Jag försöker alltid att se det positiva i saker och ting. Det handlar inte om hur jag vill framstå, utan det är för min egna skull. Att tänka positivt får mig att må bra. Händer det något i ens liv som får en att må dåligt, så är det klart att det är väldigt svårt att tänka "det kommer att lösa sig, det blir bra". Men det finns sätt att må bättre på, jag lovar. Först och främst, tillåt dig att känna, är du ledsen - gråt, det är aldrig bra att hålla känslorna inom sig, även om man vill. Förr eller senare så kommer känslorna komma upp till ytan och då blir det ännu jobbigare. Prata med någon, gå inte runt och bär på allt själv. Att prata med någon som på riktigt bryr sig hjälper så mycket. Om du inte vill prata med någon, testa att skriva ner det. Jag gör både ock, jag pratar och skriver. Jag har en liten bok som jag skriver i när det händer saker som väcker starka känslor. Personligen så tycker jag att det är jätteskönt att skriva av sig. Det känns som att man kan släppa det som hänt (beroende på vad det är förstås). Jag behöver alltid ha ordning och reda på mina tankar, så att skriva är ett jättestort tips.

När du mår dåligt och bara vill ligga kvar i sängen - dra dig upp, gör fint i rummet och ta på dig fina kläder. Gör något som brukar få dig att må bra och se till att ha ordning och reda runtomkring dig. Ät god mat, umgås med personer som får dig att känna tacksamhet över att de finns i ditt liv, kolla på en mysig film, rör på dig. Men det viktigaste av allt är att man faktiskt gör något. Det blir inte bättre av att ligga och grubbla i flera veckor. Tillåt dig själv att göra det ett tag, men sen tar du tag i det.

Jag har varit en katastroftänkare, vilket innebär att jag brukade tänka det värsta. (Ska inte ljuga, är fortfarande lite av en katastroftänkare, men absolut inte lika mycket). Då blir jag livrädd för att katastrofen ska inträffa och börjar noja upp mig över det. Inte jättesmart va? För att sluta vara på detta sätt så har jag använt mig några knep. När jag börjar noja upp mig över något så tänker jag alltid "vad är det värsta som kan hända?". När jag kommit fram till vad det är så kommer jag alltid på en lösning. Ja men so what om jag blir av med mitt jobb för att jag sa fel sak till en kund. Då löser jag det, det är inte hela världen, det finns massor av andra jobb. Nu va de där bara ett exempel, men så kan jag tänka ibland - och tro mig, det fungerar verkligen.

Min lillasyster och bästavän, som jag älskar henne.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Jag är en sån person som älskar att kolla på film och serier. Nu under vinterhalvåret blir det mer filmtittande, då det är mysigt att ligga i en varm säng med tända ljus, en kopp te framför en mysig film. Med detta inlägg tänkte jag tipsa er om mina favoritfilmer som jag inte kan få nog av under vintern.

The Intern - Handlar om en pensionär som börjar som en praktikant på en kvinnas företag. Man får följa hans och hennes liv utanför och inom arbetet.

Ensam hemma i New York - Handlar om en familj som åker iväg under julen men glömmer ena sonen hemma. Man får se hur han klarar av att vara ensam och handskas med tjyvar.

New Years eve - Här får man följa olika karaktärer och se hur de planerar inför nyårsafton och hur denna dag spenderas.

The Holiday - I denna film får man följa två olika kvinnor som båda går igenom jobbiga saker i kärlekslivet, och hur de tar sig ur det.

Likes

Comments


Studenten, dagen de flesta ungdomarna väntar på i flera år. Jag kan säga att jag längtar väldigt mycket till studenten, men samtidigt så har vi ju så mycket roligt framför oss. Det är studentskivor, mösspåtagning och andra förberedelser. Det är ju så underbart att planera och tänka på hur denna dag kommer att bli. Förutom glädje och lycka, kan studenten kännas stressande för flera människor. Det kan vara att man sätter press på sig själv att gå ut med bra betyg, eller att man är stressad över vad man ska göra efteråt, och flera andra saker. Jag själv är inte stressad över vad jag ska göra efteråt, däremot känner jag mig en aning stressad över att jag vill nå mina målbetyg. Detta har jag nämnt i tidigare inlägg och där förklarar jag även att jag jobbar väldigt mycket med min prestationsångest. Jag har även turen som har fina nära och kära som hjälper mig med detta, för det underlättar verkligen. När man känner sig stressad över något, i mitt fall är det ju betygen. Då ska man stanna till och tänka efter - är det här verkligen så viktigt att stressa över? Hur hade du hjälpt en kompis som är stressad? Det är något som jag måste lära mig, att börja lyssna på mina egna tips.

