View tracker

Dagen började med att vi försov oss, jag och Ezther, så jaa man kan faktiskt försova sig med en bäbis. Det trodde jag inte var möjligt innan vi fick Ezther. Trodde det skulle vara halverst sömnlösa nätter och tidiga morgnar, men icket. Tur för oss!
Vi skulle i alla fall iväg på ett träningspass på morgonen klockan 9.30. Hörde inte riktigt väckarklockan så det slutade med att jag fick klä på Ezther medan hon sov, packa ner hon i vagnen och halvspringa hela vägen till friskvårds, haha. Fick mig en lite jobbigare uppvärming men nu i efterhand så känns det bra jobbat. Har nog fortfarande inte förstått att det ibland kan ta tid att ta sig iväg nånstans med en liten bäbis.
Mammaträning var vi på och det är så kul, alla bäbisar som ligger på sidan av och pratar och leker medans man samtidigt tränar.

Efter träningspasset så gick vi förbi Linnéa en sväng och pratade lite innan hon for iväg på jobbet. Då begav vi oss äntligen hem för att vila upp oss, så nu ligger vi i sängen och läser en bok och bara myser.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

vid 03.00 så var vi äntligen i stan och jag ville verkligen åka på statoil innan vi åkte på BB. Sagt som gjort så åkte vi mot statoil, Razmus sprang in och köpte drickor till mig så jag skulle orka.

03.37 blev vi inskriva på förlossningen och det kändes så skönt att vi äntligen skulle då träffa bäbis. Så länge man hade väntat och längtat. Tappen var nu helt utplånad och jag var öppen tre centimeter. Vid det här laget hade jag så fruktansvärt ont att jag inte alls var så trevlig och när vi kom in på BB, men dom är nog vana med sånt förhoppningsvis, hehe.

04.09 fick jag prova lustgasen för första gången. För mig så tyckte jag inte alls att lustgasen gjorde så mycket bättre utan jag började bara må dåligt. Jag kräktes några gånger och mådde inte alls bra så jag provade att ställa mig i duschen istället för att se om det skulle hjälpa. Duschen hjälpte en stund men inte så mycket som jag ville och jag bad då om att få EDA.

05.47 kommer narkosläkaren och lägger EDA och jag tyckte att det gjorde såååå ont när dom stack nålen rakt in i ryggen. Har hört att nålen är riktigt stor, tur för mig så såg jag inte nålen innan dom stack.

Men alltså EDA? Guds gåva till kvinnor som ska föda barn skulle jag säga, jag svävade på moln vid det här laget!! Åt frukost, kollade sociala medier, sov till och från i väntan på bäbis.

Vid 09.00 så är jag uppe och vandrar runt lite i rummet för att bäbis skulle tränga längre ner men mår fortfarande dåligt så lägger mig ner med jämna mellanrum. Efter några skiftbyten hit och dit så får jag världens bästa barnmorska (dom andra var också jättebra men just hon tyckte jag om lite extra).

10.45 så kände jag det klassiska jag måste bajsa och krystvärkarna var igång. Jag la mig på sidan i väntan på att få börja krysta på riktigt.

11.20 så fick jag nån bedövningsspray där nere just när huvudet skulle ut och sen kom hon. Efter 36 minuter med krystvärkar.
Klockan 11.26 i vecka 38+1 kom världens finaste tjej till världen. 3375g tung och 49 cm. 16-04-12

Likes

Comments

View tracker

Likes

Comments

Likes

Comments

Idag har jag och Ezther tagit en promenad ner till biblioteket för att träffa massa andra mammor och få Ezthers första bok. Jättetrevligt!

Efter det så gick vi mot stan för att möta upp Linnea och Klara. Vi gick på stan och jag hittade lite grejer till Ezther på rean.

Har även tränat idag med Linnea och Klara. världens dödspass! Så nu sitter jag helt slut i soffan framför Johan Falk och har tänkt äta lite kvällsfika.

