Gångna veckan har i princip uteslutande ägnats åt att äta träna och sova. Träningsmässigt blev veckan lite lugnare än jag hade tänkt och velat då kroppen inte riktigt är med på noterna sedan förkylningen för några veckor sedan. Men jag har fått tanka mycket energi i härlig fjällmiljö med grymt sällskap så jag ska inte klaga för fem öre!
Trots att det varit rätt kallt har vi haft otroligt tur med vädret ändå, klarat oss utan större regnmängder plus att solen även har kikat fram emellanåt! Att vistas i fjällen denna tid på året är oslagbart tycker jag. Nästan i klass med vårskidåkning på skare. Kanske är det för att jag inte varit hemma något alls i höst och fått ta del av fjällmiljön i den mån jag är van vid, som jag uppskattat det extra mycket nu.

Idag har jag sysselsatt mig med typiska efter-läger-sysslor. Såsom att laga upp mat så jag har inför kommande vecka med träning och jobb, tvättat upp all tvätt som gått att finna i min lägenhet och städat badrummet. En sväng på stan med syrran hann jag även med i förmiddags, sicken bra lördag och vecka det blev!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En av alla bra saker med hösten är att många serier kommer tillbaka och nu när jag inte har skola att ta tag i varje kväll så har jag fått mer tid över till annat som är lite mer avkopplande mellan träningarna.
Två serier jag helt klart kommer följa är Jordskott säsong 2 och sista säsongen av Bron!
Har ni inte sett någon av dem tycker jag helt klart att ni bör ge det en chans. Båda är faktiskt svenska och finns på SVTPlay tror jag om man missat tidigare säsonger. Var själv mycket skeptisk till en början, ska jag erkänna. Men efter något avsnitt var jag fast! Jordskott har premiär 15 Oktober och Bron får vi vänta på tills nyårsdagen.

Likes

Comments

Jag har blivit påkörd för första gången i mitt liv, idag när jag skulle över ett cykel- och övergångsställe på rullskidor. Jag ser att det kommer en bil som stannar för mig så jag tar sats och ska åka över - när han plötsligt gasar och börjar köra. Men jag hade hunnit till nästan precis framför bilen så försöker väja undan, men får såklart en knuff i sidan och hamnar först fram på motorhuven och sedan ned framför bilen. Som tur var hann han få stopp där! Klarade mig som TUR var utan skråmor, till och med stavarna höll, det enda jag känner av är en ond sätesmuskel då jag landade på rumpan och det kan man leva med. Men jag blev så jäkla rädd!! vilket jag yttrade genom att bli jävligt förbannad på gubben som körde bilen...dock var det reko av honom att stanna och fråga hur det gått.

Man får sig verkligen en tankeställare en sån gång, att det kunde gått riktigt illa. Jag säger inte att jag är felfri i trafiken, säkerligen gör jag många fel. Men i det här fallet var det han som inte såg mig, han kollade åt ett annat håll. Därför vill jag bara påminna om att vara uppmärksam, när saker och ting händer går det så jäkla fort och man hinner inte tänka, det är något man måste tänka på oavsett om man är rullskidåkare, cyklist, gångtrafikant eller bilförare. Var försiktiga där ute!

Likes

Comments

Jag tror att det bor en liten tant i mig alltså. Vaknar ALLTID innan 07 på mornarna - oavsett hur lite eller mycket jag sovit. Det faktum att jag i vintras satte igång en stickning som jag längtar efter att få fortsätta med i höst, jag löser korsord och gillar att påta i köket. Lite tantvarning? I alla fall så mår jag mycket mycket bättre idag och ska riva av första passet idag och se hur kroppen reagerar på det. Det regnar ute och är knappa 10 plusgrader, så höstkänslan har definitivt infunnit sig.

Efter över en vecka utan träning är jag minst sagt taggad på att få dra igång igen. Vill bara få använda kroppen igen och längtar efter att få ta ut mig till max, springa tills benen känns som spagetti och det värker i bröstkorgen och luftrören.Visst låter det underbart? haha... Just löpningen är något jag längtar extra mycket till. Jag har haft ont i en knöl på insidan foten i sommar som gjort att jag inte kunnat springa i samma utsträckning som jag velat göra. Bara en löptävling har det blivit, vilket är lite trist då jag gärna hade sprungit många fler - tävling är trots allt bästa träningen.

Men nu känns foten mycket bättre och jag hoppas kunna få in lite fler löppass nu närmsta månaderna även om det snart börjar bli dags att fokusera mer på specifik träning såhär in mot säsongen - dvs. mer skidlikt. Oavsett är jag glad att foten är bättre, för det är ingen hit att ha ont när man åker skidor heller även om det gör mindre ont än att springa.

Ha en fin söndag!

Längtar till myren och intervaller nu!!

Likes

Comments

Tänkte det kunde vara kul med en liten blogg igen. Får se hur länge det håller denna gång, men eftersom alla börjar blogga på nouw så kände jag att det kunde vara kul att ge det ett försök!
Livet just nu är förvånansvärt bra, trots att jag varit sjuk i över en vecka. Rackarns seg förkylning som aldrig verkar vilja ge med sig. Men imorgon beräknar jag att vara tillbaka i träning igen så det känns bra! Det konstiga är att jag inte känner mig speciellt stressad över den träning jag planerat och nu missar. Jag vet att jag har riktigt bra träning i bagaget sedan sommaren. Kanske passade med en liten återhämtningsperiod såhär i början på hösten till och med, bättre att ta sjukdom nu än i början på november tänker jag. Har ändå varit mer jämnsliten i sommar än jag varit tidigare år då jag tränat lite annorlunda. Något jag inte alltid varit helt bekväm med, men jag är ändå glad att jag tordes göra det så får vi se om det är melodin för mig eller inte. Man måste våga för att utvecklas!

Allmänstatus just nu är således ganska bra om man bortser från förkylningen. Jag har kommit tillbaka till vardagsrutinerna och innan jag blev sjuk låg jag rätt bra i flytzonen. Nu siktar jag mot läger i Ramundberget om en vecka, ser fram emot att få lite fin fjällmiljö att träna i och tillsammans med andra. Har faktiskt tränat två hela pass med sällskap i sommar, annars har jag tränat ensam vilket har varit både nyttigt men slitigt vissa dagar. Medan jag varit sjuk har jag hunnit få massa andra saker gjorda, som man inte hinner med/orkar annars. Faktiskt väldigt skönt! Sitter just nu och finslipar en köksritning som ska bli ett nytt kök när tid finnes för det, så kul! Dock är jag utrustad med jordens största beslutsångest och har lite svårt att bestämma mig för luckor, bänkskiva, beslag och såna grejer. Men det är minst sagt angenäma problem. 

Hörs när vi hörs!

Likes

Comments