När jag gick i 9:an såg jag framemot att börja gymnasiet rejält mycket. Att träffa nya människor, börja i en ny skola och plugga andra ämnen, var något jag såg framemot väldigt mycket. Jag hade väldigt höga förväntningar på gymnasiet, men tyvärr blev det inte som jag tänkt mig. Jag har bytt skola 2 gånger och nu till 3:an så bytte jag en 3e gång, men jag trivs bra. Jag har fått så många fina vänner och trivs verkligen med att vara i skolan, har aldrig ångest innan jag ska dit. Det jag vill säga med det här är att man alltid ska göra det som får en att må bra. Trivs man inte på sitt jobb eller skola, byt. Gör det som få dig att må bra, för det är det allra viktigaste och det kommer att gynna dig i längden. Detta gäller allt, inte endast jobb och skola. Radera sånt som drar ner dig och får dig att må dåligt. Våga tro på dig själv, och va stark.


Likes

Comments

Heej på er!
Dessa senaste dagar har jag spenderat på min praktik, och det har varit så himla kul. Idag följde jag med på en rättegång, och det var så lärorikt och intressant. Jag lärde mig massor. Jag har alltid varit en överanalyserare, har överanalyserat allt i hela mitt liv och nu kommer äntligen den egenskapen till nytta haha. Förutom att jag varit på praktiken så har jag pluggat och tagit det lugnt. Igår somnade jag väldigt tidigt, vilket gjorde att jag kände mig utvilad under dagen, så skönt. Imorgon så har jag tid för röntgen klockan 9.50, så det blir sovmorgon. Får hoppas att det inte blir strömavbrott denna gång med... Annars så ska jag plugga och bara ta det lugnt. Har en hel del planer och saker att göra framför mig, så det är väldigt skönt att ta några dagar för avkoppling och jag-tid. Att tända ljus och lägga sig i sängen framför en mysig film är något jag uppskattar så otroligt mycket i vardagen. 

Bloggen blir lite bortprioriterad när jag har mycket att göra, men ska verkligen bli bättre på det!!

Likes

Comments

MIG


Har under en period gått runt och känt mig konstig. Ser dimmigt då och då, har huvudvärk väldigt ofta, är trött och känner mig snurrig till och från. Gick till en läkare som startade en utredning för att ta reda på vad det är som är fel på mig. Jag har dock en teori om att det kan bero på stress, men vi vill utesluta att det är något fel på kroppen, så därför har jag en del läkartider inbokade. Det jag försöker göra nu är att stressa mindre. Mamma hjälpte mig att lägga upp en plan för hur jag ska slippa att stressa, vilket hjälpte. Jag har prestationsångest, vilket innebär att jag självmant ställer höga krav på mig själv när det gäller väldigt mycket. Jag vill prestera bra i skolan, på jobbet, hinna träna och samtidigt vara en bra människa. Detta kan bli för mycket för mig ibland. Det är viktigt att vara nöjd med sig själv och sin prestation. Att vara stolt över att man faktiskt sätter sig ner med den där svåra skoluppgiften och försöker. För det är faktiskt det som är det viktigaste har jag börjat förstå, att man försöker.

Jag vill alltid vara alla människor till lags och tycker att det är jättejobbigt att göra fel, eller begå misstag. Jag vet att det är mänskligt att fela, men på något sätt så är det som att jag inte kan förlåta mig själv om jag gör fel. Jag jobbar jättemycket med mig själv när det kommer till just detta. Jag behöver ofta påminna mig själv om att det är okej att göra fel, alla människor begår misstag, det är okej. (Självklart finns det gränser för vad som är okej och inte okej, men ni förstår vad jag menar). För mig så är det viktigaste att kunna förlåta sig själv, än att bli förlåten av andra. Att förlåta sig själv är väldigt starkt och det krävs mycket för att kunna göra det.

