Header

Igår kväll hade jag och mitt UF-företag en futsalturnering. Det va sju lag som tävlade om priser som vi blev sponsrade av från en klädaffär här i Vimmerby som heter Boston. Det va väldigt mycket att göra och planera men för att bara vara tre stycken så lyckades vi väldigt bra. Det va kul och vi tjänade ihop 5185kr till hjärt-lungfonden. Så bra!! Jag är väldigt positivt överraskad av kvällen och trots att jag inte är en nattmänniska höll jag mig vaken till finalen.

Kram!

Likes

Comments

Nytt år och då även självklart nya filmer. Jag älskar att se på bio så nya filmer är höjdpunkter med året. Hur som helst har jag hittat de filmer som jag vill se och det tänkte jag dela med mig av idag.

Jag har screenshotat dessa bilder från min "days until" app så det är därför det står text med datumen på dem.

La La Land är en amerikansk romantisk musikal/dramakomedi från 2016, skriven och regisserad av Damien Chazelle, med Ryan Gosling och Emma Stone i huvudrollerna. En film som jag verkligen tror passar mig precis i smak. Älskar både High school musical och Glee vilket verkar vara ganska likt denna med tanke på dennes genre. Skillnaden är nog mest åldern skulle jag tro. Den kommer ut nästa helg och det kommer bli min första film på bio i år.

För er som inte sett fifty shades of grey så är detta en erotisk berättelse om Ana som råkar komma i kontakt med framgångsrika Christian Grey. De inleder ett förhållande och allt vad det innebär på grund av hans barndom. Jag har läst böckerna och fifty shades Darker var min favorit så jag hoppas att filmen lever bättre upp till mina förväntningar än vad fifty shades of grey gjorde.

Skönheten och odjuret är en kommande amerikansk romantik-, fantasy- och musikalfilm från Walt Disney Pictures. Denna film är en omgjord live-actionversion av den tecknade från 1991 med samma namn. Emma Stone medverkar även i denna. Jag har alltid gillat skönheten och odjuret och alla Disney filmer som har kommit ut på senaste har jag älskat så jag tror verkligen att jag kommer gilla den här också.

Ascendent, som jag har väntat. Har sett divergent och insurgent massor av gånger och jag älskar den här filmserien. Är dock lite besviken på allegaint. Läste boken och den stämde inte alls ihop med filmen som kom ut förra året. Jag hoppas helt enkelt att den här avslutande filmen blir som jag förväntat. Och för er som inte vet vad det är för filmer jag pratar om, se dem.

Dumma mig 3, ja tack. Älskar verkligen dumma mig filmerna och den här filmen kommer jag förmodligen älska lika mycket. Det är skönt att bara se en komisk och larvig barnfilm ibland.

The Dark Days is a term commonly used to describe the collapse of the first rebellion in Panem, which occurred 74 years prior to the beginning of the series.

Det här är vad jag hittade på Google om den här filmen. Hade ingen aning om att det skulle komma en till film från hunger games serien. Men jag älskar filmerna och har sett dem massa gånger så det är säkert kul att se även denna, även om jag inte riktigt förstår vad den kommer att handla om.

Sist men inte minst, pitch perfect 3. Jag gillar ju musik och sång och de tidigare två filmerna har verkligen varit så bra och roliga så jag har höga förhoppningar även om denna. Förhoppningsvis ännu roligare och med ännu bättre låtar än de tidigare.

Det var allt jag tänkte dela med mig av idag. Det kommer självklart massa andra filmer i år men det här är de som faller mig i smaken. Drama, musikal, romantik och komedi för att sammanfatta.

Kram!

Likes

Comments

Här är en lista som jag hittade för ganska länge sen, skrev ned och glömde bort. Men det är lite random frågor så jag tänkte att jag skulle svara på de nu.

1. Har du något smeknamn?

Nej det har jag inte direkt. Min bästa kompis pappa kallar mig Olle, vilket han alltid gjort men det är allt.

2. Har du något konstigt du alltid brukar göra?

Jag pratar med en väldigt konstig röst särkilt med min familj och min katt, haha.

3. Några måsten?

Jag har lite tvångstankar. Typ garderobsdörren måste vara stängd när jag ska sova, dubbelkolla så att dörren är låst och så har jag ett stort kontrollbehov.

4. Några lyxvanor?

På helgerna brukar jag göra mig extra god frukost bara för att jag har tid.

5. När ingen ser, vad gör du då?

Dansar och sjunger, mycket.

6. Vad stör du dig på hos andra?

Respektlösheten som finns hos allt för många. Ett litet exempel är nät folk pratar i klassrummet när vi fått en text att läsa, det stör väldigt mycket.

7. Vad är din sämsta sida?

Det kan nog vara mitt dåliga tålamod.

8. Vilken sida av sängen sover du på?

Vänster, alltid.

9. Vad gillar du för filmer?

Romantik, drama och thriller typ.

10. Gråter du ofta?

Ja, jag gråter lätt till sorgliga saker och jag gråter när jag är arg.

11. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör själv?

Jag vet inte, tror inte det.

