Jag har tidigare, för inte så länge sedan, gjort inlägg på hur jag har tagit mig ur ätstörning och att jag nästan kunde få anorexia. Ja det inlägget. Jag har fått så mycket positiva kommentarer både här, på insta och på fb.. men nu, fyfan vad besviken man blir på sig själv.. 

Jag har under ett tagit ätit mycket, väldigt mycket för jag vill verkligen gå upp ytligare fler kilo för att sedan börja träna. Under det senaste dagarna har jag inte ätit så värst bra, och det har varit bara några dagar, mindre än 1 vecka då jag har mått illa så att jag inte har kunnat äta, eller att jag helt enkelt inte hade matlusten, jag åt lite men inte lika mycket som innan. Jag kan inte säga att jag har haft en bra vecka, har mått dåligt vissa dagar och helt allmänt varit nere, kanske beror det på det kanske inte.

Men fyfan vad besviken man blir. Jag kom hem nyss, har inte ätit sedan frukosten vilket är 11h sedan och skulle ta dusch, men innan de tänkte jag att jag skulle väga mig.

3 kilo, 3 kilo hade jag gått ner på några dagar. 3 kilo är för mycket för en som inte redan vägde mycket och som ville fortsätta gå upp i vikt.

Jag skyller på mig själv.

Likes

Comments

Dejta inte en ''overthinker'' Hon är den typen som spenderar sina dagar med att analysera dina ansiktsuttryck när du pratar, och på kvällarna vad den där punkten i texten betydde. Analysera i timmar varför du inte sa ett hej vid frukosten, och börjar skapa orealistiska scenarier i huvudet att du bestämde att du inte längre gillade henne. Dejta inte henne eftersom hon kommer kväva dig med hennes tankar. Hon kommer alltid vilja fråga dig om du är okej och hon kommer konstant säga att hon älskar dig bara för att höra det tillbaks från dig. Hon kommer gråta, åh vad hon kommer gråta. Hon kommer gråta över hur du kollade på tjejen i stan, eller hur dina ögon slutade skimra när du hörde hennes namn. Hon kommer gråta när du kysser henne som om det vore ditt jobb och ta på henne som om det vore en vana. Hon kommer övertänka det faktum att hon kanske övertänker. Att du fortfarande älskar henne, att all dessa bekymmer kanske bara är i hennes huvud.Och när du lämnar kommer hon vakna upp på nätterna, 6 månader från nu, och spela upp minnen i huvudet och säga ''Vart gick jag fel?'' eller ''Vad gjorde jag denna gången?'' Dejta inte en ''overthinker'' gör det inte om du inte planerar att gifta dig med henne.


Likes

Comments

Är jag den ända som sminkar mig när jag är uttråkad, trots att jag inte ska någonstans. Det här är jag ofta, och det här gjorde jag även idag. Som ni läste imorse så hade jag färgat håret, vilket blev svart så jag tänkte att jag skulle se hur det blev med smink och wolaaaaah. Min mobilkamera suger, ser faktiskt bättre ut irl but thats fine!

Vem mer gör så? Kommentera!

Likes

Comments


Nu när det snöar mycket ute gäller det att hålla sig varm, därför behöver man shoppa lite. Ovanför ser ni collage med en massa fina plagg som kan hålla er varma!

Likes

Comments

God förmiddag på er! För många är höstlovet över, men vi hade tydligen ledig idag också så det är väl skönt trots att jag har plugg att göra. Igår kväll så färgade jag håret IGEN! Jag har nämligen haft blonda slingor i flera år fram tills förra månade, efter mycket färgande såg de mer ut som om hela mitt hår var blond och att det inte bara var slingor. Men I början av oktober så hade jag bestämt att jag skulle färga till min naturliga, så jag tog färgen ''Brun'' de blev svart men efter några tvättningar blev mitt hår allt ljusare pga att jag hade blonda slingor innan. Så igår bestämde jag mig att färga håret igen, till lite mörkare för att de skulle stanna kvar, jag råkade köpa färgen svartbrun istället för mörk brun. Haha. Men åter igen blev det svart, jag tror att de kommer ljusna lite allt med tiden. För mig känns det konstigt att ha helt mörkt hår men samtidigt känns det skönt att inte ha flera olika nyanser på håret. Förra gången använde jag dyrare hårfärg från L'oreal 96kr men denna gången ville jag ha billigare så det blev MOOD för 47kr.

