Header

Contains affiliate links Smink

Hej och välkomna tillbaka,

Nu är det dags för mig att börja ta tag i det här ordentligt och vad passar då bättre än att börja med en av dem mest omtalade paletterna just nu?

Det här har, ända sen jag fick hem den i juli, varit min absoluta favorit palett. Den har så mycket olika valmöjligheter, man kan göra i princip vad som helst med den här paletten! Jag beställde den direkt från Morphe´s hemsida och fick då betala lite tull när den kom hem till mig. Idag finns den numera på Beautybay vilket betyder att man slipper tullkostnaden helt! På Morphe kostar den 38 dollar och på Beautybay ligger den på 38 euro, inte så stor skillnad alltså. Länk hittar ni nedan.

                                                               Swatches 

Första raden, från vänster till höger: Enlight, Beam, Silk Cream, M.F.E.O, Faint, Sissy, Little Lady.

Andra raden, från vänster till höger: Creamsickle, Butter, Pooter, Pukey, Hunts, Firework, Queen.

Tredje raden, från vänster till höger: Obsessed, S.B.N, Hillster, Roxanne, Jacz, Buns, Cranapple.

Fjärde raden, från vänster till höger: Royalty, Twerk, Hustle, Meeks, 24/7, Chip, Mocha.

Femte raden, från vänster till höger: Pool party, Jada, Diva, Enchanted, Central park, Soda Pop, Abyss.

                                                                Review

Som ni säkert redan gissat så älskar jag den här paletten! Skuggorna är pigmenterade, sitter bra (med och utan primer) och är lätta att sudda ut. Det finns skimmer, matta, silk, glitter och även en duochrome ( Sissy ). Dem funkar bra både med borstar och fingrar. Ofta så kan en skimmer skugga vara mycket mer intensiv om den appliceras med fingret men i den här paletten är det en förvånansvärd liten skillnad på torr borste, blöt bortse och finger. Färgvalet är väldigt " on trend". Med det menar jag att det är mycket varma skuggor, vilket är den största trenden under 2016/2017. Trots alla varma skuggor kan man ändå få massor olika looks och även få till ett par bra kalla också. Det här är verkligen en palett som har något för alla. Ljus hudton eller mörk hudton spelar inte så stor roll, den funkar på alla.

Däremot finns det en del punkter som hade kunnat vara bättre.

För det första så kom inte namnen på skuggorna med när jag först beställde paletten så jag fick maila kundservice som sedan skickade hem den till mig, dem var supertrevliga och beklagade sig att det blivit så tokigt och det är något som nu ska vara åtgärdat. Varför dem inte har namnen i paletten är, enligt jaclyn själv, för att paletten blivit för stor och inte lika lätt att resa med. Däremot har dem ändrat det till de paletter som nu säljs på ULTA i USA, inget vi kommer få ta del av i Europa alltså. Paletten som säljs på ULTA har en glansig finish och alla namn på baksidan, för att underlätta för alla youtubers och beautyinfluensers som vill använda den i tutorials. Jag skulle gissa att det förr eller senare kommer gälla alla paletter, även online och Europa.

Andra punkten är just det att den är i papper, vilket är bra för miljön men blir väldigt smutsigt fort. Den går dock ganska enkelt att tvätta av med en makeupwipe så det var inget större problem det heller.

Överlag så skulle jag ge The Jaclyn Hill palette 4/5. Jag hade gärna haft namnen i paletten och även en glansig yta för en mer exklusiv look.


Paletten hittar ni på Morphe ( 38 dollar ) och Beautybay( 37 Euro / 439kr ).

https://www.morphebrushes.com/collections/morphe-faves/products/jh2-jaclyn-hill-ii-palette


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Livet

Hej på er!

Jag har varit väldigt oaktiv här dem senaste veckorna men det ska det bli ändring på tänker jag! Vi börjar med en liten recap över allt som hänt i livet tycker jag.
Till att börja med så har jag fått en större tjänst på jobbet , tjohooo! Det känns otroligt kul! Jag har även fått en ny chef som jag verkligen ser fram emot, hon kommer vara så fantastisk som chef! Tror verkligen hon kan guida oss tillbaka till det drömteam vi en gång va på kicks i Bålsta.

