Nyheter, Praktik

Hej allesammans!

Idag var det min sista dag på PRAKTIKEN, oj vad de 6 veckorna gick fort! Jag hann ju inte ens att hålla tillräckligt hårt i hatten innan allt hade passerat förbi. Det känns väldigt konstigt att inte komma tillbaks dit på Måndag. Men, men nu är veckorna fyllda med skolarbete istället... yeah... eller? Idag har det varit så fint väder så jag var ute både i förmiddags å i eftermiddags.. Vad har jag gjort idag? Testat att åka sparcykel, kastat bananskal på ett rymdskepp.. Oja ännu mera skoj!

När jag kom hem då? Packade jag upp, har dock lite till att fixa med men har hunnit att duscha. Senare ska jag packa upp resten och förbreda mig inför skolan imorgon. Jag ska även bädda sängen och kolla på ett avsnitt utav en serie.

Jag har startat en youtube-kanal där jag hade tänkt att dela med mig mer utav min vardag och vem jag är. Hoppas att ni tar en titt in på min kanal.. heter oliiviiaalife . Här nedanför kommer jag ha länkat min andra video :D , kolla gärna in vloggen.

https://www.youtube.com/watch?v=1ZhlSKbURmU&t=35sBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

CitatIbland kan det vara bra att hinna reflektera över saker och ting. För ibland kan det vara härligt att stanna upp och tänka tillbaks vad det var som egentligen hände? För ibland kan det kännas som att världen står stilla medan man själv har en hjärna som går på högvarv och försöker fortsatta vardagen som vanligt trots sina besvär. Men världen står inte stilla, den är i rörelse hela tiden, precis som du. Ibland när tiden finns koppla av, tänk inte så mycket dvs. mer än nödvändig och framför allt fokusera på rätt sak. För det är lätt hänt att den negativa energin tar över allt de där positiva.

Låt inte tiden passera förbi, ta vara tiden väl.

Styr ditt skepp, låt ingen annan bli din kapten.


Likes

Comments

Mina favoriter

Hallå, hallå.. kom in i stugan vettja!
Igår lyste solen och det var vårfeeling på högsta nivå! 😉 Härligt som bara den! Snart så är det sommar, fast kanske inte riktigt än.. 😂Får vänta ett tag till.

Idag har jag kört bil, ja brum, brum så åkte jag och syrran iväg. Jag tänker faktiskt inte avslöja vad vi gjorde eftersom det kommer ut en video på det. 😂

Jag har nämligen startat en youtubekanal, har alltid tyckt om att filma mig själv och prata. Tur att jag älskar att prata och är social av mig.😂❤ Typ de bästa som finns helt ärligt,ingen lugn stund med mig inte😂Utan bara babbel, babbel och ytterliggare babbel. Så nu ligger min första video ligger ute😙✌. Lägger upp videos enbart av intresse!😍

Min kanal heter: oliiviiaalife

Kvaliteten kommer att förbättras, ska inom kort fixa en bättre kamera att filma med, så får bli att köpa en. 😊
😉 Ja lite utrustning får man väl ändå ha, eller vad säger ni kompisar? 🤔

Godnatt! ♡

Likes

Comments

Hejsan, min Lördag har bara runnit iväg. Idag var jag med Emma, vi filmade och filmade men inget verkade bli tillräckligt bra. Haha så kan det vara ibland😂. Annars hade vi det väldigt roligt tillsammans, då vi även besökte kyrkogården tillsammans.

Kollade på en film precis tillsammans med Mamma och syrran, men nu börjar klockan bli mycket så ska hoppa i säng nu! Sov så gott!❤

Likes

Comments

Vad tror ni kommer att hända efter döden?

Jag är garanterad att någonting finns där, någonting som alla inte kan se, känna eller höra. När vi dör tror jag att livet på något sätt fortsätter. Hur det fortsätter vågar jag inte besvara, men en sak är jag 100 % säker på, att dina släktningar och anhöriga dvs. familj som vänner finns där och de saknar er/dig lika mycket som ni/du saknar dom. När man själv går bort träffar man alla igen. :) Där ni tillsammans lever vidare.

Vad tror ni kommer att hända? :)


Likes

Comments

Vänner
Min söndag

Hallå där i stugan din!

