Header

Efter c.10 timmars sömn (minns inte senast jag sov så länge) så tänker jag berätta lite om igår då jag skrev högskoleprovet(!).

Igår så vaknade jag 6.30 på lördagmorgonen (inte ofta det händer) för att fixa allt inför provet. Jag packade mat, 2 Nocco (för 5 prov tär på en och då räddar koffein liv haha) och en vanlig flaska för att fylla med vatten. Jag packade alla möjliga typer av pennor som blyerts, bläck och highlighters. Jag for så jag var där 30 min innan vi skulle släppas in i provsalen och jag träffade några från klassen som också skulle skriva. Jag tycker det var roligt att det både var dom i min ålder och äldre som skulle skriva provet, det är jag inte direkt van.

Vi börjar med att få visa legitimation innan vi får ta en plats och dom börjar gå igenom lite info. Vi fick ett schema för dagen och så gick dom igenom hur det skulle gå in. Vi fick även ett häfte där det stod vad varje provdel skulle handla om ungefär och vilken rekommenderad tid det var på varje uppgift. Proven delades ut 5 min innan och svarshäftet som inkluderade alla proven delades också ut. Jag måste säga att provet var det mest seriösa prov jag skrivit på så sätt att vi fick skriva personnummer, namn och namnteckning på varje svarsblad och även skriva in vårat nummer på provhäftet. Namnskriften var för att vi lovade på heder och samvete att vi inte fuskade, visst låter det jätteseriöst? Jag blev typ orolig fastän jag inte skulle fuska haha.

Då vi började skriva provet så blev jag lite chockad över hur, om man kan kalla det lätt, det gick att skriva. Då det stod som rekommenderad tid 1 minut per fråga så tänkte jag "hur ska det gå till?!" men då är ju såklart frågorna anpassade för det och att vi inte fick ha miniräknare. Första delen var matte vilket jag tror var bra att börja med för mig personligen då jag känner mig starkare i matte än svenska och engelska. Första 2 proven var matte och sista var svenska innan vi fick 1h lunch. Då var man faktiskt lite degig i skallen men efter lite mat så blev det bättre.

Efter lunch så gjorde vi 2 sista proven som var 1 matte och 1 svenska/engelska. Detta gjorde att vi totalt gjorde 3 matte och 2 svenska/engelska, vissa kanske känner till det men av dom 5 proven så var det 1 som var ett testprov som inte räknades med i våra resultat (känns ju lite drygt men jaja). Efter alla proven var klara så fick vi veta vilket av proven som vara testprov och komiskt nog så var det ett av proven som kändes sådär, lyckan.

Jag tänkte passa på att ge lite tips till er som tänker skriva höskoleprovet i framtiden:
  • Ha flera pennor med dig. Har du med dig bara en blyertspenna så finns risken att tippen går av eller att stiftet tar slut. Var heller safe än sorry och ta med både stift, en vanlig blyerts, vässare och stift så du slipper bli stressad av sånna saker. Ta även med highlighter om du tycker att det blir enklare att komma ihåg det du läst. Sudd är såklart viktigt också.
  • Följ den rekommenderade tiden. Dom som har gjort provet har såklart baserat rekommendationen på någonting. Har dom lagt längre tid på dom senare uppgifterna så är dom förmodligen svårare och kommer ta lite mer tid. Om du inte listar ut en uppgift lämna den bara. Antingen så kan du gissa eller kolla på den sen om du får tid över, men tar tiden slut så fyll hellre i än att lämna tomt, man får inte minuspoäng för fel svar.
  • Mat, dryck och sömn gör skillnad. Detta kanske är en ganska självklar men att sova tillräckligt längre och att ät en bra frukost är väldigt viktigt. Det är också viktigt att dricka då det blir varmt därinne och det förebygger huvudvärk till viss mån. En bra lunch är också viktigt, denna dag kanske inte plättar med sylt är det bästa då sockret gör dig trött snabbt. Ta någonting som gör att du kan hålla fokus länge.
  • ​Var i god tid. ​Att behöva stressa iväg och stressa dit är det värsta man kan göra. Då är man redan stressad innan provet startar och det lär nog hålla i sig ett bra tag och dra ner resultaten. Kom hellre dit tidigare och ta det lugnt så du är lugn och laddad inför provet. Stress brukar inte leda till goda resultat. 
  • ​Ha en klocka med dig. ​Det är inte tillåtet med tidtagarur men en vanlig klocka får man ha. Jag rekommenderar verkligen det då dom bara säger till då det är 5 min kvar och det är bra att kunna hålla koll på klockan under resten av provet för att hålla rekommenderad tid på alla frågorna. Det är särskilt bra då dom säger att det är 5 minuter kvar och man har några uppgifter kvar, då hjälper en klocka att hålla lugnet för att besvara sista frågorna.

