Dagen till ära börjar med en superfrukost á la havregrynsgröt proppad med hallon och banan. Så himla gott, gröt är alldeles för underskattat.

Planerna för idag är:
-Sitta och sträck-kolla youtube (Caito Potatoe, så himla bra youtuber, love her)
-Lägga ansiktsmask och dricka så mycket kaffe att jag skakar
-Äta en superlunch så jag orkar med kvällen
-Och kvällen ska spenderas med min fina vän Elin. Vi kommer ha det så himla mysigt, vin, prata skit, kanske blogga lite, åh jag längtar <3 Det var ett bra tag sedan jag faktiskt umgicks med någon på riktigt så det ska bli jättekul.

Igår var jag hos min psykolog, vilket var riktigt behövligt då jag hade lite av ett breakdown i Onsdags. Alla tankar och känslor kom tillbaka, rösterna i mitt huvud blev så starka att jag inte visste vad jag skulle göra. Då mina lugnande inte hjälpte så hällde jag i mig massa alkohol, vilket var så himla dumt, jag vet. Den natten slutade med tårar och spyor (yum).

Men nu såhär efter psykologmötet känns det mesta mycket bättre. Det gör sådan stor skillnad att faktiskt sitta och prata med någon. Vet inte vad jag skulle göra utan henne.

Nu ska jag gå och göra mig iordning iförs ikväll (ja, jag vet jag är supertidig med allt men what the hell)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Som vanligt så har jag helt missat att blogga, jag vet inte vad det är för fel på mig. Jag tror att jag börjar få förtidsdemens eller något. Helt borta alltså. Och min kreativitet har ju helt försvunnit iväg någonstans.

Jaja, något positivt som hänt i mitt liv är att jag äntligen vågat gå på stan. Liksom, inte bara promenera igenom utan verkligen all in. In på affärer, prova kläder, äta ute, hela köret med andra ord. Och jag känner mig så jäkla stolt över mig själv, trots att det mot slutet blev väldigt jobbigt med alla människor och det enda jag ville var att bli osynlig.

Jag köpte i alla fall på mig en hel del grejer. Alltså gud, jag vet inte vad det är med mitt tangentbord, jag liksom trycker men knapparna sitter stenhårt. Oh well, det är nog bara att inse att min gamle vän inte längre orkar med. R.I.P.

Var var jag nu då? Just det, jag köpte på mig en hel del kläder och det känns som himla kul att få ha uppgraderat garderoben lite, jäklar vad det behövdes. Lägger till lite bilder så ni också kan få njuta lite av själva åsynen av de vackra plaggen. Och ja, jag älskar svart, allt ska vara svart!

Allt är från H&M förutom topparna som är från Cubus. Jag har förresten helt slutat använda BH. Använder i princip bara sådana här toppar eller ingenting alls. Känns helt amazing. Free them boobs.

Just det. Jag kom precis på min e.l.f. haul jag hade för ett tag sedan. Foundationen jag köpte var way wayyyy för mörk så jag sålde den till en vän. Jag testade dessutom att sminka henne lite med den och det blev hur fint som helst. Den täckte så himla bra utan att lägga sig för tjock på huden. Så självklart så var jag tvungen att beställa hem en ny, nu i färgen porcelain som passar min hudton helt perfekt.

Jag kan verkligen rekommendera e.l.f. Acne Fighting Foundation


Slänger in en liten throwback-bild också, just because

Likes

Comments

Alltså, jag orkar inte mer. Vet ni hur länge jag har gått utan att köpa kläder? Och som den shopaholic jag är så är jag väldigt nära ett breakdown, eller ja, ett till (lol).

Har gått igenom flera affärer och hittat så mycket jag vill ha.


Likes

Comments

Idag fick jag äntligen träffa min psykolog igen. Ärligt talat så är det höjdpunkten på min vecka. Jag är så himla glad över att ha fått henne som psykolog.

