Vi hade några dagar kvar efter Karibienkryssningen innan planet lyfter mot Sverige. Det första alternativet var att bara hänga i Miami och fördriva tiden. Men så fick vi se var Key West ligger på kartan. Allra längst ytterst på ett pärlband av små öar.

Den synen avgjorde det. Så vi bestämde oss att hyra bil och köra dit dom dagarna som var kvar!

Highway 1 går hela vägen ner och slutar, eller rättare sagt startar, längst ut på ön. Resan var helt otroligt vacker. Strax efter Miami passerade vi Everglades med varningsskyltar om passerande krokodiler på vägen. Huu! Sedan lämnade vi fastlandet. Vattnet var alldeles overkligt turkosblått och efter några timmar på vägen som går över öar, med broar mellan, så nådde vi till slut Key West.

Vi hann alldeles lagom i tid till solnedgången på Mallory square.

Det finns en sak som är negativt. Den där dollarn som det tjatats om i vartenda inlägg vi skrivit från USA. Men nu är det DYRT! Våra två nätter här är de dyraste nätterna på hela resan. Någonstans i Sydostasien kunde vi bott i femstjärnig svit för de här pengarna. Nu ser det ut precis som ett helt normalt motell i utkanten av stan. Vi blev ändå uppgraderade till king suite. Vilket inte betyder mer än att det finns en liten soffa och att rummet är någon meter djupare.

Men, det finns också tusentals anledningar som gör det värt att åka hit. Som ungefär vartenda hus i denna stad! Med en bakgrund som trähuskonstruktör håller hjärtat och hjärnan på att sprängas av all husinspo. De holländska husen i karibien var fantastiska, men det här! Jag vill bara köra copy+paste på varenda ett och bygga en egen kopia åt oss själva.

Det är porches, fönsterluckor, spröjs, liggande panel, vita staket och alla husen är målade i vitt eller ljusa pastellfärger. Kameran är fylld av bilder på balkongräcken, takfötter och husfärger. Tänk filmen The Truman Show. Det är som att gå runt i en fantasistad!

Här ligger också USAs sydligaste punkt.

Och starten på Highway 1.

Vi följde magkänslan och kunde inte fått en härligare bonus på avslutningen av vår resa. Det blev två nätter på en helt fantastisk plats.

Nu återstår bara att köra tillbaka till Miami igen. Till flyget som ikväll går mot Stockholm där vi först stannar i några dagar.

Snipp, snapp snut - så var vårt halvår på resa runt jorden slut.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vi försöker ta tillvara på varenda sekund medan de tickar mot sitt slut. Svårt att tänka att vi är tillbaka i Luleå om en vecka. Samtidigt har också pusselbitarna inför framtiden börjat falla på plats med spännande saker på gång

Nio nätter är det längsta vi bott på ett och samma ställe ändå sedan vi lämnade Sverige för snart ett halvår sedan. Kanske inte konstigt att det börjar kännas som hemma.

Film från vår hytt finns på instagram @ojadventures

Korridorerna som Maja springer genom, att ständigt vänta på hissarna upp och ner och personalen som blivit som vänner.

För första gången har vi även helt packat upp våra väskor och försökt göra en bra ordning i alla skåp och lådor.

Vi fick den allra sista hytten som fanns kvar när vi bokade. Avundsjukt sneglar vi in till dom som har utsideshytt med balkong, men det hade nog också kostat många tusenlappar till. Vi har en egen housekeeper som sköter vårt och några rum till i korridoren. Två gånger om dagen städas det i ordning och på kvällen har vi handdukar i någon rolig vikning och schemat för nästa dag.

Två kryssningshack har vi lyckats lista ut. Små knep för att spara pengar på två viktiga saker; vatten och wifi.

Vatten serveras i glas i matsalarna men vatten på flaska är irriterande dyrt. Fyra flaskor på 1 liter kostar $18! Alltså runt 160 kronor!!! Men, i gymmet finns en drickvattenfontän. Bara att gå dit och fylla.

Wifi köpte vi bara ett abonnemang av i förväg, det är billigare då. Men kostade ändå $10,95 per dag, alltså runt 90 kr PER DAG! Sedan hoppades vi bara på att det skulle gå att använda på fler enheter om man loggar ut mellan. Det gör det! Och det bästa av allt. Magnus har med sin bärbara dator där det går att välja Dela Internet. Så om vi kopplar upp den på rummet blir den som en router och ger wifi till både dator, telefoner och ipad.

Mellis ute på däck.

Kryssning i karibien blev en alldeles utmärkt final på vår resa. Vi har fått se fyra öar, äta fantastisk mat och bara haft det skönt och härligt.

Magnus testade Flowrider.

Bonus till allt är att jag blev BALDIE OF THE DAY igår på The Baldie Movement. HÄR är min berättelse om det där med håret.

Snö om en vecka, ja det ska vi väl också stå ut med på något sätt.

Likes

Comments

Efter A som i Aruba och C som i Curacao fattades bara B för att fylla ABC. Ett B som i Bonaire. Den fjärde hamnen, det sista stoppet och ABC-öarna är nu avbockade.