För mig var högskoleprovet en spännande upplevelse och det var faktiskt inte så farligt som jag trodde. Proven gick väldigt snabbt och då jag sovit och ätit bra så höll jag mig alert genom alla proven mer eller mindre. Jag lär nog skriva 2 till innan jag går ut gymnasiet då många brukar höja sig. Jag räknar inte med ett högt resultat nu då det är första gången och det skulle jag tipsa dom som ska skriva om att inte göra. Det är bättre att ställa in sig på att det inte behöver gå bra första gången, det minskar stressen och och resultaten kan bara bli en glad överraskning.

Jag får hem mina resultat 3-4 veckor efter provet så jag får vänta ett tag innan jag får veta mina resultat.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hur söta är inte skotrarna från knatteracet?!😍

Vädret. Behöver jag säga mer än så? Nej men vilket väder det varit! Förra helgen var det strålande sol och samma sak nu, njuter verkligen av varje sekund solsken.

Bilderna är från förra helgen då jag såg skotercross. Tävlingarna blev nästan lite för spännande med krascher och hela köret. Jag älskar farten och allt i sporten men det är klart hjärtat slår något snabbare då man ser en förare krascha. Jag är alltid på spänn under starterna ifall någon skulle ramla. I en start är det generellt väldigt tätt med skotrar och om man ramlar så finns det inte alltid en möjlighet för dom andra skotrarna att väja undan, och det kan ju inte vara sådär jätteskönt att bli överkörd med en skoter. Riktigt tuff sport dedär helt enkelt.

Annars så händer inget speciellt (som vanligt då). Jag har numera träningslära i skolan vilket betyder 3 dagar med idrott istället för 1 vilket är kul. I tisdags var det match och där gick det väl helt okej bra för mig. Jag hade träningslära på morgonen där jag gymmade sen så spelade jag innebandy där jag tog ut mig ganska så bra (kom upp i 200 i puls, det kändes vill jag lova). Jag kunde helt enkelt varit piggare i kroppen men det gick ju hyfsat ändå, 1 balja blev det iallafall.
Sen på torsdag + fredag så skrev jag matteprov vilket jag tror gick ganska bra, kanske inte bästa provet jag gjort men aja.

Jag tror inte jag skrivit det men jag ska skriva högskoleprovet nu i vår, eller nästa helg för att vara specifik. Jag börjar vara smått nervig inför det, egentligen så ska jag bara skriva för att prova på men tävlingsmänniskan vill ju ändå få ett bra resultat såklart! Jag ska kolla igenom lite "förberedelser inför högskoleprovet" idag, wish me luck!

Likes

Comments

I onsdags så drog jag och mamma söderut för shopping i Umeå. Inte bästa dagen för en lång trip då det var svinhalt, vi körde c70 efter en 110-väg och nästan ingen körde om, det säger mycket om föret! Vi tog oss iallafall dit och hem helskinnade och det är ju allt som räknas, eller hur😉
Vi började med att äta lunch på IKEA där jag tog en caesarsallad och vitlöksbröd, deras caesarsallad var faktiskt riktigt god måste jag säga! Deras vitlöksbröd var gudomligt som vanligt så en nice lunch. Efter det gick vi en sväng på IKEA där jag faktiskt inte köpte någonting, trots att det fanns saker jag behövde/tänkte köpa. Det är typiskt haha. Dock kanske det var tur det då man ser på det andra jag köpte.
IKEA i Umeå är ansluten till en galleria så såklart gick vi en sväng där också. Vi gick in på Peak då vi såg att dom hade rea och jag är i behov av en tjockare vinterjacka då mina är så tunna. Vi hittade en på rean så då köpte vi den. Den var på nästan 50% så tips till er som behöver en ny vinterjacka är att köpa en nu. Dessutom så fick jag lära mig att om man är medlem hos Peak Performance (som jag nu är) så finns kvitto på allt man köper i medlemskapet så att man inte behöver hålla koll på kvittot och om t.ex. dragkedjan går sönder så lagar dom jackan kostnadsfritt, svinbra! Det är väl fördelen med att köpa hos dom och inte en återförsäljare. Jag tycker att det är ett bra initiativ av dom då dom säljer lite dyrare kläder osv och då ska dom ju hålla också. Gör dom inte det så har man inte fått kvalité för pengarna som man borde då man lagt ner lite extra pengar på t.ex en finare jacka.
Det var det enda jag köpte den dagen men det var nog bäst så. Nu börjar lovet dra sig mot sitt slut och snart är det skola igen, längtar inte speciellt mycket😅

