Har inte lagt ner någon större ansträngning på min blogg de senaste månaderna och det är jag verkligen superledsen över. Jag har helt enkelt inte lagt ner tid varken på sociala medier generellt sett och har istället lagt ner större delar utav tiden på universitetet. Träna gör jag fortfarande men har verkligen hamnat på den latare sidan nu ett tag, men som tur är har jag inte behövt se någon större skillnad på vågen. Målet med min resa är ju att jag ska kunna leva ett helt vanligt liv som kan tenderar att gå både upp som ner allt eftersom vad som händer i ens liv. Alltså att jag har som mål att äta så bra mat som möjligt men att jag inte ska vara så hård mot mig själv.

Den här veckan hade jag tänkt försöka vara duktig och slänga in ett inlägg varje kväll om det går som jag vill. Jag tänker mig att jag inte behöver skriva i ett sånt format så att det här ser ut som en dagbok utan kan istället visa er lite annat som jag tycket och tänker på.

Som sagt, jag ska göra mitt bästa och ska även försöka se till att min blogg får en liten uppfräschare vilket kan behövas efter nästan ett helt år utan att någonting i designen har ändrats.

Så återigen vill jag tacka ni fina som fortfarande kan klicka in på min blogg ibland och inte har gett upp hoppet på mig, och ni andra får mer än gärna börja läsa min blogg nu när jag väljer att börja om igen!😘

Likes

Comments

Godmorgon!!

Fy fan vilken gårkväll jag hade igår och verkligen inte i en positiv mening. Jag var på jobbet och INVENTERADE.. Alltså ni som inte har gjort det GRATTIS till er, ni som vet hur det är, ni kan förstå hur jobbigt det var. Vi var färdiga efter 5,5 timma och vi var tvungen vänta ytterligare en halvtimma på att bli utsläppta från gallerian.

Idag har jag försökt vända blad. Jag har ätit yoghurt med müsli och druckit ett litet glas äpplejuice. Till frukosten tar jag också mina kosttillskott och lyssnar på lite podcasts.

Tisdag är det idag och under dagen hade jag tänkt hinna med att tvätta, läsa ikapp lite kurslitteratur, beställa julklappar till mina tre bröder och att ta mig en promenad ikväll. Promenader görs ju rätt ofta ute haha, men har ni tänkt på hur mycket av snön som tinat bort de senaste 24 timmarna? Helt sjuukt.

Nu ska jag börja med dagens alla upptåg och hoppas att jag blir färdig innan det är för sen kväll. Ha det gott alla!


Till en soligare januaridag i Glommers!

Likes

Comments

Morgonen började med en frukost! Blåbärsyoghurt med banan och kosttillskotten som jag har börjat äta nu, tänker att jag i ett annat inlägg kan beskriva vad jag äter och vad det är bra för! Tycker kanske inte att allting som jag äter är någonting som är livsnödvändigt för alla att äta, men jag väljer att äta dom för att må bra!

Efter frukosten tog jag mig en promenad med min fina vän Ida i telefonen, blev aningen kortare än vad jag brukar promenera, men det gör jag för det kommer ändå att bli en lång dag! Först och främst så måste jag läsa på inför veckans dugga, sedan så ska jag på universitetet för ett seminarium och sedan är det dags att jobba! Nu är det dags för inventering på jobbet vilket är såååååååå fruktansvärt drygt. Tyvärr måste det göras så det är bara att bita ihop och göra sitt bästa.

Har även börjat med att julpynta lite smått här i mitt lilla studentrum. Mysigt men kanske lite för tidigt? Jag älskar julen så enligt mig är det inte tidigt alls! 😄Jag tänkte också passa på att höra med er.. Jag har ju börjat använda min systemkamera igen och jag tänkte höra ifall ni skulle vara intresserade ifall jag började med youtube? Det tar tid och är definitivt inte enkelt, så jag kommer inte vara lika duktig som de större youtubers som finns i Sverige. Bara lite små/korta videos där jag pratar om mig och mitt liv, ger tips på saker man kan göra och annat kul!

Likes

Comments

Fått några kommentarer över att jag har bloggat igen - va KUL!! Älskar verkligen att få respons på någonting som jag gör. Kommer verkligen att fortsätta hålla uppe det här med bloggandet med jämna mellanrum. Det blir mest troligt inte varje dag, då ledsnar jag.. Men håller jag några inlägg i veckan som standard så blir det rätt skönt att upprätthålla!

Idag så har jag bockat av ett seminarier i mikroekonomi vilket känns otroligt skönt! Godkänd blir jag defintivt och förhoppningsvis får jag några bonusuppgifter till tentan som jag skriver i januari.

Något annat som jag känner sån otrolig lättnad över är att jag har varit på besök hos frisören. Mitt hår har ju verkligen fått växa i flera månader nu så det var verkligen välbehövt.