Idag tog vi upp ämnet ADHD. Eller egentligen började vi ta upp det ämnet förra samtalet men idag gick vi liksom all in Förra samtalet avbröt jag henne nämligen med att berätta att jag inte hört ett ord av vad hon sa, utan var helt spaced out. Detta är något som har hänt nu på senaste tiden. Eller egentligen har det varit så sedan jag var liten men det är nu jag börjat lägga märke till det. Jag har svårt att koncentrera mig, jag kan inte sitta länge med något utan att bli rastlös. Jag kan mitt i ett samtal sväva bort och sedan komma på mig själv med att inte ha hört ett dugg av vad personen sa.

Vi pratade om barndomen och hur detta med koncentrationen sett ut då. Jag har aldrig riktigt tänkt på det men nu när jag tänker tillbaka så inser jag att detta med koncentration aldrig riktigt varit min grej. Nu är inte jag hyperaktiv utan väldigt lugn till sättet. Men i mitt huvud är det en jävla shitstorm. Mina tankar far fram och tillbaka, runt omkring utan att riktigt fastna någonstans. Det är liksom i en ständig rörelse vilket gör att jag väldigt lätt tappar fokus. Nu säger inte jag att jag har ADHD trots mitt ständigt skakande ben (skämt åsido). Jag har inte fått någon diagnos och ärligt talat så vill jag inte ha det heller. En diagnos är bara ord på ett papper. Det påverkar inte mitt mående överhuvudtaget.

Idag medicineras jag mot bipolär sjukdom, även fast jag inte fått det som diagnos. Ibland kan jag känna att det skrivs ut alldeles för mycket mediciner. Idag tar jag Lamotrigin, Venlafaxin, Olanzapine, Theralen och Propavan. Helt sjukt mycket tabletter i min åsikt. Ärligt talat skulle marijuana kunna bytas ut mot majoriteten av dessa tabletter. Men nu ska jag inte gå in på det ämnet utan tänkte gå vidare med dagen.

Jag kom på mig själv idag när jag var inne i stan och handlade presenter att jag inte tagit en enda lugnande på hela dagen. Och trots det klarade jag av att både åka buss, gå på stan och sitta i möte med psykologen. Self five! Mötet gick i alla fall skitbra och presenten blev även den lyckad

Dagen avrundas i alla fall med vin, snacks och How to get away with murder (FYI en av de bästa serierna någonsin)

Likes

Comments

Innan ni börjar läsa så tänker jag varna alla för en bild på självskador. Jag vet att det kan vara svårt för många att se sådant så läs inte och kolla inte på bilden längst ner om ni känner att ni inte klarar av det.


I Juni förra året blev jag sjuk. Inte fysiskt utan psykiskt. Allt började med en bussresa. En bussresa där en kille fick den briljanta idén att börja äta en äggmacka. Jag, som verkligen hatar lukten av ägg blev illamående. Jag fick panik. Jag fick panik och var tvungen att springa av bussen då jag nästan höll på att spy.

Det var så allting började. En sådan liten grej fick mig att bli illamående varenda gång jag åkte buss. Tillslut klarade jag inte av det längre då jag var livrädd för att spy. Bussresa övergick till bilresa som övergick till att ens gå utanför huset. Så fort jag gick ut fick jag ångest och panikattacker och höll på att spy hela tiden. Det blev liksom en ond cirkel. Jag fick ångest över att gå ut för att jag var rädd att spy, även fast jag inte ens var illamående så blev jag det, på grund av ångesten och oron. Allt var ett helvete. Jag kunde inte åka till skolan, jag kunde inte gå till affären, jag kunde inte ens åka och hälsa på min syster och systerdotter. Allt kändes meningslöst och det enda jag hade i mitt huvud var att jag ville försvinna. Jag ville försvinna från ångesten, panikattackerna och livet som en fånge i mitt egna hem. Självmordstankarna blev starkare och starkare för varje gång jag misslyckades med att försöka övervinna mitt psykiska mående.