Likes

Comments

Hej på er!!

Just nu sitter jag i soffan med datorn i knät och en kopp te i handen och kollar på Judge Rinder. Kom hem från skolan nyss och ska alldeles strax sätta igång med pluggandet. Jag har väldigt mycket i skolan just nu, men det är bara inlämningar så det är rätt skönt ändå. Idag gick jag min sista dag i skolan på en hel månad!! Har praktik i fyra veckor, med start på måndag,. När jag kommer tillbaka till skolan så kommer det att vara December, och nääästan min födelsedag. Känns så skönt att inte ha skola på ett tag, men samtidigt så tycker jag om min skola och det är ju kul att träffa kompisarna. Det jag tycker är jobbigt med skolan är uppgifterna, inte att gå till själva skolan. Är dock riktigt taggad på min praktik, det ska bli väldigt kul och spännande!

Uppdaterade inte bloggen igår, hade en hel del att göra. Jag hade tid för magnetröntgen klockan 10.20 (ska röntga mitt huvud) och började 8.00 med gymnasiearbete. Jag åkte faktiskt till skolan, och va där i typ en timme, för jag behövde fråga min lärare lite saker om mitt gymnasiearbete. Går väldigt fort för mig att åka till skolan dock, får alltid skjuts till Fruängen och från Fruängen till Slussen så tar det ju bara 15 minuter. När jag väl var klar med det och satt & väntade på tunnelbanan i slussen, så är säger dem att det var strömavbrott vilket ledde till förseningar... Pappa som skulle hämta mig i Fruängen, fick komma och hämta mig i Slussen istället, så att vi skulle hinna i tid. När vi kom fram till röntgen så säger dem att det är förseningar och att jag kommer behöva vänta i en timme.. Vi sätter oss ner i väntrummet och väntar, kan ju tillägga att jag blev på lite små dåligt humör, då jag missade nästan hela gymnasiearbete lektionen och mössprovningen.. När vi suttit där ett tag så kommer en kvinna och berättar att jag kommer att behöva vänta i minst en timme, så de gav mig en ny tid. Åker hem, äter lunch och sen tillbaka till skolan. Blev på sååå dåligt humör, då jag missade flera grejer som jag ville göra på grund av röntgen & så blir den inte ens av. Men men, det är ju ingens fel, sånt som händer.......... När jag kommer fram till skolan så får jag reda på att jag kan gå till mössprovningen, då den va öppen. Blev på bättre humör direkt. Efter skolan så åkte jag och Alicia och jobbade till 20.00, så va rätt trött när jag kom hem, därav att jag inte bloggade haha. Dagen slutade iallafall bra med jobb, och sen Wahlgrens värld!

Satt och kollade på bilder från Grekland tidigare idag, så härligt.

Likes

Comments

Godmorgon!
Idag så gick jag upp halv 7, gjorde i ordning mig och åt frukost. När jag sitter och äter så inser jag att klockan tickar iväg och det blir lite bråttom, då rutorna på bilen behöver skrapas. Vi skyndar oss och sedan åker till tunnelbanan. När jag skyndat och sitter på tunnelbanan på väg till skolan så skriver jag och frågar några kompisar om de åkt. Då får jag svaret att vi börjar 9...... Jag var alltså på väg till skolan alldeles för tidigt, kunde sovit en hel timme till.. Väldigt segt.

