Igår gick rensningen toppenbra, fick undan så fruktansvärt mycket onödigt som jag inte ens använder mig av och totalt blev det tre påsar med kläder som ska skänkas bort vilket känns super! För min del är det bara trevligt att begränsa sitt ägande av kläder så man hinner ha alla sina kläder någon gång🙌🏻

Vaknade 6 imorse och ställde mig och gjorde matlådor så jag har under fortsatta tiden av tentaperioden och det blev lite härlig hederlig spaghetti och köttfärssås! Gjorde det för kanske två veckor sedan så försökte variera lite med ingredienserna genom att ta krossade tomater istället för matgrädde, lite mer vågat vad gäller kryssandet osv.
Nej nu ska jag ta och dricka mitt morgonkaffe och äta min gröt så att resten av dagen blir produktiv🙌🏻

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tentan är äntligen skriven, har varit så skönt hela dagen att få andas och känna att en del av hela den här tentaperioden är avklarad, ännu bättre känns det när det känns mer säkert än tidigare. Hoppas att tentan rättas snabbt och att jag får resultatet snabbt i hand, vore verkligen guldvärt!

Ikväll har jag gjort ett försök att rensa lite i min garderob. Har massa förvaringslådor med kläder och vill verkligen inte äga så mycket saker då det ger mig stressiga känslor då jag är livrädd att jag ska bli som äldre människor i min släkt som inte kan göra annat än spara - A L L T. Väl sagt när jag började hittade jag massor utav kläder som jag använde innan jag flyttade till den här lägenheten, innan jag flyttade till min korridor för det var när jag flyttade till Luleå februari 2016 som jag köpte mina dåvarande favoritjeans. Det är ett par blåa jeans utan stretch och när jag hade de på mig var mina ben så extremt fina!
Sedan dess har ju jag ökat kanske 5-6 kilon och de har självfallet lagt sig i just det partiet vart man knäpper brallorna. Jag är nog så glad över att jag lyckades dra upp dom över rumpan och jag tror inte det är så aktuellt att ha byxor som känns obekväma på universitetet liksom, kanske det är lika bra att göra sig av med dom då? Ska eventuellt åka iväg med allting till myrorna eller röda korset om ingen i min närhet önskar dom!
Såhär såg iallafall det fina försöket ut med att prova byxorna, de ser säkert inte så tighta ut som de i själva verket var, haha!

Likes

Comments

Som rubriken lyder är en borta imorgon och vad jag syftar på är tentor!
Imorgonbitti skrivs en omtenta som jag haft bakom mig sen förra läsåret och förhoppningsvis sätter jag den klockrent nu! Har satt en högre ribba för mig själv så jag vill kan få bättre resultat! Siktar på högsta betyg och även om jag landar på bara godkänt så är jag supernöjd ändå.
Ikväll ska jag läsa igenom det som inte har satt sig i skallen en sista vända och sedan ska jag bara ta hand om mig själv. Har i tankarna att jag ska lyxa till det och ha en spakväll här hemma. Bara skrubba och smörja kroppen och sedan duscha av mig. Känner att jag kan unna mig en sån kväll nu när jag pluggat så bra✊🏻

Likes

Comments

Två dagar kvar till tenta och jag vet att det kommer gå så mycket bättre denna gång då det aldrig har varit så strukturerat som nu kringom mig!
Även om jag har känt den sköna känslan i kroppen att det kommer gå bra så vaknade jag imorse och kände att allt bara var skit rent ut sagt. Lyckligt nog så vet jag precis vad jag behöver tänka på för att hamna på rätt tankar och det är vad mina kompisar skulle säga till mig i en sån här situation och jag är ju så rolig att jag inte ens behöver prata med dem för jag hör ändå deras röst liksom prata i mitt huvud. Åh alltså, vilken tur att man har så fina människor i ens närhet. Nej vet ni, nu måste jag bege mig till skolan och göra någon nytta!🙌🏻

Sakande fina Siri😍

Likes

Comments

Sedan jag vaknat har jag hunnit med att tvätta, och laga till fem matlådor. Nu är det bara tråkigaste biten med bägge delarna - vika tvätten och diska undan från matlagningen, tänkte även passa på att dammsuga och dammtorka en snabb sväng innan jag tar mitt pick och pack till universitetet för att tentaplugga. Min grupp i skolan och jag ska ses imorgon och finslipa på det sista av vår rapport innan vi har föreläsning innan jag gräver ner mig i tentafokuset igen!

Nu innan jag drar vidare ska jag provsmaka lite av vad jag har tillagat och veckans matlådor blev currykyckling, nudlar och brysselkål. Torrt och tråkigt men varför ens försöka anstränga sig när det är tentaperiod?🤷🏼‍♂️

Likes

Comments

Igårkväll tog jag ett break från allt vad som hette plugg och tog på mig underställ, min viktväst på 10 kg och lite varmare kläder då det har börjat vara så kallt ute. Var så otroligt härligt att bara andas frisk luft, lyssna på lite skön musik och bara slappna av.
Förutom promenadens primära syfte att ge mig frisk luft och en chans att koppla bort från allt pluggande så har jag även satt upp ett mål för mig själv och det är att försöka tappa ett kilo varje vecka. Självklart är detta bara något kortsiktigt jag vill fokusera på så det inte blir något krig mot vågen. Vikten spelar ingen roll egentligen utan mer roll spelar de osunda ovanor man har och det är väl främst det som jag vill fokusera på. Ingen stark vikthets eller press på att jag ska se minus på vågen varje vecka, men har jag ambitionen att vilja förbättra min hälsa kan viktnedgången komma som en ”bonus” på det.

