Header
Tävlingar

Söderåsens golfklubb

Igår så stod jag på rangen och träna på det jag och Johan har pratat om. Det händer lite för ofta att jag startar den vänster om vad jag tänkt och att den sedan skruva vänster. Jag måste alltså låta höfterna starta ner svingen, för den missen som jag beskriver kommer när jag blir för snabb med över kroppen och armarna. Jag försöker även träna på att hålla ryggrads vinkeln i ryggen lite längre, för ibland reser jag mig ur slaget vilket gör att jag träffar marken lite för tidigt. Därefter så begav jag, Simon och Adam ut på korthåls banan för att spela ett varv. Det känns bra jag måste bara få dessa sakerna till att sätta sig i ryggmärgen och inte låta det krypa fram små misstag under slutet på varvet.


Peace out

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Träning

Halmstads golfklubb

Idag så åkte jag med Emil Larsson till Halmstad gk för att han skulle spela in för sin nästa tävling. Jag försökte hjälpa honom med hans taktik på hur han skulle spela banan osv. Jag tyckte att jag själv gjorde för många små misstag som resulterade till onödiga bogeys. Därför så valde jag att ta en kvälls runda på Perstorps gk med Rasmus och Emil.


Peace out

Likes

Comments

Träning, Tränare

Söderåsens golfklubb och Filborna arena

Igår så började mitt träningspass med att jag skulle sätta 40st i rad ifrån 2m jag misslyckades dock. Men oavsett så får jag ut en positivare rull i bollen när jag gör denna övningen. Därefter så gick jag ner till rangen för att träna, jag själv tycker att jag följer svingens plan väldigt bra. Jag måste dock försöka hålla vinklarna som jag har i min uppställning lite längre i mina slag. Efter det så hade jag och Emil en up and downs tävling, vi fick välja varannat läge och sedan måste vi slå in bollen på green och sätta putten. Vi båda gjorde sett extremt dåligt dock så klarade jag av att vinna med ett. Efter golfen så åkte jag till Filborna arena för att köra ett pass med Christopher Alvengrip. Vi körde stilla stående knäböj med skivstång, axel pressar med skivstång, crunches på pilatesboll och även good mornings. Jag har bara en sak att säga mina ben är extremt ömma idag.


Peace out

Likes

Comments

Vardag

Minigolf på gröningen

Jag tog ledigt hela helgen för att få vila och tänka på annat. I lördags så så var vi på familjemiddag hemma hos mina föräldrar, kvällen bjöd på mycket en hel del skratt o kärlek. Sen igår så var jag och min sambo på Ullared och köpte lite små grejer till lägenheten. Därefter så blev det en runda minigolf på gröningen, så efter en mysig och ledig helg så är vi nu redo för hård träning igen.


Prace out

Likes

Comments

Tävlingar

Veckans Nordea tour tävling

Veckans tävling var väldigt nyttig och lärorik som jag och Vicente har tillsammans. Vi försöker hela tiden med hjälp av mina tränare att förbättra vårt samarbete. Vår mål var att hålla koll på vår attityd under rundan, vi tyckte båda två att på första rundan så uppnådde vi dessa målen mer än väl. På andra rundan så brast attityden vid två tillfällen på varvet men vi har gjort stora framsteg för att bara ha arbetat med detta i två veckor. Jag märker vid två tillfällen under tävlingen att jag blir lite ivrig vilket kostar en del onödiga slag. Jag kan inte arbeta på allt samtidigt men jag ska försöka tänka på att inte bli för ivrig när jag spelar fast att jag försöker arbeta på annat. När vi inte vinner så lär vi oss.


Peace out

Likes

Comments

Tävlingar

Isaberg golfklubb

Det ska bli kul att spela idag, mina mål står jag fast vid. Lyckas jag att hålla mina mål så är jag nöjd för då vet jag att jag ger mig själv chansen till att skjuta riktigt lågt. Ni kan följa mig på länken i gårdagens inlägg.


Peace out

Likes

Comments

Tävlingar

Isabergs golfklubb

Dagens varv börja bra och jag gav mig själv många chanser, jag fick det lite tungt i mitten med en 4 putt och en tre putt. Jag fortsatte dock att hålla bröstet högt och kämpa hela vägen in vilket gjorde att jag sköt minus 1 sista nio och kom in på +4 för dagen. Jag är ju inte jätte nöjd med Scoren då jag verkligen tyckte att jag spelade och förtjänade bättre, men jag är extremt nöjd med att både jag och Vicente tyckte att jag skötte mina mål bra. Imorgon får vi jaga sakta med säkert.


Peace out

Likes

Comments

Tävlingar

Isabergs golfklubb

Nu värmer vi upp inför kommande varv. Vi startar 09,50 och ni kan följa oss på länken nedan.

Här

Peace out

Likes

Comments

Tävlingar

Isabergs golfklubb

Imorgon så börjar tävlingen och vi får en chans på revansch. Det är väldigt kul att tävla, trots att året inte har funkat som jag velat så känns det extremt bra då jag hela tiden lär mig något nytt och utvecklas som golfare. Det vi tränar på nu är att jag måste inse vad jag kan påverka och inte påverka. Det är just därför denna tävlingen är väldigt annorlunda till de föregående detta året. Tävlingens mål är att jag ska ha större acceptans, ett bra kroppsspråk och målet är även att ha bättre kontroll över frustrationen och mina förväntningar. Jag och även Vicente kommer att fråga mig vid slumpmässiga tillfällen under rundan hur jag tycker att dessa sakerna funkar på en skala ifrån ett till tio. På detta visset så kommer man själv till insikt med hur det fungerar, efter tävlingen så kommer jag berätta hur jag tyckte att jag skötte dessa punkterna och Vicente kommer berätta hur han såg att min attityd var på banan. Detta gör vårt samarbete enklare, då vi lär oss mer och mer om varandra efterhand.


Peace out

Likes

Comments

Träning

Isabers golfklubb

Nu är vi påväg upp till Isaberg igen, idag så kommer vi endast att träna på längd känslan på greenerna och även känslan för bunkarna och turfen. Det ska bli kul att tävla igen, jag kommer ikväll att lägga upp ett inlägg om mina mål med för denna tävlingen.


Peace out

Likes

Comments