Idag gjorde jag mitt livs bästa upplevelse mitt ute i regnskogen! Water rafting!

Från kuta, där vi just nu befinner oss i Bali så tog vi oss ut mitt i regnskogen där water raftingen skulle vara. Hela bilresan dit tog ca 1,5 timme och på vägen körde vi förbi mycket risfält och landsvägar där mestadels av ursprungsbefolkningen bor (alltså den delen av befolkningen vi turister egentligen inte får se när vi väljer hotell mitt i stan) och sen så stannade vi till på ett ställe mitt i regnskogen där vi fick smaka på världens dyraste kaffe gjort på ap-bajs. Det var faktiskt riktigt gott tro det eller ej.

Efter det satt vi oss i en gummibåt och körde iväg i en 3 mil lång flod mitt i regnskogen. Blöt blev man och träningsvärk i armarna fick man men det var värt det, såå värt det. Det är någonting man absolut inte får missa om man tar en tur till Bali någon gång! Färden slutade med ett 4 meter vattenfall som gick i ett stup rakt ner.

Obs! Man blir väldigt blöt och tar man flip-flops så är sannolikheten väldigt stor att man går där ifrån utan några skor alls. Av egna erfarenheter då alltså... 😅


När man kom ut på landsbygden ville jag verkligen bara samla in hela befolkningen i en enda stor kram när vi körde förbi, inte för att de skulle hjälpa mot deras fattigdom, slit och svält som råder här nere men det skulle kännas otroligt bra. Man fick verkligen en annan syn på livet där ute, det var riktigt hemskt att se hur mycket de får jobba mot nästan inga pengar alls och hur dom ändå kan håll humöret uppe och alltid gå med ett leende på läpparna är helt fantastiskt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag har vi varit på waterbom. Det är ett av världens största vattenland. Tyvärr har jag inte tagit några bilder därifrån för att alla mobiler låg inlåsta i ett skåp :/

Personligen tyckte jag inte att det var så märkvärdigt. Jag kände inte riktigt att det var värt priset för mig att gå in där eftersom Jag inte är så glad för vattenrutschbanor överlag. Men det var trevlig personal, god mat, väldigt fint och ganska lite folk för att vara så stort så för att summera allt så blev det ändå en lyckad dag.

Nu ska vi gå ut och äta, kanske kolla på den vackra solnedgången idag igen och sedan shoppa lite senare på kvällen.

Likes

Comments

Hej hopp! Nu är vi på plats i Bali. Heeelt underbart är det.
Igår så var vi ner på stranden och surfade lite. Jag hade fått för mig att surfing skulle vara hur svårt som helst men efter ungefär 10 minuter i vattnet så kunde jag stå på brädan och följa med vågorna hela vägen in till strandkanten. Idag kan jag meddela att jag har träningsvärk i hela kroppen och skavsår på knän och armar av brädan. Så långärmade tröjor och långa byxor är ett tips för er som vill testa att surfa, hehe. Senare på kvällen satt vi och flera tusentals människor nere på stranden för att kolla på den fina solnedgången.

Idag har det mest blivit poolhäng och imorgon blir det en tur till ett av världens största vattenland. Jag är personligen inte så förtjust i vattenrutschbanor men det blir nog bra.

Vi höres imorgon.

Likes

Comments

Mitt 2 veckor långa sommarjobb på biblioteket är nu över. I fredags höll jag en väldigt lyckad grillkväll för att fira det och nu laddar jag och familjen upp för en nästan 24 timmars lång resa mot bali för lite värme då det svenska sommarvädret inte har levererat i år. Mer uppdatering om hur allting gick får ni när vi landat på Bali. 🎉💕

Likes

Comments

Nu har mitt tre veckor långa sommarjobb äntligen dragit igång! Wohoo! Tre härliga och lärorika veckor på biblioteket. Tänka sig alltså.

Så vad får jag göra då? Jo men jag får plocka ut böckerna ur hyllorna, torka av och sen ställa in böckerna i hyllorna igen. Inte så upphetsande jobb kanske men jag antar att det måste göras det också. Sen märker jag om böcker, sorterar böcker och ställer in böcker i hyllorna efter bokstäverna i författarnas efternamn. Det är verkligen ett heltidsjobb och personalen måste ändå få lite cred för att dem orkar stå och göra sånt dag ut och dag in.
Man gör även nya upptäckter varje dag på detta stället. Typ som i dag så kom jag på att jag är himla dålig på alfabetet. Liksom andra människor, normala människor vet att p kommer efter o i alfabetisk ordning men jag måste stå och rabbla hela alfabetet några gånger innan jag lyckas komma underfund med den saken.

Likes

Comments

Glad midsommar på er!

Vad är det man säger? Är det nu det vänder och blir mörkare igen? ;)

Här blev det inget dansande runt en midsommarstång minsann. Jag, några kompisar och familjen firade midsommar i karusellerna på bakken. Vad mer kan önskas liksom?

