Vi hade några dagar kvar efter Karibienkryssningen innan planet lyfter mot Sverige. Det första alternativet var att bara hänga i Miami och fördriva tiden. Men så fick vi se var Key West ligger på kartan. Allra längst ytterst på ett pärlband av små öar.

Den synen avgjorde det. Så vi bestämde oss att hyra bil och köra dit dom dagarna som var kvar!

Highway 1 går hela vägen ner och slutar, eller rättare sagt startar, längst ut på ön. Resan var helt otroligt vacker. Strax efter Miami passerade vi Everglades med varningsskyltar om passerande krokodiler på vägen. Huu! Sedan lämnade vi fastlandet. Vattnet var alldeles overkligt turkosblått och efter några timmar på vägen som går över öar, med broar mellan, så nådde vi till slut Key West.

Vi hann alldeles lagom i tid till solnedgången på Mallory square.

Det finns en sak som är negativt. Den där dollarn som det tjatats om i vartenda inlägg vi skrivit från USA. Men nu är det DYRT! Våra två nätter här är de dyraste nätterna på hela resan. Någonstans i Sydostasien kunde vi bott i femstjärnig svit för de här pengarna. Nu ser det ut precis som ett helt normalt motell i utkanten av stan. Vi blev ändå uppgraderade till king suite. Vilket inte betyder mer än att det finns en liten soffa och att rummet är någon meter djupare.

Men, det finns också tusentals anledningar som gör det värt att åka hit. Som ungefär vartenda hus i denna stad! Med en bakgrund som trähuskonstruktör håller hjärtat och hjärnan på att sprängas av all husinspo. De holländska husen i karibien var fantastiska, men det här! Jag vill bara köra copy+paste på varenda ett och bygga en egen kopia åt oss själva.

Det är porches, fönsterluckor, spröjs, liggande panel, vita staket och alla husen är målade i vitt eller ljusa pastellfärger. Kameran är fylld av bilder på balkongräcken, takfötter och husfärger. Tänk filmen The Truman Show. Det är som att gå runt i en fantasistad!

Här ligger också USAs sydligaste punkt.

Och starten på Highway 1.

Vi följde magkänslan och kunde inte fått en härligare bonus på avslutningen av vår resa. Det blev två nätter på en helt fantastisk plats.

Nu återstår bara att köra tillbaka till Miami igen. Till flyget som ikväll går mot Stockholm där vi först stannar i några dagar.

Snipp, snapp snut - så var vårt halvår på resa runt jorden slut.

Gillar

Kommentarer

Vi försöker ta tillvara på varenda sekund medan de tickar mot sitt slut. Svårt att tänka att vi är tillbaka i Luleå om en vecka. Samtidigt har också pusselbitarna inför framtiden börjat falla på plats med spännande saker på gång

Nio nätter är det längsta vi bott på ett och samma ställe ändå sedan vi lämnade Sverige för snart ett halvår sedan. Kanske inte konstigt att det börjar kännas som hemma.

Film från vår hytt finns på instagram @ojadventures

Korridorerna som Maja springer genom, att ständigt vänta på hissarna upp och ner och personalen som blivit som vänner.

För första gången har vi även helt packat upp våra väskor och försökt göra en bra ordning i alla skåp och lådor.

Vi fick den allra sista hytten som fanns kvar när vi bokade. Avundsjukt sneglar vi in till dom som har utsideshytt med balkong, men det hade nog också kostat många tusenlappar till. Vi har en egen housekeeper som sköter vårt och några rum till i korridoren. Två gånger om dagen städas det i ordning och på kvällen har vi handdukar i någon rolig vikning och schemat för nästa dag.

Två kryssningshack har vi lyckats lista ut. Små knep för att spara pengar på två viktiga saker; vatten och wifi.

Vatten serveras i glas i matsalarna men vatten på flaska är irriterande dyrt. Fyra flaskor på 1 liter kostar $18! Alltså runt 160 kronor!!! Men, i gymmet finns en drickvattenfontän. Bara att gå dit och fylla.

Wifi köpte vi bara ett abonnemang av i förväg, det är billigare då. Men kostade ändå $10,95 per dag, alltså runt 90 kr PER DAG! Sedan hoppades vi bara på att det skulle gå att använda på fler enheter om man loggar ut mellan. Det gör det! Och det bästa av allt. Magnus har med sin bärbara dator där det går att välja Dela Internet. Så om vi kopplar upp den på rummet blir den som en router och ger wifi till både dator, telefoner och ipad.

Mellis ute på däck.

Kryssning i karibien blev en alldeles utmärkt final på vår resa. Vi har fått se fyra öar, äta fantastisk mat och bara haft det skönt och härligt.

Magnus testade Flowrider.

Bonus till allt är att jag blev BALDIE OF THE DAY igår på The Baldie Movement. HÄR är min berättelse om det där med håret.

Snö om en vecka, ja det ska vi väl också stå ut med på något sätt.

Gillar

Kommentarer

Efter A som i Aruba och C som i Curacao fattades bara B för att fylla ABC. Ett B som i Bonaire. Den fjärde hamnen, det sista stoppet och ABC-öarna är nu avbockade.

Ännu en liten stad av karamellfärgade pepparkakshus. Vädret var ganska molnigt så vi strosade bara runt en sväng i staden Kralendijk och struntade i att åka till någon strand.

Att gå tillbaka och hänga på båten var lika skönt det. Livet på kryssning är riktigt gott och växer för varje dag. Alla som smälter av Maja och känner igen oss överallt. Vinkar, skrattar och pratar. Både personal och de andra kryssarna. Ja vi har ju alla tre minnesvärda detaljer i utseendena. Den skäggige, den flintskallige och den lilla blonda blåögda.

Den största delen av resenärerna är pensionärer och medelålders par. Mest amerikaner som är pratsamma och trevliga. Här står ingen tyst i hissen som i Sverige.

Ändå är det så stort att det är omöjligt att möta alla. 3686 gäster ryms på båten och över 1200 anställda som sköter allt. Det är som en flytande by i 15 våningar där alla är glada och avslappnade. Och hela tiden finns det saker att hitta på.

Som när Magnus blev sugen att ta sig en runda på klätterväggen!

Nu blir det inga fler stopp förrän vi når Miami igen på söndag morgon.

Bye bye Karibien!

Gillar

Kommentarer