I 4 veckor har 9:orna haft temat Bangladesh. Nu på onsdag avslutas temat och imorgon, tisdag, ska de ha en byfest. De har inte fått någon information om byfesten än men hoppas att de får tillräckligt med information imorgon så att de vet vad festen innefattar.

I temat har de fått vara i familjer på 4-6 personer. De skulle tillsammans bygga upp deras boende och planera lite om deras framtid. Alla familjer fick varsin platta som skulle bli deras tomt. Där skulle de få plats med ett hus och andra grejer som till exempel odlingar och djur. Alla familjer utom två fick en tomt som var 30 x 30cm, 4cm motsvarade 1 meter i verkligheten. Den rikaste familjen fick en lite större tomt för de har en familj som inneboende. En familj kommer även från en annan by. Ingen vet om de har blivit utkastade för att de hade hyrt en tomt och för att ägaren sedan ville ha tillbaka tomten för att sälja den eller om de har gjort något som har gjort så att de blivit utkastade. Eller så har de bara flyttat.

Förra veckan fick de reda på att alla brunnar utom en var arsenikförgiftade. De som fortfarande har vanligt vatten är väldigt fattiga och därför går deras brunn inte lika djupt som de andras. De får smutsigare vatten men slipper arsenik. På grund av detta så har pappan i en familj dött för att han blev väldigt förgiftad.

Nu har flera familjer gått ihop och ska skaffa en gemensam brunn. Just nu är det bara en familj som har vatten och de gjorde ett kontrakt om att alla ska kicka ut den nya familjen i byn, de som skriver under får gratis vatten av dom. Men denna idén gick inte så bra sen när några familjer hade skaffat en gemensam brunn.

Förra veckan kom även polisen och grep en person i byn. Dock undviker vi att skriva vem för det ska ju bli lite spännande för de kommande 9:orna att ha detta temat. Då kanske det inte är så roligt om vi skriver om allt som händer.


//Alexandra, Emelie

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments