Hej!

Veckan började bra med att regnet slog ner en ledning och vi blev utan internet. Lite ovant för oss svenskar som är vana vid supersnabbt internet vart vi än går. Att det sedan tog 3 dagar innan det var tillbaka är inte alls konstigt här i Kenya, där man får räkna med att allt tar längre tid än hemma. Men bor man med 80 andra så finns det faktiskt annat att underhålla sig med.

Annars har skolan kommit igång ordentligt och vi har redan fått en del läxor och uppgifter. Detta har gjort att alla utnyttjar läxis, och det ÄR verkligen skillnad att plugga när alla andra gör det samma.

Under veckan har jag även hunnit testa på thaiboxning och zumba. Det kommer vara olika aktiviteter under året som man kan vara med på och just nu får man testa på olika. Har även varit på Junction ännu några gånger, hängt vid poolen på håltimmarna och proppat i mig kvällsfika varje kväll.

I fredags när min klass slutade var det helt tomt på hela internatet. Detta berodde dels på att vi slutade mycket senare men också för att alla äntligen fått sina student-ID och därför får lämna skolan själva, eller minst 4 pers. Men jag och Sofie njöt av att det va så tyst och hängde vid poolen på eftermiddagen.

Senare på kvällen fick vi gå ut och äta allihopa på några olika restauranger, vilket var jättemysigt!

På lördagen var det upp tidigt för aktivitetsdag med hela skolan. Alltså alla från dagisbarnen med sina föräldrar till oss gymnasieelever. Efter det gick vi till Toi, en marknad som mest säljer second hand kläder från Usa och Europa. Det var fullt av stånd och människor som försökte sälja på oss allt möjligt, väldigt intensivt vilket ledde till att vi inte stannade så länge, men jag, Nicole och Elsa lyckades pruta till oss ett varsitt sett korgar.

På kvällen var det några som åkte iväg men jag, Elsa och Joel bestämde oss istället för att beställa hem pizza till internatet och titta på film i utesofforna.

Idag, söndag, har jag storstädat mitt rum eftersom jag hade städkontroll idag, och ätit pannkaksbrunch. Efter det var vi på The Hub, ett lite finare shoppingmall än Juntion. 

Imorgon väntar en ny skolvecka så dags att sova!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag var det äntligen dags att se lite mer av staden vi bor i än bara internatet och Junction. Klassvis satte vi oss i skolbussarna som skulle ta oss på en city tour runt i Nairobi, som verkar vara en stad full av kontraster. Vi åkte förbi lyxiga köpcentrum och stora villor med grindar och elstängsel, men i samma kvarter låg människor och sov vid vägkanten och unga pojkar vallade kor vid sidan om vägen. Vi åkte även förbi köpcentrumet Westgate, ett av Nairobis finaste shoppingmall som 2013 utsattes för en terrorattack av Al-Shabaab. 

​Alla dessa plåttak är en väldigt liten del av Kenyas och Afrikas största slumområde, Kibera.

Likes

Comments

Hej!

Tiden rullar på här på internatet och trots att vi bara varit här i 4 dagar så känns det som att vi bott här flera veckor. Kanske beror det på att dagarna är långa och fullproppade. Vi har inte gjort så mycket utanför internatet än, utan nu handlar dagarna mycket om att lära känna varandra och lära sig hur allt går till här i Nairobi. Skolan har smygstartat och vi har haft ett fåtal "riktiga" lektioner. Våra scheman innehåller en hel del håltimmar och långa raster. Men eftersom att skolan ligger 10 sek från internatet så gör det inget. Denna tid kan tex spenderas på rummet, eller som vi gjorde idag, vid poolen.


Idag var det skola på förmiddagen och efter lunch var det dags för aktivitetsdag. Vi blev indelade i blandade grupper från hela gymnasiet för att sedan testa på aktiviteter och lekar som fotboll, spökboll, volleyboll, yoga och cirkelträning. Efter aktiviteterna som utfördes i stekande sol så blev poolen väl använd av hela internatet.


Likes

Comments

Jambo!

RESDAGEN

Vi landade i måndags kväll på Kenyatta Airport. Där hämtades vi och väldigt många andra elever som flög på samma flyg av boardingpersonalen som skjutsade oss till internatet. Väl framme var klockan mycket och vi fick lite information innanrummen delades ut. Vi kan ju säga att det inte tog lång tid innan vi båda slocknade.


DAG 1

Idag vaknade vi upp till brunch och vi fick se internatet i dagsljus. Sedan gick vi klassvis till Junction, ett shoppingcenter ca 5 min från internatet. Där införskaffades simkort till våra kenya-mobiler och andra nödvändigheter, även världens godaste passionsfruktsjuice. När vi kom tillbaka tog vi det lugnt ett par timmar, snackade med andra elever och hängde på rummen innan det var dags för middag. lite senare på kvällen var det kvällsfika och sedan tidigt i säng eftersom att första skoldagen väntade dagen efter.


DAG 2

Idag klev vi upp tidigt för att äta frukost vid ca 8 eftersom att det var dags för skolstart vid 9. Det var först presentation av lärare och personal. Sedan fick klasserna träffa sina mentorer och vi körde ett flertal namnlekar och även en tipspromenad, alltså inte en så värst ansträngande skoldag, men imorgon börjar det på riktigt. På eftermiddagen gick vi till junction igen och inskaffade oss jättefina vimplar till våra rum, som vi snart ska visa bilder på. Sen var det dags för barbecuekväll! Nu har vi och Sofie fixat i våra rum, som blir mysigare och mysigare!Likes

Comments

Hej!

Äntligen är jag här, i Kenya, som under 10 månader kommer vara mitt andra hem. Jag läser andra året här på Svenska skolan i Nairobi och lever internatlivet tillsammans med ca 80 andra svenskar.


Likes

Comments