Idag har varit en hel awesome dag!
Började morgonen med att kolla lite Nyhetsmorgon samtidigt som jag åt frukost, får ju ta och passa på när sådana lyxigheter på fredagar uppkommer väldigt sällan när man lever riktiga studentlivet😉

Efteråt drog jag och min bror på en Roadtrip till Skellefteå och gick på UF-mässan, hann med en lunch och sedan handla hem lite saker innan hemgång!

Ikväll är jag lite snuvig på grund av att jag reagerar så starkt på min brors hund, tyvärr så är jag allergisk. Inte allergisk som att jag inte kan andas som tur är, utan det är på en väldigt mycket lindrigare nivå.

Snuva eller inte, det kvittar. Jag älskar att vara hemma🙌🏻

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Wow, har ni missat det så är jag den som får berätta för er. Idag släpps deltagarna för nya säsongen av Biggest Loser Sverige!!

Känns så otroligt jäkla kul att fjorton nya människor ska få hjälpmedel som behövs för att förändra sitt liv. Förutom personliga tränare, näringsfysiologen, naprapater och ett helt produktionsteam som vill se en lyckas får man även tiden som behövs för att lära sig att prioritera sig själv, om inte annat en kickstart till det!

Att just ta tid till sig själv har alltid och kommer alltid att vara min största last. Jag har en väldigt omtänksam personlighet och jag skulle helst se alla i min omgivning må bra, och mår de inte bra har jag tidigare lagt ner hela min själ på att de ska få känna att de mår bättre, på bekostnad av min egen hälsa. Det är det jobbiga, att om jag gör någonting vill jag helst göra det helhjärtat för att annars känner jag väldigt lätt att det inte är bra nog. Nu idag försöker jag verkligen att prioritera mig själv och mitt mående över allt annat men det finns så mycket i ens vardag som ska hinnas med, däribland vara en god medmänniska och det tar lite längre tid än om man skulle vara en känslokall robot haha.

I ett nytt inlägg kan jag prata mer om fördelar och även nackdelar om så önskas om att vara med i programmet, men alla åsikter jag har kommer jag inte att dela med mig just på grund av att jag ändå vill ha en viss integritet you know? Och sen vill jag inte förstora problem som jag har känt med en tv-produktion. Alltså kommer jag typ dela med mig av fördelar och nackdelar av att vara med i vilket TV-program som helst. Det kan vara nyttigt att få höra det från någon som varit med i ett TV-program och inte bara från någon osäker individ som är kräsen för att pröva saker och som själv inte har någon kunskap eller erfarenhet alls inom ämnet. Det kanske vore nice?

Det här inlägget blev mycket längre än vad jag tänkte mig, men det är just för att det är något jag kan skriva eller prata om förevigt känns det som. Nu ska jag ta tag i denna dag, ha det gott hörrni!

Likes

Comments

Tentan är skriven, min bror har hämtat mig och kört mig hem till Glommersträsk!
Alltså jag förstår så självklart hur jag ville flytta härifrån för lite mer än ett år sen men just i skrivande stund så har jag verkligen saknat byn och allt vad det innehåller. Då räknas det inte som sjukt att hälsa på varenda kotte man ser för man känner ju ändå till varandra riktigt väl ändå!
Är precis hemkommen från en promenad med brorsans lilla tjockkorv till hund som motioneras aningen för lite, men söt är han ändå! Bilderna visar bara hur fint det är, och tar även bort effekten av iskalla händer som blir när det verkligen blåser alldeles för mycket hehe😇

Likes

Comments

Godmorgon!
Kaffet uppdrucket och frukosten intagen. Idag är det torsdag och om två timmar sitter jag i en tentasal för sista gången denna tentaperiod, så jävla s k ö n t.

Direkt tentan är skriven så sitter min bror utanför tentasalen med bilen och plockar upp mig så åker vi raka spåret hem. Ska bli så jäkla härligt att få andas lite byaluft och komma bort från vardagen lite. Massor av kul är inplanerat så det känns dunderkul!

Nu ska jag sätta mig och gå igenom mina anteckningar en sista gång, ta en snabbdusch och bege mig mot skolan!

