Idag har vi vandrat i Skepplanda och min lillasyster följde med denna gång, det blev en relativt kort sträcka då vi gick rätt in i ett hav av trattkantareller. Det blev en sisådär 4 kilo svamp. Sedan stannade vi för att äta.

Nu när vintertiden är kommen kunde vi inte vara ute mycket längre innan det börjat mörkna. Men vi hann med en sväng om Ale vikingagård också, min nya telefon tar riktigt grymma kort i mörkret så det var ju kul!

Ale  vikingagård

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Som rubriken lyder, vilken dröm det vore att få vandra Vildmarksvägen eller att bara ta sig in i de lappländska skogarna. Jag och min sambo satt igår kväll och pratade om den här gemensamma drömmen och i år kanske den blir uppfylld.

I Lappland finns mycket brunbjörn och kallas för björnlandet, den allra största populationen finns längs med vildmarksvägen. Lite scary är det allt! Men vad vore ett liv utan spänning och äventyr? Här finns också bland annat lodjur, varg, älg, bäver, renar, ovanliga och sällsynta fåglar, järv, lämmel och fjällräv. Här strömmar drickbart vatten, massor av ätbara svampar och bär, unika vildblommor så som vildvuxna orkidéer. Ett riktigt vackert och magiskt landskap med vattenfall, stora grottor tex korallgrottan, bjurälven som även sträcker sig under jorden.

Vildmarksvägen sträcker sig från Strömsund i Norra Jämtland mot nordväst och över fjället "Stekenjokk". Vidare går vägen in i södra Lappland till Vilhelmina och söderut tillbaka till Strömsund igen. Denna sträckan är ca 500 kilometer.

Samekulturen är någonting man inte heller vill missa, kommer vi att hinna med allt?

Nu startar vår planering, kommer att hålla bloggen uppdaterad och jag kommer även att visa och skriva om våra inköp inför resan. Just nu kikar vi efter riktigt varma sovsäckar, funderar på att köpa en i dun då de är riktigt varma och väger väldigt lite. Vi kikar också efter ett bra tält. Det kanske är någon av er läsare som vandrar och har lite tips? Isåfall är det mer än gärna välkommet!


Lånad bild på Hällingsåfallet, hur vackert som helst! Hällingsåfallet är Europas största vattenfyllda kanjon. Fallet är 43 meter högt och störtar rakt ner i 800 meter lång kanjon.

Att komma in i de gamla skogarna ska vara som att förflytta sig som en fe i en sagovärld och är man ute i skymningen kan man ha tur att få se vättar och andra väsen som bor i skogen enligt många boende i området.

Likes

Comments

Hej igen!

Idag har jag varit på en kanske lite, bara lite mindre trevlig promenad upp till prästtjärn här i Partille. Väl framme vid prästtjärn vrickar jag min fot. Att gå prästtjärn runt som är 5 km har nog aldrig gått så långsamt. Men det var skönt trots min vrickade fot då jag knappt kände något i den förrän jag kommit nästan hela vägen runt.

I prästtjärn är det mysigt att gå, här finns även andra stigar och leder, bland annat Bohusleden och vildmarksleden.

Imorgon blir det nog ingen promenad tyvärr, får vänta tills foten säger att det är okej igen.

Likes

Comments


Hej och välkommen till min blogg! Här får ni läsa om mina vandringar ute i skogen.

Jag tänkte börja med att berätta om turen vi tog igår som blev en 7 timmars lång promenad i medelsvår och svår terräng. Vi startade vid Lexbybergen och tog oss upp för berget där efter följde vi ett vandringsspår som tog oss ännu längre in i skogen i riktning mot Gunnilse.

Detta var inte vägen vi planerat att gå då vi slutade följa vandringsspåret efter ca 1 timma och begav oss ut i lite svårare terräng. Efter att vi försökt ta oss genom en lite svårare terräng bestående av sumpmark så trampade jag i vattnet och mina fötter blev dyblöta. Vi valde då att leta upp en stenhäll där vi kunde göra upp en eld och låta skorna torka. Vi fikade lite innan vi gick vidare.

Vi följer nu inga spår eller stigar utan följer kartan, vårt mål var att ta oss till sjön Aspen i Jonsered dock kom vi inte hela vägen fram efter att vi snurrat runt uppe i Tultered ett bra tag. Vi bestämde oss då för att gå genom Kåhög och sen ta kulturstigen vid Lexby gård hem.

Det blev en lång och underbar dag i skogen!

Idag får ni följa med mig till Prästtjärn, vi ses i nästa inlägg!


Johannes på väg uppför berget.

Utsikten från berget.

Här pausade vi.

Fick inte med hela rundan i google maps men en bit av den iallafall.

Likes

Comments