Postad i: TANKAR

Ibland kommer allt över mig och jag blir så ledsen och liten Varför känns det som att precis allt dåligt och jobbigt har hänt mig? Ibland ifrågasätter jag om jag är en bra person, och om jag gör saker rätt. Jag tänker att allt detta inte kan hända en person om det faktiskt inte är så att det måste finnas ett problem med en själv.

Allt började väl egentligen när jag va runt 12. Jag kände mig tjock och satt inne i badrummet och tryckte ner fingrarna i halsen för att försöka kräkas upp maten jag precis ätit. Ibland gick det, ibland inte, men det var där och då jag började få en ohälsosam relation till mat. Jag kunde stå och platta håret i timmar framför spegeln för jag trodde att det gjorde mig sötare, och jag var bara så himla missnöjd med mig själv.

Jag kände aldrig att jag passade in i min klass så när jag slutade 6an valde jag att börja på en skola mitt i stan, istället för den som alla mina gamla klasskompisar automatiskt blev flyttade till. Jag har alltid varit en väldigt osäker person med väldigt mycket komplex, men jag försökte allt jag kunde för att kunna passa in i min nya klass där alla andra redan kände varandra från början. Det gick bra till en början och jag kom in i klassen bra, jag blev kompis med en tjej som senare blev min bästa vän, och jag va så glad över att ha börjat högstadiet. Efter ett år började dock saker förändras och jag kände hur min bästa kompis började dra sig mot andra och uteslöt mig. Jag ville ha kvar henne, så jag lät henne låna min nya klänning som jag hade tänkt ha på Nyårsafton, men istället lät jag henne ta den. Nyårsafton kom och jag väntade ivrigt på festen som vi alla tjejer i klassen skulle gå på, men desto närmre kvällen det blev, desto mer osäker blev jag på ifall det skulle bli någon fest eller inte. Jag skrev i en gruppchatt men ingen svarade, och senare kom det upp bilder på Facebook där min kompis, bärandes min klänning, hade ett roligt nyårsfirande med resterande tjejer från klassen, och jag var inte bjuden. Det nyåret åt jag frusen köttfärssås ensam hemma.

I 9an umgicks jag med två tjejer som jag desperat försökte klamra mig fast vid så gott jag kunde, men problemet var att i klassrummen fanns 2bänks-sitsar och den ena tjejen såg alltid till att hamna brevid den andra, vilket resulterade till att jag satt ensam på varenda lektion. Jag blev även kallad fet gris under en mattelektion vilket ännu en gång triggade mina ohälsosamma tankar om mat och seendet på min kropp. Jag pratade med en av mina kompisar, den som jag förlitade mig på, och sa att snälla. Jag orkar snart inte mer, snälla kan jag få sitta med er på lektionen för jag mår så dåligt över att sitta själv. Men ingenting ändrades och jag fortsatte att sitta ensam varje lektion.

En dag fick jag bara nog och efter skolan så grät jag i flera timmar. Jag förklarade allting för mina föräldrar och två dagar senare var helvetet över och jag fick börja på skolan där mina klasskompisar från låg och mellanstadiet gick. I min ny-gamla klass blev jag välkomnad direkt, och jag fann direkt min älskade finaste vän Sabina som jag fortfarande, nästan 6 år senare, kallar min bästa vän. Vi satt i princip ihop men tillsammans råkade vi båda två hamna i farliga mat och träningsvanor vilket resulterade i att vi båda fick en slags ätstörning och en kass bild av oss själva. Sabina och jag hjälpte dock till att forma varandra till mer självsäkra personer och hon hjälpte mig verkligen att bli en snällare och mer förstående person.