4.e Januari kom ett minne tillbaka. Ett minne som jag förtryckt sedan jag var liten. När jag var 8-9 år var jag med om ett övergrepp. Ett övergrepp som kändes så overkligt att jag förträngde det.. 5.e Januari blev tankarna och minnena så starka att jag inte klarade av mer. Egentligen ville jag inte dö, jag ville bara få död på tankarna.

Jag svalde mina sista sömntabletter som jag hade kvar med en halv flaska rom. Jag satte mig sedan i duschen och skar upp handlederna. Jag känner att jag behöver få ut mig allt det här. Det känns jobbigt att behöva gömma det som hänt. Att ständigt komma på mig själv med att dra upp tröjärmarna och snabbt dra ner dem igen. Att hela tiden oroa mig för att människor ser mina armar, att de dömer mig och allt de tänker om mig.

Idag mår jag skit. Igår mådde jag bättre. Förra veckan mådde jag skitbra. Allt är som en bergochdalbana och jag hinner aldrig med mina känslor. Trots det känner jag mig bra mycket bättre än vad jag någonsin gjort tidigare. Självmordstankarna blir svagare och svagare för varje dag som igår. Minnet från övergreppet finns kvar men även det blir mer och mer lätthanterligt. Tack vare min psykolog, familj och vänner klarar jag mig igenom det mesta.

Idag kan jag åka buss (ibland), jag kan åka bil, jag kan umgås med vänner, jag kan gå till affären och jag kan till och med gå på promenader.

Idag känner jag mig starkare än jag någonsin gjort. Jag kan till och med säga att jag känner mig stolt över mig själv.

Jag vill inte längre behöva gömma det som hänt. Jag kommer att leva med det resten av mitt liv. Därför känns det skönt att få ur mig allt, berätta allt så jag inte längre ska behöva skämmas.

Till er som mår dåligt, som varit med om det värsta och som inte längre klarar av mer. Jag vet att det låter klychigt men det blir bättre. Skäms inte över hur ni mår. Låt oss ta död på tabun med psykisk ohälsa.

Likes

Comments

Idag mår jag bra. Idag har jag faktiskt mått bra hela dagen, inte en enda sekund har varit dålig. Detta är kanske inte så stor sak att hurra över för de flesta men för mig är det större än något. Jag minns inte ens senaste gången jag mådde bra en hel dag.

Jag insåg även att för lite mer än ett år sedan så satt jag här hemma, efter att ha fått min första panikattack och klarade inte av att åka buss till skolan. Jag försökte flera gånger men varje försök gav samma resultat. En hyperventilerande, illamående, gråtande Mya som bara ville försvinna. Även om det känns extremt jobbigt att tänka på så känner jag mig ändå glad. Jag har tagit mig så himla långt sedan dess. Jag klarar av att gå till affären, jag klarar av att gå till gymmet och förra veckan klarade jag dessutom av att åka buss till och från Nyköping, utan en enda panikattack!

Så trotts alla minnen så har det ändå varit en bra dag. Jag tog mig upp ur sängen strax innan 6 imorse och kände mig helt utvilad. Jag åt frukost (vilket är sjukt stort då jag typ aldrig äter frukost) och promenerade sedan iväg till gymmet - ja! Jag har börjat gymma igen och det känns fucking amazing.

Efter gymmet promenerade jag hem där jag satte mig ner med en stor kopp kaffe och spelade Sims (Ja, jag spelar sims get off my back) Efter ett tag kom rastlösheten ikapp mig så jag började storstäda hela lägenheten tills jag slutligen fick sms.et jag väntat på. "Ditt paket från Lyko Online finns nu att hämta ut". Har återigen gått bananas och köpt på mig massor av smink. Firade nämligen min födelsedag i helgen och fick ett presentkort på lyko av fina Elin.

Jag och Elin ska förresten börja gymma tillsammans och jag är så himla taggad. Det alltid mycket roligare och motiverande att gymma tillsammans med någon.

Nu ska jag passa på att njuta utav min dag som förhoppningsvis kommer vara lika bra imorgon.

drool.jpg

Likes

Comments

Igår kom äntligen paketet från lyko som jag väntat på. Är det bara jag eller känns tiden som att den går mycket långsammare när man väntar på saker man beställt. Anyhow, så tänkte jag recensera produkterna jag köpte.