Likes

Comments

Såhär gött har jag haft det idag. Vädret har varit underbart fint hittills dethär sportlovet och kan man annat än njuta? Svar: nej. Idag är faktiskt första dagen då jag kunnat nyttja det fina vädret då jag legat hemma och hostat slem hela början av lovet, så ingen ansträngning blev det för mig och alltså inte mycket jag kunnat göra i det fina vädret. Nu är dock nästan allt slem borta och då kan jag ju få ta en promenad ute på isbanan tycker jag, det är ju inte en så stor ansträngning. Det har verkligen varit skönt att få gå ut och konsumera lite D-vitamin, bränna vet jag dock inte om jag vill ha då nästan bara ansiktet får bränna och kroppen förblir likblek. I-landsproblem haha men det är väl så för alla denhär tiden på året.

Det var iallafall jag, mamma och en av hennes vänner som gick en ungefär 5km promenad i solen innan vi satte oss en stund för att bara njuta av solen. Då drog jag ner dragkedjan för att förebygga en tan-line mitt på halsen. Nu då det fortfarande är kallt så kan man fortfarande dölja om det blir en linje på bröstet/axlarna med en tröja, lite svårare på halsen dock.. Jag har inte jättesvårt (kanske inte superlätt som vissa men helt enkelt inte jättesvårt) för att få bränna och är jag ute i någon timma så brukar jag fått lite bränna. Jag vet att alla är olika och att vissa kanske inte kan relatera men så är det iallafall för mig.

Vad händer annars då? ja inte mycket. Jag har som sagt legat hemma och hostat, varit med någon kompis på kvällen möjligtvis men annars tagit det lugnt. Imorgon dras det söderut för shopping men det kommer jag göra ett inlägg om imorgon/övermorgon så stay tuned.

Likes

Comments

Skotertävling för ett litet tag sedan, sjukt kul tävling med bra arena (för publiken iallafall😉)

Trött tjej sista veckan innan sportlov, sömn har det inte blivit i överflöd🙈

Myskväll med tjejerna, händer inte ofta att vi träffas, lagar mat och allt men lika kul varje gång

Long time no see kan man väl säga. Jag tror det var någon vecka sedan jag bloggade senast, på tok för länge. Jag känner dock inte att jag haft något speciellt att skriva om eller speciellt många bilder (typ inga) så har tagit några som jag tagit under dessa veckors bloggvila. Dom är väldigt varierande men det är så mina veckor har sett ut fram tills nu. Såklart så har jag haft en del att göra i skolan då allting lägligt nog kommer innan loven så då har det varit mycket fixande med skolarbeten. Jag har dessutom under dessa två veckor sovit väldigt dåligt, orsak: oklart. Jag är alltid jättepigg innan jag ska sova, jag är definitivt en nattmänniska haha. Jag kan säga att under denna vecka så har jag nog sovit lika mycket på två nätter som jag skulle ha sovit under 1 (ungefär), verkligen inte bra. Så nu blir det att ta igen missad sömn då jag är ledig. Jag har dessutom dragit på mig en härlig *host* förkylning. Jag har så himla ont i halsen att jag har haft svårt att prata, dessutom så har jag för närvarande en ganska basig röst. Ännu mer skäl till att ta det lugnt och vila antar jag, trots att jag har ett sådant träningssug.

