Heeeeeej! Jag har varit pissadålig på att uppdatera. Flåt. Jag ska försöka berätta vad som hänt under den senaste tiden utan att vara alldeles för långrandig. Kan börja med att jag var magsjuk i två dagar samma vecka som jag kom hem från Atitlán. SKITkul. Alla har varnat mig om att det komma skulle. Men vilket sjujäkla helvete det var. Som jag led. Och tyckte synd om mig själv. Hade magkramp i hela kroppen (trodde inte heller det var möjligt). Men det var i och för sig tur att det bara var två dagar, det hade ju kunnat vara värre liksom (om vi nu ska vara positiva). Veckan därefter var jag på ett stort föredrag som min handledare och en känd forskare från Frankrike höll i. Den handlade om nya behandlingsmetoder mot HIV/AIDS som de har forskat kring. Det var väldigt intressant. Under resten av veckan utförde jag metoden för Diegos forskningsprojekt igen, men denna gången helt på egen hand, för att min handledare skulle se att jag lärt mig den ordentligt. Var på skolan max en timma om dagen. Superskönt. Det gjorde att jag fick massor med tid över till att träna exempelvis ( #fitnessforlife eller något sånt). Känner i alla fall att jag kommit igång igen, även om jag får kämpa som tuuusan med konditionen. I alla fall, ber om ursäkt på förhand för SÄMST bilder denna gången. Du får stå ut.

På torsdagen fick jag ett Whatsapp-meddelande från några av tjejerna i klassen. De frågade mig om jag ville följa med dem till Antigua i helgen för att fira en födelsedag. Så på lördagen hämtade de upp mig hemma, och sen var vi på ute på roadtrip! Woop. Vi satt alla i bilen och sjöng (skrek) till sångerna som spelades på radion samtidigt som det var VÄRLDENS rusningstrafik under hela vägen dit, och det kändes nästan som att jag var med i någon dålig romantisk komedi. På ett bra sätt. Tyvärr hann jag inte se mycket av staden eftersom vi kom dit när det var mörkt och åkte hem igen tidigt på morgonen. Men vi har bestämt att åka tillbaka dit för att turista lite innan jag åker hem. Så det känns brao.

En av tjejerna har ett hus i Antigua och det var där vi skulle sova. Vi kom fram sent på eftermiddagen, lämnade grejerna, fixade oss och gav oss ut på lite rajtantajtan som man (läs ingen) säger. Först gick vi till en bar för att äta och dricka lite. Man kunde alltså köpa drinkar för motsvarande 6,5 kr, och skulle man känna för lite lyxigare drinkar kostade de 12 kr. Baren var i alla fall supermysig, den låg utomhus och var uppdelad på två våningar på en stor bakgård med lite gammaldags ljusslingor som tak. Där åt vi, drack och pratade om allt mellan himmel och jord. Myyys var det. Jag fick även smaka på en Michelada, en "drink" som tydligen är jättepopulär här i Guatemala. Den innehåller öl och TOMATJUICE, kryddor och någon "english sauce". Äckligt tänkte jag. Äckligt var det också. Inte så hemskt som det låter, men det var banne mig inte gott.

Sen gick vi vidare till uteställena och där träffade vi några av deras killkompisar. Av någon anledning träffade vi även på min busschaffis från studentboendet hemma med. Vad är oddsen? Vi blev till slut ett stort gäng i alla fall; vi 5 tjejer, deras killkompisar, busschaffisen och hans vänner. Jag hade faktiskt roligare än på länge, och under hela kvällen planerade de allihopa vad vi ska hitta på på fredag för att fira min födelsedag. Så söta att jag blev alldeles varm i lilla själen. Sen var det tydligen dags för efterfest. Bara ett litet problem. Vi hade glömt var vi ställt bilen. Meeen vi hade ju träffat på min busschaffis och han hade kört minibussen dit av någon anledning. Det resulterade i att vi åkte runt i minibussen allesammans cirka 200 rundor i stan och letade efter bilen. Det hade ju inte varit idealt att gå runt och leta helt själva direkt. Till slut hittade vi bilen i alla fall och gick på efterfest, där jag mest var halvdöd efter allt dansande och bara ville hem och nanna. Men allt som allt var kvällen riktigt riktigt lyckad.

Vill nämna att jag känner mig extremt stolt över att jag fixade ihop busschaffisen med en av mina vänner. Jag kallas nu Cupido av honom eftersom jag är en grym wingwoman. Stolt ändå. De ska faktisk träffas igen i veckan. Bara att skriva om du också behöver hjälp med att hitta kärleken!

Det har nog inte hänt särskilt mycket mer. Inte som jag kan komma på nu. Kanske inte så kul att läsa om en vanlig jävla utekväll och titta på en massa suddiga bilder och selfies, men det var det jag hade att bjuda på. Fortsätter även att plöja igenom mina serier på kvällarna också om du undrade, vilket jag vet att du gjorde.

Avslutar med en bild på min wonderbara utsikt.

Pussokraaam

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments