allmänt

En liten livsuppdatering från mig bara

Vaknade vid niotiden, låg i sängen och läste en stund. HATAR huvudkaraktären i boken jag läser just nu dock, blir så irriterad hela tiden.

Steg upp en halvtimme senare, typ. Åt frukost vid köksbordet, drack kaffe och tittade på inredningsbilder på Pinterest. Det var lite mysigt.

Har äntligen fattat hur wifi-funktionen på min lille kamera fungerar också. Tog bara två år...

hej hej på dej

Idag har jag pluggat, pluggat, pluggat. Skrivit några mejl och några intresseanmälningar till diverse saker också. (Har blivit social?? Vad hände?)

Vet inte vad det är som gör mig så glad och produktiv idag, gissar på kaffet jag drack till frukost dock.

Likes

Comments

tankar

Ja, vad säger man en dag som denna?
Jag är liksom helt tom på ord, det finns knappt några kvar och dem räcker inte till.

Två bilder har svetsat sig fast på näthinnan och är det enda jag ser när jag blundar. Bilden på dem priviligierade, vita snubbarna i röda "Make America Great Again"-kepsar som jublar och ler får mig att känna mig liten. Får mig att må illa.
Bilden på de gråtande rasifierade personerna som kramar om varandra slår sönder mig. Rädslan och förtvivlan i deras blickar säger så mycket om mannen som ska leda deras land.

Jag har också gråtit idag. Rädslan tar nästan kål på mig där den ligger och gnager. Jag kände mig febrig och yr när jag hörde ilskan i min lillasysters röst när hon svor högljutt på morgonen. Jag ville ge upp då, ville inte resa på mig när jag förstod.

Ändå var det första jag sa i morse "har Hillary vunnit?" Hoppet fanns ändå kvar någonstans där inne, för jag ville inte tro på det vi stod inför. Och när mamma svarade nej, så brast det inom mig.

Det är obehagligt att en så stor del av befolkningen i ett av världens mäktigaste länder, röstar för en person som uttryckt sig sexistiskt och rasistiskt flertalet gånger. En person som förminskat HBTQ-personer och funktionshindrade. Jag förundras av hur folk kan vara så blinda för och så överseende med förtryck, att så många har mage att rösta på en person som kommer göra framtiden till ett helvete för så oerhört många medmänniskor i deras land.

Men vi får inte sluta slåss, inte sluta kämpa och inte sluta hoppas. Vi kan inte ge upp nu, för det är nu som vi behöver vara som starkast. Rasifierade, kvinnor, HBTQ+, funktionshindrade och alla som kämpar för lika värde, vi måste hålla ihop. Vi kommer vinna i slutänden. Tillsammans är vi starka. Det är inte över.

lite virrigt, men jag var tvungen att tömma mig och dela med mig av känslorna

Likes

Comments

Mobilbilder från hvisks fina pop-up butik i Köpenhamn.
Är ju som bekant stylist hos dem och min profil hittar ni här!

Vilket väder, hörni? Vet inte riktigt vad jag tycker om det, för att vara ärlig. Det är rätt mysigt att vakna upp och se snön falla mot marken, och jag älskar ljuset som snön ger. Men att det mesta sen ska töa bort redan samma dag känns ju helt onödigt.

Lite tidigt på säsongen också kanske? Tog några fina höstbilder igår och tänkte att jag skulle kunna lägga upp dem idag och ingen skulle märka något, nja hahah. Vilket i-landsproblem.

Inlägget innehåller adlinks

Likes

Comments

moodboards

höstigt värre

bilder från pinterest

Tjo hörni!

I och med lovet råkade det bli en liten bloggpaus, och det har varit rätt skönt att släppa lite och hitta ny inspiration. Har haft fullt upp den här veckan, vilket både varit positivt och negativt. Jag har hamnat i så märkliga situationer, och mått både bra och dåligt - och jag är så glad att jag haft så fina människor omkring mig som hjälpt och tröstat mig när jag mått som jag mått.

Jaja, hoppas att er vecka har varit fin och att nå mår bra! Vi hörs

Likes

Comments

Tre bilder för att sammanfatta de tre senaste dagarna

Dem senaste dagarna har bjudit på så oerhört fint väder, blir så glad i själen. Det var så fint att jag bestämde mig för att gå hem från skolan idag, har nog aldrig hänt tidigare.

Fint väder leder till att jag vill göra massor av grejer, igår cyklade jag till mormor efter skolan och var där en lång stund innan jag åt middag på matmarknaden som är i stan just nu. Åt franskt, men kunde inte ens få ur mig ett "merci" eller "bonjour". Jag som ändå läser franska. Men det kommer väl med tiden... eller?

Imorgon ska jag iallafall äta middag med en vän, blir lite som att fira in höstlovet. Ska bli så skönt med lov, även om det inte blir så mycket vila för min del...

Likes

Comments

... Känns allt så mycket lättare, som om allt lossnar när jag ska skriva och trots att det är kallt fryser jag inte - för jag är så varm inifrån.

Har saknat sådana här dagar, är sällan det händer längre. Dagar där man uppskattar varenda liten sak. Det är så skönt och lugnande. Åh.

Likes

Comments

inspiration

@luven

Kanske den viktigaste bloggen som finns på Nouw, som öppnar ögon och berättar hur det faktiskt är i vår värld idag. Jag så glad att jag hittade Lovisas blogg, för även om det som står inte sällan är så oerhört fruktansvärt och nästan omöjligt att förstå så finns det ett ljus i Lovisas arbete. Ord kan inte beskriva hur viktigt det är, inte heller kan dem beskriva hur mycket jag ser upp till Lovisa för jobbet och resan hon just nu gör.

För du måste vara otroligt stark för att klara av en sådan här resa och möta de livsöden du möter.

@elinskoglund

Om det är någon blogg som jag följt sådär galet länge så är det Elins, har för mig att det var den första bloggen jag började följa när jag startade här på Nouw. Iallafall var det en av dem första, och det är ju ett tag sedan dess. Det är framförallt bilderna som har fängslat mig, jag tycker verkligen om färgsättningarna. Och sen det där sättet som Elin skriver på som kan få vilken vecka som helst att verka som världens mest intressanta, något som jag verkligen också hade velat bemästra. Likaså skriver hon fantastiska texter om kärlek, även om det bara är en rad.

@vendeladan

En stor favorit som äntligen är tillbaka efter en bloggpaus. Tycker så mycket om Vendela och hennes karaktär - även om jag egentligen inte känner henne. 

Det finns så mycket inspiration att finna hos denna tjej, i texterna som jag inte sällan på något sätt känner igen mig i och som antingen får dig att le eller får ditt hjärtat att värka. Och i klädstilen som alltid verkar ha det där lilla extra som piffar upp vardagen - vare sig det är ett par örhängen eller en jacka. Vendela verkar alltid hitta de där dolda guldkornen i butikerna, dem som jag själv aldrig hittar.

Likes

Comments

Hej hörni! Fredag och helg, så oerhört skönt. Är trött hela tiden, antagligen på grund av vädret och att det är mörkt när jag vaknar. Känns jättekonstigt varje morgon, haha.

Skoldagen gick iallafall snabbt förbi, vi skrev på våra uppsatser i princip hela dagen. Även om det är skönt med variation är det rätt nice att få gå in i en och samma sak och bara arbeta med det ett tag.

Jag lunchade med mamma på Kallskänken idag dessutom, mysfaktor deluxe i höstrusket.
Tycker verkligen om det stället, allt är så perfekt operfekt. Stolarna matchar egentligen inte varandra eller borden, på väggarna hänger några tavlor på fotbollslaget. Från taket hänger lamporna ner och på borden står det ljus i konstiga ljusbehållare, inte alls gjorda för det egentligen.
Och så är ju maten god, idag åt jag förvisso bara en baguette men åhhhh.

Likes

Comments