Idag har jag varit i stan och Frölunda. Jag har nämligen köpt mig en ny laddare! :)

Jag har länge sagt till mig själv att jag ska köpa en ny, eftersom att den som jag har nu kan gå sönder när som. Men ni vet, vardagen flyter på och man har hundra miljoner tankar i huvudet och då är det inte så konstigt att man kan glömma heller hur?

Men nu kanske ni tänker, men va? Mobilen är allt, hur kan man glömma av att inte köpa en ny laddare till den!? Haha, om man heter Olivia så kan man lätt glömma sånt, jag menar den som jag har nu är fullt fungerande bara väldigt varm och jag tycker inte det är så noga, för jag tror att den kommer att hålla ''för evigt typ'' Nä men ni vet man säger till sig själv det kommer inte att hända, och en dag händer det. Det är vi människor helt medvetna om, vi vet vilka konsekvenser det kan bli men vi glömmer oss själva , för det händer aldrig den enskilde individen.

Haha och jag är lika dan, jag bryr mig om min mobil jätte mycket och ja min mobil är typ mitt allt.

Men idag var det ett varningstecken som sa till mig att '' Nu är det dags att köpa en ny laddare ''. För nu mina små vänner ska ni få höra. Jag kom hem inatt vid 00, då satte jag in laddaren och den funderade utmärkt att ladda min mobil som hade under 10 procent. Men när jag vaknar vid kvart i 12 tiden idag, använder jag inte mobilen, jag äter frukost och sen lunch osv. Sen när jag väl ska ut vid 15 tiden inser jag att min mobil har endast 40 procent. Min pappa sa att han hade dragit ur laddaren på morgonen, och jag vet att min mobil blir full laddad på cirka en timme. Så något mysko var det. Så när jag och en vän satt på bussen från Frölunda så började jag prata om min laddare sådär helt spontant som jag kan göra. Då får jag som svar, vi åker in till stan och kollar efter en! Haha spontana som vi var hoppade vi hastigt av bussen och tog nästa mot stan.

Nu i efterhand så lönade sig mitt spontana samtals ämne om mobil laddare så vi faktiskt kunde åka in tillsammans för att fixa en ny! Det är inte helt dumt att få komma ut heller!

Men nu era sötpotatisar får ni ha en fortsatt avkopplade/aktiv helg!


Likes

Comments

Kärlek

Hejsan denna Lördags kväll!

Att vara singel och ha ett förhållande. Det finns många skillnader och likheter men vilket är det egentligen som man uppskattar som allra mest? 😉

Jag som själv är singel, trivs relativt bra känner en enorm frihet en frihet som jag inte har kännt av på några år. Men den där evig känslan av att sakna att ha någon vid sin sida återstår.
Kanske är det för att jag har vant mig, att ha någon vid min sida, men samtidigt lever jag som jag gör som singel och just nu känner jag att det är detta som jag behöver.

Vore det inte konstigt, om det var så att jag aldrig vande mig, å får bort den där saknaden? För tillfället så känns det långt, men ändå nära. Vad är det egentligen som får mig att sakna?

Jag är en sån person som gillar att vara med andra, dvs. en social typ och jag föredrar förhållande före singellivet.
Så svaret på min fråga har jag nyss besvarat.

Men att ha ett förhållande kan vara hur romatiskt och underbart som helst, ni vet allt de där lilla extra man får/gör för varandra. ❤

Samtidigt att vara singel är en frihet, kan det inte finnas fler fördelar med att vara ensam? Jo klart massor!

Jag slår vad om att man har det lika bra som singel eller om man har ett förhållande. Visst ett förhållande låter alltid lite bättre men inget är bättre än att sanna vänner och/eller andra anhöriga som alltid står dig nära, för att hjälpa, stötta och finnas.

Kram på er! ❤ Ge varandra kärlek!

Likes

Comments

Vänner

Hej alla godningar, här sitter jag och myser i soffan och ser på Let's dance, tillsammans med två kompisar å en fader som sitter till vänster om mig. 😂

Haha, alltid trevligt med sällskap och denna soffan vill man heller inte komma ur! Men jag ska köra hem snart och lägga mig.  ✌😆  Börjar bli lite pömsig, men innan ja lägger mig ska jag duscha. 🐶

Ha en bra fredag alla! 😉✌

Likes

Comments

Kärlek

Hej på er allesammans!

Hur är läget med er? Allt bra och solklart? Jag får i alla fall hoppas på det.