Likes

Comments

Dom senaste dagarna har vi bl.a hunnit med att vaccinera Ezther som har fått en knöl på ena benet efter sprutan, vet inte vad det kan vara. Nån som vet?!

Annars har vi fixat med köket som för övrigt har blivit väldigt fint och är nästan helt klart. (förutom bänkskivan som blev fel så vi väntar på en ny) Annars fattas bara några smågrejer typ inredning till lådorna och sånt. Får bli en tripp till Umeå och Ikea nångång snart så vi kan få allt klart.

Fyller även år imorgon (idag när jag tittar på klockan), 19 år! Inte så märkvärdigt men ändå ska det firas, hehe.

Likes

Comments

Asså kolla vilken mini Ezther. Här var hon inte alls gammal.

Likes

Comments

Nu har vi äntligen flyttat ut helt ur lägenheten i Boliden och städat hela helgen och lämnat igen nycklarna. Så skönt! Så nu ligger allt fokus på våran nya lägenhet som vi ännu har väldigt mycket kvar på men den har blivit så mycket fräschare än innan.

Just nu, i skrivande stund så sitter Ezther här bredvid mig i soffan och ser på babblarna, helt klart favoritprogrammet här hemma. Razmus är på jobbet ikväll så vi är själva hela kvällen.

Likes

Comments

asså hur söt kan man vara!?!

Likes

Comments

Tänkte äntligen skriva min förlossningsberättelse, det har tagit ett bra tag då jag har haft fullt upp med annat.
____________________________________________________________________________________
________

23.00. Allt började en tisdag och Razmus hade precis farit iväg på jobbet och jag hade gjort mig klar för sängen och skulle precis gå och lägga mig. Påväg till toan så kände jag lite sammandragningar men det reagerade jag inte så stort på eftersom att jag hade haft sammandragningar och stenhård mage till och från mer eller mindre sedan v.20-23 ungefär. Jag la mig i sängen och hörde en litet "tschh" (typ som när en vattenballong går sönder) och sen kom det bara maaaassor av vatten i sängen. Ungefär som att kissa på sig fast att jag direkt förstod att det var vattnet som hade gått. Blev superglad då det enda jag kunde tänka på var "gaaah, nu får vi en bäbis!!!".

00.01 gick vattnet och jag skickade direkt en snap till Razmus och sa att han skulle pallra sig hem direkt. Egentligen så skämtade jag då jag ännu inte hade några känningar alls och hon jag hade pratat med på förlossningen sa att jag skulle stanna hemma och sova då jag hade klart fostervatten och inga värkar. Fick då samtidigt en tid på förlossningen klockan 8 dagen därpå för en undersökning. Razmus ringde upp direkt och frågade vad det var som hände och jag förklarade läget och att jag inte hade några känningar alls och han kunde lugnt stanna kvar på jobbet, men ack så fel man kan ha.

01.00 ungefär så försökte jag ringa upp Razmus gång på gång då han inte svarade och jag typ höll på dö där hemma helt ensam. Razmus hade då just åkt ner i gruvan där han jobbar och hade ingen täckning, såklart, så jag fick helt enkelt bara sitta hemma och vänta. Jag ringde då förlossningen igen och berättade att jag hade kraftiga värkar och snart inte kunde hålla ut hemma. Hon sa då att jag skulle vara hemma så länge jag orkade och att jag var välkommen på BB när som helst.

01.30 ungefär så hörde äntligen Razmus av sig och jag bad han komma hem direkt. Tyckte att det tog sååå långt tid då jag bara satt hemma och hade ont och väntade. Förstår också att det tog lite tid då han först skulle åka upp ur gruvan, sen byta om och duscha och köra hem till mig.

Vid 02.15-02.30 så var han äntligen hemma och jag ville bara åka in direkt så Razmus snabbpackade lite och vi begav oss mot BB.

Likes

Comments