Det är som att vi bara lever i en egen liten bubbla utan början eller slut. Fort gick det att tappa koll på dagarna, fast nu har vi påmints om vad som är helg och veckodagar när Linn och Jocke åkt och jobbat.

Det finns förstås fler måsten i Sydney än att bara försöka fota sig vid operahuset. Ett sådant gjorde vi idag när vi åkte till Bondi Beach. Solen strålade men vindarna var starka och vågorna enorma.

Nu har vi sett det ;)

Mäktig natur

Magnus står och filmar vågorna, ser ni honom?

På strandpromenaden

Kvällen avrundades med jacuzzi och bastu som finns i källaren i Jocke och Linns hus. Nu är vi lite renare, mjukare och redo för nästa flyg imorgon bitti. Vi kommer bege oss upp längs Australiens östkust där det förhoppningsvis är något varmare temperaturer. Första stoppet är Gold Coast. Där hoppas vi på lite strandliv men mest spännande upptäcktsfärder i regnskogar och nationalparker. Och så får våra generösa hyresvärdar här äntligen tillbaka sitt sovrum igen.

Sydney som stad har känts som hemma på något sätt. Det kunde lika gärna vara att vi är i Stockholm, fast att allt är på engelska, så kanske som London? Särskilt med utseendena på husen. Allt är så enkelt. Att kommunicera, att ta sig fram, att hitta spännande organic och hälsosam mat. Det enda minuset är bara att allt känns aningen dyrare än hemma. Men det har det varit värt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sydney är den stad vi varit minst pålästa om inför resan. Vi tänkte att vi förlitar oss istället på våra proffsguider Jocke och Linn. Det enda "måstet" var att ta bild på oss framför operahuset. Annars har vi haft ganska lugna dagar och gjort vad som fallit oss in. Vädret är som majväder i Sverige, för här är det vår, så nu har vi haft användning för kläderna vi tyckte var onödiga i Malaysia.

Bilderna nedan får visa lite av vad vi gjort!

Sydney sett från båt

Lunch på The Grounds

Där fanns det också djur!

Middag i hamnen

Vår lilla goding

Första försöket framför operan, med grått väder

Magnus och Harbour Bridge

Båttur till Manley

Andra försöket med ett halvt operahus och Maja som ser ut att ha svalt en citron

Fantastisk utsikt från North Head

Livet på en pinne

Tredje försöket med grynig frontkamera och segelbåt som fotobombar

Vi kanske inte lyckades med den perfekta bilden framför operahuset, men vi har bra och härliga dagar här i Sydney!

Likes

Comments

Efter en hel natts resa så landade vi i Australien. Korta stunder sömn i ett obekvämt flygsäte och ännu mer tidsomställning att försöka räta ut. Den här gången kom jag dock på att använda bärselen för Maja i flygstolen. Barn under 2 år flyger gratis, men i sina föräldrars famn. Väldigt bra men tungt under en hel natt.

Istället för att sticka ut Majas ben på varsin sida om bärselen vred jag henne 90 grader så både benen stack ut på ena sidan och huvudet fick stöd mot den andra sidans bärrem som jag lättat på. På så sätt låg hon i min famn som hon brukar, med huvudet mot ena armen och benen vid den andra, men selen hjälpte till att stötta upp och avlasta mina armar.

Vi bor här hos Magnus jobbarkompis Jocke och hans tjej Linn som så snällt öppnat upp sitt hem för oss. Majas feber är borta och nu ska vi uppleva Sydney några dagar innan vi reser vidare till några fler stopp i Australien.

Likes

Comments

Jag såg den nog bara någon sekund för sent. När jag smällde till myggan på Majas arm smetades en smal blodstrimma ut på huden. Den måste precis ha hunnit börja suga. Det var knappt några mygg alls på Perhentian, men just den lördagseftermiddagen när vi satt på vår lilla veranda utanför huset och åt duku-frukt i solen kom det fram några stycken och surrade.

Jag fick direkt en dålig känsla. Nästa dag blev myggbettet så konstigt rött. Dagen därpå blev det ännu en röd ring en bit utanför bettet också. Som den lilla piltavleemojin med tre ringar; rött, vitt, rött. Det här är inte bra, sa jag till Magnus. Men vi försökte lugna oss med att det kanske bara var en liten reaktion för att myggorna är annorlunda här.

Igår kväll var Maja så glad. Vi busade och kastade en boll i rummet och hennes skratt var verkligen kiknande hjärtligt. När jag borstade tänderna stod jag med ett leende framför spegeln i badrummet och lyssnade på det bubblande skrattet som fortsatte från rummet medan hon busade med Magnus.