Vi människor är inte skapade perfekta, vi alla är vi olika med olika förutsättningar. För det är faktiskt så att alla har de olika svårt här i livet, vissa lider utav en diagnos medan andra är helt ''fel fria''. Fast kan man egentligen vara helt fel fri, jag menar livet är väl ingen dans?

De finns väl ett få tal som inte har haft en destruktiv uppväxt, men om man tänker efter så kanske det är vanligare att en individ lider utav någonting eller har ett dolt problem som inte syns på utsidan.

Men samtidigt är det väldigt många som växer upp bra, har goda förutsättningar och passerar igenom skolan och vidare inom olika utbildningar senare i livet utan problem, men vad ni kanske inte vet så kanske denna individen har svårt för att hålla sig till en person och kunna leva tillsammans med någon. Kan det vara ett problem? Ja klart det kan vara eftersom den enskilda individen kanske blir pressad på gruppnivå eller samhällsnivå.

Vi är ständigt uppkopplade, vi förväntar oss att folk ska vara på ett visst sätt och vi är liksom inte vana i praktiken att acceptera olikheter, även om man i teorin säger det. För när man står där i den sekunden i just den händelsen så är det inte många personer som har tålamodet till att kunna klara av att exempelvis jobba med andra människor eller att klara av att ha vissa personer i sin närhet. Det kan ju både uppfattas som positivt och negativt beroende ur vilket perspektiv man ser det ifrån.

Men självklart finns de dom barn som växer upp kalas bra och blir omhändertagna och inte stöter på några svåra motgångar i livet. Men en sak är jag ganska säker på att vi alla stöter på motgångar någon gång i livet, kom ihåg att stötta, finnas där eftersom det bästa du ska göra som anhörig är att lyssna. De är dock några steg som människor tar sig igenom innan krisen är passerad.. kanske tom. flera steg än vad du hade räknat med nu när du väl tänker efter.

Mitt budskap, ta inget förgivet och döm ingen + trots att du inte gillar någon så glöm aldrig av att visa respekt. Framför allt, de finns så mycket som ligger bakom lås och bom hos en människa + man är speglad ifrån sin tid, uppväxt och bakgrund. Dvs, ens referensram.

Men glöm aldrig enligt min åsikt, curla barnet i rätt mängd beroende på behov och förutsättningar och du som är en utav de socialisationsageter, just du spelar en viktigt roll för barnets framtid.

Jag hittade denna fina texten som en utav mina vänner på fejan hade länkat, klicka gärna dig in och läs de fantastiska ord som beskriver just en dold ''sjukdom'' funktionsnedsättning som är nevropsykriatisk.

http://www.newsner.com/detta-far-du-aldrig-glomma-om-du-alskar-nagon-med-adhd/om/en-jaemlik-vaerld


Likes

Comments

Kärlek

Hej mitt vackra vinterland, borde det inte vara vår ute? Nej det ser ni väl, det är ju snöö...

Haha, är inte detta ett sånt typiskt Mars väder? Visst det är väldigt fint när snön ligger på marken och när det ej hunnit å bli slask men så fort slasken kommit så vill jag bara ha vår och sommar med densamma!

Jag gillar alla årstiderna, gillar när hösten är mild, men inte när hösten har sin regniga period för man blir så matt och trött, kanske inte så konstigt när det bara blir mörkare och mörkare ute.. Känns himla trist man känner sig typ deprimerad får den känslan iaf. Det bästa är med vintern det är att snön kan lysa upp, speciellt när det bara blir ljusare och ljusare på eftermiddagarna! Man blir inte alls lika trött och man får en annan ork, känns bara som att enegrin har kommit tillbaks. Det är med andra ord helt underbart vackert med snö, spelar ingen roll hur kallt det är, för man får minsann ta på sig här på detta bygget!

Men idag var det helt underbart, jag var ute på praktiken i förmiddags å jag blev typ bländad av ljuset, det var så ljust så ljust! Å vad mysigt det var, när barnen tog fram sina pulkor för att åka ner för backen. Såg så mysigt ut, nästan så att jag fick den spralliga känslan av att sätta mig och åka nedför. Sen skapades en snögubbe, om jag minns rätt har det inte vart kramsnö här sen vintern startade förra året, men idag var snön kramgo! Så allt gick alldeles utmärkt, snögubben fick en morotsnäsa också! Tjusigt! <3

Hoppas att snön ligger kvar ett tag, om inte så vill jag att det ska bli vår. Jag vill inte ha något mellan länge något mer!Likes

Comments