Header

Ledsen för det som har hänt i Stockholm. Alla mina tankar går till er som drabbats av det. Stora kramar till er alla. Staden reagerade fint. Vackra, varma Stockholm.

Just nu sitter jag på en färja som ska ta mig till Island. Jag är så sjösjuk. Och det har jag varit i 2,5 dagar. Konstigt, eftersom jag aldrig har varit det förut när vi seglar på somrarna. Jag längtar tills jag kommer fram. Jag ska inte klaga mer än så, det är helt värt att må dåligt om det är för att komma till det landet som jag tror har de finaste utsikterna. Och dessutom har jag inget att klaga över, jag har det jättebra annars, inte som alla.

Snart är jag och min pappa framme och då blir det fint. Vi ska köra runt Island på 9 dagar och sedan ta färjan hem igen. Jag kan inte säga att jag är så sugen på att gå på båten igen i 3 dagar. Men vi får se hur allt går. Jag är helt säker på att jag kommer må så mycket bättre när jag kommer fram och att mitt humör kommer att bli på topp! Det kommer en stor del bilder snart.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Stressigt är vad det är just nu! Inte så konstigt. Det är väl så för alla, eller ? Veckans två första dagar har gått bra. Igår hade jag en presentation om fästingar och många av de sjukdomar de kan bära på. Det gick fint!

Idag visade min franska lärare oss en TEDxParis talk/föreläsning eller vad man nu skall kalla det. Det handlade om transhumanism och hur teknologi får folk att inte använda sina riktiga möjligheter och krafter. Det låter säkert helt oklart, haha, men det var väldigt intressant! Det var en fransk författare som heter Alain Damasio som hade föreläsningen och han är även den som har skrivit en av böckerna vi läser i år och som vi kommer att fortsätta studera tills vi tar studenten. På tal om studenten, blir jag så rädd för tentorna. Jag tänker att om jag klarade slutet av nians tentor samt en hel del andra tentor som gav mig tillträde till det offentliga gymnasiet så kanske jag kan klara dessa läskiga tentor! Vi får hoppas det. Mina klasskompisar och jag kommer förstås att stötta och hjälpa varandra när det behövs! Vi får hoppas att en del av oss håller solidariteten uppe iallafall! Här har vi även inget traditionellt firande som i Sverige eller andra länder. Alla firar på helt olika sätt.

Nu måste jag sluta ha ångest över detta och försöka plugga till veckans prov : fysik, engelska, matte och italienska. Kom igen Olivia, kämpa, hahaha!

Här har ni en positiv sak som hände idag : Jag träffade och började då lära känna ett flertal elever. Jag tycker att det kan vara ganska svårt att vara mig själv med folk som inte verkligen känner mig sedan länge. Jag är alltid så himla rädd för att de skall tycka att jag är konstig på grund av att jag pratar så fort och ibland lite för fort. Men idag gick det bra för mig och det var antagligen för att jag var på ett sådant glatt humör.

Lycka till med allt arbete till dig som läser detta <3 <3 <3 Jag håller tummarna för oss alla och hoppas att allt går bra!

kram kram

- SOV GOTT -

PS : observera vilken vacker himmel jag fick se när jag började kvällens plugg!

Likes

Comments

Förlåt för att jag repeterar en del ord alldeles för många gånger, haha! Det blir lite stökigt men det är nog ganska likt mina tankar omkring detta ämne. Jag vet aldrig riktigt hur jag skall uttrycka mig på svenska, även om det är ett av mina två modersmål.


Hela min familj bor i Sverige (utom mina förädlar och mina syskon) utom en del av den som bor i Skottland. I den fransktalande delen av Schweiz, där jag är född och bor, pratar man som sagt franska. Därför är det mitt andra modersmål.

Jag går i skolan på franska. Det har alltid varit svårt att veta vilket språk som känns bäst. Det händer att folk frågar saker som : "Vilket språk är du mest bekväm med" eller "Vilket språk tycker du att du är bättre på". Just nu är mitt ända svar : "Jag vet inte, ibland är det svenska, ibland är det franska.". Jag är mycket mer utsatt för det franska språket, vilket gör att mitt ordförråd är mycket bredare.

Men ändå. Även om jag pratar det varje dag känns det inte som mitt språk. Det känns bara som ett studiespråk. Jag vill så gärna att jag skall vara mer bekväm när jag skriver på svenska.

Det är därför jag startade bloggandet.

Det är därför jag försöker läsa mer svenska böcker än franska. Även om det är ganska "tungt".

Det är därför jag följer en hel del svenska bloggar.

Det är därför jag väljer att hellre skriva brev till min familj (som pratar svenska och bor i Sverige) än att bara ringa.

Det är därför. För att jag vill vänja mig och bli bekväm. Jag vill förbättra mitt ordförråd.

Jag vill inte behöva tänka på vilket som känns bäst.


Allt detta sagt älskar jag ändå dessa språk. Jag tycker så mycket om att använda dem. Både oralt och skrivet. De är så vackra att höra och jag är så tacksam för den lycka jag fick. Jag fick möjligheten att kommunicera med tusentals människor !


Jag skulle vilja skriva ett inlägg med franska utryck och ord som jag tycker är fina. Om du har några idéer, skriv i kommentarerna! Det kommer nog snart.

Likes

Comments

En liten tillbakablick.

I somras, åkte min familj och jag upp till Luleå (och längre upp) för att hälsa på släkt och vänner. Här under har ni två bilder från en kväll, precis innan vi skulle äta på en väldigt trevlig restaurang.

Det var så mysigt och det naturliga ljuset fick många saker att se väldigt vackra ut. Alla var på så gott humör och vi åt en fantastisk måltid!

Det är ett bra minne. Jag längtar tills vi gör en till resa dit upp!

Åh, vad jag saknar familjen!

Mormor var jätteglad, jag lovar! Hon ser bara lite arg ut på bilden men det var hon verkligen inte, haha!

Likes

Comments