1. E.l.f. Cover Everything Concealer Corrective Yellow

Hur bra produkt som helst. Den är tjock i konsistensen och täcker över både mörka ringar under ögonen samt röda områden i ansiktet. Jag har använt den hela dagen idag och den sitter forfarande kvar utan att ha glidigt på eller torkat sådär fult som vissa concealers gör ibland. 5/5, rekommenderar verkligen denna produkt
2.E.l.f. Eyebrow Duo Brush

Jag har letat så himla länge efter en ögonbrynsborste som denna. Den är varken för hård eller för mjuk och den är enkel att använda. 5/5
3 E.l.f. High Definition Powder Corrective Yellow
E.l.f.s high definition powder kommer föralltid vara min favoritprodukt. Den håller hela dagen och man blir inte ett dugg glansig. Bra för den som är ute efter en matt look. Just detta puder har jag aldrig testat förut utan har bara använt den vita. Jag vet inte riktigt om det är någon större skillnad på dem men jag har i alla fall inte märkt något. 5/5
4. E.l.f. Acne Fighting Foundation Sand
Den här foundationen hade jag väldigt svårt för. Den var alldeles för tjock och för svår att blenda ut. Den kletades ut mycket under dagen och blev väldigt ojämn. Nyansen jag köpte var även alldeles för mörk för mig. Kommer inte köpa denna igen så 1/5
5. E.l.f. Mineral Infused Face Primer Green

Denna primer har jag använt förut och den kommer jag verkligen använda i fortsättningen. Den är väldigt lätt och gör huden mjuk, den tar även bort lite av den värsta rodnaden. Sminket sitter jättebra och den håller hela dagen. 5/5


Likes

Comments

Jag må du leva, jag må du leva.....

Japp, idag är min födelsedag Ärligt talat så har det känts som vilken annan dag som helst. Det kanske är straffet man får som blivit vuxen, vad vet jag. Hur som helst så har dagen ändå varit helt okej. Blev väckt av min sambo runt åtta-tiden och fick två par mjukisbyxor och en stor tjocktröja. Blev hur glad som helst då jag alltid snor hans och favoritbyxorna blev stulna inne på psyket.

Efter allt morgonmys så åkte vi till Long och åt lunchbuffé. Tröck i mig helt sjukt mycket tofu-sushi och friterad banan.

När vi kom hem från restaurangen så blev det matkoma för min del och jag låg och vilade fram till att min syster samt systerdotter kom. Vi satt mest bara och pratade och kollade på tusen Elsa-videos (Ni vet, let it go, let it goooo, that shit). Fick lite pengar av min älskade syster så nu har jag beställt massa smink från e.l.f. Eller egentligen så blev det inte så jättemycket men det gör ändå stor skillnad då typ allt mitt smink tagit slut.

Tänkte så att jag även skriver priserna på produkterna jag köpte då de var så himla billiga. Så får vi se senare om de var värda pengarna.

E.l.f. Cover Everything Concealer Corrective Yellow 39,00 kr

Likes

Comments

Har lovat mig själv att blogga åtminstone en gång om dagen. Vilket jag försökt hålla så många gånger MEN DEN HÄR GÅNGEN ska jag försöka hålla det.

Det är ju alla hjärtans dag idag och jag vill så himla gärna veta vad ni har för planer idag. Själv ska jag och min sambo "fira" det med frukter av alla dess sorter och en mysig film.

Slänger in lite shitty art också.

Likes

Comments

I och med att det snart är min födelsedag så tänkte jag att det kunde vara passande att göra en liten Wish List rent generellt liksom. Så det är såklart ingenting jag förväntar mig få just till min födelsedag men kanske nån gång i framtiden. Here we go!

1. Systemkamera

2. Presenkort på e.l.f.

3. Presentkort på Lush

4. Pengar till tatuering

5. Tonvis med oversized sweaters

Tack för mig//

Likes

Comments