Igår vid 4 tiden landade jag i Waco! Staden som jag ska spendera mitt år som utbytesstudent i. På flygplatsen väntade min söta värdfamilj med en jättegullig skylt😍 Det känns så otroligt overkligt att vara här och allt är 100 gånger bättre än vad jag trodde💜Det första vi gjorde när jag kom fram var att åka hem till huset, så de lät mig packa upp mina saker. Sedan åkte vi och åt på ett ställe som hette Bubbas, ett hamburgare/grill ställe😋 Där satt vi länge, bara pratade och åt. Vilket var supermysigt! På vägen hem stannade vi på ett Walmart så att jag kunde köpa Schampoo och Balsam. När vi kom hem lekte jag med min värdbror, vi var ute på Zombie Hunt. Vi tände glowsticks och använde dem som lasersvärd! Jag var ganska trött efter flygturen så jag somnade väldigt fort den kvällen.

Morgonen där på var ganska så lugn. Jag vaknade kl 7 för att min värdbror ville leka och jag hade inte hjärta till att säga nej💘 vi är bästa vänner nu!
Runt kl 10 lämnade vi min V-bror på dagis innan jag och mina v-föräldrar åkte till Jumba Juice för att köpa Smoothies till frukost! Med fullproppade magar åkte vi till T-mobile för att fixa min mobil. Jag köpte ett nytt abonnemang dom ger mig fria sms och samtal samt en viss summa surf varje månad. Vilket är super!

För att fylla på i kylskåpet och för att fixa inför skolstarten så åkte vi vidare till ett annat Walmart. Vi storshoppade verkligen och jag överdriver inte om jag säger att vi spenderade 2 timmar där inne. Jag köpte skolmaterial, lunchlådor, vattenflaska och strumpor. Inte jätteroligt😝De ville se till att jag hade lör jag ville innan skolstarten.

När vi var klara med att handla, hade vi bara någon kvart innan vi skulle vara på skolan för att göra mitt schema! Jag var tvungen till att göra små tester hos skolsystern innan jag kunde välja mina klasser. Jag kommer att ta 8a stycken 45minuters klasser varje dag. 4a av dem är "jobbiga" och de andra 4a är "skolklasser" om man kan säga så?
Skolan jag kommer gå på är jättefin, både på insidan och utsidan och de som jobbar där verkar trevliga.
Nu är vi hemma igen och har kollat på en film medan maten är i ugnen, mer än såhär har det inte hänt!
Vi hörs👋🏼

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

16/08/17 och det är dags att packa ihop sina saker och att åka till värdfamiljen! Det är galet att det ögonblick som man väntat på i flera år, är det ögonblick man kommer att få uppleva om bara ett antal timmar.
Jag lämnar Newark, New Jersey kl 12:50 och kommer att landa i Waco runt kl 19. Jag ska göra en mellanlandning i Dallas, vilket jag är ganska så nervös över eftersom att jag kommer att vara helt själv. Det vill säga, den enda utbytesstudenten som ska ta det flyget.
Dagarna här i New York har gått oerhört fort och jag är så glad att jag har fått besöka denna staden med så underbara människor!

Under de här underbara dagarna i NYC har vi varit på Grand Central Station och ätit. Jag, Eloise och Rakel åt hamburgare och jag kan bara säga att " Americans know their burgers"😍

Vi har varit på flera olika Food Markets!

Vi har gått sightseeing i Central Park

Vi har också varit inne i Manhattan och kollat på mycket roligt. Bland annan Top Of The Rock😅😍🏙 huset där Friends spelas in och Trump Tower

Här är mer bilder från de ställen vi besökte😋
Igår va planen att vi skulle köpa mat och sätta oss i Central Park, men det regnade jättemycket! Planen blev då ändrad och vi drog istället till ett shopping mall

Där shoppade vi och provade Prom dresses, just for fun!!
Det va så kul! I slutet utav dagen körde bussen in till Manhattan igen och vi gick in på American museum of natural history! Det va så häftigt, men alla var så trötta så vi satte oss på ett Starbucks och bara pratade strunt.