Snart min och min tvillingsysters födelsedag och även vår stora fest!! Tiden har gått så fort sen vi började planera den för tre månader sedan. Ska bli så kul o få fira med alla!
Iochmed allt festplanerande har jag även börjat fundera på att utbilda mig till projektledare. Har alltid tyckt att planera fester är otroligt kul och haft det som en liten tanke men nu har jag även hittat en utbildning jag tror skulle passa.

Men det största som hänt är nog ändå att jag har valt att avsluta min modellkarriär, det här tänkte jag att jag skulle skriva ett separat inlägg om så det här inte blir trettio sidor långt.
Många har undrat och hört av sig så vill ni få svar på någon speciell fråga, ställ dem i kommentarerna så ska jag försöka svara på dem!

Likes

Comments

Smink

Hej igen!

Del tre av "the perfect base" handlar om foundation. Foundation har vi för att jämna ut hudtonen och täcka eventuella små skavanker som kan finnas. Att ha rätt foundation för din hudtyp är väldigt viktigt för ett fint och jämt resultat. För att hitta rätt foundation för dig kan du ställa dig ett par enkla frågor.

Fråga ett: Hur känns min hud? Är den torr? Brukar du bli oljig i T-zonen ( pannan, näsan, haka)? Känns den grå och tråkig? Enklaste sättet att bestämma vad du har för hy är att titta dig själv i spegeln efter du rengjort ansiktet, det kan kännas fånigt men ta fem tio minuter att bara titta och studera din hud så kommer både smink och hudvård bli lättare!

Fråga två: Hur mycket täckning vill jag ha? Vill jag ha en lätt tunn foundation, något med medel täckning eller full täckning?

Fråga tre: Vilken finish vill jag ha? Matt eller lystergivande?


Torr hy: För en torr hy är en oljebaserad eller fuktgivande foundation bäst. Det betyder inte att den inte kan ha full täckning, T.ex Smashbox studioskin foundation är både fuktgivande och har full täckning. Har du en torr hy är ett bra tips att använda så lite puder som möjligt och även här ett tunt fuktgivande puder, t.ex Smashbox hydrating powder. Att ha ett tunt fint puder kommer minska risken att du känner dig kakig och fnasig. Använd även en settingspray för att "smälta ihop" sminket. Settingspray tar bort den sminkade och pudrade känslan vilket är bra för torr hy.

Oljig hy: För en oljig hy är en nermattande, oljefri eller puderbaserad foundation bäst. Även här finns en hel del alternativ, min favorit är Maybelline matte and poreless foundation. Med en oljig hy är det viktigt att fixera foundationen med ett puder så att det sitter hela dagen. Även till oljig hy kan det vara bra med ett settingspray, men ett som håller oljorna borta. Här finns Loréal settingspray och Urban Decay de-slick settingspray. Dem kommer hålla sminket på plats och oljorna i styr.

Kombinerad hy: För en kombinerad hy kan det låta som att det blir knepigare än det är. Det här är den vanligaste hudtypen och finns flera foundation anpassade för just detta. T.ex Kat von D lock it foundation. Ett annat tips är att använda två olika foundations. I de områden där du är oljig har du en foundation och där du är torr har du en annan. Det låter mer komplicerat än det är och resultatet blir så fint!

Mogen hy: Mogen hy eller "åldrad hy" har ofta lite fina linjer och veck där smink gärna samlas. Ett vanligt problem är också att många känner sig kakiga. Här är det oftast bäst med en bb-cream eller cc-cream för att få en fin jämn färg på huden utan att det blir för tjockt. Lätta krämprodukter med mycket lyster är ofta att föredra både för foundation och concealer. Inget tungt då det ,som sagt, oftast lägger sig i linjer.


Hoppas det här hjälpte litegrann iallafall!


Likes

Comments

Smink

Steg två till "The perfect base" är ett steg många inte uppmärksammat eller tycker är lite krångligt och rent av onödigt. Men color correcting är väldigt enkelt och gör en stor skillnad när man väl förstått sig på det ordentligt.

Color correcting innebär att man blockerar ut olika färger i ansiktet, t.ex rödhet eller mörka ringar. Inom området color correcting finns det en del olika färger som gör olika saker, vilket kan vara en av anledningarna till att många tycker det är knepigt. Därför ska jag försöka göra detta så enkelt som möjligt, som min mamma brukar säga "skriv så att jag kan förstå för då förstår alla andra helt klart". Så det ska jag försöka idag.