Ännu en liten stad av karamellfärgade pepparkakshus. Vädret var ganska molnigt så vi strosade bara runt en sväng i staden Kralendijk och struntade i att åka till någon strand.

Att gå tillbaka och hänga på båten var lika skönt det. Livet på kryssning är riktigt gott och växer för varje dag. Alla som smälter av Maja och känner igen oss överallt. Vinkar, skrattar och pratar. Både personal och de andra kryssarna. Ja vi har ju alla tre minnesvärda detaljer i utseendena. Den skäggige, den flintskallige och den lilla blonda blåögda.

Den största delen av resenärerna är pensionärer och medelålders par. Mest amerikaner som är pratsamma och trevliga. Här står ingen tyst i hissen som i Sverige.

Ändå är det så stort att det är omöjligt att möta alla. 3686 gäster ryms på båten och över 1200 anställda som sköter allt. Det är som en flytande by i 15 våningar där alla är glada och avslappnade. Och hela tiden finns det saker att hitta på.

Som när Magnus blev sugen att ta sig en runda på klätterväggen!

Nu blir det inga fler stopp förrän vi når Miami igen på söndag morgon.

Bye bye Karibien!

Likes

Comments

Till slut kom vi hit! Till ön som varit en dröm att åka till ända sedan vi gifte oss 2009.

Aruba var en stor anledning till att vi valde just denna rutt på kryssningen. En dag här skulle bli ett perfekt smakprov för att få se om det var så fint som vi tänkt oss.

Visste ser ut som ett paradis!

Men ärligt talat blev vi faktiskt lite besvikna.

Vi åkte till Eagle beach som ska vara den fina stranden. Vattnet var verkligen kristallklart och sanden så vit och finkornig att det bländade. Picture perfect!

Men omgivningarna drog ner det. Precis ovanför stranden låg en bilväg och på andra sidan bara några tråkiga hotellbyggnader. För att ta bilderna fick vi passa på i luckorna mellan allt folk, och att samtidigt just då pricka in att få alla att titta åt rätt håll var inte det lättaste. Även om det var lugnt precis där vi låg så promenerade det hela tiden klungor mellan oss och kameran från områdena bredvid där det var sprängt med folk.

Efter lunch gick vi och kollade in staden istället. Några små pepparkakshus i karamellfärger fanns det här också, men inte som på Curacao, och trots att vi gick längs det som ska vara huvudgatan var mycket nedstängt. Vid hamnen låg det istället ett nybyggt och blänkande köpcentrum bara fyllt med lyxiga butiker som sålde diamanter, märkesklockor och dyra designerkläder.

Det kändes tråkigt nog som en plats som varit fin men blivit förstört av turism. Vi gjorde sen några härliga fynd i de billiga turistbutikerna som höjde dagens betyg några snäpp.

På en härlig resort hade vi säkert älskat denna ö. Förutsättningarna finns verkligen. En dag blev lagom för oss nu. Men vi är glada att vi äntligen tog oss hit till slut!

Likes

Comments

Efter ännu en hel dag och två nätter ute till havs stod båten imorse i hamnen för det andra stoppet på vår kryssning. Willemstad på Curacao!

Vi gillar verkligen husen i Amsterdam och här är det holländska hus - i karibiska färger!!! Alltså orkar inte så fint!

Smala gränder och hus som karameller.

Så fin stad!

När Maja somnade i vagnen efter lunch gjorde vi en chansning. För att slippa väcka upp henne för en taxiresa till den större stranden Mambo gick vi till en mindre strand som låg närmast hamnen. Ägd av ett hotell. Bara tillåten för hotellets gäster att vara på...

Men trots våra uppseendeväckande utseenden som skäggpappa, flintismamma och blondiebarn lyckades vi både smita in och ut genom receptionen utan att bli stoppade och fick en stund med strand och sand mellan tårna. Det är väl ett måste i Karibien.

Precis som att ta ett dopp i poolen varje kväll.

Nu har båten lämnat hamnen igen. Från Curacao är vi på väg mot nästa kryssningsstopp. En ö dit vi velat åka i så många år - Aruba!

Likes

Comments

Efter två nätter och en hel dag enbart på båten hade fartyget ankrat i den första hamnen när vi vaknade imorse.

Heldagen på båten igår var ganska blåsig och grå. Men vi hade fullt upp med alla aktiviteter inomhus. Vi startade dagen med att åka skridskor på isbanan inne i båten. Sedan gå på ansiktsbehandlingsevent och gymma (P), leka i spelhallen och barnrummet (lilla M), bada bastu, bubbelpool, boka whiskeyprovning och gå på casino (stora M).

Inte heller att glömma alla måltider där mellan. Bufférestaurangen har helt galet stort utbud. Det är nog många stackars kroppar som får arbeta för fullt just nu för att smälta allt som stoppats i dem. På kvällen åt vi på den fina restaurangen där vi skämdes i våra lite för vanliga kläder bland alla balklänningar och kostymer.

En liten virvelvind som har gott om utrymme att röja runt i alla korridorer och trappor på båten.

