View tracker

Det är lite hårt nu, känns som jag befinner mig mitt i en motvind och kommer ingenstans . Känner mig rätt ensam , samtidigt som jag inte kan be folk förstå , har inte träffat min kurator på jag vet inte när, har ingenstans där jag kan bryta ihop , svära lite , torka mina tårar och komma ut starkare än innan . Jag tror att tårar du inte gråter fryser till is i hjärtat . Jag är rätt tuff, livet har jag gjort mitt tuff, pappas död lärde mig att jag klarar livets prövningar bättre än jag någonsin hade annat . Även om Hans död i mellanåt äter upp mig, han var Min person , min stötte pelare, min hjälte . Jag kände mig aldrig ensam med honom . Nu står jag här och pekar finger mot livet .. sitter med två olika sov scheman, har gjort ett mat schema , ska ha hembesök av Lss handläggaren , av arbetsterapeuten .. seriöst ? Hur blev de så här ?

Jag är trött !! På riktigt ! Tror inte ni kan ana hur trött, idag upptäckte jag att bil nyckeln suttit i bilen sens i måndags ? Hej och välkommen att ta min bil .. typ 😂

Har varit hemma med dottern som haft halsfluss , och hon gör mig hel, hon kramar mig när jag behöver, låter mig vara ledsen när känslorna och maktlösheten tar över , hon städar sitt rum utan att jag ber.. hon är mitt syre. Samtidigt som denna vecka hemma har tagit fram alla mina känslor , jag vet inte ens hur jag ska orka ta mig till jobbet på måndag ? Jag vet faktiskt inte . För nu när jag gråter vet jag inte om jag någonsin kommer sluta!? Ja här kommer alla känslorna på en och samma gång !

På återseende .

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 10 readers

Likes

Comments

View tracker

Det är inte alltid jag gillar autismen , de finns dagar då jag vill be den fara och flyga , de finns stunder då jag liksom önskar att allt var lika vanligt som hos alla andra . Att ett besök hos släkten inte tog två dagar att hämta sig i från , att de inte kastades saker på matbordet för att ljudnivån blev för hög , att inte hörlurar och mys i sängen är den enda utvägen för att slippa åka hem, för att Sen sova mer oroligt än vanligt . För ett besök med släkten . Då gillar jag inte autismen alls, då vill jag gråta i ett hörn när gossen sover , krama om honom för att han trots allt skötte sig rätt bra , var ju bara ett par ".olyckor" , jag vill klappa mig själv på axeln som fixade de utan ett mentalt sammanbrott .

Men jag är trött , här om dagen frågade jag killen i kassan vilken kod jag hade på mitt bankomatkort , kom inte på den 😂 , jag gick till skolan här om dagen utan bh . Hann antagligen inte med mig själv .. tror inte "vanliga" föräldrar förstår denna trötthet , denna ständiga "jag är på min vakt " känslan .. jag tror inte ni förstår hur mycket det tar att gå på läkarbesök , logopeden, kuratorn , rektorn, lärare , specialpedagoger .. nästan varje vecka , för att på något sett hitta en rytm till en normal vardag , normal skolgång .. där i mellan krävs de att jag kommer påklädd och alert till mitt jobb, att jag utför mina uppgifter utan större problem . De krävs rätt mycket att bara vara idag . Från alla .

Ne just nu har jag gosse som tömt energin på ett släkt kalas och en FM med kompisen ..jag prövade honom och antagligen kommer skolan bli lidande i morgon .. just nu ogillar jag autismen så in i Norden .. bara så att ni vet !

  • 13 readers

Likes

Comments

View tracker

Jag hatar när saker och ting inte blir som jag tänkt mig , ungefär lika mycket som jag hatar Att förlora i spel . Jag måste vinna .. i allt, skulle ha gått en utbildning om autism på fredag , men hux flux blev de inställd , till typ december , eller efter nyår ? Jo men så kan man jobba på saken , lite som David batras "öppnar plötsligt i september "

Var på läkarbesök idag , sånt man måste för vård bidraget, har en frisk och kry kille .. vilket jag faktiskt redan vet . Boll / kedjetäcke kom upp på tapeterna .. igen . Frågade om ett i augusti , nu Ska de bara upp på deras team möten igen .. sen får vi väl vänta .. igen . Sånt här gör att jag får nerver mal placerade på utsidan av kroppen , de handlar om att mitt barn ska må bra , ska de då behöva vara en vänta tid på 3 månader ? För en sån simpel sak som ett täcke ? Jag förstår att personalen runt dessa barn är lika stressade och överrösta med jobb, som majoriteten av arbetena i Sverige är .
Men alltså .. eller är jag för trött för att orka förstå .