12. Vad sjunger du när du står i duschen?

Jag spelar alltid musik när jag står i duschen så sjunger till det. Oftast glee.

13. Vad önskar du dig mest just nu?

En systemkamera.

14. Vilken maträtt är din favorit?

Lasange!!

Likes

Comments

Idag var jag hos läkaren. Jag har problem med min mage. Får väldigt ont efter nästan varje gång jag äter mat. Så jag gick och pratade med en läkare och sen tog de lite blod som de ska göra några prover på och det var allt. Jag hoppas på att få veta något så att jag vet hur jag blir av med det samtidigt som jag hoppas att det inte är något alls.

Efter det gick min klass till restaurangskolan och fick äta lite god mat som våra jämnåriga hade lagat. Pepparstek med potatiskaka och en vit chokladpannacotta tog jag. Väldigt gott faktiskt. Hoppas ni haft en fin tisdag.

Kram!

Likes

Comments

View tracker

När det va en mulen dag på gran canaria gick vi till ett köpcentrum. Vi hittade en affär som hette Pimkie och var lite lik bikbok. Där hittade jag i alla fall dess två tröjor.

Ett svart linne i två olika tyg. Ett grävt och sedan eller lite mer genomskinligt under. Väldigt bekvämt. Snyggt både till fest och vardags. Kostade 7.79€.

En svart tröja med vitt tyg vid halsen, armarna och linningen för att det ska se ut som att man har en skjorta under. Även denna väldigt bekväm och snygg. Kostade 15.59€.

Kram!

Likes

Comments

Jag hade inte tänkt att ha en bucket list. Men efter att ha sett andras och fått lite inspiration samt insett att den inte måste innehålla hoppa bungy jump, ta en språkkurs utomlands och åka till månen så har jag ändå börjat på en. Jag är inte helt klar utan det kan bli så att det blir fler punkter, men det vet jag ju inte. Hur som helst tänkte jag dela med mig av min lista till er nu.

1. Ta körtkort.
Jag fyller arton i juni och jag vill verkligen ta körkort så snabbt som möjligt.

2. Gå på en konsert.
Jag har aldrig gått på en konsert. Jag har förvisso sett bland annat norlie och kkv och vigiland live på ett ställe nära mig som heter metropol. Det va väl som två små konserter men jag vill gå på en stor, i typ Globen.

3. Gå på en festival.
Jag har ju hört hur gott alla pratar om tillexempel Bråvalla så i år, om jobbet inte blir i vägen, ska jag försöka åka dit.

4. Lära mig baka praliner.
Jag älskar choklad och fick en kokbok om choklad i julklapp så iår ska bli året då jag utvecklar mina kunskaper inom bakning. Detta leder oss även till nästa punkt..

5. Lära mig temperera choklad.

6. Uppskatta mina vänner och min familj mer.
Jag borde verkligen göra det här. Det är lätt att ta dem för givet men man vet aldrig vad morgondagen kan överraska med så jag ska helt enkelt ta vara på dem och den tid jag har med dem.

7. Ta mer bilder.
Hör ihop lite med förra punkten. Vill ta vara på tiden och även ta bilder för att minnas även de simpla stunderna. Inte att jag ska bilder på precis allt men att jag kanske tar upp kameran, knäpper några bilder och sen lägger ifrån mig den igen och fortsätter umgås.

8. Läsa 25 böcker.
Det innebär i genomsnitt en bok varannan vecka. Ska verkligen försöka göra det. Det är mer en rolig utmaning till mig själv och det kan vara vilka böcker som helst. Det är inte så att jag vill bli mer allmänbildad och läsa såna böcker.

9. Göra en förändring i mitt rum.
Jag är väldigt organiserad och allt har sin plats i mitt rum. Därför tänker jag någon gång i år göra en förändring. Den behöver inte vara stor men något som gör att nästa person som går in i rummet ser att något har ändrats.

10. Läsa en bok på tyska.
Det här är också en personlig utmaning och endast för att jag vill bli bättre på tyska. Det kan ju bli mer än en om jag inte tycker det är allt för svårt.

11. Vara mer spontan.
Jag är som sagt ordningsam. Jag skriver upp allt jag ska göra osv. Men jag måste våga göra lite mer spontana grejer, jag ska bli mer av en ja sägare.

12. Sjunga på tomtenatta.
Tomtenatta är för er som inte läst tidigare i min blogg en tillställning någon kväll strax innan jul. Det förekommer sång och ibland drill och så står det några stånd och säljer typ honung eller nåt. Det är iaf väldigt mysigt och i år vill jag vara på den scenen och sjunga något fint.

13. Vara med i skolans luciatåg.
Ja helst vill jag ju vara även lucia men det kan jag ju inte skriva som ett mål, haha. Ne men det är bara ännu ett tillfälle att sjunga och luciasånger är ju så fina också.

14. Åka på spa.
Jag känner helt enkelt att jag skulle behöva det någon gång. Pyssla om mig själv lite liksom.

15. Lag en tre rätters middag minst tre gånger.
Det här enbart för att jag älskar att laga mat och att göra tre rätters är så kul. Tänker någon gång till min familj, någon gång till mina kompisar och så kanske en tjejkväll, vi får se.

