​Idag hade 9:orna sin byfest. Jag tyckte att den var väldigt tråkig för det var ingen byfest utan bara en vanlig dag där varje familj fick varsin uppgift och så skulle de redovisa på eftermiddagen. Sedan skulle man skriva en utvärdering om temat och berätta i större grupper.

Utvärderingarna gjorde man i familjerna. Dock tycker jag att man skulle få göra en personlig utvärdering istället för jag delade inte mina åsikter med de andra och jag vågade inte säga något för de stötte ut mig.

De tyckte att grupperna var bra och att alla hade någon de var med i varje grupp. Men i dom flesta grupperna var man 5 personer. I min grupp var det två stycken som känner varandra och två andra som känner varandra. Och så jag som inte känner någon. Och alla har svårt att ta in nya personer i sina vänskapskretsar vilket gjorde att jag kände mig väldigt utanför eftersom att de som var vänner ville vara med varandra hela tiden :(

Därför tycker jag personligen att man borde välja grupper själva. Inte helt men iallafall få vara med en person som man själv vill för jag själv jobbar bättre med de personer jag känner än de som är som främlingar. Jag personligen tycker att jag pratar och samarbetar bättre.

Men detta är inget som jag tycker att de kommande 9:orna ska få välja, det är ju orättvist om de får välja vilka dom vill jobba med men inte vi.

Men i helhet så tyckte jag i alla fall att temat var jättetråkigt. Varför kan inte vi i 9:an få ha de roliga teman som 7:orna och 8:orna har och har haft. 7:orna har tillexempel Disney-tema nu och förut hade de film-tema och 8:orna har skräck-tema. Vi hade bara tråkiga teman som Earth Hour, teknik och sagor. Jaja, det är inget jag kan göra något åt men allt detta är bara min åsikt.

HEJDÅ​


//Alexandra

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I 4 veckor har 9:orna haft temat Bangladesh. Nu på onsdag avslutas temat och imorgon, tisdag, ska de ha en byfest. De har inte fått någon information om byfesten än men hoppas att de får tillräckligt med information imorgon så att de vet vad festen innefattar.

I temat har de fått vara i familjer på 4-6 personer. De skulle tillsammans bygga upp deras boende och planera lite om deras framtid. Alla familjer fick varsin platta som skulle bli deras tomt. Där skulle de få plats med ett hus och andra grejer som till exempel odlingar och djur. Alla familjer utom två fick en tomt som var 30 x 30cm, 4cm motsvarade 1 meter i verkligheten. Den rikaste familjen fick en lite större tomt för de har en familj som inneboende. En familj kommer även från en annan by. Ingen vet om de har blivit utkastade för att de hade hyrt en tomt och för att ägaren sedan ville ha tillbaka tomten för att sälja den eller om de har gjort något som har gjort så att de blivit utkastade. Eller så har de bara flyttat.

Förra veckan fick de reda på att alla brunnar utom en var arsenikförgiftade. De som fortfarande har vanligt vatten är väldigt fattiga och därför går deras brunn inte lika djupt som de andras. De får smutsigare vatten men slipper arsenik. På grund av detta så har pappan i en familj dött för att han blev väldigt förgiftad.

Nu har flera familjer gått ihop och ska skaffa en gemensam brunn. Just nu är det bara en familj som har vatten och de gjorde ett kontrakt om att alla ska kicka ut den nya familjen i byn, de som skriver under får gratis vatten av dom. Men denna idén gick inte så bra sen när några familjer hade skaffat en gemensam brunn.

Förra veckan kom även polisen och grep en person i byn. Dock undviker vi att skriva vem för det ska ju bli lite spännande för de kommande 9:orna att ha detta temat. Då kanske det inte är så roligt om vi skriver om allt som händer.


//Alexandra, Emelie

Likes

Comments

​Detta är Ölands Friskola. En mindre som inte är så lik kommunala skolor, de flesta som går här trivs väldigt bra. Skolan har en bra gemenskap och det ska vara lätt för ungdomarna att få vara sig själva.

Likes

Comments