OLIVIA LARSSON
New Jersey

Att prata engelska på nästintill heltid går bra och jag vänjer mig mer och mer, jag kan redan känna att jag får in bra flyt i längre konversationer. Men det är jobbigt att inte kunna tillräckligt många ord eller inte förstå exakt vad någon säger. Det är ovant. Jag kan känna mig utmattad på kvällarna för att min hjärna ständigt tänker, jag kan inte riktigt slappna av när jag pratar. Också genom att jag ofta inte hinner tänka innan jag ska prata igen så jag gör fel i uttal och grammatik som jag inte gjorde hemma. Men det är ju inte konstigt att det är så i början. Jag märker ju hela tiden att jag lär mig nya ord.

Det jag dock stör mig på lite är att jag nu pratar "riktig" engelska, inte bara dom engelska ord vi lär oss i skolan. Jag använder faktiskt språket på samma sätt som i svenskan. Mitt ordförråd inom t.ex. matlagning eller köksredskap finns i princip inte, vilket gör det svårare eftersom jag behöver det nu. Men jag lär mig. Det är delvis därför jag är här.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu har det nästan gått en vecka sen jag kom till familjen och jag trivs såå bra! Familjen är superhärlig och jag har träffat lite andra Au Pairer så börjar skaffa vänner med! Jag har väldigt nära till "city" och det är mycket Au Pairer här i närheten!

Den här veckan och nästa är mitt värdbarn på "Soccer Camp" så jag hjälper till med frukost och packning på morgonen, sen kör jag henne till en kompis. Under dagen har jag i princip ledigt och det är då jag umgås med kompisar, tar bilen någonstans eller bara slappar hemma med hunden. Sen vid halv 3 kommer hon hem igen och då umgås vi eller så är hon är med eller ska till någon kompis. Föräldrarna kommer hem vid ca halv 7-7 och då har jag lagat mat. Typ så ser mina dagar ut just nu.

Likes

Comments

Efter 2 dagar hos familjen har jag fått ordning på mitt rum och kört en del bil för att börja hitta. Den här helgen är väldigt lugn och det är väldigt skönt med en mjukstart efter fullt schema dygnet runt! Har ett så fint rum och det känns verkligen som jag kommer att trivas. Både i huset och med familjen! Igår var vi ute och åt på deras Country Club, och idag grillade vi hemma och efter hade vi brasa ute och åt s'mores - riktigt mysigt!

Likes

Comments

Dessa har varit mina klasskompisar under veckan. Vi har fått lära oss om olika sätt att ta hand om barn och hur vi ska tänka i olika situationer, vad vi inte ska göra, förslag på aktiviteter, och utbildning i hjärt- och lungräddning. Långa dagar med skola från 09-19.30, och valfria kvällsaktiviteter efter det, men det har ändå varit roligt. Har haft väldigt bra lärare och fått prata mycket engelska! Om ett par timmar bär det vidare till min värdfamilj, spännande!!!! Glömde också säga att när jag kom hit fick jag veta att de både betalat den guidade turen igår, inträdet till Top of The Rock och det väntade en present till mig!

Likes

Comments

Idag lämnade vi skolan för ett tag och åkte in till New York City. Har bara mellanlandat där tidigare så det var verkligen en upplevelse att få gå mitt i storstaden. Vi började med en guidad tur från bussen och sen fick vi gå upp i "Top of The Rock". Så sjukt fin utsikt över hela staden! Att se Empire State Building och Central Park från den höjden var magiskt. Lite fritid efter det innan bussen tog oss tillbaka. Imorn är det bara utcheckning innan jag åker in till NYC och blir upphämtad av familjen.

Likes

Comments

Lång resdag igår, 24 h från dörr till dörr. Nu bor vi på Hofstra University på Long Island tills fredag där dagarna kommer vara fyllda med klasser osv. Boendet just nu är inte super men hittat lite sköna människor så jag trivs rätt bra. Fick superhärlig hälsning från min värdfamilj igår, ser verkligen fram emot att träffa dom!

Likes

Comments

Kan inte vara mer tacksam. Igår överraskade min fina vänner mig med en sjukt rolig kväll i USA-tema (som slutade i tårar). Så stolt över mig själv som hittat så underbars vänner, och så glad att just dom är mina vänner. Nu är det 2 dagar kvar.

Likes

Comments

Idag är det 7 dagar kvar tills jag flyttar till New Jersey. 7 dagar kvar jag har att spendera med vänner och familj innan jag ska vara ifrån alla för länge. Jag är jättetaggad, samtidigt som jag vill att det ska gå fort så jag får komma hem igen. Processen har varit lång med papper och samtal, men nu har jag hittat min familj och allt är klart, förutom packningen då, men hur packar man för ett helt år?

Jag kommer bo i en villa i New Jersey med en amerikansk mamma, pappa, deras 11-åriga tjej och deras lilla hund. Mina arbetsuppgifter kommer i stort sett att vara att hjälpa till så att deras vardag går ihop med jobb, skola och aktiviteter. Jag kommer skjutsa och hämta från skolan/aktiviteter och hjälpa till med sysslor i hemmet. Som Au Pair kommer jag bo och äta hos dom gratis och få lön varje vecka.

Den här bloggen är till för att ni hemma i Sverige ska kunna läsa om vad jag gör under mitt år, samtidigt som det blir som min lilla dagbok att se tillbaka på. Därför ska jag försöka skriva ganska ofta, även om det inte kommer hända nya spännande saker varje dag.

Likes

Comments