Under 1an på gymnasiet gjorde jag och min pojkvän sedan 1,5 år slut, och jag träffade snabbt en ny kille som jag blev störtkär i. Allt slutade dock i psykisk misshandel och det tog mig två år, många sömnlösa nätter fyllda av panikattacker och tröstande av min nya pojkvän för att förstå att jag inte alls va så dum i huvudet, dålig och konstig som den förra killen sagt. På grund av den psykiska misshandeln killen utsatte mig för var jag verkligen inte klar i sinnet och säkert inte alltid så himla rolig eller trevlig att vara runt. Detta resulterade då i sin tur att jag (antagligen) uppfattades som dryg, bitter och allmänt otrevlig, och jag blev med tiden utfryst från min gymnasieklass.

Jag kände inte att jag hade en enda vän, vilket resulterade i sådan ångest att jag fick fysiska symptom. Jag fick huvudvärk, jag blev illamående, yr, trött varje dag så jag låg bara hemma i min säng eller i soffan. Jag slutade med andra ord i början av 3an att gå till skolan. De få dagarna jag faktiskt kom dit så var det ingen som hälsade på mig, vilket gjorde allt värre, så innan varje lektion gick jag in på toaletten och grät innan jag lyckades ta mig in på lektionen för att sedan så fort jag bara kunde ta första bästa bussen hem igen.

Jag misslyckades med skolan och tog studenten utan en fullständig examen från Samhällsvetenskapliga programmet. Jag kände mig så jävla misslyckad som människa och jag kände hela tiden ångest och besvikelse över hur jag inte "lyckats ta studenten från Sam". Känslan av total utfrysning är något jag inte ens önskar min värsta fiende, och jag kan säga att jag har aldrig någonsin i hela mitt liv mått så dåligt som jag gjorde på Gymnasiet.

Efter studenten tog jag ett halvår där jag bara jobbade jobbade jobbade för att försöka tänka på annat. På vårterminen började jag dock på Komvux och genomförde och fick bra betyg i 12 hundrapoängskurser och två 50 poängskurser. På 6 månader klarade jag av detta, vilket jag nu i efterhand är så jävla stolt över att jag gjorde.

När skolan äntligen var avklarad så började mitt hår och naglar växa så det bara knakade. Mitt hår som alltid gått av vid samma längd och som alltid varit svagt växte 2,5 centimeter på 3 veckor och naglarna växte även dom som ogräs. Jag blev gladare och gladare för varje dag, och sedan slutade det med att jag bokstavligen hoppade upp ur sängen varje morgon och var glad. Det var så jag verkligen insåg på riktigt att jag fan hade varit deprimerad och nedstämd i flera flera år, vilket var både en jobbig och skön känsla på samma gång. Jag fick hem mina betyg och klarade dessutom av MATTEN som jag försökt gå godkänt i 3 år i rad.

Sommaren började och sen var en av mina kompisar med om en olycka och omkom, och bara några dagar senare dog min älskade katt Simon som jag fick när jag bara var 2 år gammal. 3 dagar senare gick flyget från New York och jag sa hejdå till min familj. Det var en emotionell berg & dalbana nu på slutet innan jag flyttade, och även nu när jag är på plats. Jag är så glad att jag flyttade hit, och jag trivs så himla himla bra. Men jag är fortfarande rädd att vara ensam, och jag känner mig stressad över att bli ensam här också. Jag behöver vänner och närhet för att må bra, och jag är så rädd för att bli sårad och mobbad igen.

Generellt sätt mår jag bra idag, men ibland kommer alla dessa händelser över mig och då brister allt. Och när allting brister är min enda terapi att skriva om det, för det är på det sättet jag får ur mig alla känslor. Mitt i allt har även Sabina varit en stor tröst och en räddning, hon har aldrig varit dömande och vi har alltid kunnat hjälpa varandra oavsett vad det har gällt. Vi har alltid haft varandras rygg, och jag personligen har alltid alltid alltid vetat precis var jag har haft henne. Hon är en av de få personer i mitt liv som jag alltid vetat skulle ställa upp för mig vad jag än hade behövt, och jag tror hon känner samma sak om mig. Vi är varandras halvor skulle man kunna säga, och när den ena sänker sig själv så finns den andra för att plocka upp och ta upp en till ytan igen. Vi älskar varandra och jag vet att hon är en vän jag kommer hålla hårt i för resten av mitt liv. Det är intressant hur äkta vänskap fungerar. Hennes lycka är mitt allt, och jag skulle kunna göra allt för att se henne lycklig. Är hon lycklig så är jag automatiskt lycklig, och det är väl det som egentligen skiljer en vanlig vänskap mot något starkare, något som är jämförbart med systerskap.

