Det är alltid lite nervöst vad som ska möta oss på en ny plats. Vi försöker att inte ha några förväntningar, kanske mest för att inte bli besvikna.

Flygplatsen i Hanoi var skinande ren och modern. Vi fixade direkt SIM-kort som vi alltid gör för att slippa vara beroende av att hitta wifi.

I taxin in mot staden hade ännu inte solen hunnit gå ner, så vi hann se omgivningarna medan vi passerade.

Vi blev avsläppta i den smala gränden där vi checkade in på vårt hotell Serenity villa hotel. Där var den första glada överraskningen, att allt kändes så fint och bra.

Sedan gav vi oss ut i den vietnamesiska kvällen för att lugna våra kurrande magar, vilket också rev lite för mycket i humöret.

Fyllda med fantastisk mat (positiva överraskning nummer två - herrejäklar vad gott med stekt pho sittandes på små träpallar i en liten gaturestaurang!) så promenerade vi vidare längs gatorna som nu var svarta men dekorerade av färgglada lampor, flaggor och människor.

Vi har kommit mitt i Tết, firandet av det kinesiska nyåret! En promenad till sjön och en ballong till Maja avrundade kvällen.

Och så den mest positiva överraskningen av alla. Vi gillar verkligen det vi ser!

Imorgon ska vi utforska det ännu mer.

Gillar

Kommentarer

Våra dagar på den lilla paradisön är över.

En dag hyrde vi vespor och åkte runt och utforskade ön.

Ett av stoppen blev bad i ett vattenfall.

En annan dag hyrde vi kajak och paddlade runt.

Men mest hängde vi på stranden.

Och gungade i palmerna.

Imorgon är det dags att vinka hejdå till både Thailand och Majas mormor och morfar, för då reser vi vidare till nästa land som blir Vietnam.

Väskorna är packade. Vi är laddade. Det är dags för intensivt resande igen med många stopp och fullspäckat schema.

Nu kör vi!

Gillar

Kommentarer

Vi har kommit till en sån där magisk paradisö igen. Nästan lite som Perhentian. För det mesta vi gör numer graderas förstås i jämförelse med tidigare upplevelser.

Sanden är kritvit och sammetslen. Vatten är kristallklart och palmerna vajar längs stranden.

Vi bor i en liten vik med bara några få hotell på rad som alla består av små bungalows längs stranden. Vårt häftiga hus på Siam beach resort finns som film på instagram @ojadventures.

Vi kom hit med båt till bryggan och det är så vi också kommer åka härifrån. Bakom stranden och hyddorna är allt omgärdat av palmer och grön skog.

Familjefoto i skuggorna.

Tempot går i lugn takt, likaså vår puls och andning.

Här behövs inget mer än att bara vara!

Gillar

Kommentarer