Likes

Comments

Nu är kl 05:37 i New Jersey och jag ligger på hotellrummet i min säng! Jag kan säga att jag är något jetlaggad🙄 (hemma är klockan 11:37). Frukosten börjar kl 6 så jag ska egentligen bara vänta tills den öppnar och sen gå ner och äta!
Vi landade runt kl 15:20 igår och flygturen gick jättebra✈️ Jag flög med en härlig grupp människor som jag kommer överens med jättebra

När vi landade åkte vi till hotellet, åt, chillade och var på möte. Idag ska vi till Upper Manhattan och turista, så förvänta er ett blogginlägg snart igen👋🏼

Likes

Comments

How lucky Am I to have something that makes goodbye so hard!
Idag fick jag säga "vi ses" till några utav mina närmsta vänner. Jag gillar inte att använda ordet hejdå vid den här tidpunkten, eftersom att vi kommer att ses snart igen. Det var oerhört mysigt och roligt, men samtidigt sorgligt och jag kände hur min nervositet började att smyga sig framåt mer och mer.
Planet till New York lyfter den 12 Augusti, vilket betyder att jag åker nästa vecka... Jag har drömt om att åka som utbytesstudent sedan jag var 13 år gammal och att kunna säga att man åker om bara några dagar är en obeskrivlig känsla. En känsla som om jag försöker att sätta ord på består utav tacksamhet, glädje, tomhet, rädsla och lust! Det är nog hur jag bäst skulle kunna beskriva det jag känner just nu.
Jag är så otroligt tacksam över alla fina presenter som jag fick idag och att ni ville vara med ikväll ❤️ jag älskar er alla!!! VI SES🇺🇸💓

Likes

Comments

Hej
Idag var jag på den Amerikanska ambassaden i Stockholm för att fixa mitt visum! Jag var inte alls nervös, förens jag mötte upp @Karolinaiusa och skulle ställa mig i kön till ingången. Jag hade tid på ambassaden kl 08:30 men jag kom dit så att jag var där ca 07:50. Då var det knappt något folk alls i kön så vi var typ en utav de första där. Allting gick jättebra och det var verkligen ingenting att vara nervös över! Min intervju tog kanske bara 2minuter men hela besöket tog ungefär en timme, vilket är väldigt kort tid eftersom att vissa får stå i kön i flera timmar.
Såklart tog vi lite bilder framför ambassad skylten

När vi var klara vid ambassaden sa jag och Cecilia hejdå till Karolina och åkte in till Odenplan för att gå och shoppa lite innan lunch. Jag köpte en Zlatan tröja till min värdbror som jag tror att han kommer att älska!
När de andra utbytesstudenterna var klara på ambassaden så möttes vi alla upp för att gå och äta. Det var supermysigt att träffa de utbytesstudenter som bor här runt omkring Stockholm.

💗💗💗

När vi hade ätit var det dags för sightseeing, tur att Leopold var så duktig på att hitta små smultronställen! Det var så varmt ute så vi gick runt en ganska lång bit innan vi avslutade dagen med glass💜

Tack för en härlig dag i storstan!!

Likes

Comments

Dagen är här, den 15 juni 2017 och jag har slutat 1an på gymnasiet!
Det är en otroligt skön känsla med sommarlov, men jag är också väldigt ledsen.. De sista dagarna nu innan sommarlovet har vi bara gjort en massa roliga ser med skolan. I måndags var det en vanlig skoldag med vi lämnade in våra matteböcker och det kändes jätteskönt, eftersom att matte inte direkt är mitt favoritämne!😂 (Bilden beskriver lyckan utav en klarad mattekurs)!!

I tisdags var hela skolan ute på en idrottsplats och hade skol kamp! Alla klasser tävlade mot varandra, till och med lärarna var ett lag! Vår klass vann 2 utav 3 grenar och blev rankade årets vinnande klass👏🏼 Vi hade en väldig tur med vädret och det var supermysigt.
I onsdags var det näst sista dagen och då hängde hela klassen ute på Långö, ett jättemysigt ställe med stor, fin volleyboll plan! Där badade vi, spelade fotboll och bara hade det allmänt mysigt med klassen💗

Idag är det torsdag och alltså dagen jag får sommarlov! Denna dagen började med att vi hade profiltid, vi spelade då kubb i parken!!!😂 Roligt och JÄTTEmysigt. Efter halva profiltiden så blev vi alla bjudna på McFlurry😍 SÅÅÅ gott!!