Anledningen till varför jag fick för mig att skriva detta inlägg är att jag fick se en video från en Facebook grupp som jag är med i, och där hade en tjej lagt ut en video från när hon tog studenten, och där hon berättade om allting hon varit med om och alla känslor hon kände när hon gick i skolan. Och jag kände igen mig så himla mycket. Jag började gråta, och då kom alla minnen tillbaka. Klockan är 21:08 och jag ska snart gå och lägga mig, men jag ville bara skriva detta för att lätta lite på trycket.

Mitt och Sabinas vänskapsarmband. "Side by side or miles apart. Sisters will always be connected by heart"

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: VARDAG

Hej bloggis!

Haft en väldigt avslappnande dag idag vilket var välbehövligt. Vaknade vid 7 och tränade, och när jag kommit hem och duschat och så så åkte jag till stranden själv. Var verkligen jötte nervös över att åka dit ensam för gillar inte att va på platser själv, känner mig alltid så utsatt, men det var så jäkla skönt och jag kommer definitivt inte nobba stranden i framtiden!😍

Måste passa på att kommentera kvalitén på dessa bilder. Visst är den grym??? Älskar min telefon!

Efter stranden åkte jag en snabbis till Monmouth mall & åt lunch (ännu en gång ensam, jätteskönt!) och sen åkte jag hem och sov. Fick med mig ett par träningsshorts och 2 nya träningslinnen hem. Tränar varje dag och hettan är brutal i långa träningsbyxor, så svala träningskläder är verkligen behövligt här! 

Vid 7 kom Nicklas och hämtade mig och sedan plockade vi upp 3 andra tjejer som vi åkte tillsammans med till Poolpartyt som vår LCC (kontaktperson) höll i. Träffade massor trevligt folk och jag känner att allt faller på plats. Vi va på poolpartyt i 2 timmar innan vi åkte hem igen, och nu ligger jag i sängen. Har brutal huvudvärk så ska försöka ta och somna snart. Imorgon börjar en ny vecka och P kommer vara hemma med mig om dagarna om hon inte har playdates inplanerade.😃

Puss & kram!

Likes

Comments

Postad i: FOTOGRAFI

Det finaste jag äger är två gåvor jag fått. Guldkedjan fick jag av mormor och morfar i 20 årspresent i maj, och guldhjärtat fick jag av mamma dagen innan jag flyttade. Det här är första gången jag har en riktig relation och har riktiga känslor för ett smycke. Det betyder så mycket för mig och jag känner att jag har mina morföräldrar & mamma med mig varje dag. Jag älskar mitt halsband och kommer bära det för alltid. Det är verkligen det finaste jag äger och har. My most precious belonging.

Likes

Comments

Postad i: VARDAG

Hej bloggis!
Haft en så bra dag idag, vi åkte till New York imorse vid halv 10 och sen åt vi lunch på Ellen's stardust diner, ett ställe där all personal sjunger och där dom har grymma uppträdanden! Liksom dom sjunger låtar samtidigt som de serverar mat vilket var både annorlunda och skitkul!

Efter lunchen gick vi och tittade på musikalen Kinky boots vilket var det bästa jag någonsin sett!! Musikalen handlade om en skomakare och en dragqueen som möttes och tillsammans skapade jätte snygga högklackade skor. Dragqueenen/Simon var så himla grym, och man fick se alla de motgångar han stött på genom livet som "annorlunda", och i slutet när han äntligen tog på sig sin glittrigaste klänning och bara sjöng om hur han lyckats ta sig till toppen va typ det finaste jag sett. Jag grät så mycket för det va så otroligt känslosamt och mäktigt!!❤

Det va väldigt fint väder idag och inte allt för fuktigt som det varit senaste veckorna, så det var väldigt positivt!! Som vanligt är det ju dock svinkallt i exakt alla restauranger/affärer man går in i, så man måste verkligen ha med sig en tröja var man än går.