I övrigt känns det skönt att det är fredag, blir en hel dag med plugg men känner faktiskt av fredagsstämningen!Blir att träffa Emma senare idag och ta en promenad, känns som ett skönt sätt att hänga på!

Jag vet inte om det syns att jag har viktvästen på mig på denna bild, kanske inte?

Likes

Comments

Klockan är alltså väldigt tidigt, det ser mysigt ut när man blickar ut genom fönstret. Dock är jag kanske inte riktigt så nöjd med vädret som jag hade önskat. Under min uppväxt i Glommersträsk har jag fått in vanan att snön och vintern alltid ska komma tidigt, snön har återigen kommit tidigt till byn hemma och till övriga delar av Norrland.. utom Luleå! Mestadels beror det väl på att vi bor i en kuststad så att snön kommer att lägga sig bara en-två mil utanför Luleå utan att komma in till stan förrän vem vet när. Jag tycker det känns så tragiskt för i mitt huvud ska det vara snö tidigt för att liksom först få uppleva vintern fram tills att jag fyller år (27 november, save the date haha!), och sedan byta tema från vardagsvinter till liksom julvinter och bli mysig deluxe och dricka te ur teadventskalendern varje morgon när man tittar på julkalendern på datorn. Ja, alltså egentligen är detta inlägg mest ett statement på att jag vill övergå från höstens kalla regn till kanske mer frisk vinterluft med vit snö som ska täcka alla problem vi har, för det är så jag ser på vintern


Bild hittad i arkivet från i mars, kolla bara så fint med snön!!!

Likes

Comments

Skön musik, regn och levande ljus erbjuder mysfaktor och förminskar därmed tentastressen, sweet

Likes

Comments

För två år sen, hösten 2015, levde jag på Ekolsunds slott, mitt i inspelningen av tävlingen och tv-programmet Biggest Loser 2016. Mycket har alltså hänt sen dess. Jag levde kvar på slottet oktober ut och en dag kortare i november än de tre som tog sig längst i tävlingen, nämligen till finalen. Sedan dess har jag själv gått ner i vikt på hemmaplan och med facit i hand lyckades jag bra med det. Det låter osannolikt än idag men viktnedgången ledde till att jag blev hemmaprisvinnaren av Biggest Loser 2016.
Sedan dess har massor hänt. Jag har lämnat lilla byn jag vuxit upp i och övergått till att bo och leva i Luleå till vardags, skaffat mig ytterligare arbetslivserfarenhet inom butiksbranschen och påbörjat vad som i folkmun kallas en av de största investeringarna i ens liv - en eftergymnasial utbildning. Att börja på universitetet blev ett nytt sätt att leva, nytt sätt att göra uppgifter och nytt sätt att hinna med övriga delar i ens vardag. Jag har verkligen inte haft det lätt när det kommit till att anpassa sig till universitetslivet och inte ha någon som trycker på en att plugga in allt vad kurserna berör.

Idag läser jag under år två på civilekonomprogrammet och har en del resttentor efter mig vilket är en stressfaktor men samtidigt har jag bestämt mig för att inte stressa med det utan att fokusera på vad jag läser nu under läsperioden och därefter beta av omtentorna, en efter en och förhoppningsvis kan det leda till att jag en vacker dag är restfri och har plöjt igenom de kurser och högskolepoäng som krävs för att ta ut en examen!

För att knyta an till början och syftet med detta inlägg så är en sån här slags återberättande text om vad jag gjort senaste åren mitt sätt att liksom förstå att det jag gör inte är meningslöst och att jag är påväg någonstans i livet, för det känns väldigt ofta som att tiden står stilla och att jag står och stampar på ett och samma ställe utan att ta mig framåt.
När jag tänker på vad jag har gjort efter att ha påmint mig själv genom att skriva ned några saker av vad jag har åstadkommit under åren så känns det faktiskt som om jag inte har något att oroa mig för när det kommer till min framgång och personliga utveckling, utan jag gör nog rätt bra ifrån mig ändå, även om det inte alltid är guld och gröna skogar!

Likes

Comments

Denna dag har känts så produktiv, från morgon ända fram till ca 17.30-18.00 tiden då jag helt ärligt gav upp för idag. Har lärt mig massor om ekonomiska kriser och om ekonomisk tillväxt och imorgon är det seminarie på vårt projektarbete i affärsstrategi, sedan är tentaperioden igång på riktigt!

Hoppas innerligt att denna tentaperiod går mycket bättre än sist, energin känns stabilare, fokuset bättre och viljan starkare än någonsin🙌🏻

Likes

Comments