Nu låter det som att dom senaste veckorna har varit jättehemska men såklart så har bra saker hänt också. Vi hade som visas på bilden ovan en myskväll, jag och några tjejkompisar. Vi lagade mat och satt och snackade skit (okej kanske inte skit men ni fattar kanske vad jag menar). Det var verkligen skönt att mitt i allt med skola och träning ha en lugn myskväll och bara prata av sig. Jag har även varit på en skotertävling, årets första om jag minns rätt. Det var en kul tävling dock så var det himla kallt att stå ute i flera timmar.
​Förutom det så har jag fått skattebesked från min arbetsgivare (från sommarjobbet) och i år kommer jag få tillbaka pengar. Förra året var jag tvungen att betala men nu så kommer jag få igen istället, känns betydligt mycket bättre. Jag har även hunnit luncha och fika med mina kompisar under flera tillfällen, mysigt och skönt att (ännu en gång) prata av sig. 

Vad som händer ikväll är högst oklart. Det lär inte bli någonting allt för ansträngande ikväll då jag är så pass förkyld. Jag funderar på att dra ner till Ica och köpa glass, bästa medicinen mot ont i halsen. Jag kanske sätter på någon bra film sen också, eller så hör jag med någon kompis om dom vill komma över. Vad som händer ikväll kanske blir ett senare inlägg. Jag vill inte lova någonting men jag känner på mig att det lär bli lite mer bloggande nu under lovet då jag har mer tid att göra kul grejer och då blir det fler bilder att kunna lägga ut, men jag lovar ingenting...

Likes

Comments

Jag må säga att jag måste haft en av dom bästa skolveckorna hittills under 2an. Jag vet inte vad det är men jag har varit så avslappnad och lugn hela veckan. Jag har tränat (alltid kul) sen så har jag faktiskt badat 2ggr denna vecka, jag har upptäckt hur himla avslappnande det är så då blev det 2ggr hittills denna vecka (kan hända att jag tar ett till idag haha).

Förutom det så åt jag och mamma sushi i veckan på Sushibar. Måste säga att dom har himla bra sushi där, faktiskt. Jag tog "Tre Goda" och den är nog en ny favorit.Jag tycker att vissa kan misslyckas så hårt med rullarna men dom var jättegoda, kommer lätt äta där fler gånger! Efter vi åt det så for vi en snabbis på Jysk väldigt spontant och det blev ett väldigt lyckat besök. Jag införskaffade mig en ny resväska (dom hade utförsäljning på Jysks egna resväskor så billigt och bra) och en sängkappa. Sängkappan var på rea för 90kr och den billigaste jag hittat på nätet var 300kr, asbra ju!

Igår (fredag) så for jag en snabbis på stan och köpte en bagagerem på Clas Ohlsons (eftersom vi är rädda att resväskans dragkedja ska gå sönder då det är en så billig en. Med bagagerem så hålls väl allt i resväskan ifall det skulle hända) och en ansiktsmask som jag använt idag. Den är faktiskt bra och luktar inte för starkt vilket dom har tendenser att göra.

Jag har inte så mycket mer att säga. En skön vecka helt enkelt.

Likes

Comments

En chill helg är vad detta har varit. I fredags så var det lagfest men jag valde att att inte fara och så var jag hemma med en kompis istället. Vi pratade och käkade godis och det var asmysigt.
I lördags så sov jag ut (välbehövligt) och sen så for jag in till stan för att fika med pappa. Efter det så drog jag en sväng på stan där jag köpte kuddar (finns HÄR) och hårfärg. Sen så drog jag på gymmet med en kompis och efter det så hjälpte hon mig att färga håret. Alltså så är jag numera en brunett, ovant men jag vänjer mig nog.
Idag så måste jag göra klart en uppgift som ska in ikväll och sen ska jag träna. Inte jättespännande helg men det är skönt ibland att bara ta det lugnt.

Likes

Comments

Jag är så himla rastlös! Det är inte jättemycket i skolan så jag behöver inte plugga hela kvällarna, jag har inte känt mig så pigg i kroppen så jag har inte vågat träna och ja, vad gör man då!? Nej men under vardagarna brukar jag ha mycket mer att göra och nu har jag helt plötsligt nästan ingenting att göra. Det är I-landsproblem så det sjunger om det men jag är så himla rastlös att jag blir lite irriterad på mig själv haha.