Vi har precis kommit hem och jag är supertrött. Jag har bestämt mig för att spendera hela den här kvällen hemma med pizza, cola och chips. Så jävla värt. Har varit så sjukt nyttig sen jag kom hit och faktiskt gått ner i vikt, så har idag infört att jag ska fortsätta dieten men ha en "äta vad jag vill- dag" på lördagar😁 måste va intressant för er att veta det förstår jag😜

Nu ska jag åka till affären och köpa cola, ska bli sååå gott!

Puss och kram

Likes

Comments

Postad i: VARDAG

Köpte ett mobilskal som har "inbyggd" powerbank. Så när batteriet börjar bli lågt så trycker man på knappen på baksidan och så laddas telefonen upp automatiskt😁

Hemgjord sallad ute i solen

Hej bloggis! Det är redan Torsdag igen vilket är helt galet. Dagarna går så himla fort här och imorgon är det Fredag vilket betyder heeelg! Har inga planer för imorgon kväll men vill försöka komma iväg och göra något. På lördagar jobbar jag till 12 men jag, min värdmamma och mina värdbarn ska till City och se en musikal på Broadway så vet inte riktigt hur det blir än. Det känns så jäkla häftigt och jag ser verkligen fram mot det! Just nu sitter jag ute på altanen och tar en paus från körkortspluggandet. Har fått veta att inte alla stater har sitt eget körkort, men New Jersey har det, så flyttar man hit måste man ta ett "jerseykort", och det kortet måste även amerikaner som flyttar från en annan stat ta! Väldigt intressant, coolt och framför allt annorlunda. En annan sak som är coolt med dessa körkort är att de fungerar som pass när man flyger inrikes, så när vi flyger i Miami i November kommer jag kunna flyga med endast körkortet😃

Imorse fick jag sovmorgon fram till klockan 7, så när jag gick upp och hjälpte P till hennes sommarläger så gick det superbra då jag va så utvilad. När jag vinkat av henne vid bussen så tog jag en lång promenad med hunden, innan jag gick hem, åt frukost och sedan tog en 1,5 h lång powerwalk! Det har varit så hög luftfuktighet här senaste veckan, men idag är det normal/svensk värme och inte alls så fuktigt, vilket är skönt. Imorgon är P's sista dag på sommarlägret, så nästa vecka kommer hon vara hemma hela dagarna med mig. Vi har börjat fundera över vad vi ska göra hela dagarna, men jag tror att vi kommit överens om att spendera en dag på stranden och sedan ha en heldag till att baka cupcakes. Vi får se hur det blir dock😁😜

Nu ska jag försöka fortsätta plugga på körkortet, det är inte det roligaste jag gjort kan jag säga....

Puss & kram!

Likes

Comments

Postad i: FOTOGRAFI, VARDAG
Saturday night

Hej bloggis! Har haft en jätte rolig helg med Lovisa, och jag har den här gången varit väldigt duktig på att ta bilder haha!

Igårkväll hade jag sååå tråkigt så frågade Lovisa om jag kunde få köra upp till henne och sova där, eftersom hon bor närmre New York och för att vi ändå skulle ses idag.

Jag tog min bil till henne och trafiken på motorvägen var hemsk. Var faktiskt svettig några gånger för folk kör verkligen som idioter här. Men jag överlevde och det är väl det viktigaste!

Väl framme hos Lovisa åkte vi och åt mat på en italiensk restaurang, vi delade på en bruschetta-pizza och tog sedan varsin pastarätt. Jag beställde en jätte god lasagne!