Till att börja med så kan jag förklara varför jag tycker color correcting är underskattat. Har du någonsin upplevt at din concealer inte täcker de mörka ringarna ordentligt, att finnar eller pigmenteringar skiner igenom din foundation och concealer oavsett hur mycket du arbetar med den? Det tror jag dem flesta känner igen sig i. Lösningen är ganska enkel, color correcting.

Ofta när jag pratar med kunder om color correcting blir dem skeptiska och tveksamma på alla färgerna som finns och vad dem ska användas till, vilket jag förstår, jag var likadan innan jag lärde mig men nu kan jag inte leva utan color correcting. Men vad har man då alla färgerna till? Det är ganska enkelt egentligen, titta på färghjulet nedanför och välj den färg du vill täcka, tex mörka ringar. Mörka ringar är ofta blåaktiga, vilket betyder att en lite laxrosa/orange aktiv färg blockerar ut det bäst.


Så för att gå igenom alla färgerna i den vanligaste color correcting paletten.

Grönt blockerar ut rödhet.

Orange/laxrosa blockerar ut blått.

Gult blockerar ut lila och även lite rödhet.

Lila används oftast för att blockera ut "livlösa" fläckar så att säga, ofta gula eller lite gråa och tråkiga.

Det jag gör helt enkelt är att titta i spegeln när jag ska sminka mig, bestämmer vad som behöver blockeras ut och tar lite color correcting concealer över det. Jag använder oftast fingret till det eftersom produkterna är lite tjockare och krämigare än vanlig concealer. Värmen från fingret gör det enklare att blanda in i huden och slippa skarpa kanter. Varför jag väljer att göra det här innan foundation och concealer är för att man kan täcka över färgerna från color correctingen med hjälp av foundation och concealer så slipper man gå runt med gröna och lila fläckar i ansiktet. Med hjälp av color correcting behöver man ofta inte heller lika mycket foundation och concealer vilket gör att man får en naturligare finish som inte ser tjock och kakig ut även fast den är fullt täckande och helt utan små skavanker.

Color correcting är helt klart en av dem bästa uppfinningarna inom smink enligt mig och det underlättar verkligen att få till den "perfekta basen". Nu har det kommit så många bra men billigare alternativ för color correcting så har ni inte prövat tidigare tycker jag absolut att ni ska göra det nu. Som jag sagt tidigare, en bra grund är det viktigaste för att uppnå "The perfect base".

Hoppas det här var till lite hjälp så ses vi i nästa inlägg!

Likes

Comments

Mode

Dolce & Gabbana gjorde något inte många tidigare har gjort i sin senaste Men's Fashion show, Dem bjöd in vad dem valde att kalla "Social influencers" att gå showen med alla modellerna. Med Austin Mahone som uppträdde och blandningen modeller och "Social influencers" verkar showen blivit en succé!

Den som stod ut mest i mina ögon var Avan Jogia. Minns Beck från victorious? Han har nu lämnat nickelodeon och tagit sig till Dolce & Gabbana's runway i Milan där han verkar ta hem hela publiken med storm. Jag har hört folka kalla honom "Modern day Aladdin" och liknande, och det är inte så konstigt för han ser verkligen ut som en prins på runwayen. Otroligt bra jobbat av hela teamet men framför allt Avan!

Undrar ni någonsin hur jag spenderar mina kvällar är det oftast såhär, att se en modeshow eller titta på smink och drömma sig bort ett tag. Nu ska jag ta och drömma mig bort på riktigt, imorgon kommer ett nytt inlägg med fortsättningen till "The Perfect Base".

Kram på er!

Inte mina bilder, tacka gud för google

Likes

Comments

Smink

Hej allihopa!

Eftersom början på ett nytt år ofta handlar om hudvård och liknande tänkte jag börja året med en liten mini-serie som jag kallar "The Perfect Base". I serien kommer jag gå igenom alla stegen till en perfekt bas.

Steg ett till en perfekt bas är en bra grund, det är där primer kommer in i bilden. Primer använder man för att sminket ska hålla bättre under dagen, för att sminket ska sitta finare på huden och för att sudda ut eventuella linjer eller liknande.