Jag klippte mig på Salong Kreativ, där min kusin driver sin verksamhet. Så här fick jag sitta och vänta medan hon tog hand om sin färgkund. Jag tycker det är så himla mysigt inne på salongen. Fina stolar, skön miljö, en kopp kaffe. Ja, helt enkelt så är det som vilken salong som helst, fast med mer hemmakänsla. Kan ju delvis bero på att det är min kusin som jobbar där.. Till slut fick jag sätta mig i frisörstolen och då började Sofia med sin grej! Hon gör mig alltid så nöjd och resultatet är alltid så bra. Som en bonus för mig så är hon min kusin så vi hinner ju skratta och prata bort tiden så det går ju extremt fort då också, inte som när man går på vilken salong som helst och döpratar som vanligt..😉

Såhär blev alltså resultatet. Tycker att det blev toppenbra och så himla enkelt genom att ta bort allt hår från sidorna och bara korta det håret som lämnades kvar. Tycker personligen att mitt skägg fick mer fokus nu efter klippningen! 😄

Nu ska jag fortsätta dagen genom att läsa på lite mikroekonomi så jag får lite försprång inför duggan som vi har nästa vecka.

Trevlig helg❤

Likes

Comments

Nu vill jag börja blogga igen.

SÅ NI TAPPRA FINA FÖLJARE som fortfarande har följt min blogg - I LOVE YOU!

Sitter på skolan och grupparbetar, nu med nationalekonomi. Senare kommer jag sitta kvar på skolan och skriva på ett PM som ska in i veckan. Förhoppningsvis blir jag färdig, men mest troligt inte.

Nåja, jag får se det från den ljusa sidan, det kunde absolut ha varit värre.

Här på bilden ser ni även mina hörlurar från Sudio Sweden. Går ni in på deras hemsida sudiosweden.com och uppger rabattkoden "olakarlssoneriksson" får ni även 15% rabatt på ert köp. Kolla in vet ja!

Likes

Comments

Hej allihopa!

Sitter på universitetsbiblioteket och pluggar fullt ös inför första seminariet vi ska ha nästa vecka. Riktigt nervöst känns det, men också riktigt roligt. Nu har som studierna börjat på riktigt och om några veckor skriver vi av de första tentorna.

Träningsmässigt så gör jag så gott jag kan. Jag cyklar till skolan, cyklar in till stan och simmar två gånger i veckan, går promenader och försöker hinna med en svängom på gymmet. Det känns skönt ändå att det blir rätt mycket fysiskt arbete i min vardag, samtidigt som jag hinner med (rätt okej) att plugga det jag behöver.

Kostmässigt så försöker jag så gott jag kan att äta rätt, men jag är långt ifrån perfekt. När man pluggar och ska samarbeta så krävs det mer energi, iallafall för mig. Jag ser till att inte överäta och särskilt inte allt för dåliga saker. Just denna vecka har det inte blivit särskilt bra kanske, men jag kommer tillbaka.

Jag har också gett upp min vikthets, alltså att väga mig varje dag. Vätskebalansen förändras alltid och då ska jag inte gråta av lycka eller av misslyckande-känslor för att det skiljer +-2kg. Jag väger mig varje onsdag nu, för att jag skall sköta mig hela veckor, för att jag för varje onsdag jag väger mig, får se en mindre siffra. Jag vill och jag ska komma ner till 76 kilo, för det skulle vara så oerhört betydelsefullt för mig.

Nej vet ni, nu ska jag fortsätta plugga. Önskar er en trevlig helg!😃


Likes

Comments

I hela mitt liv har jag haft ett problem som just har varit min övervikt. Än idag har jag fortfarande en övervikt jag bär på, men istället för att det är över 70 kg så har jag ungefär 10-15 kgs övervikt, vilket är mycket bättre.
Folk tror att man blir överviktig av att äta en snickers, eller att inte röra sig på en vecka. Men det är mycket mer än så som spelar in. Min övervikt har berott på mitt sätt att leva helt och hållet. Utan regelbundna inplanerade måltider och utan planerade tider under veckan att röra på sig så har det lett till en större hunger och en brist på motion. Det har också lett till en långsammare metabolism och även ett instabilt psyke. Visst, jag har inte brutit ihop i folksamlingar, och jag har inte varit otrevlig mot andra människor.Men jag har varit otrevlig mot mig själv och känt mig sämre än andra människor, just för att jag inte har följt normerna som samhället har skapat.
Under de senaste åren har jag kämpat för att uppnå en förändring med mig själv och mitt mående, men framför allt min kropp..Det var först förra året när jag kom in på Biggest Loser som jag fick lära mig själv att det inte var ett måste att undvika vissa slags livsmedel eller så, utan det handlade om att förändra hela livsstilen. Att göra mer aktiva saker, att få i sig rätt mängd energi efter hur man förbrukar just den dagen eller perioden och att tillåta sig själv att känna känslor och spela efter dom direkt i situationen istället för att bygga ett berg av känslor som till slut blir omöjliga att hantera.

