte med Christian. Sedan ska jag hem och vänta på att min sambo kommer så att vi kan byta nycklar, och så iväg på avskedsfest för Hannah, Estelle och Hanna som åker till Australien i ett halvår!! Efter det blir det Elle-galans efterfest. Kul kul! Vi hörs senare, puss!

Likes

Comments