Vi kanske inte är ensamma om drömmen att göra en riktigt lång resa. Att vara borta i flera månader och kanske till och med ett helt varv runt jorden. Men det finns ju en sak som kan sätta käppar i hjulet. Pengar! Så sjukt tråkigt ämne att prata om men något vi alla ändå är beroende av på något sätt.

Så, här kommer (till slut) en sammanställning med olika kostnader från vår resa jorden runt i ett halvår. Två vuxna och ett barn som var 1,5 år strax innan vi åkte.

Det här är våra snittkostnader totalt för boende, mat, transporter och utflykter. Ja rubbet!

Land för land;

• Malaysia 676 kr/dag
• Australien 1222 kr/dag
• Bali 679 kr/dag
• Sri Lanka 819 kr/dag
• Singapore 1042 kr/dag
• Burma 642 kr/dag
• Thailand 722 kr/dag (fick dock en vecka på hotell som julklapp)
• Vietnam 819 kr/dag
• Filippinerna 932 kr/dag
• USA 2213 kr/dag
• Karibienkryssning 2412 kr/dag

Snitten känns ganska rättvisande för hur vi upplevde det i varje land i förhållande billigare-dyrare. I Asien var det inga problem att leva för 600-700 kr/dygn totalt för oss alla tre. Vietnam upplevde vi dock faktiskt som bland de billigaste både att äta och göra saker i men vi var där precis under kinesiska nyåret och då var nog hotellpriserna högre.

Vi levde gott och unnade oss allt vi ville göra!

Hotellen vi bodde på var enklare standard men ändå hyfsad nivå för Majas skull. Helst valde vi boende med frukost inkluderad för att spara tid och energi på morgonen. Gästrecensioner om trevligt bemötande och bra städat var mer värt för oss än fem stjärnor och guldkranar. För alla hotellnätterna totalt lyckades vi komma ner till 356 kr/natt i snitt, ändå rätt bra va!

Vi vågade aldrig riktigt äta på de allra enklaste gatuserveringarna utan försökte hitta vettiga restauranger till bra priser varje dag.

Det som dragit upp snitten i vissa länder är nog utflykter. Som i Sri Lanka där allt dessutom hade dyrare inträde för turister. Men den här resan var once in a lifetime och vi ville inte ångra att vi inte besökte de platser och saker som fanns att se där vi var.

Det var värt varenda krona, och för den som orkar räkna blev totalsumman faktiskt betydligt mindre än vad man kan tro.

Allt det vi upplevt är trots allt ändå helt ovärderligt!

Och nu börjar nästa äventyr, för vi har precis råkat köpa en husbil!!

Gillar

Kommentarer

Emellie_Larsso
,
Så bra inlägg, skulle själv vilja resa jorden runt!nouw.com/emellie_larsso
ojadventures
,
Åh tack! Hoppas du får uppfylla din dröm en dag! 😻😘nouw.com/ojadventures
Ljuva Julia
,
Vilket uttömmande inlägg, jag som är resrädd blev också peppad. Och husbil - WOW!! Var bär det tro?

tack för att du skrev, jag hade ingen aning om att NSD köpt reportaget ens (det var kuriren som intervjuade mig nämligen...) så det var dubbel lycka att få läsa detta 😊 Ska kolla in <3
ljuvajulia.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229