När profiltiden var slut va det dags att säga hejdå till klassen, lärarna och skolan!😪jag ÄLSKAR min skola och lika väl min klass! Det är svårt att tänka sig att jag inte kommer gå i samma klass när jag kommer tillbaka sen, men det är sånna saker man får offra. Jag tror att jag tycker det är extra jobbigt att lämna nu för att jag inte har någon aning om vad som kommer att ske nu och jag tvivlar på att denna känsla stannar länge....❤️

VÄRLDENS BÄSTA TJEJER!💓💓💓

När skolan hade slutat så åkte några kompisar ut till ett badställe, men det var för kallt för att bada så vi drog hem igen... men fint var det iallafall😍 Nu ska vi kompisar snart ut och äta och sedan vet jag inte vad som kommer att hända..
-------------------
58 days left...🛫🇺🇸

Likes

Comments

Kort och tråkigt inlägg egentligen, men nu på morgonen var jag och tog min sista spruta! Vilket betyder att jag (förhoppningsvis) är klar med alla mina läkarbesök innan avresa😍
Jag gick som en zombie till bussen och på sjukhuset var jag tvungen att fylla i massa papper innan jag kunde ta sprutan. Men själva sprutan gick väldigt fort och nu sitter jag på bussen påväg till en skolutflykt☺️

Likes

Comments

Nu är jag hemma igen efter att ha varit på sjukhuset och tagit mitt Tuberkulos test, var på sjukhuset i måndags och fick en spruta så idag var bara ett återbesök för att konstatera att det inte hade brutit ut några symtom.

Jag skulle också ta min sista vaccins spruta, men när jag kom dit var det försent, de har drop in tider och de hade precis stängt, haha typiskt. Jag får komma tillbaka nästa vecka istället och ta sprutan. När jag har tagit den sprutan är jag klar med mitt sista läkarbesök och det känns jätteskönt!

För ett par veckor sedan fick jag mitt visumunderlag, vilket betydde att jag kunde börja söka visum. Dock så har jag haft jättemycket i skolan så visumet har fått vänta. Men igår så hade pappa lite tid över så han var snäll och hjälpte mig att fixa allt. Det är så mycket som ska fixas och jag hänger inte riktigt med. Till visumet var man tvungen att ta ett foto på sig själv och det var första gången som jag blev nörd med ett sånt foto. Man kan säga att det var som att ta en passbild. Alla visumförberedelser är klara nu, det ända som jag måste göra nu för att kunna få mitt visum är att åka till den Amerikanska ambassaden i Stockholm. Jag planerar att åka dit veckan efter jag slutar skolan, så det blir nog bra.

När Visumet och läkarbesöken är klara så finns det inte så mycket mer att göra, då är det bara att vänta och datumet kommer bara närmare och närmade. Just idag är det bara 65 dagar kvar, det kommer att gå så fort.. På både gott och ont. Jag är supertaggad på att åka men jag försöker att förbereda mig mentalt för att lämna mina kompisar och min familj.

Fick ett mail från Explorius om att vi utbytes studenter kommer att få ut mail snart om vad som är bra att packa och att tänka på innan avresa. Jag bli så extremt taggad utav sånna mail, man får typ en påminnelse om att man faktiskt åker och att det är riktigt snart. I mailet kommer det också att stå mer som flyg och hotell info till New York. Jag bor i Södra Sverige och det hade varit smidigast för mig att resa ifrån Köpenhamn, men det är väldigt många som ska resa från Stockholm. Jag pratade med pappa och han tyckte att det hade varit mycket roligare för mig om jag också flög ifrån Stockholm, då hade alla kunnat flyga tillsammans. Vilket jag håller med om, att det hade varit mycket roligare.


Jag pratade med min värdfamilj igår, ”Nu har sommaren börjat” sa min värdmamma . Dem hade över 100 degrees F = 38 garder C igår. Hon sa att denna värmen brukar hålla i sig till i oktober månad så att hon garanterar att jag inte kommer att frysa. Det ät ju bra, eftersom att jag inte diggar kyla så värst mycket. Jag har börjat tänka på vad jag ska packa, haha… Redan? Jag vet! Men jag kan inte hjälpa det, det känns så konstigt att jag måste anpassa allt till skolans dresscode också. Varje gång jag är ute och shoppar nu så tänker jag alltid ”Nej, den är onödig för den kan jag inte ha på mig på High school”. Fick höra utav min värdmamma att skolan inte har en så strikt dresscode, men att dem följer den väldigt noga trots att den inte är så farlig. Man får typ inte ha hål i byxorna eller tröjor där man visar bh banden… Ganska löjligt men det är väll bara att acceptera.