Likes

Comments

Tenta imorgon och hemfärd. Vad som står på agendan är tvätta->plugga->äta->plugga->packa->plugga->äta->sova
Alltså ingen intressant dag alls. Imorgon är jag nog mer kreativ men just nu är det full focus för jag ska klara morgondagens tenta!

Likes

Comments

Alltså shit vad jag längtar hem. Det ska bli så otroligt skönt att lämna Luleå ett par dagar och mysa hemma i mitt älskade Glommersträsk och Arvidsjaur! Massa roligt inplanerat och det känns som att den här helgen kommer alldeles perfekt i tid. Bara att hålla ut två dygn till, efter tentan så sätter jag mig i bilen som kör mig raka spåret hem!

Likes

Comments

Godmorgon allihopa, här sitter jag och tar in lite frukost och sippar på mitt kaffe.

Jag har massvis av saker som ska hända idag. Utöver mitt tentaplugg så har jag först ett möte på ett av mina jobb här i stan ang. sommaren och senare har jag även ett möte inför nästa veckas mässa med Ung företagsamhet. 29-30 mars i Skoogs Arena i Piteå kommer över 100 UF-företag att bygga ihop sina egna montrar och ställa ut sina egna UF-företag. Jag brinner verkligen för entreprenörskap och företagande, men jag tänker att jag skulle kunna göra ett lite mer djupgående inlägg om det just när mässan har varit, så ni får hänga med på hela upplevelsen tillsammans med mig!😄👏

Nu ska jag få lite saker att hända, ses!


Kan vi bara ta en stund till att diskutera vilket bra väder vi har fått dessa dagar? Wow. Det spelar nästan ingen roll att vi har blåst och någon enstaka minusgrad, för det är ju så fruktansvärt härligt med ljus som får en att må så jäkla bra! Hoppas vädret blir bättre även idag!

Likes

Comments

Denna dag började med tenta som kanske inte är det roligaste men i övrigt så har dagen erbjudit massa jäkla kul!
När jag kom hem så kollade jag mitt skattebesked och jag får återbäring i år igen, wohoooo!!
Sedan så drog jag till min kompis och bara hade en sån där riktig feelgood catch-up! Vi snackade över en kopp kaffe, tog oss en promenad längs bland annat skoterleden och sedan en sväng på vanlig bar asfalt som äntligen kommit fram här i Luleå! Där vi gick förbi fanns det också några söta får som vi hälsade lite snabbt på men de var inge vidare sociala haha..
Nä så en riktigt härlig dunderdag!👌🏻

Likes

Comments

Godmorgon!
Startade morgonen genom att pröva mig på att göra Bovetegröt.
Bovete är ett glutenfritt alternativ till havregryn, och faktum är att bovete inte ens är ett sädesslag - det är en ört! Lite tokigt känns det iallafall att veta att man använder en ört som bas till sin gröt istället för sädesslag hehe..

Vad du behöver för att göra bovetegröt är endast bovete, vatten och salt!
Dock krävs en viss förberedelse i detta. Är du en människa med känslig mage bör du blötlägga bovetet i åtta timmar innan du använder det, men har du en stark mage som tål rätt mycket behöver du bara skölja bovetet i riktigt varmt vatten.
När förberedelserna är klara tar du iallafall dubbelt så mycket vatten än vad du tagit bovete, så tar du 1dl torkat bovete behöver du 2 dl vatten och så vidare. Sedan saltar du efter behag och låter det koka ihop sig på rätt svag värme i 8-15 minuter, beroende på önskad konsistens på gröten.

Sedan toppar du gröten men allt vad du kan tyckas låter gott till en gröt. Jag är så tråkig så jag skippar alltid mjölk men körde i en näve frysta blåbär i för att få lite härlig sting i det hela.

Nu ska jag läsa igenom formelbladet en sista gång så allting sitter inför tentan! Har varit så nervös och hade svårt för att komma till ro inatt när jag ville somna. Brukar aldrig hända mig då jag vanligtvis somnar max två minuter efter jag lagt mig, så jag var väldigt grinig haha..
Hoppas er måndag blir helt super!🙌🏻🙌🏻🙌🏻

Likes

Comments