View tracker

känslor, anorexia, mående

Igår så var jag på ett till ätstörningsmöte, 3 veckor sedan sist. Eftersom att saker kommit i vägen och vi knappt haft någon tid att åka dit och ha möten så har vi inte tagit viktkontroll på runt 2 månader, vilket känns både ovant men ändå skönt.

Idag skulle vi iallafall ta en kroppskontroll, och ja, det finna blandade känslor. Min temp var mycket bättre än sist! Förra gången (för 2 månader sen då) så hade jag tempen 35,4 (😱) och idag så hade jag 37,0!
Vikten var jag ändå helt ok med. Nu har jag alltså gått upp 12 kilo från mitt senaste nedslag, och det känns bra! Det känns även tryggt att veta att det faktiskt knappt syns på min kropp, men samtidigt läskigt då det känns som att jag måste gå upp flera hundra kilo till för att få tillbaka mina former...

Men så ska vi inte tänka nu! Jag är iallafall glad att det går framåt, och att jag inte känner att viktkontrollernar en tävling om hur mycket jag kan gå ner i vikt längre.
Med det sagt så önskar jag er en fin kväll, HERRÅÅÅ!💕

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

mående, ångest

Har så mycket ångest just nu... allt känns ångestladdat och fel. Vi kan bara börja med skolan, åh herregud. För det 1:a så har vi prov ALL THE TIME, försöker bara så bra som möjligt men det känns ändå inte som att jag ligger på A nivå längre.. då kanske ni tänker "men va inte löjlig nu, det är ju bra", men ångesten bara ryter.
Jag missar lektioner hela tiden nu p.g.a att jag tränar inför vågat uppspelande för musikhjälpen (kompar 5 olika låtar till olika elever) osv.

Det känns liksom som att jag missar allt och att jag förlorar allt jag jobbat på. Även fast lärarna säger att det är ok så känns det som att jag inte presterar på topp...
Sen har vi ju det här med hästen. Jag har jobbat arslet av mig nu i ca 5 månader, och ÄNTLIGEN börjar det släppa och hästen går bra, och så får hon såret?! Så nu så har hon ju son vintervila, men jag ser bara hur hon tappar muskler, sänker ryggen igen, blir rundare om magen och ja, tappar allt vi byggt upp.

Sen så är jag hela tiden rädd att hästarna i hennes hage sparkat upp ett nytt sår, ibland vill jag knappt släppa up henne på mornarna då de bara sparkar efter na'.
Jag försöker att tänka att det inte kommer att vara såhär länge, att vi snart ska byta stall och att såret faktiskt är bättre, mycket bättre (!), men ångesten drar över det.

Det är mycket som händer just nu men jag ska plöja mig igenom det! Pray for me så att hovslagaren kan komma imorrn och slå på Darinas tappsko imorrn oxå, det blir väll att skolka sista timmarna i skolan för det oxå... ÅNGEST!

Visar er en jämförelse bild. Bilden till vänster är tagen för ca 1 vecka och 2 dagar sen, mesans bilden till höger är tagen i tisdags. Det är alltså 1 veckas skillnad på dem och ni ser ju hur stor skillnad det är! Pray for oss nu💕

Likes

Comments

View tracker

mat

Vegansk morots- och linsbiff, fiberpasta, keso med svartpeppar och spenatblad💕

Likes

Comments

hästar, känslor, stallet idag

Unghästar😂🙏 Rider just nu in en till liten skit spm heter Svartur. Han är verkligen jätteduktig och har kommit superlångt i utvecklingen till att bli ridhäst/ islänning. I lördags så red jag första svängen på honom någonsin, ENSAMMA.

Han gick helt av sig själv och ja, överträffade sig själv helt enkelt. Samma sak igår, gick som ett ljus trots att han annars är väldigt känslig och bakskygg.
För varje gång jag ridit honom har han varit mer framåt, och idag tog vi vår 1:a tölt! Efter ett tag vände vi. Allt gick bra men plötsligt blev han rädd. Han började bara med att tölta men det gick snabbt över till sken.

