Header
Postad i: Tävling

Finns mycket att berätta om sen senast men har bestämt mig för att hålla mig till en uppdatering om JSM som hölls för snart en månad sen på Hallstaberget i Sollefteå.

JSM i Sollefteå

Jag vet inte hur jag ska bedöma utgången av detta rullskidskytte-JSM...

Kroppen kändes bra.
Åkfarten, tekniken, tjurigheten och ponduset fanns där och rent åkmässigt gick det över förväntan och kände mig starkast av alla i åkningen, speciellt med tanke på hur försäsongen sett ut rent träningsmässigt.

Men det hjälpte ju tyvärr inte, jag lämnade Sollefteå medaljlös och i slutändan är det ju medaljerna som på nåt sätt är dem som räknas.

Jag vill beskylla mitt skytte för detta. Jag kan erkänna att jag hade svårt med fokuset under tävlingarna. Mitt vapen och jag var inte ett med varandra och precis som i andra förhållanden så blir det ganska knackigt om det inte funkar riktigt när det väl gäller.

Så sammanfattningsvis så var Sollefteå något av en besvikelse men jag vill ändå se ljusglimtarna i detta JSM. Åkfarten och den formen som var så blommande under förra säsongen finns kvar där och känslan av att de ska kunna gå vägen för mig under den kommande vintersäsongen känns stark och drömmen om en individuell medalj och en plats på JEM eller JVM lever kvar!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Tävling

Kolla hur jävla grov jag ser ut👏

Nog med hybris och över till allvar!

Helgen har spenderats i Stockholm. Målet med helgen var Midnattsloppets 10 tunga kilometer genom Södermalms gator, men som dem brukar säga så är resan lika spännande som målet i säg.

Emma och Anna har tagit med mig på en helg där vi seriöst surfade fram på den gröna vågen. Varesig de handlade om att vi på seriöst VARJE övergångsställe fick grönt ljus precis när vi kom dit(?!), eller det faktum att både Icona Pop och Tjuvjakt spelade på Kungsträdgården under denna helgen så seglade vi som på en grön våg, eller som på en räkmacka som Östermalmarna säger, runt i Stockholm på konserter, restauranger och cafeér. Vi hann till och med en shoppingtur på Mall Of Scandinavia.

Nu över till Midnattsloppet.

First things first...
Varför heter det Midnattsloppet när starten går vid 22.15........? Frågar åt en kompis...

Aja, 10k väntade på en orekad bana som skulle genomföras tillsammans med 33000 andra. Easy peasy tänkte jag tills 5-kilometern var passerad och en backe som närmast kan liknas med backen upp till Frösötornet uppenbarade sig framför mina fötter.
Jag vill här tacka mina tränare för alla backintervallerna som ni tvingat mig att genomföra, de hjälpte!

Väl i mål var jag nöjd, men inte mycket mer bara nöjd. Jag tangerade mitt PB på milen på en bana som var mycket tuffare än den jag tog mitt tidigare PB på. Tiden visar att formen är densamma som den va innan sommarn, lite besviken att den inte är bättre men ser positivt på detta och tänker att den iallafall inte är sämre.
Det bästa facitet från loppet är att tjurigheten som jag ser som mitt starkaste tävlingsvapen finns där och är inte bara lika starkt som tidigare utan även starkare än någonsin. Har aldrig känt en sån tjurighet och en sån krigarspirit som jag kände i denna tävlingssituation, vilket i sig talar gott inför JSM nu till helgen.

Mer om JSM kommer i ett senare inlägg.

Jag vill också ta tillfälle i akt och gratulera Emma som sänkte sitt PB på milen med 4min(?!) igår kväll. Och till Anna som genomförde hela loppet på en grym tid trots halsont och skavsår!

Vi får se om det blir ett nytt race nästa år💪

Likes

Comments

Postad i: Träning

Vad gör man i Östersund så fort det blir varmt?
Man passar på och badar såklart🏊

Vi drog ett gäng intervaller på myrmark och avslutade dagens pass med ett dopp i det blå.
Problemet var bara att under våra intervaller han både solen försvinna och blåsten tillta... men leriga och tjuriga som vi är så lät vi inte det stoppa oss.

Dagens text blev inte lång men kände mig tvungen att berätta att jag hade badat i Storsjön, speciellt eftersom det var dels min första gång denna sommar och dels min första gång någonsin i Storsjön. Det var tur att man har ballar av stål och det är ingenting jag rekommenderar, ingen alls, någonsin.

Likes

Comments

Postad i: Träning

Vad gör man när man äntligen får ledigt från sina jobb?
Drar ut på äventyr såklart!

Inte superspontant, men ändå ganska spontant så begav jag, Anna och Elsa oss till Grövelsjön för att hälsa på vår gemensamma vän Karro som jobbar där nu under sommarn. Och om en vän erbjuder oss både gratis logi och träningssällskap i ett av Sveriges vackraste landskap så tackar vi ju såklart inte nej.


Precis som rubriken sa så startade båda dagarna med en, som Elsa kallade det, "stadig frukost".

