Det känns som att man förlorar så mycket, egentligen mer än man måste.

Alla är vi olika, man kan inte förstå sig på varenda kotte, vi människor har ett val att stanna eller passera förbi, men också att stå till glädje för en period eller två och sen var det ingen mer vänskap än så.

Jag är bara allmänt trött, jag vill inte ha falska vänner som kommer när dom känner för det. Kan inte alla männiksot visa respekt, omtanke och känna empati?

Kan inte alla människor vara god hjärtade mot de som inte har gjort något dumt, istället för att spela raka motsatsen mot hur du än gång var.

När gränsen är passerat är det då man ska känna sig stolt, ilsken eller respektfull? Jag är inte den personen som vill göra hämnd, men ärligt talat ibland hade det inte varit fel. Trots allt vill jag definitivt inte sjunka till motparterns nivå, därför föreslår jag inte hämnd.

Man kan ge så mycket mer än hat!
Glädje är något som varenda kotte uppskattar, tro mig, sorgen svider som mest utav lögn eller en försenad sanning,men också utav ett brutet löfte.

HA EN KANON FIN FORTSATT KVÄLL/NATT/DAG  ALLA NI FINA LÄSARE. 😘
NU SKA JAG SOVA😁

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Under påsk åkte jag med min familj iväg på en liten trip! 😄 Åh det var jätte nice, har varit i Polen en gång innan men inte just i Gdansk, sist var jag i Krakow. 😄

Lite smakprov på maten får ni här!

Likes

Comments

Mina favoriter, Nyheter

Hejsan alla eftermiddags människor eller vilken tid på dygnet ni kickar in här! Jag har som sagt börjat med Youtube för jag tycker det är kul att redigera och få dela med mig en del utav mitt liv. Jag tycker att denna videon blev den bästa hitintills, för nu känns det verkligen som att jag har fått kläm på redigeringen. Denna videon kom upp i går kväll, och i början av nästa vecka kommer nästa video upp. Ha en go dag allesammans! <3

Likes

Comments

Vänner

Den dagen jag fick påsklov tog jag det lugnt, jag tillbringade eftermiddagen utomhus, tog en snabb tur med min syster.😁

Lördagen träffade jag Emma och koffe vilket börjar bli standard nu efter 3 veckan på raken eller vad det nu än blir.
Det är inget som man direkt räknar.

Söndagen träffade jag en annan varelse 🐒 Nä men Jesper, vi åkte in till stan å ja fick mig köpt en ny jacka om man säger så. 👍Sen fixade han käk 😊.
Sen åkte jag hem vid halv 8, för att träffa Kajsa ✌😎. Vi var ute en stund blev ca en timme.. någon tid är alltid tid! Kom ihåg det! Framför allt om man inte hinner ses ofta!

Måndag dvs. idag åkte till Frölunda med min syster, för att kolla på skor å annat. 😉 Köpte mig lite ditt och datt, som jag ville ha och en ny hårborste så jag kunde slänga den gamla.

Är ni också sånna som måste ha den nya produkten innan ni kan slänga den gamla? För sån är i alla fall jag, egentligen kunde jag slängt den innan men det känns bättre att någon sak byts ut direkt. 🐴 Så tycker jag!
Träffa en vän också, jaaa Sebbe. 🐄
Åkte hem vid middags tid för behövde redigera en video och lite så, det tar sån tid tror jag satt i 2h bara för klippandet skull.

Men nu ska jag sova, för imon blir det fortsatt redigering och ny video kommer upp! Godnatt finisar!😚

Likes

Comments

Nyheter

Hejsan, jag har varit här och bloggat i några år nu. Jag har alltid varit intresserad i både film och skrivande. Äntligen har jag kommit igång med Youtube, hoppas ni uppskattar mina ''mästerverk'' so enjoy. Ni är varmt välkomna att följa mig där, ni kommer garanterat få er ett ''hum'' om vem jag är.

Min plan är att jag lägger ut en video i veckan, jag tror också att detta passar mig bra. Jag får alltid nya ideér på vad jag kan göra och ibland kan det vara bra att rensa mina tankar och få dela med mig utav mina åsikter, vad jag gör om dagarna och framför allt vem jag är.

PS. Jag vet att det är sämre kvalite på videon i början till häften ungefär, sen blir det bättre kvalite. Anledningen är för att jag filmade först med min mobil på grund utav att jag inte hade någon annan möjlighet till att filma med någor bättre.

Så för någon vecka sen, köpte jag kameran och jag är nöjd! :)

// Puss och kraaam!Likes

Comments

Citat, Mina favoriter, Allmänt, Nyheter, Skola

Sverige är ett utav de land som har Nationella prov i skolan, så kallade NP. Nationella kan vara ansträngande men ändå chill, eftersom betyget delvis väger in.