16. Effektivisera mina dagar.
De dagar jag inte har något planerat sitter jag hemma och gör ingenting. Jag måste ta vara på tiden jag har och göra något roligt istället, om jag inte behöver en vilodag såklart. Men de timmarna jag faktiskt slösar bort och blir uttråkad av att inte ha nåt att göra måste jag ta tag i kragen och göra nåt istället. Det kan vara allt från att baka, plugga, blogga och träffa vänner. Eller bara ta en promenad.

17. Motionera minst 30 min varje dag.
Det här gör jag redan nästa varje dag men det är till de dagar då jag bara sitter hemma och inte har nåt att göra. Annars går jag ju hem från skolan, tränar fotboll etc.

18. Träna tre gånger i veckan.
Skrev från början fem gånger eftersom jag tränar fotboll tre, dansar en och då bara har en egenträning kvar. Men sen kom jag på att jag inte kommer ha fotbollsträningar och dans hela sommaren då vi har uppehåll så jag skrev tre istället, för jag tror inte att jag varken kommer hinna eller orka träna fem gånger när jag jobbar hela sommaren. Det här är också för att få in mer rutiner i mitt liv igen.

19. Se tio filmer på bio.
För er som inte vet älskar jag att se på bio så det här blir nog inte svårt för mig men jag satte det ändå som ett mål.

20. Spara mer.
Jag är lite av en slösa människa så i år ska jag försöka att tänka mer på mina utgifter, tänka om de verkligen är nödvändiga. Måste spara till bal och student nästa år samt att jag behöver pengar om jag ska bli au-pair så spara är ganska viktigt för mig just nu. Jag får helt enkelt ta tummen ur arslet och sätta igång.

Det va min lista, hittills. Det kommer förmodligen komma mer punkter efter hand men med de jag har är jag väldigt nöjd, tror det kommer bli ett bra år. Har ni någon bucket list? Eller kanske nyårslöften? Jag hoppas ni gillade min lista, fick lite inspiration och inte tyckte något va helt galet.

Kram!

Likes

Comments

Haha, kanske lite sent att göra denna men jag lyssnade nyligen på en podd där denna tag var med och tyckte den verkade rolig så jag ville göra den i alla fall.

1. Vilket är ditt bästa minne från 2016.
Jag har många bra minnen från 2016 och har väldigt svårt att välja ett som är mitt favorit. Ett minne som jag har är dock från en dag då jag och mina närmaste vänner va hemma hos min kompis för att umgås och det slutade i vattenkrig och ett dyblött hus, haha.

2. Hade du några nyårslöften för 2016?
Nej det hade jag inte, jag försöker att inte lova saker för att sedan göra mig besviken när jag inte klarar dem. Jag försöker bara göra allt som jag vill och gillar att göra.

3. Beskriv 2016 med 3 ord.
Jobbigt, personlig utveckling och glädje.

4. Favoritartist/band under 2016?
Oj jag vet inte riktigt, lyssnar på det mesta. Har nog ändå lyssnat mest på Lucas Graham.

5. Är det något du ser fram emot under 2017?
Att ta körkort (om jag lyckas, haha), påbörja mitt gymnasiearbete och självklart sommaren.

6. Något du lärde dig under 2016?
Allt är inte superviktigt hela tiden, slappna av.

7. Har du några nyårslöften i år?
Nej det har jag inte, ska bara fortsätta som jag gör och ta vara på tiden med mina nära och kära.

8. En sak som hände under 2016 som du inte vill ska följa med in i 2017?
Vet inte riktigt, mycket sorg kanske. Har varit nere på botten och kämpar mig nu uppåt varje dag.

9. Vad hoppas du få ut av 2017?
Jag hoppas på att fortsätta utvecklas i mig själv och få en bättre självkänsla.

10. Hur spenderade du nyår?
En trerätters middag men mina allra bästa vänner. <3

Likes

Comments

Sista kvällen. Efter en vecka ska vi åka hem till kalla Sverige igen. Jag lämnar det här varma stället med ett rött ansikte och många roliga minnen. Det har varit en trevlig vecka med hela familjen samlad och mycket god mat.

Ikväll har jag på mig en svart kjol med knappar där fram från H&M tillsammans med en färgglad top från BikBok. Jag har mina vita sneakers och ett par pilotsolglasögon.

Vi är tillbaka på en peruansk resturang och jag äter lasagne. Lasagne är min favoriträtt så jag var ju bara tvungen att testa vad Spanien hade att erbjuda.

Kram!

Likes

Comments

Ikväll var jag mamma och pappa på en bar på åttonde våningen av ett hotell. De va där med Edwin en annan dag men idag va det min tur att följa med. Det är nämligen artonårsgräns så någon var tvungen att stanna på hotellet med Nora.

Trots att jag inte är arton fören om ett halvår fick jag följa med. Jag tog en alkoholfri (såklart) drink spm heter summer trip. Den va jättegod med huvudingredienserna jordgubb och citron. Det va väldigt fin utsikt på baren också. Högt och med öppet tak.

Kram!

Likes

Comments