Header

Förlåt för att jag repeterar en del ord alldeles för många gånger, haha! Det blir lite stökigt men det är nog ganska likt mina tankar omkring detta ämne. Jag vet aldrig riktigt hur jag skall uttrycka mig på svenska, även om det är ett av mina två modersmål.


Hela min familj bor i Sverige (utom mina förädlar och mina syskon) utom en del av den som bor i Skottland. I den fransktalande delen av Schweiz, där jag är född och bor, pratar man som sagt franska. Därför är det mitt andra modersmål.

Jag går i skolan på franska. Det har alltid varit svårt att veta vilket språk som känns bäst. Det händer att folk frågar saker som : "Vilket språk är du mest bekväm med" eller "Vilket språk tycker du att du är bättre på". Just nu är mitt ända svar : "Jag vet inte, ibland är det svenska, ibland är det franska.". Jag är mycket mer utsatt för det franska språket, vilket gör att mitt ordförråd är mycket bredare.

Men ändå. Även om jag pratar det varje dag känns det inte som mitt språk. Det känns bara som ett studiespråk. Jag vill så gärna att jag skall vara mer bekväm när jag skriver på svenska.

Det är därför jag startade bloggandet.

Det är därför jag försöker läsa mer svenska böcker än franska. Även om det är ganska "tungt".

Det är därför jag följer en hel del svenska bloggar.

Det är därför jag väljer att hellre skriva brev till min familj (som pratar svenska och bor i Sverige) än att bara ringa.

Det är därför. För att jag vill vänja mig och bli bekväm. Jag vill förbättra mitt ordförråd.

Jag vill inte behöva tänka på vilket som känns bäst.


Allt detta sagt älskar jag ändå dessa språk. Jag tycker så mycket om att använda dem. Både oralt och skrivet. De är så vackra att höra och jag är så tacksam för den lycka jag fick. Jag fick möjligheten att kommunicera med tusentals människor !


Jag skulle vilja skriva ett inlägg med franska utryck och ord som jag tycker är fina. Om du har några idéer, skriv i kommentarerna! Det kommer nog snart.

Likes

Comments

En liten tillbakablick.

I somras, åkte min familj och jag upp till Luleå (och längre upp) för att hälsa på släkt och vänner. Här under har ni två bilder från en kväll, precis innan vi skulle äta på en väldigt trevlig restaurang.

Det var så mysigt och det naturliga ljuset fick många saker att se väldigt vackra ut. Alla var på så gott humör och vi åt en fantastisk måltid!

Det är ett bra minne. Jag längtar tills vi gör en till resa dit upp!

Åh, vad jag saknar familjen!

Mormor var jätteglad, jag lovar! Hon ser bara lite arg ut på bilden men det var hon verkligen inte, haha!

Likes

Comments

Jag kan inte beskriva hur glad jag är över att dagarna börjar bli varmare. Jag har längtat så mycket. Det är bara Februari och igår var det redan 18 grader här i Schweiz! Luften känns mindre tung och ganska frisk och trevlig. Ingen snö, inte mycket regn. Utomhus påminner lukterna mig om våren och då ritas ett leende på mina läppar.

Snart är våren här.

Likes

Comments