Jag satt en stund där på hans rygg och väntade lite för att se om han skulle stanna, men han ökade bara. I det ögonblicket så blev jag som jag ALLTID blir när jag inser att jag kommer att flyga av. Jag tänker. Jag vet inte varför Ahaha men jag verkligen tänker.
Eftersom att jag vet att han är känslig över ryggen så började jag med att luta mig över halsen, drog sedan över benet och "hoppade".

I denna stund verkligen skenade han men jag hade tänkt ut att jag skulle försöka rulla på rygg och "glida" på min tjocka jacka eftersom att jag inte ville skrapa upp all hud på hela kroppen. Det gick sin väg, jag stod emot att ta emot med händerna och rullade över på rygg tills farten avtagit. Det 1:a jag gjorde var att kolla så att inget var brutet (är sååå rädd för frakturer haha), sen sa jag att jag var ok till min rädda kompis som sett det hela.

Gick sedan fram till en uppskrämd ponny som stod och flämtade ca 3 meter bort, älsklingen💕 Tack vare att jag får mitt "sjätte sinne" (brukar alla runt om mig säga😉) och tänkte ut hur jag skulle landa osv så fick jag inga skador förutom ett skrapsår på knät, som kanske ser farligt ut, men det var bara hud.
Hade jag inte haft det dör "sjätte sinnet så hade jag säkert ramlat med huvud och armar först, skrapat upp hela armarna och händerna eftersom att gruset på vägen frusit i marken så att det var som sten, lagt tyngd i benet och fått djupa sår, kanske till och med brutit något, kanske hade jag hamnat under Svartur?

Istället mådde jag bra, tvättade rent såret mesans min kompis fixade med hästen. Jag smörjde faktiskt Darinas medicinska honung på det, vilket funkade! Sedan tog jag in Darina, behandlade hennes sår, tog in henne i boxen och åkte hem. Tack Gud för min hjärna och dess stresshantering! Var hade jag gjort utan den? Jaja, nu får ni några bilder här, en är ifrån lördags då jag red Svartur för första gången💕 ha den fint, HERRÅÅÅ!!💕

Likes

Comments

anorexia, ångest, utmaningar

Idag köpte jag godis i en godisaffär. Det var 1:a gången på 1 år. Förra gången jag var där köpte jag 1kg godis för att jag och mina vänner skulle fira min 14 årsdag.
Jag kommer ihåg ångesten när jag plockade godiset. Hu alla mina vänner bara några minuter innan när jag pratade med dem i telefon sa att jag skulle köpa minst 1 kg. Hur jag bara stelnade till och ångrade att jag ens skulle ha en "girls night"

Köpte iallafall allt godis och åt av det. Ångesten under natten och dagen gick inte att mäta. Jag tränade hela natten i smyg och var i stallet i 6 timmar för att "träna av mig godiset". Svimmade sedan vid middagen då jag inte ätit någonting den dan, sa till mamma att jag hade vätskebrist. (Jag fick det väldigt lätt).

Jag tränade väll maniskt ca 5 dagar efter det där godiset, lovade mig själv (anorexia) att jag aldrig någonsin skulle köpa godis, och absolut inte där!

Men idag, då bestämde jag mig för lite godis när vi ändå varit på HÖÖKS och godisbutiken låg typ 40 meter därifrån. Fy vad svårt det var ska jag säga er. Gick runt där med mer än 300 olika sorters godis och tänkte. Tillslut orkade jag inte tänka mer och köpte det jag ville ha.
Slutade med att jag åkte hem med 200g kärlek i en påse haha. Det var riktigt svårt men jag klarade det!

Ha en fin kväll alla!! HERRÅÅÅÅ!💕

Likes

Comments

hästar, känslor, utmaningar

Imorse så kom en veterinär till oss för att kolla på Darinas sår. Jag fick en så konstig känsla som började i förrgår om att något var fel osv. Så vart riktigt rädd och orolig faktiskt, även fast det inte blivit någon "ändring" med såret eller benet. (Det kanske var det som skrämde mig?🤔)

Så idag gick jag och mamma upp tidigt för att åka till stallet och möta veterinären. Hon kollade på såret, kände på benet, tog tempen och kollade hur Darina rörde sig och inget var fel. Hennes temp var 37.0 (helt normal alltså) och hon var varken svullen eller stel i benet.
Dock så var det svällkött i såret, svällkött är när köttet i såret växer (sväller) istället för att bilda en skorpa och detta gör då att det tar längre tid för såret att få hud på sig och det ökar oxå infektionsrisken om det öppnar såret mer.