Planen var att köra en hel del pass under helgen och samla så många timmar som möjligt. Men saker kom emellan och istället la vi tid på mys, vi spelade musik, pingis, snackade skit och lagade mat över öppen eld vid Grövelsjöns strand. Är man i gott sällskap så måste man ju ta hand om varandra och passa på att umgås när man väl ses!

Trots myset så låg vi inte helt på latsidan. Vi hann med både ett 2 timmar långt pass med stavgångsintervaller och ett långpass på tre timmar. Ett långpass som tog oss in på utländskt territorium och upp på ett av de utländska fjällens topp.

Karro är ju också längdåkare, så samtidigt som jag fick det tufft att hålla undan under stavgångsintervallerna och fick jag och de två andra tjejerna, en bra farthållare under långpasset. En farthållare och sparringpartner som verkligen visade oss de bästa Grövelsjön hade att erbjuda.

Tack Karro för att du bjöd in oss att bo hos dig i Grövelsjön i helgen, och för att du är en sån grym träningsnarkoman och sparringpartner.

Och tack till Anna och Elsa för att ni som motionärer orkade hålla i mitt och Karros tempo under passen, det är en prestation måste jag säga!

Nu ska jag träna och sen jobba. Auf Wiedersehen.

Likes

Comments

Postad i: Träning, Vardag

Det är mitten av sommaren och jag har än så länge sett solen max 3 timmar sen studenten.

Inget mycket att göra åt när man bor i Östersund #nordvästan

Nog med bitterhet, ska vara positiv, solen har ju varit framme idag, termometern visade till och med 24 grader på skidstadion nu ikväll.

Jag har nyss avslutat min första träning med Tullus på över en månad. Lite rullskidor och ett kombtest som gick sjukt dåligt, ligger inte riktigt där jag vill ligga i skyttet med mindre än 1,5 månad kvar till rullskidskytte SM i Sollefteå.

Om de inte var illa nog så är jag nu också skadad...

Påväg hem från träningen fick jag lära mig att asfalt inte är mjuk. Det slutade med att jag skrapade upp båda armbågarna och båda knäna.

Detta är dock ett perfekt straff. Jag ska nu strö salt i mina sår som ett straff för det sjukt dåliga resultatet på kombtestet.

En intensiv träningsvecka väntar. Skulle behöva ett par intervallpass nu, hade varit skönt att få blåsa ur sig lite mjölksyra efter ett par dagars läge på latsidan.

I helgen väntar en ny utmaning. Jag har fått hedersuppdraget att få vara speaker under "Ramundberget Trail Gieje".
Ett hedersuppdrag som jag är djupt tacksam att BRA-fjäll låter mig få göra.
Tävlingen är en löptävling i västra Härjedalens kanske vackraste terräng, en fjällupplevelse längst fjälleder fulla med stock, sten och urgammal historia.
Ordet "Gieje" i tävlingens namn är samiska och betyder "Trail". Orsaken till att ordet används är för att bansträckningen kommer gå över samernas fjällandskap.

Ska verkligen bli otroligt kul att få kommentera denna tävling, och har du inte anmält dig än, så gör de på: www.ramundbergettrail.se

P.S. På grund av bristen på nya bilder så kommer lite fler bilder från förra veckans läger i Søgnefjell

Likes

Comments

Postad i: Träning

I helgen var det dags för ett höghöjdsläger med hemmaklubben.

Efter många timmar och mil i bil så nådde vi de norska fjällen, närmare bestämt Søgnefjäll i Jotunheim-området.

Vi kom till Søgnefjäll i torsdags eftermiddag och stack direkt iväg på ett distanspass uppe på de 7,5km långa längdspåren.

Därefter följde två distanspass i både klassiskt och skate, en skateintervall, ett teknikpass och en stavgångsintervall under fredagen och lördagen.

Innan vi åkte hem igår så bestämde vi oss för att försöka bestiga Nordens högsta berg, Galdhøpiggen. Vi begav oss från Spilterstulen på 1111 m.ö.h, tog oss över glaciärsnö, stenrös och fjälltoppar, och tillslut nådde vi toppen och 2469 m.ö.h. Vädret var ju tyvärr sämst och dimman så tjock att vi knappt såg längre än 15m framför oss.

Men vad gör det när man nu i efterhand kan stolt säga att man faktiskt har bestigit Nordens högsta fjäll.

Vädret var tyvärr ganska sämst under hela helgen, men vad gör det? Vädret spelar ju mindre roll när man dels får umgås och träna med dessa grabbarna och brudarna i Tullus och dessutom får göra det bästa som finns, nämligen åka längdskidor!

Jag vill också tacka mina grabbar (och brudarna) för att ni förgyllde lägret<3

Likes

Comments

Postad i: Sponsorer

Sommarsäsongen är räddad! Och lika så den kommande vintersäsongen!!

Tog mig igår en tur för att träffa min sponsor, närmare bestämt till Kalle Eriksson, ägare av www.hyrskidor.se, även känt som Tänndalens skiduthyrning.