Det jag har gjort under mina extremt chill dagar är att jag i måndags städade ordentligt i mitt rum (dammsuga, skura, dammtorka och ja ni fattar) sen har jag typ sett på youtube och chillat. I tisdags så såg jag på VM då Sverige spelade kvartsfinal mot Frankrike med laget. En väldigt jämn match men tyvärr så vann Frankrike så Sverige åkte ut. Det är tråkigt såklart men sånt kan hända. I onsdags så gjorde jag inte heller så mycket, jag handlade lite ingredienser till lite nyttigare mat/snacks och så gjorde jag chiapudding så jag kunde käka det till frukost idag. Jag tror jag gjort för stora portioner egentligen men jag har ingen aning om hur mycket av det man brukar äta.

Ni hör ju, jag har extremt lite att göra på kvällarna då jag inte tränat + har lite plugg. Idag är det handbollsträning och efter det har jag tänkt att jag ska börja träna som vanligt igen. Jag har varit träningsfri i sisådär 5/6 dagar nu och jag känner att musklerna har blivit betydligt mycket piggare så då ska jag försöka komma igång med att gymma igen. Energin i sig har då inte försvunnit kan jag lova och det är förmodligen också en bidragande faktor till att jag varit så rastlös. Nu är det vanliga rutiner som gäller!

Likes

Comments

Ursäkta ännu en gång för de medelmåttiga bilderna, ljuset under vintern är inte sådär skitbra så färgerna blir lite konstiga 😅

Då var det fredag igen. Välbehövlig (som vanligt) trots att det är första veckan efter jullovet. Jag har dock redan haft 2 prov så kan inte säga att jag fått en mjukstart på denna termin. Med tanke på detta så tycker jag att det är okej att känna lättnad över att det är fredag 🙈
Annars så händer inte mycket. Jag har en kemiuppgift som jag ska försöka fixa med idag sen så ska jag nu dammsuga i mitt rum, inte skitkul men nödvändigt. Förhoppningsvis hinner jag det innan Sverige spelar mot Bahrain i VM (handboll såklart), ska bli spännande att se dom spela faktiskt. Jag håller inte jättebra koll på herrarnas landslag, kollar mest på damerna💪🏼
Jag kanske ska nämna något om bilden ovan också haha. Detta är en bikini som jag beställt hem från Nelly på mellandagsrean. Jag har ändå 2 utlandsresor planerade för detta år och jag äger 1 (2 med denna) så jag passade på under rean. "Bollarna" som var i ändarna på snörena klippte jag enkelt bort då jag tycker den är 100 gånger snyggare utan.

Likes

Comments

Är det bara jag som får lite vårkänslor? Jag vet att man inte borde ha det i Januari med vädret gör att det är omöjligt att inte få det minsta lilla vårkänslor. Idag har det varit soligt och enstaka minusgrad och är inte det vårigt? Jag tycker då iallafall det haha. Trots det fina vädret så har jag ändå spenderat dagen inomhus och egentligen vet jag inte varför. Jag har ju pluggat men en liten promenad kunde man ju tagit i det fina vädret.

Aja, jag har då hunnit med att titta lite på Nelly idag. Jag har inte kollat på deras rea speciellt mycket och det slog mig att jag kommer behöva fler bikinis då jag har 1 (troligtvis 2) utlandsresor inbokade detta år. Jag tänkte att man kanske borde börja kolla nu under rean. Jag brukar ha svårt att hitta bikinisar jag gillar men den nedan tycker jag faktiskt är skitsnygg! Helt ärligt tycker jag bollarna som är på snörena inte alls är snygga men jag tänker att dom är lätta att bara klippa bort, den är ju så snygg annars. Sen är det väl det med brännan, jag solar och badar typ bara i bandeau-bikinisar (säger man så?) där man kan ta loss banden då man solar för att inte få ränder över axlarna men äsch. Jag får varva mellan denna och mina andra bikinisar för som ni förstår så är den redan beställd. Att dessutom toppen är på 80% och trosorna 30% rea gör valet ganska självklart. Skorna och tröjan känner jag får vänta till ett senare tillfälle, trots att dessa också är skitsnygga.

Nu inväntar jag bara att få hem min bikini och att sommaren ska komma.

Topp HÄR / Underdel HÄR

Likes

Comments