Just nu så sitter jag och skriver på mitt gymnasiearbete. Vi har utvecklingssamtal idag, så hela dagen är till för att skriva GA, superbra. Slutade 11 igår, då jag endast har en lektion på tisdagar. Hade en väldigt produktiv dag, hann med en hel del. Storstädade mitt rum, tog blodprov hos läkaren, och köpte en farsdagspresent till pappa. På tal om den presenten så hände en väldigt seg grej här om dagen. Jag var iväg i måndags och köpte en present till pappa + lite andra saker. När jag sedan kommer hem så inser jag att jag glömt presenten kvar på bandet i affären, kul.. Åkte iväg igår igen och köpte en ny, som jag inte glömde att ta med mig hem. Kvällen avslutades med PH tittande med X och kladdkaka, det var ju kladdkakans dag ;)

Idag slutar jag klockan 14 och då ska jag hem till mormor och morfar. De har varit på landet tills nu så har saknat dom sååå mycket. Ska blir supermysigt att träffa dom och äta mormors goda köttfärssoppa.


Likes

Comments

För ungefär ett år sen så var jag i New York med familjen, och WOW vilken stad. Vi åkte runt till flera turistattraktioner, åt god mat och shoppade massor. Håller verkligen med om att det är en stad som aldrig sover. Nu va ju inte vi utomhus sent på kvällen, men vi kunde höra staden leva på natten genom hotellfönstret. Jag kommer garanterat att åka tillbaka dit, flera gånger. Skulle vilja spendera en nyårsafton i New York. Kan tänka mig att det är riktigt coolt att vara i New York på nyårsafton.

Jag älskar att resa. Åker utomlands minst en gång om året, och har gjort det i hela mitt liv. Älskar att åka till nya länder och upptäcka platser, äta mat från världens olika håll och lära känna nya människor, helt underbart. I vinter så åker jag till Thailand och jag längtar sååååååå mycket. Ska blir riktigt skönt med lite värme mitt i vinterkylan.

Likes

Comments

Imorse blev jag väckt med frukost/lunch på sängen av mamma. Sov rätt länge idag, vilket var så skönt. Kände mig riktigt utvilad när jag vaknade upp. Efter en stund kom X hit och sen åkte vi tre till ett köpcenter och gick runt i olika butiker. Efter det så åkte vi och handlade och sen åkte vi hem. Då satte jag mig & pluggade och X åkte hem till sig. Satt och pluggade i ungefär 4 timmar. Fick så mycket gjort vilket kändes riktigt skönt. Blev stolt över mig själv att jag kunde sitta ner så länge och plugga riktigt bra. Det är viktigt att man är snäll mot sig själv och inte pressar sig för hårt, utan faktiskt endast gör det som man klarar av. Sätter jag mig ner och pluggar jättebra i en timme och sen inte känner att jag kan fortsätta, så måste jag nöja mig med det och känna mig duktig som satte mig ner och försökte. För det är det viktigaste. Precis när jag blivit klar med pluggandet så kom pappa och min lillasyster hem. De har varit på cup i helgen, så har saknat dem sååå mycket. Då satte vi oss i vardagsrummet och åt en mysig middag, så härligt.

Just nu sitter jag i soffan och kollar på tv. X kom hit en liten stund och överraskade mig med fina röda rosor, så gulligt. Denna vecka som kommer är den näst sista veckan i skolan innan jullovet, då jag har praktik i fyra veckor. Detta innebär ju även att det inte är särskilt lång tid kvar tills jag fyller år, julafton och Thailand, åh så mysigt.

Likes

Comments

Jag tycker att det kan vara ganska svårt att komma på nya frukostidéer. Äter alltid frukost, men har inte alltid tid att stå och laga en frukost som tar lång tid. Om ni är som mig, vill ha en god frukost som inte tar allt för lång tid att göra så passar detta inlägg er perfekt. Här kommer mina bästa frukosttips.

- Knäckemacka med avokado och tomat

- Stekt ägg på eller inte på en smörgås (på ägget har jag salt och peppar)

- Omelett med ost och tomat

- Varma frallor med ost, tomat och paprika

- Smoothie med bär, yoghurt, vaniljyoghurt, ägg, havregryn och spenat

- Havregrynsgröt med rivet äpple och kanel (en favorit under jultider)

- Yoghurt med bär

- Proteinpudding

Jag brukar inte vara sugen på frukt på morgonen, men tycker att det är väldigt gott att äta en grapefrukt om jag äter knäckebröd.Likes

Comments