Det är allt jag hade att säga! Nu tänkte jag plugga, tänkte gå ut först men det snöar för mycket och jag hatar snö haha!

Ha en trevlig dag!

Likes

Comments

Go kväll mina fina! Idag har det inte hänt så mycket mer än att min syster fyllde år. Har även haft lite plugg men hade ganska så svår koncentration, det har jag haft väldigt ofta men inte mycket man kan göra åt det. Jag har i flera dagar sagt till mig själv att jag ska städa garderoben, för min garderob blir ganska så stökigt snabbt eftersom jag har rätt mycket kläder, men jag har inte gjort det än. Ikväll får det bli ändring på det, måste verkligen städa nu när det ändå är höstlov för jag vet att jag inte kommer göra det under dagarna då det är skola. Har inget mer att säga än att jag vill tacka de positiva kommentarerna jag har fått av min ''ätstörning historia'' både på bloggen men även på instagram.

Outfit: Jumpsuit och choker från http://www.quizclothing.co.uk/just-in/ / skorna från http://solewish.com/

Ha en trevlig fortsatt kväll!

Likes

Comments

Jag tycker att det är viktigt att man startar dagen bra för att hela dagen ska bli, visst det kan hända något under dagen som kan få dig på sämre humör men låt inte det förstöra din dag. Detta är något vi borde lära oss, att se det positiva i det negativa. Låt inte det negativa förstöra din dag, nej du ska göra det som gör dig glad för att glömma det dåliga.

Gud vad jag är bra på att ge tips. Borde följa mina egna tips.

Ta en kopp kaffe, juice, vad du än gillar. Lyssna på musik som gör dig på bättre humör. Gå in på wehearit, tumblr vart som helst där man har motiverade citat. Ovanför är några citat jag tycker är väldigt motiverande. Ta en djup andetag. Nu är du redo att möta allt dagen har att erbjuda.

Likes

Comments

Det här med hur kroppen ser ut, det är en rätt så känslig ämne för många. Genom åren har utseende på kroppen blivit någon slags trend, allt mer människor börjar träna och försöker få den där kroppen som alla strävar efter. Det här med sociala medier har det gjort värre för oss, vi påverkas väldigt lätt och någon sociala medier påverkar många av oss är hur en kropp ska se ut. Hur vår kropp ska se ut. Är det inte sorgligt?

Jag är en av dem som har påverkats av detta.

Jag kommer ihåg början av puberteten, jag åt så mycket, i 8:an vägde jag +52kg och var ganska mullig då jag var kort. Jag kom ihåg, för det var inte så länge sedan. Jag åt så mycket, jag åt allt och jag brydde mig inte. Det jag inte visste är att efter 1-2 år skulle allt förändrats. Sommaren innan jag skulle börja 9:an hände det något plötsligt, omedvetet tappade jag 10kg på bara någon vecka. Men det var inte slutet där, jag gick ner ytligare 2kg. Efter sommaren kommer jag ihåg hur beroende jag var på att kolla på ''Goals kroppar'' på weheartit och instagram. Jag var så beroende att jag gjorde allt där det stod ''healthy snack, food, osv'' jag var beroende av att dricka vatten för det hade jag hört var bra om man ville gå ner i vikt. Vill inte gå ner i detaljer hur jag gick ner i vikt för jag vill inte orsaka anorexia. Visst de tips jag hittade var vissa nyttiga, men det var inte nyttigt för en som redan hade gått ner mycket i vikt.

Jag var så omedvetet, jag visste inte då att det var sociala medier som hade påverkat mig. Men nu vet jag.

Jag kommer ihåg bara för en och ett halv år sedan lurade min mamma mig att gå till vårdcentralen, jag trodde jag skulle ha astma kontroll men när jag kom dit så började hon prata om min vikt. Ni fattar inte min känsla då, jag var arg på sjuksköterskan för att hon brydde sig. Så borta var jag. Sen fick jag tid i Uddevalla, där hade dem en avdelning för dem med anorexia. Där fick jag igen ta kontroller. Läkaren skrämde mig med vad som de skulle göra om jag fortsatte. Jag fick min varning då, hon sa att jag var gränsfall till anorexia och det räckte med att jag skulle gå ner 1kg för att hamna där. Och vet ni vad? Det var min första och sista varningen. Även om jag var omedveten om vad jag höll på med, så visste jag att jag inte skulle hamna där. Där mitt liv stod på spel.

