Jag hittade en påse sesamfrön i skåpet där hemma som bara låg och i princip ruttnade bort för att jag tycker att det är svårt att hitta ett bra användningsområde till dom.
Jag kände för att vara lite crazy och göra mina egna sesamkakor och för er som hittar en gammal påse med sesamfrön där hemma kan ju passa på att testa detta receptet ni med.

För att ha bakkunskaper som en femårig och tålamod som en treåring så lyckades jag ändå ganska bra. Dom blev faktiskt ätbara! Och med det vill jag säga att det var ett väldigt lätt recept och jag tror att precis alla kan klara av att utföra detta enkla recept. Det tog ca 15 minuter att göra också vilket var ett plus.

Recept:
2,5 dl sesamfrön
4 msk honung
2 msk socker
En nypa salt (efter egen smak)

Hur gör man?
Häll socker och honung i en stekpanna, blanda tills alla sockerkristaller har lösts upp. Häll därefter i sesamfröna och saltet i stekpannan med sockret och honungen.
Rör om hela tiden så att det inte bränns. När blandningen sedan är gyllenbrun så är den färdig. Ju längre du har det på spisen desto hårdare blir även sesamkakorna.
Häll upp blandningen på ett bakplåtspapper, vik det dubbelt och använd sedan en kavel för att få smeten I den tjocklek du vill ha. Låt den svalna lite och innan den hinner stelna så skär du den i bitar.

Kram ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allt jag behöver är 10 minuter för att känna mig omtyckt och älskad. Allt jag ber om är ett 10 minuter långt telefonsamtal eller ett möte på en kopp kaffe, inget mer.

Vi lever i en värld där uppkoppling är vår vardag, vi kan alltid nås. Men vi kan oftast bara nås genom mobilen. Ett liv utanför den tycks inte existera.

Alla har vi den nära vännen som vi inte går i skolan eller jobbar med längre av olika anledningar men ändå valt att hålla kontakten med... men för mig och för många andra så blir det bara en verbal kontakt, en kontakt som bara stannar bakom skärmen, ni träffas inte längre, ni gör inte saker tillsammans, ni PRATAR knappt med varandra...

Schemat kan vara tight mitt i veckan, det kan jag hålla med om. Och att få in en bra träff när tiden passar för både dig och den du vill träffa är ännu svårare. Men min tanke är såhär, vill man träffa någon så hittar man en tid att träffas på även om det så bara skulle vara 10 minuter över en kopp kaffe. På 10 minuter kan man hålla ett relativt bra samtal och man kan med hjälp av kroppsspråk även se hur personen mår.

Det handlar om omtanke och ett avbrott mitt i vardagsstöket. Att någon skulle vilja ge mig sina 10 lediga minuter för att se hur jag mår skulle göra mig så glad, och det är inte så krävande. Det läskiga tycker jag är när folk börjar stänga in sig själva i världen bakom skärmen eller världen där de långsamt drunknar i sitt eget. Utan att ens reflektera.

Jag kräver inte att folk ska vara med mig i flera timmar, flera dagar eller hela tiden. Absolut inte! För att det kan till och med för mig bli lite påfrestande. Jag vill bara veta att jag betyder tillräckligt mycket för någon så att han eller hon skulle vilja ta 10 minuter av sitt vardagsstök för att träffa mig och byta lite idéer. 10 minuter av kärlek och omtanke.

Likes

Comments

Jag är hon som kommer att se igenom dig och läsa av dig långt innan du ens hunnit säga Hej till mig.

Mitt otydliga ställningstagande i frågor och konversationer kommer att slita dig i stycken av irritation.

Min tystnad kommer att skrämma dig.

Mitt pokerface skrämmer dig.

Jag är tjejen man ser i de amerikanska filmerna som inte passar in.

Jag är hon med drömmar, planer och visioner så stora att jag skulle kunna skriva en hel bok men inget av det skulle antagligen bli sanning.

Jag är hon som övertänker men inte överreagerar.

Jag är hon som kommer att bli galet kär i dig tills den dagen du börjar visa intresse i mig och jag försvinner fort som fan.

Jag är hon som inte visar känslor.

Jag är hon som inte kommer lita på dig när du säger hur mycket jag betyder för dig.

Jag är hon som säger "Nämen bestäm du" och sedan nekar precis varje förslag du har.

Jag är hon som inte gråter bland folk.

Jag är hon som inte visar sig svag.

Ja, jag är Olivia Berglund.

Likes

Comments

Nu har det långa sommarlovet nått sitt slut. Det är lite deprimerande faktiskt men det blev ett fint avslut på ven med mina fina vänner.

Idag började mitt nästa äventyr. Tvåan. På en helt främmande skola, Kullagymnasiet. Att gå in i tvåan utan sina gamla kompisar är tragiskt. Att gå in i tvåan utan vetskap om vad det är man har kommit till är läskigt. Men allt löser sig säkert med tiden.

Vi hade introdag idag vilket innebar att ettor och tvåor var blandade och lekte lekar och utförde utmaningar tillsammans. Mitt lag kom på andraplats, såklart ;)

Efter skolan mötte jag upp mina kompisar från min gamla skola och så gick vi och åt på pinchos ☺️

Likes

Comments

Nu är vi äntligen hemma igen efter 24 timmars lång resa hem från Bali till Sverige. Det är väldigt tråkigt att vara hemma igen, särskilt när man landar och inser att man i princip kommer hem till 10 grader och regn. Precis samma väder som vi har haft resterande av året?...

Men Aja, Denna resan har varit så roligt, så annorlunda. En av de bästa jag gjort faktiskt! Jag hade helt klart kunnat åka dit igen! Sol, bad, en vacker natur och underbart snälla människor. Vad mer önskas över ett sommarlov?

Likes

Comments

Idag gjorde jag mitt livs bästa upplevelse mitt ute i regnskogen! Water rafting!

Från kuta, där vi just nu befinner oss i Bali så tog vi oss ut mitt i regnskogen där water raftingen skulle vara. Hela bilresan dit tog ca 1,5 timme och på vägen körde vi förbi mycket risfält och landsvägar där mestadels av ursprungsbefolkningen bor (alltså den delen av befolkningen vi turister egentligen inte får se när vi väljer hotell mitt i stan) och sen så stannade vi till på ett ställe mitt i regnskogen där vi fick smaka på världens dyraste kaffe gjort på ap-bajs. Det var faktiskt riktigt gott tro det eller ej.

Efter det satt vi oss i en gummibåt och körde iväg i en 3 mil lång flod mitt i regnskogen. Blöt blev man och träningsvärk i armarna fick man men det var värt det, såå värt det. Det är någonting man absolut inte får missa om man tar en tur till Bali någon gång! Färden slutade med ett 4 meter vattenfall som gick i ett stup rakt ner.

Obs! Man blir väldigt blöt och tar man flip-flops så är sannolikheten väldigt stor att man går där ifrån utan några skor alls. Av egna erfarenheter då alltså... 😅


När man kom ut på landsbygden ville jag verkligen bara samla in hela befolkningen i en enda stor kram när vi körde förbi, inte för att de skulle hjälpa mot deras fattigdom, slit och svält som råder här nere men det skulle kännas otroligt bra. Man fick verkligen en annan syn på livet där ute, det var riktigt hemskt att se hur mycket de får jobba mot nästan inga pengar alls och hur dom ändå kan håll humöret uppe och alltid gå med ett leende på läpparna är helt fantastiskt.

Likes

Comments

Idag har vi varit på waterbom. Det är ett av världens största vattenland. Tyvärr har jag inte tagit några bilder därifrån för att alla mobiler låg inlåsta i ett skåp :/

Personligen tyckte jag inte att det var så märkvärdigt. Jag kände inte riktigt att det var värt priset för mig att gå in där eftersom Jag inte är så glad för vattenrutschbanor överlag. Men det var trevlig personal, god mat, väldigt fint och ganska lite folk för att vara så stort så för att summera allt så blev det ändå en lyckad dag.

Nu ska vi gå ut och äta, kanske kolla på den vackra solnedgången idag igen och sedan shoppa lite senare på kvällen.

Likes

Comments

Hej hopp! Nu är vi på plats i Bali. Heeelt underbart är det.
Igår så var vi ner på stranden och surfade lite. Jag hade fått för mig att surfing skulle vara hur svårt som helst men efter ungefär 10 minuter i vattnet så kunde jag stå på brädan och följa med vågorna hela vägen in till strandkanten. Idag kan jag meddela att jag har träningsvärk i hela kroppen och skavsår på knän och armar av brädan. Så långärmade tröjor och långa byxor är ett tips för er som vill testa att surfa, hehe. Senare på kvällen satt vi och flera tusentals människor nere på stranden för att kolla på den fina solnedgången.

Idag har det mest blivit poolhäng och imorgon blir det en tur till ett av världens största vattenland. Jag är personligen inte så förtjust i vattenrutschbanor men det blir nog bra.

Vi höres imorgon.

Likes

Comments

Mitt 2 veckor långa sommarjobb på biblioteket är nu över. I fredags höll jag en väldigt lyckad grillkväll för att fira det och nu laddar jag och familjen upp för en nästan 24 timmars lång resa mot bali för lite värme då det svenska sommarvädret inte har levererat i år. Mer uppdatering om hur allting gick får ni när vi landat på Bali. 🎉💕

Likes

Comments

Nu har mitt tre veckor långa sommarjobb äntligen dragit igång! Wohoo! Tre härliga och lärorika veckor på biblioteket. Tänka sig alltså.

Så vad får jag göra då? Jo men jag får plocka ut böckerna ur hyllorna, torka av och sen ställa in böckerna i hyllorna igen. Inte så upphetsande jobb kanske men jag antar att det måste göras det också. Sen märker jag om böcker, sorterar böcker och ställer in böcker i hyllorna efter bokstäverna i författarnas efternamn. Det är verkligen ett heltidsjobb och personalen måste ändå få lite cred för att dem orkar stå och göra sånt dag ut och dag in.
Man gör även nya upptäckter varje dag på detta stället. Typ som i dag så kom jag på att jag är himla dålig på alfabetet. Liksom andra människor, normala människor vet att p kommer efter o i alfabetisk ordning men jag måste stå och rabbla hela alfabetet några gånger innan jag lyckas komma underfund med den saken.

Likes

Comments

Snapchat
Blogkeen
Nouw