Vit & Svart Kärlek & Våld Solsken & Regn Diamant & Sten Hur hård som helst. Pang. Softguy. Tss.. jag skakar på huvudet. Så fel attribut. Inget jag sökt. Inget att ta tag i. Inget som någonsin tilltalat. Ändå skruvar mitt hjärta på sig. Mensavärde på mitt IQ, ändå så korkad och svår att vara logisk. Aldrig har jag hittat en gnista i total godhet, omtanke och vita kuddar. En liten gnista som jag ska slänga all kyla och vatten jag har på. I´ll try. Jag vill, men kan inte. Jag kan inte, men vill. Totalt ärlig. Alltid 100%. Rakt in. Jag bär dig. Thnx. "Friends do because they wanna do". : ) Tönterierna tar överhand. Lite honung så ordnar det sig. Yihoo. Nuff said. Lyssna. * Dagens låt: will.I.am - She´s a star

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag blir så trött. Överallt, konstant och hela tiden möts jag av en påtvingad hysteri där man hela tiden ska gå emot strömmen och hitta kryphål. Någon sätter handen i luften och skriker "Det här är inte okej!" och "Är du säker på det? Tänk om det är så här i stället?". Idag har det blivit en trend att ifrågasätta till förbannelse och jag gillar det inte längre. I synnerhet när det kommer till könsrollerna i media. Det skall kritiseras, övervägas, analyseras. Risas, rosas och rent av kämpas för att hitta problem. Så jag ställer mig frågan (och hoppas att andra tar del av den också). Varför kan vi inte ta saker för vad de är? En halvnaken, trimmad, glatt poserande kvinna på en billboard skall visa sommarens bikini. Vad händer? Kvinnan på bilden och avsändaren bakom annonsen blir anklagade för att förändra ett helt, jäkla samhällsideal. Jag klandrar inte den syn och de perspektiv som säger att vi alla är lika mycket värda och klyschor gällande skönhet inifrån. Nej då. Men det finns en gräns. En produkt eller vara är producerad för att säljas ur skaparens syfte, för att generera och gå med vinst. Det handlar inte om en kampanj för att trycka ner åskådarna och målgruppen i skoskaften. Företag, koncerner och produktionsbolag ger oss det som säljer. Det vi vill ha. För att ge frågan ett exempel skall jag dra in en gammal gymnasielärare i matchen. En av de bättre lärare jag någonsin haft faktiskt, en tvåbarnspappa i 40-årsåldern som utvecklade mitt sätt att se på mediers påverkan. När vi i klassen diskuterade huruvida reklam, lay out, kampanjer och dylikt var fördelade mellan könen och hur det påverkade oss kom han in på sina egna barn. Han berättade om hur han vägrade ge sin sjuåriga son actionfigurer och vattenpistoler i julklapp. Önskelistan var proppfull med produkter hämtade ur leksakskatalogens blå, röda och svarta sidor. De sidor där de feminina attributen inte fick utrymme. Min son skall minsann inte bidra till orättvisa arbetsförhållanden, skanderade han och förklarade hur samhällssystemet var uppbyggt i skillda löneförhållanden mellan kvinnor och män. Han var stolt. Sonen var förkrossad. Men vadå? Pappan hade ju gjort skillnad. Gott så. Nåväl, jag ska inte säga att min lärare gjorde fel. Vem vet? Lillgrabben kanske växer upp och blir jämställdshetsminister. Formad och finslipad av sin heroiska pappas ideal. Men han hamnade där för att han inte fick välja. Och att kunna välja fritt har vi väl ingen tanke på att se som viktigt idag? Bojkotta Big Brother, klottra ner underklädesannonser och bränn Slitz-tidningar. Men ta en funderare på varför de faktiskt finns. Och bitte, bitte, bitte. Dra gränsen! Den är nära vansinne.. * Störd helg. Jag skakar på huvudet, drar mössan halvt över ögonbrynen och smeker luvan över huvudet. * Dagens låt: Timbaland feat. Sebastian & Attitude - Kill yourself

Likes

Comments

 

Ouch. Jag är full nu, söndag förmiddag. Fyy. Jag hade roligt igår. Det blev spontansprit och överläggning huruvida jag hade rätt eller fel i en fråga som nödvändigtvis inte hade behövts ställas.

Men det är så det blir. Man blir besviken. Vet du vad det värsta är? Det är när folk är så fulla med skit att de faktiskt inte kommer ihåg sin egen lögn från fem minuter sedan utan slätar över den med en ny, helt annorlunda. Det är då jag skrattar. Surt, sa räven.

Något annat fantastiskt är när man märker att man är tredjehandsvalet, eller som bäst andrahandssorteringen.  Typ Nu vill jag prata med dig, svara mig! ..och Nej, nu har jag ingen lust längre så nu behöver jag inte svara dig.

Men vad fan, who gives a shit? Jag är drypt, dräpt och ofrivilligt döpt till att vara han som faktiskt ser det som du inte vill att någon ska se.

Inatt genomskådade jag dig, såg ditt rätta jag. Framförallt efteråt. Du var inte smidig.

Det är tur att man har trevliga klasskamrater åtminstone. Söt som en liten, nätt sockerdocka är hon också, ska ni veta. Henne borde ni ge uppmärksamhet och jobba på. Paris, någon..?

*

Jag vill ha en kvinna jag kan slänga upp på bardisken igen. Trycka upp mot väggen även om det är dagsljus och grannens barn leker i trädgården två meter därifrån. Sen skiter jag i resten.  

*

I´ve got nothing to prove for it´s you that I´d die to defend..