Det sorgliga är även att jag fören nyligen kom ut HELT från detta. Det var bara för några månader sedan jag bestämde ''fuck detta, jag är smal. Vad gör jag?'' En till sorglig grej att sociala medier har påverkat mig igen, men på annorlunda sätt. Nu skulle jag ha kurvor, nu skulle jag ha en stor röv. Fyfan. Förut allt jag brydde mig om var thigh gaps och smal midja men nu helt plötsligt motsatsen. Förstå mig inte fel, detta är ju bra, det fick mig att förstå att jag var smal men nu helt plötsligt skulle jag behöva äta mer och gå till gymmet varje dag.

MEN på ett sätt påverkar det inte mig, jag går inte till gymmet. Tränar gör jag när jag känner för det, inte när jag ser andra träna. Jag är i det stadiet då jag inte orka bry mig. Ska du gilla mig, gilla mig så här. Jag tänker inte bli eller se ut något jag inte är. Jag är glad att jag lyckats gå upp i vikt, från gränsfall till anorexia till normalvikt. Även om jag fortfarande är smal så skäms jag inte, för jag är stolt att jag har lyckats kämpa emot ätstörningen. Det krävs mycket, att förändra det psykiska. Det är inte lätt kan jag säga. Det tog mig 2 - 3 år innan jag kom ut från det HELT.

Är jag smal? Har jag inga kurvor? Jag bryr mig inte just nu, för jag vet att jag har precis tagit ut mig från min ätstörning och min resa är inte slut än, jag är inte klar än. Jag har mer att jobba på, jag vill gå upp några kilo till, men jag är stolt med hur jag ser idag. Även om ni inte ser en stor skillnad, så ser jag.

Allt detta är orsaken till varför jag har tappat respekten till många. Jag har för många gånger hört folk klaga på min kropp, hur smal jag är, än idag. Det dom inte vet är min historia, det de inte vet är att jag är en stark och stolt människa. det de inte vet är att jag inte bryr mig. Jag är jag, och jag är jävligt glad över det jag har lyckats åstadkomma.

MITT TIPS till dig som går igenom samma sak, eller har någon som går igenom detta är att främst tänka annorlunda. Innan du kan börja gå upp i vikt måste du ändra på ditt tankesätt, för en stor roll handlar just om detta. Du måste fatta till 100% konsekvenserna till ätstörning, du måste fatta att det är inte hälsosamt, du måste fatta att du inte du inte behöver se ut som Victoria Secret modell. Du måste fatta att du behöver äta, att du får äta hur mycket du vill. Du måste sluta bry dig om andra, och alla dessa goals. Jag säger inte att det inte är lätt, tog mig en tid innan jag fattade helt. För er som känner någon som gör igenom detta ni måste säga till, ni måste fortsätta tjata om konsekvenserna, ni måste motivera personen till att gå upp i vikt.

Jag har inte någon direkt tips på vad man ska äta och hur, för mig har det också vart svårt att gå upp i vikt, jag har stanna i vikt just nu. Har bara lyckats gå upp 8kg. Du behöver ändra på det du äter, ät större portioner, gör dig alltid mätt, ju mer du äter kommer du kunna öka din portion och på sådan sätt kan gå upp i vikt. Bry dig inte om att äta hälsosamt, ät vad du än vill, det är de jag gör. Förut, då jag hade ätstörning, åt jag knappt bröd och jag åt typ sött en gång om veckan och nu gör jag det varje dag. Försök bara att äta, och ät bra varje dag. Det räcker inte med att du äter jätte bra några dagar och sedan dåligt på andra. För mig räcker det att jag går 1-2 dagar att inte äta bra och jag går ner i vikt. Därför försök äta så mycket du kan varje dag.

Hoppas jag kunde hjälpa. Tack.!

Likes

Comments