Sunday morning

vi vaknade pigga som mörtar hela 10 minuter över 7 imorse vilket inte var det optimala för mig som endast har en sovmorgon i veckan haha, men vi vaknade till sol och 24 grader så värre hade det kunnat vara!

Efter ett inställt tåg så bestämde vi oss för att äta frukost på Starbucks som ligger beläget precis brevid tågstationen.

New York City

Vi gick runt på stan i några timmar och Lovisa fick med sig väldigt fina skor och lite annat smått och gott hem, Jag köpte en klänning och kjol på H&Ms rea, samt en parfym från Urban Outfitters.

Efter några timmar så hittade vi ett hamburgerställe där man fick bygga upp sin helt egen hamburgare från grunden vilket var superroligt, och det var även suuupergott!! Man fick en lapp där man fick sätta kryss på de ingedienser man ville ha på burgaren, vilket var både ett roligt och smart sätt att ta beställningar på!!😍

Hahah denna bild får avsluta detta blogginlägg. Jag kom hem vid halv 7 ungefär och har sedan dess legat i mitt rum och tittat på TV. Klockan är 10 i 8 nu och jag planerar att gå och lägga mig snart. Imorgon klockan kvart i 6 börjar en helt ny vecka och jag vill starta den med att vara utvilad!

Puss och kram!

Likes

Comments

Postad i: VARDAG

Hej bloggis!

Jag kom på att det var några dagar sedan jag skrev här, dagarna går så fort här!

Jag har börjat jobba nu så jag vaknar 05:45 varje morgon och börjar sedan klockan 06. Jag gör iordning P för sitt sommarläger och gör henne frukost.😊 Just nu är hon på läger mellan 8:00 och 16:30 varje dag, och under den tiden är jag ledig. Idag börjar jag igen när hon kommit hem, sen jobbar jag till kl 19.

Idag under min fria tid åkte jag och Luisa och handlade mat vilket va såååå roligt (finns så otroligt mycket roliga saker här som inte finns hemma) och efter det åkte vi hem och åt varsin plocksallad i solen. Efter det tog jag en nap och sen tog jag en powerwalk. Jag försöker lära mig hur staden jag bor i är uppbyggd, och jag tyckte att det gick superbra tills jag insåg att jag passerat samma hus 3 gånger och gick i cirklar hahaha. AJA. 😂 När jag kom hem från min träning tog jag ett litet mellanmål som bestod av färsk ananas och blåbär och det va så himla gott. Nu sitter jag på mitt rum och skriver. Jag har en tvättmaskin igång med min tvätt där nere, och ja hoppas den är klar innan P kommer hem. Detta är första gången jag tvättar sedan jag flyttade hit, och det ska bli så skönt att få tillbaka 50% av min garderobe igen haha.

Igår åkte jag, Luisa och M och shoppade på ett stort Mall typ 20 minuter från där vi bor. Jag köpte så otroligt mycket bra saker och det var så kul att handla för allt var så otroligt billigt i jämförelse med Sverige! Ikväll ska jag kanske gå till en glassbar och äta glass, men annars kommer jag nog bara ligga på rummet och mysa framför Keeping up with the Kardashians hehe.

Ville bara uppdatera er lite så att ni vet att jag fortfarande lever och mår bra. Jag har det superbra och jag ska försöka bli flitigare med att ta bilder från min vardag.

Puss och kram!

Likes

Comments

Postad i: VARDAG

Hej bloggis!

Äntligen har jag landat och flyttat in i mitt rum. Igår åkte bussen från Hofstra Uni klockan 9 på morgonen, och sedan kom jag fram till Freehold station vid halv 12. Där stod A och M och väntade på mig, jag jag va så glad, nervös och rädd att jag skakade haha. Vi åkte till The cheesecake factory (tror jag att det hette) och både jag och A tog varsin "skinnylicious turkey burger" haha, roligaste namnet någonsin!

Jag tänkte visa er lite bilder på mitt nya rum. Jag packade upp alla mina saker och gjorde mig hemmastadd igår, och inatt sov jag ordentligt för första gången på 6 dagar vilket var otroligt välbehövt.

