I år blev det semester på Löderups strandbad. Skönt att komma hemifrån några dagar men minst lika skönt att komma hem igen ;) Tur att vi är likadana i familjen!

Renoveringen hemma har gått bra. Utbyggnaden har fått fönster och dörrar, är isolerad och nästan färdiggipsad. Hög tid att välja tapeter, har inte börjat kolla men vet att det inte blir vitt. Klinker har vi nästan bestämt oss för en svart-grå modell i 30x60. Funderar mer på om vi ska sätta solpaneler på längan... Dyrt men kanske en bra investering? Ligger i sydostlig riktning vilket är ok men inte lika bra som syd.

Olle springer runt för fullt om dagarna. Gillar att välta blomkrukor och klättra upp i soffan. Han har fått bada i både sjö och hav och det går knappt att få upp honom igen när han väl kommit i. Jag brukar säga tyst till hundarna så det säger han varje gång någon börjar skälla!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi har redan haft underbara Olle ett helt år nu! Han har haft två kalas, ett för pappas sida och ett för mammas. Han gillar tillställningar betydligt mer än vad hans föräldrar gör ;)

Renoveringen går snabbt framåt nu. Ovanvåningen är helt utriven och golv och väggar riktade. Hallen är isolerad och nu sätts eluttag.

Har sju nya hönor, orpingtonblandningar. De håller sig helt för sig själva änsålänge och jag hoppas att de trivs.

Tre veckor kvar innan min semester och föräldraledighet över nio veckor börjar!

Likes

Comments

Redan mars. Jag har börjat nytt jobb, jobbar med uppsökande verksamhet i kommunen. Tjänsten är på 50% men jag är i nuläget föräldraledig 30% och jobbar en dag i veckan. Har kvar mitt andra jobb på 40% så totalt är jag iväg 3 dagar i veckan. Verkligen lagom ;)

Olle är 10 månader nu. Kryper, ålar och sitter bra själv nu. Har bestämt vilket dagis vi ska söka så jag ska bara bli färdig till att göra det också. Vill dock inte lämna än...

Här hemma så är utrivningen av övervåningen klar. Vi diskuterar kring hur och var vi ska ha trappan och vilken typ av trappa vi ska ha. Vi har haft en del problem med toaletten som frusit eftersom den står mot en oisolerad vägg. Detta året kommer det förhoppningsvis bli bättre eftersom väggen ska isoleras.

Hönsen har lagt bra med ägg sen årsskiftet. Det blir ca fem om dagen och det är ungefär vad vi äter. När vädret blir bättre hoppas jag på fler. Hästar, hund och katt mår också bra, håller alla tummar och tår att bina lever. Nästa djurprojekt blir antingen vaktlar eller får!

Likes

Comments

Har gått framåt med panelbrädorna:

Får se om det kommer hända nåt under julledigheten eller om vi bara tar det lugnt. Har vant oss vid att saker och ting tar sin tid men sakta och säkert fram är helt ok. Ska hinna med en hel del annat närmsta tiden. Olle växer på för fullt, är nu 7,5 månad. Han gillar att äta gröt men är ganska skeptiskt till burkmaten. Har lärt sig att klappa händer, smacka och kan sitta en stund själv innan han tippar över. Ålar sig fram i hela huset så han ligger aldrig där man lämnat honom!

Likes

Comments

Äntligen har det blivit vinter och kommit lite snö. Olle, hästarna och jag gillar snön men hönsen tycker det är kallt om fötterna. Har inte hänt så mycket med huset sista tiden, men ikväll ska vi sätta vindduk på utbygget.

Ollebilder:


Likes

Comments

Skönt med tak, blir superfint :)

Olle fyllde sex månader i förrgår så han har haft sitt första kalas. Givetvis tyckte han att det va mycket roligt. I helgen ska vi röja och plocka undan utomhus eftersom det kanske blir rejält blåsigt ute i nästa vecka. Kanske tom så hästarna får komma in om nätterna.

Likes

Comments

Olle har haft kompis på besök idag. De har underhållt varandra i många timmar så vi har en trött bebis här hemma ikväll. Skönt! ;)

I helgen har vi varit på Halloweenfest och innan dess hade vi en träff med Natalie.

Likes

Comments

I helgen var det takläggardagar. Pannorna är uppflyttade och på ena sidan nästan färdiglagda. Sakta men säkert så börjar det likna ett tak nu.

Närmsta projekten med huset blir att lägga ut alla pannor och en del plåtarbete är kvar. Köpte ny köksfläkt igår som ska monteras upp samtidigt som ventilkanal dras. Gödselplattan blev färdiggjuten i helgen så nu kan hästarna komma in på box om vi känner för det. Sen såsmåningom ska utbygget kläs in med utvändig panel och därefter tar vi renoveringspaus på detta huset. Jimmis släkting som hjälp oss galet mycket här har köpt hus så nu ska de fixa där istället.

Olle-bilder!!!!:

Likes

Comments

Vi har precis kommit hem från bvc, Olle har fått sprutor och han skötte sig jättebra som alltid ;)

Taket är nästan färdigläktat tack vare en pigg pensionär som är här och jobbar åt oss! I helgen ska pannorna upp.

Septemberkycklingen springer fritt nu och ser pigg och glad ut. Hästarna är fortfarande ute om nätterna men har fått lite hö om kvällarna.

Likes

Comments

Har hänt en hel del här! Taket är pappat och äntligen tätt. Om ett par helger ska takpannorna upp, det ska ju hinnas med trots att det är jakttider nu. Innan pannorna kommer upp så ska taket läktas.

Olle-bus:

Likes

Comments