Så det enda som vi prioriterar är att inte få mer svällkött, få bort det som redan finns (det var inte mycket, men det fans där) och sedan att få det att växa hud där. Så vi ska nu ta tempen varje dag, smörja på en speciell medicinsk honung kallad Manukka honung för att hålla såret mjukt, hon ska även stå inne på nätterna så att såret får "vila" och sedan gå ute på dagarna så att det inte blir lymfangit.

Hon hade iallafall inga tecken på infektion eller någon connection med leden. Det hade vart bäst om vi kunnat Linda om såret med eftersom att såret är mitt på bakknät så glider det bara ner. Så våran plan är att hon ska få vila med ändå röra sig försiktigt i nån vecka, och sedan att vi håller såret rent och att vi stryker på honungen varje dag.

Så ja, det känns bra att veta att inget är fel med benet eller henne och att veterinären bor typ 20 minuter bort från oss samt vill ha kontakt med oss och svara på våra frågor även fast det inte är speciellt allvarligt och att vi inte ens behöver medicin utan kan behandla själva hemma.
Vilan passade ju ändå lite bra eftersom hon ändå skulle fått vintervila snart haha ;) man måste försöka se de bra sakerna ju😉

Imorrn blir det upp tiiiiidigt igen för att åka till hösten men det löser sig. Ha det bra! HERRRRRRÅÅÅÅP💕

Likes

Comments

mat

Här är en bild på första ronden av min middag😋 Den bestod av falafel, potatismos med mandelmjölk och spenat blad! Jag tog en till omgång senare för detta var sååå gott!

Favoriten var nog ändå falafeln haha, det är så otroligt gott. Fast ett litet fun fact om mig är att jag äter nästan allt. Om någon bjuder mig på middag eller ger mig något jag aldrig ätit förut så tackar jag inte nej. Jag sätter mig ner, provat, och äter.
Enda sen jag var liten har jag gjort såhär, det har också gjort att jag 1: Gillar alla "konstiga" maträtterna som inga av mina kompisar gillar, t.ex sill, palt, ärtsoppa (fattar inte hur andra inte gillar de?), strömming och massa andra rätter😄
Det har oxå gjort att jag 2: Inte har någon favoriträtt. Jag KAN INTE välja en rätt. Jag gillar allt haha! Det enda jag verkligen inte gillar är bacon eller maträtter (gratänger oftast) med skinka i, men om jag blir bortbjuden på middag och det är skinkfrestelse så äter jag det ändå ;)

Var det kul med lite "facts" om mig? Ha en fortsatt bra kväll alla, HERRÅÅÅÅP!!💕

  • mat
  • 35 readers

Likes

Comments

hästar, stallet idag

Hej! Idag så red jag lite i den stora paddocken, och det var helt magiskt! Hade först tänk att hoppa i ridhuset (alla hinder har blivit flyttade dit då de inte kan stå ute på vintern) men när jag såg hur solen sken över paddocken, hur hjälmaren (som man ser från paddocken😻) skvalpade i brisen, då så ändrade jag mig!
Så ja, utrustade pollen och red dressyr, vilket gick så himla bra! Slutade till och med med "nybörjars" piruetter😻 Hästen bara flög fram idag, och galoppen satt till 100% vilket gjorde mig så glad eftersom att vi haft lite problem med sår osv.

Så ja, red lite olika övningar, lite galoppombyten osv. Sen på slutet när jag travade av henne så pratade jag och mamma lite, då blev min lilla unghäst (som egentligen inte är det..😒😂) skiträdd för nåt spöke, så hon började galoppera.
Jag följde bara med och småskrattade lite, sen när jag skulle sakta av och svänga till höger så svängde hon men hon saktade inte av.
Då fick jag bara en helt ranson tanke, "varför inte prova en piruett nu när galoppen ändå är helt magisk?".
Så jag sa det till mamma, som skrattade men höll med, och sedan så "bara gjorde jag det".