Även fast det var en lång, kall och regnig dag så var det väldigt mysigt. Danmark levererar alltid.

Jag tryckte in lite bilder från Emils födelsedagsfest här också så att man i alla fall skulle få känslan av en solig midsommar även fast så inte är fallet.

Likes

Comments

Jag hittade en bild på instagram imorse som jag bara kände igen mig i så mycket. Tankebanorna började snurra i mitt huvud men jag kunde inte sätta ord på vart felet låg egentligen. Sen öppnade jag en blogg, Olivia Hageus blogg och då bara klarnade det. Hon hade beskrivit precis allt jag inte kunde sätta ord på. Precis allt jag kände kring kärlek.

Korten på bordet, jag har haft ganska många olika killar i mitt sjuttonåriga liv. Inget seriöst direkt men ändå märkbart liksom. Men efter ett tag så lyckas dem alltid försvinna. Olivia Hageus skrev i sin blogg;
1. Jag hittar en kille jag diggar.
2. Jag adopterar killen i frågor.
3. Vi har kul i Max tre veckor.
4. Jag blir knäpp i huvudet och han blir rädd och springer åt andra hållet.

Det är precis så jag fungerar. Sorgligt men sant.

Kanske kan jag inte älska för att jag har blivit avskräckt från mitt försök till ett förhållande förra gången. Jag blev så begränsad. Han kvävde mig. Han begränsade mitt sociala nät som jag var van vid att ha runt omkring mig. Jag blev knäpp och sen slutade det. Helt plötsligt bara, pang, borta. Nu är det bara historia, något som jag inte blickar tillbaka på.

Jag vet inte, men jag tror att det är många ungdomar idag som känner som jag. Vi har blivit uppfostrade att följa våra drömmar, vi har inte tid för annat. Vi är uppfostrade så att vi ska kunna klara oss själva. Jag är lärd att jag ska vara själv, då är det så svårt när det kommer in en till i livet som man ska anpassa sin vardag till. Det tillkommer även en massa måsten med någon annan i sitt liv. En massa måsten som kväver mig.

Jag tror att jag bara gillar människor när jag inte är med dem. För då kan jag föreställa mig det ideella förhållandet i huvudet, hur jag skulle vilja ha det. Men när jag väl är i förhållandet så känns det aldrig rätt. Det är alltid något som saknas, men det är antagligen för att jag lever i en ständig fantasi om hur det kunde ha blivit.

Men hur ska jag kunna veta någonting om kärlek när jag inte ens vet vad jag ska göra efter gymnasiet? Jag är 17 bast. Jag ska inte veta.

Likes

Comments

Nu är mitt första år av gymnasietiden avklarad. Fyfan vad skönt.

Det blev ett ganska hastigt slut för min del. Jag vaknade en morgon för ungefär två veckor sedan och bestämde mig för att byta skola. Inte så värst genomtänkt beslut kanske men jag tänkte att det kanske skulle bli lättare för mig att få börja om på en skola där ingen känner mig. Börja på en skola där ingen vet vilket helvete jag har gått igenom det senaste året. Kanske kommer jag att passa in bättre där.

Självklart kommer jag att sakna de fina och lojala vännerna som jag faktiskt lyckats skaffa mig på Campeon. Men jag tror att dom ändå alltid kommer att finnas där för mig och stötta mig. Det finns inget som säger att mitt beslut är 100% rätt, men jag litar ändå på min magkänsla i detta fallet. Jag måste vända blad och börja skriva på en ny berättelse nu, den andra har blivit till historia. Och helt ärligt så är jag inte så förtjust i historia...

Glad sommar på er!

Likes

Comments

Gott jobb idag hörreni! Trots att vi inte tog hem segern så hade vi en laganda som är värd att fira. Lila rök fyllde luften när vi gick förbi, rök som representerade att vi var vi.

Likes

Comments

Inte för att jag någonsin har ångrat valet av att jag klippte av mig håret. Men att idag få bekräftat att jag gjort rätt val var rätt härligt. För alla behöver vi ju bekräftelse ibland, hehe.

Ja, så hur har min fredag varit annars då? Jo men den har väl varit bra. Vi spelade basket idag på idrotten... där kunde jag ju iallafall snabbt konstatera att mitt bollsinne inte finns... för det var katastrof, och då menar jag verkligen KATASTROF. Jag tror faktiskt inte att jag gjorde ett enda mål och de försöken jag väl gjorde att träffa den jävla korgen var ju också typ goddag yxskaft varning på.

Nu ligger jag i sängen och myser med lite musik och te och läser igenom skolanteckningar. Jag vet, kanske inte drömfredagen direkt men dessa dagar behövs också.

En annan notering som jag gjort är att jag är en ganska kraftig missbrukare av snapchats olika filter men det har ni säkert märkt på alla mina bilder jag har lagt ut redan. 😅

Ha det bäst. Kram ❤️

Likes

Comments

  • Snapchat
  • Blogkeen
  • Nouw