Jag fick idag tillbaka min lapp om beviljat studieuppehåll från skolan!!! Vilket betyder att alla kurser är klara och godkända, Sååååå skönt!!! JAG HAR KLARAT 1AN hahaha!!!

Mer än detta, har det inte hänt så mycket mer på utbytesfronten, så jag säger tack och hej för mig här, så syns vi snart igen! :)

Likes

Comments

Måndag igen, mattenationella hela dagen imorgon och bara 89 dagar till avresa!! HELT SJUKT😝
Jag har inte haft så mycket att skriva om gällande utbytesåret på ett tag, men nu i helgen har jag faktist gjort många roliga saker! I Fredags bjöd jag hem några kompisar för grillkväll, det va sjukt bra väder och ganska varmt, så vi kunde sitta ute och äta. Jättemysigt! Vi spelade kort, åt, snackade, badade bubbelpool och hade jättetrevligt!☀️🎉💋 En utav tjejerna föreslog att vi kunde ha rött tema på kläder, vilket var jättekul❣️

I lördags tog jag och pappa tåget ner till Malmö, för att gå på det sista, obligatoriska avresemötet. Mycket utav det som sades var saker som redan tagits upp på tidigare möten, men också lite ny information.
Jag tyckte att mötet var jättebra, jag blev supertaggad på att åka efter det! Det var många nya utbytesstudenter där som jag inte träffat innan, det var roligt att få lite fler nya vänner. På mötet pratade dem bland annat om att ha med sig en liten present till värdfamiljen och sedan gav de några exempel på vad man kan ge. Jag blev lite inspirerad, så idag när jag gick på stan innan skolan så såg jag ett para söta nyckelringar! Jag var bara tvungen att köpa dem till mina värdföräldrar!😍🇸🇪

En person som jag träffade på mötet var Karolina! Hon är den person som jag håller lite extra kontakt med nu innan året!😚 @Karolinaiusa heter hennes utbytesblogg, hon ska till Michigan och det har innan varit planerat att hon ska åka på ett senare avresedatum än mig.. 😕 Men nu så kanske det blir så att även hon också åker till Soft Landing Camp, i New York den 12e augusti!🤞🏽Vi får hoppas!!! Även om jag och Karolina bor på 2 helt olika ställen, är det alltid lika roligt att ses igen! Vi har liknande tankar inför året och det är så roligt att prata med någon som är lika taggad som en själv på att åka!💓

Har idag bokat den sista sprutan och tuberkolostestet, sen ska jag komma igång med att söka Visum också... efter det är det inte så mycket kvar att göra!

Tack för mig, tills nästa gång!💜👋🏼

Likes

Comments

Klockan 10 i morse tog jag och @NikitaonAadventure tåget mot Malmö för att möta upp @KarolinaiusaSå kul att möta upp andra blivande utbytesstudenter och bara prata, om förväntningar och längtan när familjen inte längre orkar höra ens tjat!..
Tåget var framme i Malmö runt halv 1, så det först vi gjorde var att vi gick och åt. Vi åt på TGIF och jag har aldrig ätit där innan, det var verkligen jättegott!😍
Vi hade det jättemysigt och vi pratade om absolut allt!
Vi har klickat jättebra och vi har redan bokat in att Karolina ska komma till våran stad under påsklovet.💘

Efter vi hade ätit klart så shoppade vi och jag köpte bland annat den röda tröjan från ZARA på bilden ovan!
Vi hittade också VÄRLDENS FINASTE resväskor, de var helt glittriga, jag vill verkligen ha en sån haha!!
Nu sitter vi på tåget påväg hem igen, jag har köpt sushi och ska snart plugga. Eftersom att en bild säger mer än 1000 ord så blir det ett ganska kort skrivet inlägg och jag låter istället bilderna tala!❤️🇸🇪🇺🇸

Likes

Comments