​under denna delen har det hänt en del olika saker.

den kanske största händelsen i denna delen är att gudfadern/ maffia bossen har blivit dödad utav en av hans rivaler och nu måste dom tre barnen bestämma vem som ska ta över rollen som gudfader eller maffia boss. det är inte så lätt som dom tror för alla har olika tankar om saken och det är då dom börjar tänka om deras pappa har förberett någon av dom på ett speciellt sätt som kan hjälpa dom att komma fram till vem som ska bli den nya gudfadern.

Jag hade velat att gudfadern fortfarande var levande och där med kunnat berätta vem som han hade tänkt skulle bli den nya gudfadern och ta över organisationen.

så som jag har förstått det så är denna boken skönlitterär och det är för att boken är baserad på en verklig händelse.

vad jag kan se så har denna författaren använt sig av lätt språk och inte så mycket ordspråk

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​​​

dom jag tror är huvudkaraktärer i boken är 2 spioner och varför jag tror det är därför att det är mycket handlingar och diskussioner som kretsar kring dom. jag tror även att maffia bossen i boken har en roll som huvudkaraktär eftersom att spionerna arbetar åt honom och dom har inget jobb om han inte vill ha olika saker som han inte kan göra själv gjort.

jag tycker själv att jag är väldigt olik karaktärerna i boken för att jag vill inte hålla på med kriminalitet eller maffia brott jag hade dock velat lära känna bossen lite bättre för jag föreställer mig att han är en relativt liten och maktgalen person och jag hade velat fråga honom varför han håller på med dessa brott.

berättelsen utspelar sig i New York. jag tycker inte att man får jättebra miljöbeskrivning men man hänger med bra i handlingen.

Likes

Comments

det händer inte jättemycket under de första sidorna men det är förståeligt eftersom att dom måste få in läsaren i storyn på ett bra sätt. det första kapitlet i helhet var ganska bra för det började lugnt och på slutet så fick man reda på att 2 spioner  skulle på ett uppdrag för att hjälpa maffia bossen. jag tror att det är spionerna som är huvudpersonerna och varför jag tror det är för att dom kom direkt in i bilden och om det bara är personer som är med få gånger i boken så brukar dom inte berätta det som dom har gjort om personer som inte är så delaktiga i boken. enligt mig så fanns det inga svåra ord i detta kapitel. 

Likes

Comments

Nu är boken prinsessan och mördaren som jag har läst slut och det blev mer spännande i slutet när man fick reda på mer saker och inte behövde gissa sig fram. Det är en speciell del i boken som jag minns extra väl och det är slutet när teo kommer för att rädda Markus när han visste att Walle var efter honom trots att teo och markus hade bråkat så vill teo fortfarande honom väl. Jag gillar karaktären jajje han verkar vara en lugn och omtänksam person, han vill inte att allt ska vara så uppstyrt hela tiden utan att man kan ta det som det kommer. jag gillar inte boken särskilt mycket för att den var väldigt långtråkig tyckte jag och det hände inte särskilt mycket dom första 200 sidorna tyckte jag och den var väldigt hoppig det vill säga att det var mycket att hålla ordning på och jag föredrar att den håller sig på spåret lite grann hela tiden. 

Likes

Comments

I denna delen har det hänt ganska mycket men det som jag reagerar mest på var när man fick reda på att ninas mamma bara låg hemma och sov rökte och drack hela dagarna medans ninas pappa jobbade hårt för att nina skulle få det så bra som möjligt men jag reagerar även på att ninas pappa inte gör något för att ninas mamma skulle sluta röka och dricka, å ena sidan så kanske han har försökt att få henne att sluta röka och dricka men efter ett tag har han gett upp med att försöka få henne att sluta röka och dricka. det kändes även konstigt när marcus förelderar inte ville berätta det man att dom skulle skiljas för att dom trodde att han skulle bli för ledsen för att han brukar vara känslig. men jag fattar fortfarande inte vem den  killen i bilen var men jag fick känslan att det var någon som visste vem teo var och att han skulle vara där just vi den tiden kanske var det en person han kände. 

Likes

Comments