Idag gjorde jag ett nationellt prov i Svenska 3, men som sagt jag är van. Jag har haft det under hela min skolgång upprepande gånger, men idag äntligen fick det sig ett slut.. det var precis som hej, och tack för att du kom.

En känsla av frihet, glädje och stolthet '' nu är PM passerat '' fine, done. Vi alla har väl upplevt den jobbiga känslan att det kan vara svårt, klurigt eller allmänt onödigt? Enligt min åsikt är det både pressigt, men också stressigt eftersom man själv är medveten om att ''failar jag det här är det över''. Det där viktiga grundstenarna som är baserad på en färsk bas kunskap förväntas finnas där på plats i just den situationen, stunden och ögonblicket då allt sker.

När man har en känlsa av att det måste bli perf, dvs. perfekt är det vänligt lätt hänt att man dels siktar för högt, men fram för allt att man får hjärnsläpp eller möjligtvis ska lägga till något i slutet men som man givetvis glömmer. Trots att man vet att detta såkallade Nationella provet inte är på liv eller död, uppfattar många unga det.

Enligt mig pressar bara nationella i en strävan efter att bevisa sina kunskaper på plats i just det ögonblicket. Under ett nationellt prov blir man osäker på sig själv, det har väl alla känt av någon gång? Detta bidrar till att man tvekar på sina egna kunskaper, trots att man egentligen vet hur allt ska vara.

Under de Nationella proven saknar eleverna lärarens respons på vad man exempelvis kan tänka på tills nästa gång, eller helt enkelt bara få en vägledning. Elevens bekräftelse på att hen har gjort rätt är till stor hjälp, eftersom man vet med säkerhet att man följt de följande instruktionerna på sin uppgift. Tryggheten strärks också eftersom eleven känner att den har koll på vad den har missat att ta med, därmed kan åtgärda texten väl genom en korrigering.

Om denna åtgärden skulle införas skulle stressen, pressen hos eleverna minska kraftigt, samt skulle resultaten från de Nationella proven förbättras. Detta hade bidragit till att färre elever failar på grund av den höga stressen. Jag tror att det upplevs för många precis som det kan upplevas för mig ibland, att detta prov som jag har framför mig är livsavgörande. Vi alla vet att ett Nationellt prov inte är livsavgörande, men när eleverna inte kan få hjälp från läraren blir det plötsligt avgörande eftersom hela provet tas på allvar. I den situationen sitter man som osäker elev, trots att man egentligen har sten koll på ämnet.

Behöver verkligen Nationella prov finnas, visst det fungerar att lyckas höja sig men inte sänka sig? Är inte systemet lite orättvist om det ändå har resulterat i från olika undersökningar att det inte gynnar alla. Plus att det även har framgått att pedagoger inte bedömer rättvist, vad är då poängen med NP om alla ändå inte bedömer på ett rättvist sätt? Då har syftet med de Nationella proven försvunnit...

Enligt min åsikt tror jag inte att Nationella är något för framtiden, systemet bör tittas över. Sverige, framtiden hänger inte på de nationella proven, varför ska ens de bedömas? Räcker det bara inte att visa kunskaperna genom andra sätt på lektionen som man faktiskt gör i alla andra ämnen förutom engelska, svenska och matematik.

Slutligen vill jag påpeka ambitionerna från eleverna blir mycket bättre om dom är självsäkra och inte tvekar! Vi alla behöver hjälp på traven ibland låt det inte ge sån negativ effekt med ordet Nationella. Det är som att alla vill befinna sig någon annan stans istället för att göra de olika proven som testar elevers kunskaper, därför Sverige är detta system inte hållbart i längden. Snälla, sätt inte prov på att allt ska vara korrekt och framför allt inte på de Nationella proven, se åtminstoende över pedagogens roll i det undervisade syftet. 

Ha en fortsatt bra dag! :) 

,Likes

Comments

Igår fick det bli biomys✌ Då jag och min lillebror gick på bio och såg smurfarna. 😊

Ha en skön Måndag😉

Likes

Comments

Vänner
youtube

Hej alla helg älskare!
Idag har jag äntligen skaffat mig en kamera å allt! Det är så himla skönt för nu kan mina videos och bilder få bättre kvalité 😉.

Hela dagen har jag varit med finisar och haft en bra dag! 😄

Likes

Comments

Mina favoriter

Hej idag blev det film time, för min del.
Jag fick nämligen se på filmen Same Blod. Den var väldigt bra, historian kom med på ett sätt som väckte en åtanke att det har sett ut såhär för vår svenska/ nordiska ursprungsbefolkning.
Där filmen tar med uttryck som lappjävel som förstärks i de scener som man får se.

Jag visste att de levde under förtryck och skulle för svenskas men inte riktigt att det var så hård som historian ville påpeka att det var.

Jag rekommenderar den filmen till den som känner sig manad att vilja se den.
För övrigt tror jag att den än går att se på bio. 😆✌

Ha en fin dag! 😉

Likes

Comments