Dagens låt:

Within Temptation - What have you done

Likes

Comments

Jaha? Now what? Den nya filmen "Lördag kväll" smyger sig på och huvudrollsinnehavaren har knappt läst manus. Fortfarande smått bakfull efter en lång, något segdragen fredagskväll på nytt. Någon centrumhets blir det nog inte idag. 

Trevligt sällskap, skumma ställen och tidig hemgång igår. Jodå, önskar inget ogjort.

Men nu då? Klockan går. Som alltid. Det finns trettiosju olika spår att gå på, ett gäng attraktiva filmer på ingång och folk som säger att de ska höra av sig men som inte gör det. Väntat och oväntat.

Don´t worry, be happy sägs det. Vi säger så.

Arsenal - Derby 5-0, enkel match.

*

Dagens låt:

Elvis Presley - That´s all right, mama.

Likes

Comments

Good God. Vad händer då..? Det mesta jag gör blir typiskt nog fel, trots att jag i grund och den djupaste botten försöker göra något rätt, något bra. Och detta trots att det absolut inte handlar om någon stor sak alls..

Usch, jag får skärpa mig. Who (the fuck!) am I to judge? Skäms, lille man.

*

Det finns de som vill så mycket men får ut så lite. Och så finns det de som vill ännu mer men får ut ännu mindre. Jag tillhör kategori två, eller möjligtvis tre.

*

Varför säger jag inte det jag tycker och tänker? Min vän "klarspråket" har ju kommit hem igen, satt sig på min axel och börjat viska i mitt öra. Well, kanske ska man trösta sig med att jag faktiskt, uppenbarligen, inte är ensam om att säga en sak men mena en annan. Tre gånger i rad, dessutom. Inför vittnen. Men vad vet jag? Ånyo. Vinden har avtagit. 

*

Tjolahopp. Snart är det match. Tuve borta, defensiv central mittfältsroll. Skruvdobbarna på i ösregnet. Bring `em on!

Dagens låt:

Bowie - Little china girl

Likes

Comments

What did I tell you..?

Så farligt var det med den saken. Det var det jag visste. Det gick över på någon timme. Vi rullar vidare..

*

Well, ännu en buksvåger. Hur är det man säger? Släkten är värst?

Nä, fy fan. Fniss, fnask och billigt patrask världen över. Shit, jag behöver somna ett par år.

Nu ska jag kolla repisen på Real Madrid - Werder Bremen.

And in my first memory, they shot Kennedy.

Dagens låt:

Takida - Falling down

Likes

Comments

 

All rise. Jag är student..å så..

Det är skola, fotboll, sömn, skola, fotboll, en match på tv, skola, skola..och skola. Men snart är det sambo-samba i Vasastan. Slå det om du kan.

Det är rätt skönt, eller ja, kalla det behagligt, att gå in i sig själv varje dag, varje morgon. Känna sig ensam. För att sedan, kort därpå, öppna sig mer och mer..och mer, allt eftersom dagen passerar. Men hur lång tid tar det att vara nöjd i tillvaron då? När kommer den positiva känslan i det man gör? Well, det kanske blir vad man gör det till. Äsch. Trams, sa Bamse. Agreed. Men självklart står jag för det jag säger. Till skillnad från andra.

Oops! Sa jag det? Ja, det gjorde jag visst. Fint..

Men. Det finns saker som kittlar lite. Det är ganska spännande när det blåser lite lätt varje dag..

Ledig imorgon, fredag. Shout it out. Loud, gärna. Och ja, jag är vildheten inlåst i bur..

Kom då. Jag tar hand om dig.

Dagens låt:

Matchbox Twenty - Unwell (acoustic)

Likes

Comments

 

När en lögn uppdagas refererar den helt plötsligt till en annan, en till och ytterligare en till.

En kvinna lekte med mig å det grövsta och skickade av mig utan skäl eller motivering.

Allt vi någonsin gjort var bluff. Det fanns aldrig där. Du skapade någonting och lät mig luras. Det kommer jag alltid avsky dig för. Allt gjordes efter dina bevåg och när du tröttnade lämnade du mig i rännstenen med ett utslitet hjärta. Du har ljugit nu, nyligen, förut, då och hela tiden. Du sa att när du väl sa någonting var det 110% sanning, och att jag visste det. Nej då. Nu vet jag att det var 110% lögn.

Du talade om nonchalans men jag gav dig någonting du aldrig kan förstå. Jag gav allt men fick ingenting, någonsin, tillbaka. Du ljög och det kommer jag alltid avsky dig för.  

Det må låta klyschigt, klantigt, omoget och bittert. Men det är sant och jag förstår om du inte förstår det. Du vet nämligen inte vad sanning är.

*

Dagens låt: Europe - Carrie 

Likes

Comments

Jeez.

Det har gått fort. Jävligt fort.

Ångrar jag något? Absolut inte. Happy feet, darling.

Vad rimmar på mambo? S A M B O. Helt otroligt!

 

*

Dagens låt:

Hinder - Lips of an angel

Likes

Comments

Ba-pa, ba-pa-da-pa, ba-pa-da-pa.

En fredag. På Trädgårn. Jag bor där. Tillsammans med en katt och en grävling. I svart.

Ba-pa, ba-pa-da-pa, ba-pa-da-pa.

Löpning på stan, ett glas vatten i ett okänt kök och ytterligare en språngmarsch tvärs över stadens gator i morgonljuset. Ha ha, fy fabian vad kul jag har.

En tuff brud, i lyxförpackning. En smart dam i snyggt fodral. La la la laa..

Vad händer i mitt så kallade liv? Fantastiskt.

Ba-pa, ba-pa-da-pa, ba-pa-da-pa.

Match idag också. Slutade med bandage och ispåse runt fotleden. Torsk, 1-3. Yes..

*

Dagens låt:

Jedi Mind Tricks - Blood in, blood out

Likes

Comments