Header
Tävlingar

Himmerland, Garcia course

Idag så värmde vi upp och spelade in Garcia course inför morgondagens nordiska ligan kval. Banan är fin men framför allt så rullar greenerna på väldigt bra. Det är dock väldigt blött där ute pågrund av mycket regn de senaste dagarna. Det ska bli extremt kul att få spela final steget denna veckan. Våra mål är att fortsätta på samma spår i tankarna som vi gjort de senaste tävlingar. Ut mitt på fairway och sedan in mitt på green och låta birdiesarna komma till oss utan att bli stressade och börja jagga onödiga pinnar. Ett annat mål är att fortsätta behålla lugnet oavsett vad som händer där ute, kan vi ha kontroll på vårt beteende och våra tankar så tjänar vi slag. Jag ser fram emot imorgon, det ska bli sjukt kul nu kör vi!


Peace out

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Träning, Tränare

Söderåsens golfklubb

Jag började dagen med ett range pass där jag tränade på att trycka ifrån med höger foten när jag ska starta nersvingen. Det märks att trycket och presitionen i bollen blir mycket bättre. Sedan så gick jag upp och slog några chippar runt green och fokuset låg endast på landningsområdet. Därefter så gjorde jag en övning där jag måste sätta 20st 1,2m puttar i rad, vilket gick hyfsat snabbt. Lite senare så drog jag till Filborna arena för att träna med Christopher, vårt fokus på detta passet låg på stryka och rörlighet för bröstryggen samt en del övningar för bålstabiliteten.


Peace out

Likes

Comments

Söderåsens golfklubb

Gårdagens träning började med att jag och Johan hade ett möte kring planeringen inför Europa touren steg 2. Efter att vi bestämt hur veckorna fram tills dess skulle se ut så begav vi oss ner till rangen för att träna lite sving. Vi kom fram till att jag behövde öka aktiviteten i min höger fot och vänster höft i början på ned svingen. Efter vår träning så fortsatte jag att träna på detta i ungefär 30 min, när jag lyckas koppla på trycket ifrån höger foten så ökar trycket ner mot bollen och mina slag går nästan med tio meter längre. Jag gick sedan upp till putting green för att träna på min up and down förmåga, så jag valde 10 olika lägen där jag måste chippa in och sätta putten, detta klarade jag 7 av 10 gånger vilket blir 70% i up and down förmåga. Efter det så slog jag 1m puttar jag skulle sätta 20st i rad innan jag var klar, vilket jag klarade på första försöket.


Peace out

Likes

Comments

Tävlingar

Vasatorps golfklubb

Idag så spelade vi de fyra sista hålen på gårdagens runda klockan 08.00, scoren på första varvet blev -2. Sedan så fick vi vänta 3,5h på att få spela sista varvet, som jag sa igår så är det extremt viktigt att kunna stänga av under så långa uppehåll så att man har energi kvar när det väl är dags igen. Vi gick ut 12.30 sista varvet och började extremt bra med många fina golfslag första nio, när vi kom till sista nio så märktes det att vi hade varit igång under en väldigt lång tid. Vi var trötta men fortsatte att kämpa på och skrev på scorekortet med 68 slag (-4). Det är extremt kul att få göra dessa scorerna, det märks verkligen att hårt arbete lönar sig. Nu så blir det till att vila imorgon och sedan påbörja hård träningen inför Europatour kvalet steg 2. Ett extremt stort tack till Patrik som hjälpt mig på bagen under dessa två dagarna, dream team.

Likes

Comments

Tävlingar

Vasatorps golfklubb

Jag anlände till banan vid 08.00 för att värma upp inför min start som var 09.00, när vi står på första tee och ska slå ut så blir det avbrutet pågrund av dåligt väder. Vi fick sedan vänta tills 13.00 då spelet skulle återupptas, det är väldigt svårt att behålla fokus så pass länge att man kan gå ut och prestera efter ett sådan långt uppehåll. Men jag och Patrik gjorde det väldigt bra vi höll koll på vad våra mål var och gjorde allt för att utföra detta till 100%. Vi tog ett slag i taget och spelade för mitt på fairway och mitt på green. 14 hål hann vi spela innan det sista avbrottet och vi är -1, så imorgon 08.00 så går jag ut för att spela de sista 4a hålen. Nu kör vi på imorgon med exakt samma taktik som vi har haft idag, ut mitt i fairway och in mitt på green.