Idag har jag insett att jag är kapabel till att ta hand om mig själv. Jag vet hur mycket energi jag behöver i kroppen för att fungera och jag vet också att jag behöver en viss mängd aktivitet i princip varje dag. Jag behöver inte gå över lik för att hålla vikten, och jag behöver heller inte äta som en liten mus för att hålla vikten. Jag behöver bara röra mig regelbundet, äta regelbundet men också leva. Mitt liv cirkulerar inte kring min vikt, utan den cirkulerar kring hela mig som person. Det innebär att jag behöver tillfredsställa mina sociala behov. Umgås med människor, skratta och utsöndra endorfiner genom annat än träning. Det känner jag också att jag gör nu mer än vad jag någonsin har gjort det.

Nu är det 10 månader sedan jag kom under 100-strecket och jag är så glad att jag har bevisat för mig själv att jag kan hålla mig där under för resten av mitt liv, oavsett om jag väger 88, 93 eller 78 kg. Det är irrelevant för mig egentligen, för jag har haft så mycket mer att frukta och bekymra mig över. Jag är glad över vart jag har kommit nu idag!


Likes

Comments

Tisdagen är här, måndagen gick så otroligt snabbt. När händer det liksom?!
Igår hann jag iallafall med att ta hand om min mage som strulat senaste veckan, skriva nya anställningsavtal så att jag kan fortsätta extraknäcka. Sedan har jag skrivit mitt absolut första avtal som hyrestagare av en bostad!

Nästa fredag får jag hämta nycklarna till vad som kommer att bli mitt nya hem under närmare framtiden!
Det är inte det mest ultimata där jag vill bo resten av mitt liv. Men det är trots det ett eget ställe där jag får leva efter mina rutiner utan att det stör någon.
Jag har aldrig bott helt själv förut, men jag ser nästan fram emot det. Tyst och skön tid för mig själv, utan att jag ska anpassas efter någon annans livsstil. Det känns otroligt skönt faktiskt. Studentlivet börjar på riktigt känner jag, och jag kan inte annat än bli extremt laddad för det!

Nu ska jag fortsätta med vad jag gjorde innan jag bestämde mig för att skriva detta inlägg, nämligen att läsa lite organizational behavior😄

Likes

Comments

Hej allihopa, tänkte att jag ville dela med mig av vad jag har tillagat för olika matlådor på senaste tiden. Maten jag har gjort har jag försökt att göra så näringsrik och billig som möjligt, för som ni alla vet vid det här laget så läser jag på universitetet! Då kan det alltid vara skönt att spara lite pengar i fickan genom att göra ett litet förråd av matlådor!

Alla mina recept jag har använt mig av kommer från boken Skippa nudlarna som är en jättefin bok med billiga och goda recept! Tycker verkligen att ni ska klicka hem er en sådan bok eller iallafall gå in på hemsidan som heter skippanudlarna.com! 
Jag har bland annat gjort morotsbiffar, makrillasagne och en vegetarisk bulgur-och linsgryta och den sistnämnda är min favvo, så jag tänker att den delar jag med mig av till er!

Vad du behöver för 2 portioner:
100 gram zucchini
100 gram morot
1 vitlöksklyfta
1 tsk rapsolja
5 dl vatten
400 gram krossade tomater
1 dl bulgur
1 dl röda linser
3 krm salt
1 krm cayennepeppar
2 krm kanel

Riv zucchini och morötter, om du vill kan du bara använda dig utav en av ingredienserna. Kom ihåg bara att det måste vara 200 gram totalt av grönsaken du väljer!
Fräs med pressad vitlök och olja i en kastrull på svag värme. Tillsätt vatten, krossade tomater, bulgur, linser, och kryddor. Koka upp och låt sedan puttra på svag värme i ca 10 minuter!

Den här grytan blir så matig, god och jag valde också att ha i en liten tesked med sambal oelek för att det ska få mer smak. MUMS SÄGER JAG BARA! Har du inte testat så tycker jag verkligen att du ska göra det! Massor med tummar upp för denna måltid!😍


Likes

Comments

Nu tänkte jag göra ett inlägg mest för att lyfta upp min första tid på universitetet, nollningen alltså!

Det har varit sjukt mycket olika saker under dessa dagar alltså. Föreläsningar, gemenskap, fester, sittningar i olika teman (förra helgen var det togasittning så då hade många av oss på sig toga haha!) och igår så hade vi vår senaste sittning, nämligen en finsittning. Det var huuur mysigt som helst. Klänningar för kvinnorna och kostym för männen. Trerättersmiddag på det och en och annan sväng i baren (hehe). Jag var duktig och gick hem i god tid (var hemma redan 00.30 typ) för att jag skulle upp i tid. Sitter nu på tåget för jag hade tänkt att åka hem till lilla Glommersträsk över helgen! Känns helt underbart att få hinna träffa familjen innan studierna börjar på riktigt, för då vet jag att det kommer bli mindre sådant.

Nä alltså, nu vet ni vad jag gör så jag tänkte ta mig en liten sovstund, och uppdatera under helgen om mina matlådor jag har gjort/ska göra och sedan tänker jag underhålla er med att visa lite mer från min vardag. Såååå - keep updated!

​Här får ni en bild på mig i gårdagens klädsel👼

Likes

Comments