Primer lägger man på efter sin fuktkräm men innan foundation för att göra appliceringen smidigare. Det är inte din foundation som jämnar ut huden och ger dig den sammetslena hyn man ofta är ute efter när man sminkar sig. Mitt tips är att låta primern sjunka in ordentligt innan man lägger på foundation för att få maximal effekt av din primer.

Något som också är viktigt att tänka på är att man kan ha olika primers för olika effekter. Det gäller även vid olika hudtyper, är man torr ska man ha en sorts primer och vill man minska synligheten av porer ska man ha en annan. Så det finns en del att välja på och mycket beror på önskat resultat och vilken hudtyp man har.


Återfuktande Primer: En återfuktande primer är bra om man har lite torrare hud. Några av mina favoriter på bra återfraktande primers är Kicks Hydrating Primer och Smashbox Photo Finish Primer Oil.

Dem här två appliceras lite olika. Kicks Hydrating Primer appliceras med fingrar, en bortse eller en svamp över hela ansiktet eller på dem extra torra områdena i cirkelrörelser. Smashbox Photo Finish Primer Oil ska appliceras genom att droppa två droppar av primeroljan på eller i handen, värm upp den genom att "röra" runt i dropparna med fingrarna och klappa sedan in den i ansiktet eller dem områden där du känner att det behövs. Tips: Känner du dig extra torr någon dag, droppa i en till två droppar i din dag och nattkräm innan du smörjer in dig för att få en riktig fuktboost.

Lystergivande Primer: En lystergivande primer funkar på dem flesta om man vill ha mer lyster i sin make-up. Den här sortens primer är också ett bra komplement till dem med lite torrare hud då torr hud ofta känns ganska matt och tråkig. Men även om du har lite oljigare hy behöver du inte vara rädd för att ha en lystergivande primer. Är du lite oljigare är ett bra tipps att ha en annan primer i t-zonen för att matta ner.

Två av mina favoriter Kicks Skin Glow Primer och L'Oréal Lumi Magique Primer. Dem här två appliceras på samma sätt. Antingen över hela ansiktet med fingrar, en bortse eller en svamp. Eller så applicerar man primern på dem områden man vill framhäva lite mer t.ex kindben, näsryggen, amorbågen och brynbenet.

Utsuddande Primers: En utsuddande primer är bra om man har fina linjer, synliga porer eller är lite oljigare i hyn. Det finns ett flertal olika utsuddande primers som ska användas på olika sätt och i olika områden.

En porminimerande primer rekommenderas inte för hela ansiktet då dem synliga porerna oftast är kring näsan, på hakan och i pannan (även kallat t-zonen). Har du en porminimerande primer i hela ansiktet är det lätt att du kan uppleva en smulig känsla och att primern ute på kinderna kanske blir till små bollar som ramlar av då du arbetar in den. Därför är en porminimerande primer oftast bra att kombinera med en annan sorts primer, t-ex en lystergivande eller nermattande Primer.

En bluring primer funkar ofta bättre om man har fina linjer, skrattlinjer eller synliga porer på lite större område än t-zonen. En bluring primer funkar också oftare bättre på egen hand än av en porminimerande gör.

Mina två favoriter är Kicks Blur Primer och Benefit POREfessional Primer.

Nermattande Primer: En nermattande primer är bra om man har oljig eller fet hy. Till skillnad från en utsuddande primer kan en nermattande primer oftare användas i hela ansiktet utan att den smular sig. Appliceras enklast med fingrar, en borste eller en svamp.

Mina två favoriter är Kicks Mattifying Primer och Smashbox Photo Finish Primer


Är du tveksam på vilken som passar dig bäst, gå in på någon affär och be om råd och att få en provburk med dig hem.

Primer kan vara svårt men det är också en av de viktigaste delarna till en perfekt bas. Den är grunden till allt så med rätt primer blir det mycket smidigare, snabbare och framför allt mycket bättre resultat.


Likes

Comments

Livet

Så blev man med en blogg till slut. Jag har alltid tyckt att tanken på att ha en blogg har varit intressant och spännande och nu bestämde jag mig för att hoppa på tåget.

Bloggen kommer mestadels handla om smink och allt vad det innebär. Lite tips och tricks, saker man kan tänka på när man sminkar sig, produkter jag tycker om osv. Om något av det verkar det minsta intressant är det bara hålla utkik efter nästa inlägg!


Likes

Comments