Peace out

Likes

Comments

Träning, Tränare

Vasatorps golfklubb

Dagen började tidigt med ett inspel inför morgondagens kval på Vasatorp vid 08.00. Banan är väldigt blöt vilket gör att den spelas mycket längre än vanligt då man får absolut noll rull. Greenerna är dock extremt fina vilket är väldigt ovanligt för att vara i Sverige denna tiden på året. Jag har lagt en plan och kommer följa den till 100% och som tur är så har jag Patrik på bagen denna tävlingen också. Vårt mål är detsamma som i Frankrike, vi spelar för mitt på green och låter birdiesarna att komma till oss. Det är väldigt viktigt att vi låter dem komma till oss och inte att vi börjar jaga dem. Efter inspelet så tränade jag lite, jag började med att sätta 20st 1m puttar i rad. Därefter så begav jag mig till rangen för att träna lite på det jag och Johan har bestämt, vilket är att jag ska ha en jämn vikt fördelning i baksvingen. Sedan så begav jag mig till gymmet för ett pass med Christopher, vårt fokus idag låg på att fortsätta öka rörligheten och styrkan i bröstryggen. Nu är jag hemma och laddar batterierna inför morgondagen. Nu kör vi!


Peace out

Likes

Comments

Tävlingar

Golf d'Hardelot

Då var även fjärde och sista dagen avklarad. Idag så gjorde vi exakt det samma som vi gjort de senaste tre dagarna, va på rätt sida pinnen och inte hänga läpp om det inte gick som vi ville. Med de scorerna som jag haft de första tre dagarna så är det lätt att bli passiv under sista dagen. Vi gjorde dock detta bra tyckte jag och spela för att klättra upp i toppen. Vi skrev idag på ett score kort med 67 slag (-4). Vi slutade på en total score på -12 vilket är extremt bra. Vi är nu påväg hem i bilen och jag ser redan fram emot steg 2. När jag kommer hem så blir det en lugn helg och sedan så börjar förberedelserna inför steg 2 i Spanien. Jag är redo så nu kör vi hela vägen igenom detta kvalet. Jag måste tacka alla som har stöttat mig under denna veckan. Sedan så ett extra stort till Patrik Oderling som hjälpte mig de första tre varven på bagen. Sist men inte minst så ett extremt stort tack till Pete som hoppade in på bagen idag. Extremt bra gjort allihopa ni är bäst, tack för allt.


Peace out

Likes

Comments

Tävlingar

Golf d'Hardelot

Då var vi även klara med tredje dagen. Vi skrev idag på ett score kort med 70 slag (-1), vi gjorde det vi behövde där ute idag trots att det kändes som det skulle kunna ha varit lägre. Nu så måste jag tacka Patrik för att han har hjälpt mig på banan de senaste dagarna. Det arbetet som vi har gjort hittills, nu blickar vi framåt och går ut och gör det vi gjort hela veckan. Vårt mål imorgon kommer att vara detsamma som vi har haft de senaste tre dagarna, behålla lugnet och hela tiden vara på rätt sida pinnen. Jag är så glad att jag får vara här och tävla en sådan tävling som denna, nu kör vi hela vägen in i mål.


Peace out

Likes

Comments

Tävlingar

Golf d'Hardelot

Då var även dag 2 avklarad, vi fortsätter att gneta på. Idag så skrev vi på ett score kort med 66 slag (-5). Vi arbetade oss igenom dagen bra och lät inte våra missar ta fokus utan istället så kämpade vi på och tog tillbaka det så snabbt som möjligt. Som sagt jag lever för stunder som dessa, nu laddar vi batterierna och blickar vi framåt mot morgondagen. Det ska bli extremt kul att få spela imorgon. Nu kör vi på och leder detta tåget hela vägen in i mål.


Peace out

Likes

Comments

Tävlingar

Första dagen på Europa tour kvalet är nu avklarad. Vi kämpade på hela vägen in och skrev under score kortet med -2 (69slag). Det hände mycket bra där ute och vi kommer att fortsätta på samma spår imorgon. Målet är att hela tiden vara på rätt sida pinnen och ta det lugnt och aldrig bli stressad. Nu väntar en stor kvällsmiddag och imorgon blir det upp tidigt då vi går ut 08.55. En bra start på en lång vecka, nu ser vi fram emot morgondagen och kör på.


Peace out

Likes

Comments