Nästan varenda natt sedan hon föddes har hon och jag sovit tätt intill. Jag vet precis hur hennes kropp ska kännas mot min. Så det tog inte många sekunder när jag kröp ner bredvid henne i sängen någon timme senare att säga; hon har feber!

39,4 visade första mätningen. Tre dagar efter myggbettet. Jag visste precis vilken diagnos jag skulle googla efter... Denguefeber.

Vi bestämde oss för att ge en alvedonsupp och försöka sova under natten och sen söka läkare på morgonen. På natten tänker jag extra bra, eller kanske extra dåligt då det nog hade varit bättre att sova istället. De värsta scenarierna hann målas upp i huvudet mellan några få timmar sömn. Klockan 19 den kommande dagen väntade dessutom ett plan till Australien på oss också...

På morgonen packade vi ihop våra väskor, åt frukost och bad hotellet beställa taxi till ett sjukhus. Majas feber låg på 38,9. Hon var varm och lite hängig men inte mer tagen än så. Oron för denguefeber började lugna sig, men med en lång flygning som väntar ville vi ändå träffa en läkare för säkerhetsskull.

Med all vår packning med ramlade vi in på ett av de privata sjukhusen i Kota Bharu. Fem stycken i personalen samlades vid disken för att tyda innehållet i Majas pass och vad de skulle skriva på hennes besöksblankett. Knappt 10 minuters väntan innan vi blev visade in till en doktor. Inga kräkningar, diarréer eller hemsk värk i kroppen gjorde att denguemisstankarna avskrevs. En supp i rumpan fick hon och så fick vi hämta ut en karta suppar och en flaska flytande febernedsättandet i disken utanför, det hade läkaren skrivit på ett papper att vi skulle ha. Knappt 70kr för allt, och; läkaren gav grönt ljus för flygresan.

Strax efter kl 10 var sjukhusbesöket klart. Vi var utcheckade med all vår packning, ett småfebrigt barn och 9 timmar att fördriva innan avgång. Vad gör vi nu?

Magnus hade sett att det kunde finnas bagageförvaring på busstationen, så vi tog en taxi dit för att kunna lämna av väskorna. Några skåp fanns dock inte, men granne intill låg ett superstort shoppingmall. Inga förvaringsskåp där heller men vi hittade en kundvagn att lasta väskorna i. Svalt och luftkonditionerat, massa matställen, butiker att kika i och rena toaletter. Allt som behövs för att fördriva en lång dag i väntan på flyget!

Så där gick vi runt hela dagen. Maja sov en lång stund och är så gott som feberfri igen. Nu sitter vi på flygplatsen och väntar bara på att vårt plan ska gå.

Australien nästa!

Likes

Comments

Vi känner oss renade inifrån och ut. Ölivet var underbart och fort vande vi oss med charmen och det enklare boendet på stranden. Men nu är det ganska skönt att slippa myror i badrummet, en kran som hängde snett och att sopa bort sand och insekter från sängen varje kväll.

Vi har varit in till stan och fyllt på förrådet av blöjor och tvättlappar. McGyvnus Oja har lagat sitt fiskespö med hjälp av en tändare, fiskekrok, eltejp och superlim.

Maja fick en lekpaus på en supermarket

Jag hittade maskeringstejp och spritpenna och har märkt upp alla små påsar jag delat upp min packning i. Kanske vi skulle skriva mer om vad vi valt att ha med oss någon dag om någon är intresserad? Två ryggsäckar för tre personer klarar vi oss gott på. Vikten är inga problem utan det är mest utrymmet som känns lite trångt. Hur kan allt bli större för varje gång det ska packas ner? Jag funderar på att posta tillbaka lite saker till Sverige. Mest Majas kläder, henne tog vi med fler ombyten till men vi skulle hittills klarat oss bra på mindre.

På väg in till Kuala Besut

Imorgon åker vi igen. Australien är nästa stopp på vår resa. Ännu en lång flygning, som vi gör över natten.

Men tills dess ska vi njuta av mer poolbad, lite gym, rena lakan och sandfria golv.

Likes

Comments

Så kom dagen då vi lämnade Perhentian Island och underbara New Cocohut Chalet där vi haft det toppen och blivit så väl omhändertagna. Särskilt Maja som varit i centrum hela tiden för allas uppmärksamhet. Alla tyckte det var så ledsamt att hon skulle åka och vinkade hejdå till henne.

Det var inte lika höga vågor på båtturen denna gång men VÄLDIGT blåsigt av fartvinden. Blev lite oroad att Maja inte fick luft och höll på att dö men det visade sig att hon tyckte det höga brummandet var så sövande att hon hade somnat.

