Idag när vi hade avslutat vår pluggdag stannade vi kvar en väldigt kort stund där vi satt och började prata lite allmänt om allting, bland annat började vi prata om hälsa.

Jag vet ju vad hälsa innebär och jag kan vara hälsosam, men bara för det så är jag inte det sett till kost och träning som det ser ut idag. Det finns ingen egentlig orsak till det annat än att jag har varit lat och inte tänkt på innebörden av vad mina handlingar gör mot mig. Jag skjuter på det och säger att jag ska ta fart efter nyår vilket redan där hörs som det är menat till att misslyckas. Investeringen av ett gymkort kan absolut få vänta fram tills nyår, då jag först har en vecka fylld med plugg och kvällsaktiviteter följt av resa hem och sedan kommer jag tillbaka till Luleå och börjar skriva tentor. Men jag skulle däremot kunna trycka in en promenad någon dag och kanske göra smartare och sundare kostval fram tills dess. Det känns inte heller som att jag piskar mig själv av måsten bara för att jag skulle börja tänka på vad jag stoppar i mig mer än vad jag gjort nu i en väldigt lång tid.

Anledningen till varför jag vill äta bra i dagsläget är inte bara för att jag vill se resultat på vågen för jag är inte längre obekväm i min vikt på något sätt, vilket jag har varit förut. Nu skulle jag hellre vilja äta hälsosamt för att det är en bra vana, och att jag då kan försöka bryta dåliga mönster och ovanor. Det skulle kunna leda till att jag blir en bättre version av mig själv där jag får må bättre, för med hälsosam mat och med extra näring så leder det till att ens mentala hälsa blir bättre, så länge det görs på ett bra sätt.

Tänk vad bra att vi satt kvar idag efter vi hade pluggat och snackade, för det kanske var precis vad jag behövde för att tänka efter lite extra och börja tänka mer hälsosamt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ett stycke julkalender innan en sista repetition inför seminariet görs och sedan blir det att göra sig redo för en ny dag på universitetet följt av en jobbkväll. Minst sagt blir det en lång dag, men jag ser fram emot att få dagen genomförd och ha ännu mindre kvar att göra, då det bara är 8 dagar kvar innan hemfärd!

Likes

Comments

Blev en lång dag idag på universitetet, men det är väl en del av hur det ska vara såhär i juletider - massor att göra så att det kommer kännas så välförtjänt som möjligt att få lite julledigt.

Sedan jag kommit hem har jag hunnit diska undan lite och nu ska jag snart igen diska då maten på spisen är klar. Blir något så enkelt som köttbullar men för att göra det lilla extra med matlådorna denna vecka så tänkte jag pröva Pauluns supermix innehållande lite blandade korn och risgryn som jag tror kommer bli succé i mina matlådor.

Resten av kvällen kommer att gå åt ingenting egentligen, det blir en tidig kväll då morgondagen först bjuder på en dag på universitetet för att senare jobba mellan 18.00-23.00!

Likes

Comments

Måndagmorgon, en av de tre sista måndagarna för i år, helt sjukt. Från och med idag är det 9 dagar kvar till ”julledigt” och hemfärd vilket känns riktigt lockande och välbehövligt. Jag längtar verkligen till ledighet, dock får jag inte tänka på det allt för mycket nu så jag tar ut någon ledighet i förskott för det hinner jag nog inte, får istället försöka kämpa på med skoluppgifter och plugg inför omtenta innan jag tar mitt pick och pack och styr skutan mot Glommersträsk! Nu ska jag bara snabbt hoppa in i duschen och bli måndagsfräsch och sedan bege mig till skolan och söka vetenskapliga artiklar för mig själv innan vi i gruppen möts för att opponera innan seminariet!

Likes

Comments

Veckan har omfattat grupparbeten och stressat huvud så det är skönt att helgen äntligen är här. I helgen blir det några timmars jobb och utöver det var tanken att gå på julmarknad i kyrkbyn på söndag men det ryktas om trist väder då så vi får se vad som händer. Har en del måsten att utföra men får helt enkelt ta en dag i taget och förhoppningsvis hinner jag fyllas med energi inför sista helveckan på universitetet för 2017!

Likes

Comments

Uppsats, rapport, seminarieuppgifter, jobb, omtenta. Listan på saker som kommer inträffa inom de närmsta två veckorna är lång och ovan har jag nämnt några av de saker som händer som tynger en mer än stärker en. Tur är då iallafall att jag också hade tänkt hinna med att gå på Julkonsert och att se Oskar Linnros innan jag tar julledigt, så jag får roas på något sätt.

Längtar efter att ta en riktigt lååång promenad med musik i öronen för mig själv och bara grubbla, vilket jag är proffs på att göra, att grubbla. Kanske inte är så obvious då jag vid första anblick verkar som en människa som bara älskar att umgås med människor och prata i massor, men jag behöver då och då bara få vara för mig själv med mina tankar. Tror närmare bestämt att jag ska ta och göra det ikväll. Kanske in mot stan, eller runt Björsbyn? Spelar egentligen ingen större roll, viktigast är att jag tar mig ut.

Likes

Comments

Som rubriken lyder har det här varit en extremt tung dag med många måsten men dagen har ändå bjudit på någonting positivt. Har nu en komplett litteraturhög här hemma inför nästa termin och har nu en oredigerad version av de anteckningar som behövs inför tentan i januari! Annars har jag hunnit vara på styrelsemöte för nätverket UF Alumni som var riktigt trevligt och sedan dess har jag hunnit scrolla bland massa sidor i hopp om att hitta några julklappar men får göra ytterligare ett försök en annan gång! Som avslutning på kvällen har jag stått och lagat matlådor för resterande skoldagar denna vecka. trots att jag varit student i över ett år har jag ännu inte lärt mig att ögonmåtta när jag ska bestämma hur mycket av kolhydrater respektive grönsaker som matlådorna ska innehålla, haha!

Nu ska jag bara borsta tänderna och sedan inta sovläge, tur att jag somnar direkt jag lägger mig så det inte blir så mycket senare än så här!

Likes

Comments

Varför kom tomten tidigt i år? Jo, därför jag anser mig själv ha varit duktig både på att plugga och ligga i fas hittils detta läsår samtidigt som jag har fått undan rester från förra året. Så nöjd med ALLT som jag, nej jag menar tomten, gav mig🎅🏼

Likes

Comments

I och med att jag har Ida på besök och att första advent bara ligger runt hörnet så var det inte mer än lämpligt att baka årets första julgodis!

Vi lyckades riktigt bra tycker jag! Vi bakade härligt goda saffranstryfflar, smakrika pepparkaksfudge och drömmiga rockyroads som passar in bra nog i julfikat!

När allt julbak har gått så otroligt passade vi även på att fortsätta kvällen i julens tecken och dekorerade apelsiner med torkad nejlika. Såååå mysigt pyssel och så rogivande verkligen! På en liten stund kommer kvällen fortsättas med att provsmaka årets glögg och smaka på allt gott vi har bakat i en juldoftande lägenhet framför Så mycket bättre. Mycket härlig kväll och så behövligt att bara få koppla bort allting pluggrelaterat även om så bara för några ynka dagar. Njuter så länge det varar!🙌🏻

Likes

Comments