Idag är en helt vanlig onsdag. Igår hade vi vårt sista seminarium i kursen och på fredag börjar vår fjärde och sista för denna termin. Idag ska jag till tandläkaren och senare så har vi årsmöte med studentföreningen. Får se vad som händer ikväll, om vi firar att kursen är slut eller om vi ska vila upp oss för Köpenhamn! Xoxo

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Fråga: Vad pluggar du för någonting och hur är det att ha flyttat från Dublin till Ljungby?

Jag läser International Sales and Marketing på Linnéuniversitetet. Många vet om att Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar men det finns även här i Ljungby, där jag pluggar. Det bra med Ljungby är att det är bostadsgaranti, det är litet så man lär känna många nya människor, lärarna vet vem du är och klassen kommer bra överens (iallafall min klass!). Det jag pluggar är då först en introduktion till sales and marketing, det gjorde jag i höstas och då läste vi fyra kurser. Nu på vårterminen så ska vi också läsa fyra kurser och jag är inne på den tredje nu. Den sista är att vi ska skriva vår B-uppsats endast, så ska bli skönt att inte ha någon tenta haha. Hela utbildningen är på engelska, men man kommer in i det väldigt fort.

Jag har ju snart läst ett år och det är inte så hemskt här i Ljungby som jag trodde att det skulle vara! Det finns saker att göra bara man vill hitta på någonting. Jag har fixat ett extrajobb, vilket var väldigt lätt, på PostNords lager och så är jag med i styrelsen som Event manager för vår studentförening FAST. Vi försöker hitta på saker för att få Ljungby roligare men också så umgås jag med mina kompisar här och festar, äter middagar, kollar på Paradise Hotel etc. Skolan är bra och vi får partnerföretag att jobba med när vi har project etc, vilket är bra för då lär man känna företag.

Jag har faktiskt bara nästa termin kvar här och sen på vårterminen 2018 så flyttar jag till Zürich, Schweiz för att läsa ett halvår där på ZHAW! Ska bli så kul tror jag, och då kommer vi även ut internationellt. På höstterminen 2018 så har vi praktik och även då ska jag försöka hitta en praktikplats utomlands. Sen är det vårterminen 2019 kvar med C-uppsats och sen så har jag min examen! Så det gör ingenting att det är här i Ljungby i ett och ett halvt år, det har gått så fort hittills och jag har lärt känna så bra människor. I min klass är det mest folk som inte kommer härifrån, så alla är ju i samma situation liksom att det är en ny mycket mindre stad.

Likes

Comments

Har spenderat en helg i Kungsbacka, påskat galet med påskmiddagar, påskgodis och påskbakelser, festat på, haft seminarium och tenta, vart på landet med mamma och pappa, firat Lotta som fyllde 25, umgåtts med mamma och pappa här i Ljungby. Har haft fullt upp!

Imorgon är det seminarium som gäller och sen är vi "lediga" fram tills nästa vecka då vi har ett slutseminarium, så är inte helt lediga utan måste skriva klart vårt grupparbete. Men helgen efter det så åker jag och sju klassisar till Köpenhamn och lever livet där en helg! Är supertaggad<3

Likes

Comments

Kom hem från Dublin i tisdags kväll, hade världens mysigaste helg med mina vänner där. I lördags så hade vi förfest i huset där jag bodde, om jag har några läsare kvar från den tiden, och så drog vi ut på klubb. Gick till Opium som var en houseklubb och stannade tills 4 då vi tog en taxi hem. I söndags så tog vi det lugnt, åt våfflor i solen och bara tog de lugnt. På kvällen så hämtade Sara upp mig så åkte vi hem till henne och hennes familj så åt vi grillat, supermysigt och så fick jag äntligen träffa hennes barn också. I måndags så pluggade jag lite och sen åkte jag in till city och gick runt där. Gick runt på Penneys (primark) i nästan en timme då det var så stort haha. Sen käkade jag middag på Ciao Bella Roma med Yolanda, Sophia och Meg. Åt musslor till förrätt och pasta till varmrätt. Efter det så träffade jag upp Anita i Temple Bar och så satt vi där och tog några glas. I tisdags åkte jag ju hem, blev en heldags resande. Men det var supermysigt att träffa alla och höra hur det går för alla. Har verkligen saknat underbara Irland <3

Likes

Comments

Hej bloggisar! Jag har nyss pluggat lite och ska sätta igång att sminka mig. Ska åka in till stan för att kika i affärer och turista. Är på besök hos Yolanda i Dublin i mitt gamla hus, kom hit i Lördags morse. Vi har hängt, festat, jag har vart på bbq party med Sara och hennes familj. Det regnar här som vanligt dock så får se vad jag har på mig.

Har en fullspäckad vecka framför mig:

Måndag: Plugga + shoppa. Middag med tjejerna i Dublin på kvällen

Tisdag: Resa hem, tar nästan en hel dag då jag måste åkte tåg från Köpenhamn

Onsdag: Plugg plugg plugg hela dagen

Torsdag: Seminarium + plugg

Fredag: Lämnar denna dag öppen

Lördag: Åker till Götebooooorg för att fira Lottas födelsedag

Söndag: Kanske åka upp till Stockholm? Ska klura på det... Eller så åker jag med de andra till Ljungby :)


Hörs senare, puss puss

Bild från i lördags innan utgång

Likes

Comments

INSTAGRAM@oliviaelvira