Nu hade vi bokat tre dagar inne på fastlandet på ett hotell som vi valde bara för att det såg så fint ut! Bilderna på bokningssidan visade bruna trähyddor med en exotisk trädgård och pool. Ja det unnar vi oss! Det låg lite för sig själv utanför stan och var lite i överkant på priset men vi tänkte att det blir en härlig plats att hänga på innan vi ska dra vidare.

När vi kom fram till hotellet efter taxituren från hamnen blänkte stengolvet i entrén och redan från receptionen såg vi ut mot dammarna, all härlig grönska och hyddorna. Det här blir ju toppen!!

Vi checkade in och blev visade till vårt rum. När vi passerat alla hyddor tittade vi förvånat på varandra. Istället skulle vi gå upp i en långsmal byggnad längst bort på området. Rummet vi kommer in i ser helt okej ut och jag öppnar pardörrarna till balkongen för att blicka ut mot poolen som är... knallgrön!

Badsugen någon?

Bakom den slajmgröna poolen såg det dessutom ut som en skräptipp. Och inget annat heller i närheten att göra. Hela kroppen sa bara nej. Vad ska vi göra? Sitta på det här stället i tre dagar utan att ens kunna ta ett dopp och svalka oss? Dessutom var det inte en käft där som Magnus uttryckte det. Vi var de enda gästerna på hela hotellet. Det här kändes inte alls bra. Vi bestämde oss för att börja med att gå tillbaka och fråga om poolen.

Något rengöringsmedel var slut sa personalen och svarade lite osäkert maybe tomorrow, när vi frågade när poolen skulle funka igen.

Att få rabatt på rummet pga den trasiga poolen gick inte heller.
- Då avbokar vi! Sa vi våghalsigt utan att ens veta var vi då skulle ta vägen...

För att få bryta bokningen behövde en chef komma ner och säga om den godkände det. Under tiden hittade Magnus ett öppet wifi och börjar söka efter lite hotell i närheten.

Avbokningen blir till slut ordnad och vi behöver inte betala mer än någon kortavgift tack och lov. Under väntetiden hann Magnus hitta ett riktigt fint hotell på specialerbjudande för samma summa som vi får tillbaka för detta. Hotellet ringer en taxi, vi hämtar våra ouppackade väskor, och åker iväg igen.

Nöjda att vi får dra

Nu är vi på Tok Aman Bali Beach Resort och det kändes som vi var tre smutsiga, svettiga rishögar som klev in på ett slott. Det var alldeles för fint för oss och känns nästan som vi bor på ett spa. Hela kroppen är lugn och harmonisk och vi rör oss långsamt bland de vitkalkade väggarna, de diskreta bruna trädetaljerna och alla blanka skinande ytor. Den stora inifinitypoolen är ren och har bubbelzoner. På ena sidan hotellet ligger stranden och resten av hotellet omringas av en lagun så att alla rum har sjöutsikt.

En hörna av vårt nya rum på 30 kvm

I lagunen kunde Magnus äntligen få plocka upp sitt fiskespö en stund (som han dock kastade sönder, men det är en annan historia).

Magkänslan är återställd! (och Magnus letar superlim)

Likes

Comments

Idag firar vi din 18-månadersdag och inte hade vi trott att vi skulle göra det på en tropisk paradisö! Perhentian Islands har verkligen varit underbart för oss.

Det verkar inte bekymra dig när vi åker till nya platser. Oftast är du väldigt glad och lättsam. Den senaste veckan har du dock börjat få lite mer humör. Du vill själv bestämma var du ska gå och vad du ska göra, försöker vi få med dig åt ett annat håll blir du jättearg och som en mask i kroppen. Du kan själv men när du ska gå nerför en trappa sträcker du efter en hand att hålla i och det gör oss varm i hjärtat.

De flesta du möter skrattar du och spexar med. De smälter av ditt leende och dina blå ögon. Personalen i restaurangen busar och leker med dig varje gång vi går dit. Och så fort du hör musik blir du glad och vill dansa.

Kanske vi är galna som dragit med dig på denna resa. Mest är vi rädda att du skulle bli sjuk och ibland oroar jag mig att du kommer missa att lära dig massa saker som dina jämnåriga nu gör i förskolan. Men här lär du dig andra saker istället.

