​I höstas hade vi muntliga Nationella prov i matte, svenska och engelska. Det gick hyfsat bra i engelskan. Svenskan gick inte så bra för det var väldigt dåliga grupper (tv¨å personer satt och pratade hela tiden och ingen annan kunde prata för man vågade och fick inte avbryta) och matten är inte bedömd än. Jag (Alexandra) tyckte att matten gick hur bra som helst men Emelie fick en dålig grupp igen, två personer satt och argumenterade med varandra hela tiden och de andra två vågade inte och fick inte avbryta. 

Men detta ska ni inte tänka på i framtiden, för det ska vara rättvist för alla! Om jag (Emelie) fick en dålig grupp så ska andra också få det. Jag fick inte möjligheten att visa att jag var bra och kunde argumentera bra, detta ska inte andra heller få visa. 

Nu på vårterminen har vi haft NP i Svenska (både läsförståelse och en skrivuppgift) och nu på fredag ska vi ha NP i kemi. Detta känns inte så bra för vem vill bli bedömd i något man inte har nytta av i framtiden? Jag (Emelie) ska inte gå natur på gymnasiet, jag ska inte bli vetenskapsman eller något liknande, varför ska jag då behöva plugga in saker jag inte vill ha med och göra? Jag vet att det är för att andra vill arbeta med detta men i så fall tycker jag att man borde få välja sina ämnen själv i högstadiet och redan då få inrikta sig i något man tycker verkar intressant. (Till exempel att slippa idrott)

Om två veckor har vi NP i engelska och två veckor efter det har vi matte. Någon gång då har vi SO också.

Det känns som att NP-betygen kommer sänka mina betyg i alla ämnen... :( //Alexandra


// Emelie, Alexandra

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Vi har precis redovisat vårat arbete för den här flexperioden. Eftersom att vi bara har arbetat med bloggen i två veckor och varit sjuka två av dagarna, samt haft påsklov, så har vi inte kunnat uppdatera så mycket. 

Redovisningen gick bra och det verkar inte som att någon av de som lyssnade var särskilt ointresserade. Det kändes bra att det inte var så många som var på flexet idag, vi blir ofta nervösa av att tänka på att många kommer vara på plats och lyssna. 

Men det ska bli kul att få veta vad alla andra har arbetat om på flexredovisningen imorgon, idag var det bara vi som redovisade men imorgon kommer nog alla andra att redovisa. Vi hoppas att några av arbetena kommer vara intressanta och att man kommer få lära sig något nytt.

Nu när vi har redovisat finns det inte så mycket att göra längre. Så vi kommer troligen ta med oss varsin bok och läsa de tre kvarstående flextillfällena den här veckan.


// Emelie, Alexandra

Likes

Comments

Påsklovet tog slut i måndags. Tyvärr har vi varit sjuka så vi har missat lite uppdateringar om vad vi ska göra på basen som har börjat nu.


Torsdagen innan lovet var en mer speciell dag än de andra dagarna den veckan. Vi skulle inte ha några vanliga lektioner, istället var varje klass uppdelad i tredjedelsgrupper om ungefär 15-20 elever i varje. Alltså var det totalt nio grupper.


Varför var då den här dagen speciell? Jo, vi skulle prata om ett väldigt viktigt ämne, nämligen mobbning! 60 000 barn blir mobbade varje dag i Sverige, vilket är otroligt många.

För att man skulle få veta hur det kändes att vara ett av de här utsatta barnen så fick vi göra olika övningar. En av dessa övningar var att man skulle få en lapp fastklistrad i pannan, på varje lapp stod det ett nummer från 1 till 24, du själv visste inte vad det stod på din lapp. Man skulle sedan gå runt och säga hej och skaka hand med alla som hade ett högre nummer. Alla med höga nummer var populära och alla med låga nummer var opopulära. Det kan vara så att du säger hej till en person med högt nummer men inte får ett hej tillbaka, då vet du att du har ett lågt nummer men inte exakt vilket.

De flesta tyckte nog att denna leken bara var kul och på skoj, men folk blir utsatta för detta varje dag. Jag tycker att man borde tänka efter på hur det verkligen känns att inte ha någon att säga hej till varje morgon, att aldrig ha någon att prata med och framförallt att alltid vara ensam! Så nästa gång du ser någon sitta ensam i korridoren eller i klassrummet, sätt dig bredvid den här personen och prata. Det betyder mer för den här personen än vad många tror.


Jag hoppas att alla har haft ett bra påsklov!


// Emelie

Likes

Comments