Lika så skolan , vi har möten efter möten .. men sen då ? Dom har lika lite med folk , vikarier , likt alla arbetsplatser. Skillnaden är att mitt barn inte klarar av den variationen av folk , han har fullt upp på dagarna med att rodda 25 andra barn i samma klass , där har han tömt sitt energi förråd .

Jag vill liksom vinna på en gång , jag vill att de som är självklart för mig , ska vara självklart för alla andra . För hur kan de inte vara så? Jag är helt enkelt en för dålig förlorare för att hålla fasaden uppe just nu ...

  • 23 readers

Likes

Comments

Just nu känns de som att livet går i 220 km i timmen och jag har inget säkerhetsbälte på mig, kraschar jag , ja då ligger jag illa till ..

Idag är en sån dag då jag inte alls är överens med autismen , vill jaga ut den ur mitt liv, jag vill ha de livet jag skapade upp för mitt sinne för så där 7 år Sedan, jag vill att sonen ska få orka och kunna precis de som alla andra barnen gör . Läste en dikt om en person som planerade en resa till Italien och hamnade i Holland , detta är mitt Holland , jag kommer inte vara helt nöjd, men jag kommer lära mig uppskatta de fina .

Vi provade alv i dag , som varje höst , vi åker aldrig på sånt under sommaren , redan innan vi kom in höjdes volymen , dofterna från brända mandlar , bullar, någon grillade , någon eldade . Någon stans i parken spelade dom musik, någon skrek .. alla dessa sinnen . Men vi njöt av Pippi och Emil , åt kroppkakor med för mycket lingon och tittande på labyrint , japp i mitt fall får man titta på plattan när man äter ute ! Vi lekte länge och väl i Madicken hus och undvek Karlsson på takets lekplats , även om den är fasligt rolig.. vi köpte godis och sjung Pippi sånger i bilen , vi kom hem .. i morgon kommer vi behöva fylla på energin inför måndag . Så är livet .

Just idag vill jag inte ha med autism att göra, jag är arg, besviken , trött , ledsen på att den behagade att röra om i mitt liv .. varför just vårar liv ? Vet ni vad man får känna så .. för inte fan hade jag planerar mitt liv så här !! Jag vill ha mitt Italien .

  • 34 readers

Likes

Comments

Äntligen helg .. jag behöver en paus från vardagen , från att lämna på fritids okristligt tidigt , härjet på jobbet, framför allt alla dessa möten .. jag vill stänga in mig i ett vadderat rum och skrika mig hes, bryta ihop och gråta hejdlöst en stund , frossa i mig ostbågar .. de skulle jag behöva . Men vi tar och njuter av helgen, funderade på höst marknaden på alv , sen kom jag på att de är löne helg , höst lov, alltså mycket folk.. vårat största hinder , folk på samma plats ...

Jag kommer från en stor och bullrig familj , vi har alltid haft dörren öppen för nära och kära . Dök de in kompisar en fredag så slängde vi in en pizza till i ugnen , fick vi för oss att göra något så var 5 ungar färdiga och satt i bilen på 10 min .. jag älskade de livet , älskar min stora förvirrade familj . Så denna inrutade vardag är en prövning för mig . Jag är så otroligt ostrukturerad , jag kan knappt planera min egna dag, nu måste jag planera tre personers dag. Jag vill vara spontan , göra de som känns bra för dagen . Det här en jätte omställning, tuffare än jag kan föreställa mig . Livet alltså .

På måndag ska vi ha skolmöte .. igen .. snart måste vi börja planera för övergången till ettan. Alltså ja . Vi har över en termin kvar , men vi måste förbereda oss .. inte undra på att sjukskrivningar bland föräldrar till barn med npf är så hög som den är , att många går ner i tid för att hinna med vardagen , hinna planera.. de är ett heltids jobb ha barn . Alla barn .

Men nu är klockan anser 7 gossen och hans rutiner , dags att lägga sig, kolla på ett avsnitt av labyrint , jag ska passa på att sno mig lite med tösen ..

  • 35 readers

Likes

Comments

Alltså känslan när rektorn ringer 17:30 en måndags kväll , då hinner Man gå igenom känslorna på en och Samma gång . Men så här är mitt liv, ett evigt pusslande som jag faktiskt inte alla dagar får ihop . Jag och dottern är nog universums mest ostrukturerade människor 😂 att jag kommer till jobbet i tid iförd kläder är ett under 👍🏻

En lugn vecka i mitt liv just nu är då de bara är typ 2 möten inplanerade och inga samtal att ringa , då får jag nästan ett halleluja moment känsla . Just nu är jag trött på möten , trött på att höra order autism upprepas gång på gång , tjata och förklara vad som ska göras , bemötas , tänka på, anpassa osv . Kan de inte bara flyta på ? Räcker de inte att sägas en gång ? För vet ni vad, jag tror att de tanke sätter du har mot en person med npf skulle alla må bra av , alltså verkligen alla . För visst vill väl du veta när du Ska vara på jobbet , när du får gå hem , vad som krävs av dig, vilken dag du ska på kalaset till syster sonen .!? Rätta mig om jag har fel . Men skulle vi anamma planen för ett barn med npf och lära ut till alla barn på samma sätt skulle de nog se annorlunda ut. Barn behöver rutiner , alla barn .

Men ja i mitt liv , i min vardag är de helt normalt att samtala med rektorn 17:30 i måndags kväll . Helt normalt .. men allt jag gör, hur mycket detta än sliter på mig just nu, gör jag de för pojken . Å jag skulle göra de om och om igen ..

  • 53 readers

Likes

Comments

Äntligen fick vi hem tavlan vi väntat på, nu kan vi strukturera upp livet ännu mer, varje dag planeras från morgon till kväll , vi sätter tom upp en gå och lägga sig lapp 😂 .

Alltså hur blev mitt liv så här? De rör sig många tankar vissa dagar , ingen dag är den andra lik, ibland är jag helt ok med situationen , men dagarna då jag glömmer hälften och inte sovit pga oroliga nätter kan jag inte rå för att tänka varför just vi ? Samtidigt skulle jag inte vilja ha det på något annat sätt . Han lär mig om livet varje dag . Han ger mig så otroligt mycket kärlek , skratt och tårar .

Visst skulle jag önska att jag slapp gå på möten efter möten , men utan dom hade jag aldrig träffat dessa fantastiska människor på hab som har kommit att bli mina stöttepelare .. vi ska vara glada att vi bor i Sverige, vi får faktiskt den hjälp vi behöver i den mån dom kan . Dessa människor förtjänar en eloge varje dag , dom som jobbar med våra barn dag efter dag , som alltid pratar med oss föräldrar när vi behöver vägledning .. för tro inget annat än att de är kämpigt vissa dagar . Men ingen lovad att livet skulle vara enkelt eller hur 👍🏻 nu står de middag på schemat , bäst att följa så lugnet består .. rutiner ni vet . Älskar och hatar dom

  • 46 readers

Likes

Comments

Jag är mamma till en tös som ofta är hög på livet , älskar skolan , kompisar. Lära sig nya saker . Hon älskar att hoppa i löven, leka i timmar med dockorna. Hon älskar livet .

Sen är jag mamma till en pojke som älskar rutiner och strukturer , som älskar bokstäver för att där händer inget oväntat , ett b är alltid ett b. En pojke som kräver att få veta vem som tar i mot på fritids, som älskar att se dagen i bilder. Vi kallar de autism , jag kallar Honom unik .

Han är inte så olik oss andra , han tänker bara inte som oss , Han gör inte saker utan att förstå varför han gör de. Han ogillar matsalen för att där doftar de mat, parfymer , lite svett , någon. Nyser på maten , hostar , tränger sig, pratar , skrattar , skramlar, Han äter hellre ensam i lugnet . Han berättar inte om skol dagen , Men han vet exakt hur svamparna i skogen växer, ser ut . Vilka som är farliga och inte , han vet hur du ska tänka för att komma ur en labyrint , om man nu skulle behöva de 😂.

Han lär mig att kämpa för rätt saker , för vet ni att två - tre elever i varje klass har någon form av npf diagnos ? Inget man pratar om på föräldrar mötena ? Eller hur .

Denna blogg kommer vara min ventil om livet , barnen . Diagnoser .. allt som är vanligt i min vardag , antagligen inte i andras ..

  • 57 readers

Likes

Comments