Men så idag fick vi då gå av båten. I Labadee på Haiti som är en smått märklig plats. En egen by uppbyggd för kryssningsdeltagare. Stränder, bufférestauranger, olika äventyrsaktiviteter och massa små försäljningsstånd där lokalbefolkningen säljer souvenirer till turisterna.

Vi hängde mest på stranden, en stund det lilla vattenleklandet, åt lunch och hade en lugn skön dag med sol och bad innan det var dags att gå ombord igen och för fartyget att lätta ankar och åka vidare.

Medan vi badade vidare i bubbelpoolen uppe på däck minskade Haitis berg borta i horisonten.

På väg mot nästa ö och hamn!

Likes

Comments

Vi har åkt över hela USA. Från västkusten till östkusten och landat i Miami.

Flyget åkte vi på precis samma dag som Maja blev 23 månader. Det är svårt att tänka sig att vi ska fira 2-årsdagen i Luleå om bara en månad. Och att det är mindre än TVÅ VECKOR kvar tills vår resa är över och vi åker tillbaka till Sverige igen. Hur snabbt kan ett halvår gå egentligen?

Vi ser fram emot att ha kalas men ångesten över att vårt livs största äventyr snart är över vågar vi inte ens tänka på.

Vi vill bara ju ha obegränsat med tid för att vara nära, bära, kramas och busa - i all oändlighet!

Första dagen i Miami spenderade vi med att gå omkring i Wynwood art district.

Det är ett område med häftiga väggmålningar på alla hus och mysiga restauranger och cafeér.

Skönt ställe att bara gå runt och kika och fördriva tiden på.

En tur till Miami beach gjorde vi också på eftermiddagen när vi ändå var i närheten. För egentligen är vi bara här i väntan på en enda sak. Finalen på vår resa.

Och nu är det dags. Att kliva på båten för 9 nätters kryssning i Karibien!!

Där vi ska försöka att ta vara på våra allra sista dagar. Av solen, värmen och varandra.

Likes

Comments

Det är många kortare intensiva stopp nu. Och det här är i en stad vi direkt kände wow för. Här hade vi kunnat bo!

Vi har turistat runt och gjort det där som hör till i LA.

Som att posera vid Hollywoodskylten.

Och se ut på den magiska utsikten över Los Angeles. Där vi också försökt ta oss genom de flesta av de mer kända områdena och gatorna i bil eller till fots.

Även en runda downtown, här i art district.

Och häng nere på Venice beach. I den märkliga dimman som dragit in längs stranden varje dag och gjort det sviiinkallt. Fast bara nere vid havet för en bit inåt i landet sken solen för fullt. Märkligt väder. Men trots det, vilket härligt ställe!

En tur på tandem till Santa Monica Pier.

Och bo, det gör vi just nu i en husvagn som står uppställd på en bakgård några kvarter från Venice beach. Vi kunde inte låta bli att boka när vi såg den på airbnb. Det lite knäppa är det roligaste!

Men vi har det väldigt mysigt och är helt överens om att vi någon gång gärna kommer tillbaka igen. Kanske inte till husvagnen men helt klart till Los Angeles.

Våra fyra dagar här har som vanligt passerat alldeles för fort och det betyder att det imorgon är dags att hoppa på planet mot en ny stad igen!

Likes

Comments

Äntligen gjorde vi det vi pratat om så länge. Att hyra en bil!

Skönt med egen bakåtvänd bilstol!

Vi tog en tur runt Oahu, den ö som Honolulu ligger på.

Vi har kört längs hav.

Höga berg formade av vulkaner.

Genom skog och lummig grönska.

Ätit mellis från Wholefood på stranden. För nu äntligen kunde vi besöka denna gigantiska affär fylld med mat som är organic!

Medan solen började gå ner var det dags att köra tillbaka igen. Till flygplatsen och mot nästa destination!

Likes

Comments

Vi vänjer oss vid allt det nya på Hawaii. Allt är så lugnt och trafiken är så tyst. Men den största utmaningen är att det är dyrt. Eller kanske är det ungefär som i Sverige? Vi tyckte maten kostade mer på Filippinerna jämfört med när vi precis hade varit i svinbilliga Vietnam. Vilket skämt motför priserna här. Fast sen verkar det mesta vara i gigantiska portioner också...

God morgon från vårt fönster!

För att spara pengar försöker vi laga mat själva till frukosten på morgonen och middag på kvällen. Bär hem matvarorna från affären i bruna påsar i famnen, precis som på film. När ska någon upptäcka att det går att göra handtag dom!?

Vår lilla lägenhet är mer som ett studentrum i storlek och har ett litet kök, men inget matbord. Så måltiderna blir som mysig picknick på golvet.

Efter en heldag med vulkanklättring igår tog vi en lugn dag på stranden idag. Den lilla lagunen vid Waikiki beach var isande kall men vi doppade åtminstone halva kroppen. Maja simmade på lika glatt som alltid.

Våra väskor är än en gång packade för resa. Men en hel dag har vi kvar här innan nästa plan lyfter. Då vi ska bocka av en ny sak på listan som vi ännu inte hittills gjort innan på denna resa!

Likes

Comments