Vi träffades för att diskutera vårt framtida samarbete, dvs lite planer kring vilken utrustning och vilket material jag ska åka och tävla på den kommande vintersäsongen. Jag fick dessutom med mig ett par klassiska rullskidor från SweNor (SweNor finstep), två par Madshus pjäxor (Nano Carbon Classic) och en massa sportdryck från Enervit hem.

Kalle har sedan jag var 6 år hjälpt mig att hitta de skidorna och den utrustningen som är optimal för mig. Med många års erfarenhet i branschen och ett hjärta av guld som slår för skidåkningen så plockar han med van hand fram det materialet som ska ta mig till toppen av Sverigeeliten.
Detta kommer bli mitt och Kalles andra år som samarbetspartners. Redan ifjol hjälpte han mig att ta fram skidor, stavar och pjäxor som skulle passa mig perfekt under fjolårssäsongens alla tävlingar. Det resulterade i utrustning som senare tog mig till den översta placeringen på den nationella rankingen bland -98orna.

Så jag vill genom denna post tacka Kalle för all hjälp och den sponsring jag får och har fått av honom under dessa år. Jag ser fram emot ett gott vidare samarbete med honom, och vill dessutom rekommendera alla som senare i höst funderar på att köpa, eller hyra, skidutrustning att ta kontakt med Kalle på Tänndalens skiduthyrning för den optimala servicen, bemötandet och kvalitén på utrustningen!

Likes

Comments

Postad i: Träning

Har ni hört? Solen kom till Östersund, under två dagar höll sig nordvästan borta och den tropiska värmen bredde ut sig över den lilla staden i Sveriges mitt.

Vad gjorde jag under dessa dagar tro? Njöt jag liggandes på ett badlakan vid surfbuktens strand? Chillade jag på en båt med grabbarna? Somnade jag i en solstol och fick en bränna i form av min hand på magen? Nej, inget av det... jag jobbade.

Slut på klagomålen, jag fick faktiskt tid i solen jag med. Hann med både ett rullskidpass med Fredrick och en middag med tre brudar och Vezzo-pizza på en brygga i Valla.

Genomförde också en träningstävling i veckan. Resultatet blev, trots dåligt skytte och en trasig armbåge efter ett fall på fjället under crosspasset i onsdags, en delad förstaplats med Lullen. Helt rimligt resultat, åkfarten finns men skyttet finns det mycket att jobba på.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

🎼Små grodorna, små grodorna, varför dansar vi som de?🎼
Firade midsommar i Mora, och det blev tydligt att Härjedalsväder finns i Dalarna också. Först regn, sen sol, sen blåst, sen mer sol, sen mer regn och sist mulet. Saknades bara snö.

Vi dansade runt midsommarstången på Mora Camping, gick på Zorn Museét, spelade minigolf och bowling, åt mat och matade varv på löparbanan på friidrottsområdet.
Trots det bitvis dåliga vädret så hann vi äta midsommarmiddagen utomhus, iallafall en stund, jordgubbstårtan fick ätas inomhus pga ett skyfall...

Åkte hem på söndagen från Mora då en stundande prestigematch i tennis väntade hemma i Östersund. Vinnaren blev såklart jag, oavsett vad dem andra säger... Eller de måste varit jag som vann eftersom de senare idag ska iväg och spela igen och jag är inte inbjuden... Rädda för att bli utklassade igen tro?

Denna veckan är det träningslägerhär i Östersund.

Mina jobb har krockat med detta läger så jag har av de senaste 5 passen som har körts så har jag hunnit vara med på två, men nu idag var det crosspass på 3h45min på schemat. Klassiskt rullskidor från Hallen till Bydalen sen löpning på fjället till Gräftåvallen. Mjölksyra var att räkna med, men skönt var det, finns inget bättre än att springa i terräng uppe på fjäll!!

Nu, jobb (såklart), hörs hej!

P.S Jag och Ida vill också ta tillfälle i akt att försöka nå ut till Nocco BCAA och Celcius. Vi älskar era drycker och vill gärna starta samarbete med er!
Är ni intresserade så hör av er.

Likes

Comments

Postad i: Träning

Ny vecka, v.25 för att vara exakt. 14 timmar träning ska blandas med två jobb och ett långt midsommarfirande i Dalarna med släkten, men de får väl gå.
Veckan har startats med ett långt rullskidpass med impulser och igår ett styrkepass med mannen, myten, spännbögen Emil Lundmark.
På bilden gör jag brutalbänk, något jag kommer behöva träna på framöver. Dubbelhakan var tvungen att döljas och antalet reps blev färre än vad jag önskat men vad gör de, det är ju JSM i skidskytte jag ska vinna, inte JSM i brutalbänk.

Nästa vecka är det dags för mitt första VSP-läger. Jag är taggad men lite orolig... håller jag måttet? Äsch, klart jag gör! Aja, nu ska jag iväg och jobba och sen ska jag träna. Adjö!

Förresten, har en överraskning som jag kommer att avslöja i något av de kommande inläggen, så håll till godo!

Likes

Comments