Och h*lvete, det funka Ahahah! Så ja, nu är matte stolt☺️ Fick tyvärr inga bilder eller filmer, mamma sa att hon ville titta när hon gick så fint, (som om hon aldrig gjorde det annars ahah) så jag lät henne glo😉

Ja, det var allt jag ville prata om, ni får gärna kommentera om ni vill läsa något speciellt här💕 Ha en fortsatt bra dag, HERRÅÅÅ!

Likes

Comments

hästar, stallet idag

Ska vi bara ta ett moment till ridturen idag? Åh herregud. Red ut kl 15:40, det var fortfarande ljust och jag var glad. Hösten var pigg. Lät henne gå på långa tyglar i början ,som alltid, och efter ett tag började jag jobba henne.
Hon var lite jobbig just då eftersom hon redan då började småstenar för att inte jobba. Jag blev smått irriterad, men visste ändå att såhär håller min buspålle på när hon inte blivit uteriden på 4 dagar.

Det la sig efter en stund och hon jobbade på, var dock rädd för ALLT. Så jag var glad, pratade och fnittrade lite åt henne. Sen travade vi lite, vilket gick bra och hon jobbade i rätt form i rätt tempo. Bestämde mig för att vi skulle rida stora rundan idag.
Vid den första långa uppförsbacken så bestämde jag mig för en liten galopp. Hon ville bara springa på så jag jobbade henne i kort kort galopp, vilket hon tyckte var väääääldigt jobbigt och bockade runt lite då och då.

Efter den första traven så hade hon verkligen piggnat till. Hon frustade nöjt och öronen verkligen klistrade hon rakt fram så jag skrattade åt henne eftersom hon var så söt. Travade sedan igen och det var ungefär här hon började att protestera. Hon ville inte sänka formen, utan krullade sig mer. Så jag ställde henne lite åt vänster, sen åt höger osv och det blev bättre. Travade på och plötsligt fick hon lite damp.
Galopperade från typ stillastående och försökte att undvika bettet. Så efter en stund av fnittrande från mig så saktade jag av till skritt.

Nu kunde hon plötsligt inte skritta haha. Kändes som hon tältade och det liksom smattrade lite när hon gick. Fick mig ett till gott skratt och sedan tog jag tag i det ordentligt så hon började sköta sig igen.
Fortsatte rida och uppför en annan mindre backe tog jag en galopp igen. Fortfarande samma korta galopp, och fortfarande samma bockande häst. "I mitten" av galoppsträckan fick jag en sååååå fin galopp (😻) och sen när jag skulle sakta ner så kunde hon såklart inte skritta igen.

Red vidare och efter ett tag tog jag en sinta galopp och tär var det typ bara flams (galopperade dock bara typ 10 meter). Så jag bestämde mig för att travjobba henne en stund.
Och HERREGUD. Hästen ba: "ja skiteri!"
Hon ville inte jobba i rätt form. Hon travade runt lite och plötsligt fattade hon inte vad tygeltag var för nåt (😑😬)

Så ja, sista traven så var hon skitjobbig. Jag försökte jobba henne och hon ville bara springa. SÅFORT jag la till skänken så började hon galoppera på stället osv osv.
Slutade med att jag sa till på skarpen och det ledde till att hon stegrade o bockade i ett, knockade mig mitt över näsan och det börja spruta blod.

Blödde ner alla reflexer, vanten, till och med mobilen! Ahah fyfan va arg jag var. Skrattade dock sen när jag kom fram till stallet och ställägaren skrek förskräck när hon såg hur jag såg ut haha. Så nu kommer jag lägga ut en VÄLDIGT ful bild på mig, men tänk på att jag inte såg någonting och att det enda syftet med bilden vara att checka så att inte näsan var bruten😂 Så här kommer den 👇

Ahahahaha skrattar så mycket när jag ser bilden!! Jaja, ni får ha det så bra och önska min lycka till idag när jag ska rida ut igen för att verkligen vinna över hästjäveln😹 HERRÅÅÅ!!💕

Likes

Comments