På byrån under min TV har jag ställt lite personliga kort som jag fått av nära och kära. Känns väldigt mysigt och personligt❤

Fick ett läderarmband från Pandora med en berlock där det står "jersey girl" jag blev så så så glad!

Min supersköna säng

Jag älskar mitt rum, det finns två stora fönster för ljusinsläpp och det har verkligen allt jag kan önska. Idag ska jag och A ut och köra bil och ikväll ska vi äta middag ute på en italiensk restaurang.

Puss & kram!

Likes

Comments

Postad i: FOTOGRAFI, VARDAG
The statue of liberty

från utkiksplatsen vid frihetsgudinnan

Grund zero

Vid ground zero var det en tryckt stämning på något vis. Kärlek och sorg på samma gång.

Time square
The Rock - the observation deck

Kittlade ordentligt i kroppen av obehag och man kände tydligt hur byggnaden svajade, men fina bilder och minnen blev det iallafall.

On our way back to the bus

Fick inte jätte mycket fritid pga förseningar under den guidade rundturen, men mycket av New York fick vi iallafall se när vi gick mellan The Rock och The Empire State Building

Känner att detta inlägg talar väldigt mycket för sig själv. Tack för idag, tack för de här 5 dagarna vi spenderat tillsammans, och tack för de 4 månaderna vi varit vänner.❤

Likes

Comments

Utsikten från vårt rum på universitetet

Min present jag fick av min värdfamilj!! Blev så otroligt glad, dom hade köpt en väska innehållandes hoodie, I❤NY tshirt, vattenflaska, membership-card på Starbucks osv, SAMT betalat för min guidade rundtur i New York och för besöket på The Rock. Så himla fint gjort och det gjorde hela min dag

Gårdagens frukost. Saknade kokade ägg och müsli till yoghurten, men men😜

Vi spenderade dagen mellan 9 på morgonen och halv 8 på kvällen inne i ett kallt klassrum och lärde oss mer om au pair livet. Vi hade väl sammanlagt kanske 2 timmars rast under denna dag, och dom minutrarna var välbehövda och spenderades med att tina upp i solen haha.⛄☀

När skoldagen äntligen var över var jag så trött och hade sån huvudvärk att jag efter Thanksgiving-middagen bara gick hem, duschade och somnade. Jag tror jag somnade runt halv 9 så jag va verkligen ingen partyprisse. Dom andra gick på godispicnic/twerkparty haha.😂

Idag är det samma schema på repeat och det känns väl lagom kul... Jag har så svårt för att sitta still så där länge, och när man vet att man ska spendera 10 timmar i en stol idag också så blir det lite ångestfyllt. Imorgon ska vi ju dock till New York City!!!!!!!!!!!!!!!! Så det är lite som min morot just nu. Det är självklart superviktigt att känna att dessa lektioner går bra, men det handlar så himla mycket om barn som jag inte kommer vara i kontakt med (Spädbarn) så det blir liksom inte så kul att lyssna i 2-3 timmar då...

Har dock lärt mig väldigt mycket om vad ens värdfamilj förväntar sig, och hur man som au pair alltid måste försöka tänka ett steg längre. Det är väldigt annorlunda i USA jämfört med Sverige när det kommer till barnuppfostran och hur man väljer att ta hand om sina barn. Barn får tex aldrig gå ensamma till skolan här, vilket jag gjorde från att jag va typ 7-8 år. Imorse vaknade jag klockan 6 vilket var ett stort främsteg från gårdagens morgon. Då vaknade jag pigg som en mört kvart över 5 och kunde INTE somna om. Klockan är kvart i 7 nu och Fanny och Josefin som jag bor med ska snart gå ner och äta, men jag har min "ät-tid" klockan 8, så jag passar på att uppdatera här innan jag ska gå in till badrummet och göra mig iordning.😁

Puss och kram!!

Likes

Comments