Du kastar bröd till fiskarna med Linda i restaurangen och ropar Fish. När vi ska gå ropar du Bye bye. Ser du en liten kran på en stolpe ute går du dit och lyfter dina fötter, för där har du lärt dig att fötterna ska sköljas rena från sand. På stranden undersöker vi snäckor och koraller som sköljts upp från havet, och känner ytan och tyngden i våra händer. Och solsängarna är din klätterställning där du balanserar på de smala träribborna och klättrar upp och ner.

Oavsett var i världen vi befinner oss hoppas vi din trygghet kommer vara att du hela tiden har både din mamma och din pappa vid din sida. Att vi alla får vara tillsammans så lång tid hoppas vi är det finaste vi kan ge dig.

Vi är så glada att just du kom till oss!

Likes

Comments

Båttaxin tog oss över vattnet på bara några minuter. Det skulle bli en utflykt den lilla byn mitt emot vår strand, på den andra ön av de två som tillhör Perhentian Islands.

Sakta strosade vi längs den lilla huvudgatan medan människorna i husen höll på att vakna till liv. Vid en lekplats med gungor och rutschkana pausade vi och lät Maja leka en stund.

Bakom den vita moskén med glänsande silvertak som vi ser på andra sidan vattnet och hör de klagande men rogivande bönesångerna från varje dag hittade vi en stig så vi kunde passera den utanför det höga gallerstängslet. På andra sidan stigen låg små enkla ihoplappade skjul där folk bodde, väldigt speciell känsla att se.

Vi förväntade oss att djungeln snart skulle sätta stopp och vi skulle vända tillbaka till byn igen. Istället kom vi till en röd bro och starten på en plattsatt boardwalk som enligt skyltarna var 3,2 km lång och ledde till Long Beach. Vi går så långt vi orkar kom vi överens om, då hettan redan var stekande och jag bar Maja i sele på magen. Jag vet inte om kilometrarna var fågelvägen eller om dom räknat vägen efter alla toppar och dalar. Dom senare var det åtminstone väldigt gott om...

Djungeln omslöt oss på sidorna med havet som glimtade mellan palmerna på den ena. Stora fjärilar fladdrade i gräset där vi passerade. Vi hörde en apa som tjattrade inne bland träden, vi lyssnade till syrsorna som spelade och fåglar som sjöng. Steg för steg kämpade vi vidare uppför alla branta backar. På den högsta punkten öppnade sig helt plötsligt träden med en fantastisk utsikt över havet och horisonten.

Vi trampade vidare medan boardwalken nu växlade mellan brant uppåt och brant nedåt. När vi fick se en glimt av Long Beach över viken mellan träden tänkte vi att nu är vi nästan framme. Det visade sig vara många branta backar kvar och två STORA varaner som låg på gångvägen innan vi kunde kliva ut på stranden.

Där vilade våra ben på ett café och åt en gigantiskt bricka med frukter. I caféet mötte vi ett annat svenskt par på långresa och delade lite resetips innan vi tog en båttaxi tillbaka till vår brygga. Vi missade helt den supermarket vi hade tänkt besöka i byn men fick ett helt annat, litet och härligt, äventyr istället!

Likes

Comments

Idag tog jag mig till slut ut på en snorklingstur efter en del krångel. Jag har fått erbjudanden om snorkling varje dag och det har inte varit något problem att jag skulle åka själv fram tills att jag väl bestämde mig, då var det helt plötsligt minst två personer som gällde för att få åka...

Det löste sig till slut och jag fick åka med ett annat gäng och tur var det.

För jag fick se både havssköldpadda, haj, massa andra fiskar och koraller.

På eftermiddagen tog hela familjen en tur i djungeln till en annan strand. Väl där så drog det in ett litet regnväder så vi fick svalka oss lite i värmen.
/Magnus

Haj

Havssköldpadda

Korallätande fisk

Djungeltrekk

Likes

Comments

Vi vaknar varje morgon till vågornas brus och ligger och lyssnar en stund innan vi kliver upp.

Efter frukosten hänger på stranden från morgon till kväll. Maja leker i den kritvita sammetslena sanden under palmerna.

Det kristallklara turkosblå vattnet är så klart och varmt att det knappt svalkar på kroppen.

Maja plaskar vid strandkanten och vi badar och snorklar.

Vi tar promenader längs vattnet och badar och utforskar vår lilla del av ön. Bakom strandremsan och en liten rad av små hotell med stugor och hyddor finns bara djungel. Genom djungeln går det att gå på stigar till resorter på andra sidan ön men så långt har vi inte tagit oss.

När Maja sover på dagen solar vi och tar siesta. Och när vi är hungriga äter vi på restaurangen, där personalen leker och busar med Maja.

Det finns inga måsten. Vi tar bara dagarna som dom kommer, och njuter av här och nu.

Likes

Comments