Header

DAILY, TANKAR

Hej på er!

Just nu ligger jag och solar på vår veranda. Idag har vi varit ute på en morgonpromenad och efter det har vi positionerat oss på verandan och hunnit med att äta både frukost och lunch. Jag har mer eller mindre blivit vegetarian här borta - tycker det är så mycket enklare och fräschare att laga mat utan kött.

Min själ är allvarligt talat så lycklig här. Hela förmiddagen idag har bara gått ut på att ladda om batterierna och reflektera över vad som gör mig lycklig i livet. Det är självklart jobbigt att vara så långt borta från familj och vänner - och det blir nog jobbigare om några veckor, men att vara här känns så rätt. Att vi dessutom rör mycket på oss (och snart ännu mer när jag blivit av med min hosta) och håller en god kost gör väldigt mycket med mitt välmående. I Sverige var jag fast lite i en ond cirkel där jag jobbade mycket och hällde i mig koffein för att hålla mig pigg. Nu känns det som jag har möjlighet till en nystart i livet på något sätt. Får akta mig för att inte bli kär här borta... Finns nog en hög risk att jag stannar kvar då, haha :-)

Ikväll ska vi kanske på bio. Det vore så mysigt! Och förresten - angående bildvalet. Köpte ett armband första dagen här där det står ”NOT ALL WHO WANDERS ARE LOST.” Kallar det mitt San Diego-armband som ska påminna mig om att fånga varenda dag här!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

DAILY

God förmiddag!

Klockan är halv 12 och jag sitter på vår terass och solar. Det är 25 grader och jag njuter som aldrig förr. Imorse var jag och Annie ut på en morgonpromenad i våra kvarter och det var så mysigt. Bilden är tagen från den promenaden!

Vi lyssnade på varsin podd och det var en helt magisk start på dagen. Jag har väldigt kort attention span och har i princip aldrig kunnat lyssna på en podd från start till slut men att gå en morgonpromenad i solen och på köpet lära sig massa nya saker är en nyfunnen favorit. Vill börja varje dag såhär!

Jag satte på ett avsnitt av Framgångspodden med temat Omgiven av psykopater. Jag är väldigt intresserad av kommunikation så det avsnittet passade mig perfekt.

Nu ska vi strax äta lunch och sedan åker vi till Downtown för att se paraden. Så spännande!

Likes

Comments

Hej!

Sitter just nu på vår bakgård och lyssnar på musik. Snart går solen ner och då blir det kolsvart här redan runt 5. Det är en rätt oskön grej med San Diego - framförallt för att det typ inte finns några gatuljus. Men det blir ju ljusare för varje dag så det är nice.

Idag vaknade vi runt 10 och åt frukost. Sedan stack vi iväg till Pacific Beach. Där finns det en superfin strand och massa bra restauranger och klubbar. Idag bjöd San Diego på 26 grader och strålande sol vilket var helt underbart. Vi köpte med oss mat och satte oss på stranden för att äta lunch. Haha, kommer aldrig vilja åka härifrån. Livet är löjligt bra.

Snart kanske vi ska till gymmet eller gå och handla. Oavsett vad måste vi städa - our place is a mess. Tror det blir en lugn kväll!

Kram

Likes

Comments

DAILY

Hey!

Klockan är 00.32 och vi har precis anmält oss till våra klasser. Nu känns det på riktigt! Jag ska faktiskt plugga här i fyra månader och äventyret har bara börjat.

Jag har drömt om detta sedan jag var typ 10 år. Som liten plöjde jag igenom varenda engelskbok vi hade i skolan och tänkte att en dag ska jag bo i USA. Och jag TOG STEGET OCH FLYTTADE! Helt ensam. Det känns helt fantastiskt. Att följa sin dröm är oerhört läskigt och ensamt at times - men sedan slår alla endorfiner in och lyckoruset är totalt.

Att älska sig själv och lyssna på sitt hjärta och sina drömmar är nog det viktigaste vi människor kan göra. Att följa hjärtat och låta det guida dig - oavsett vad andra omkring dig säger eller vad rädslan som kan sätta sig i maggropen får dig känna.

Cheers för att jaga sina drömmar! Du som gjort det vet säkert vad jag menar - det är fruktansvärt läskigt när du svävar där i luften, men också helt magiskt när du landat. Så våga pröva! Vad drömmer du om? Gör det! Finns inget att vänta på! :-)

Kram från Ms. Inspirational Speaker som uppenbarligen inte vill lämna sin titel riktigt än, haha...En något suddig bild från kvällen! Japp - vi hann med vårt första University party innan vi skulle söka våra kurser... Multitasking at its best!

Likes

Comments

DAILY

Hej!

En liten update från soliga Cali. Försöker uppdatera så ofta jag kan nu så jag får in en rutin att skriva här. Hoppas ni inte klagar över det, haha. Idag har vi promenerat runt hela dagen - tanken var tennis men tyvärr var tennisanläggningen avstängd innan alla klasser börjar på skolan på onsdag. Men det var strålande sol och jag gick runt i t-shirt och linne så hade inte speciellt mycket att klaga på. Vi försökte få en liten bättre överblick över campus idag och det var helt magiskt fint. Längtar tills alla amerikanska studenter börjar nästa vecka, för denna vecka har det bara varit internationella studenter på campus. Jag har ju en förkärlek till amerikanare så jag kommer nog trivas... :-)

Just nu sitter vi och kollar på vilka kurser vi ska läsa i vår. Vi ska signa upp för kurserna imorgon - men vi fick reda på att systemet öppnar redan vid midnatt vilket krockade rejält med våra planer om att dansa loss till T.I som kör på en klubb ikväll. Jag ÄLSKAR ju att dansa och T.I har riktiga throwback hits som jag kan utan och innan, så att vi inte går känns verkligen så tråkigt. Men samtidigt vill vi inte läsa massa dåliga kurser eller kurser på dåliga tider, vilket kan bli scenariot om vi inte anmäler oss i tid eftersom det är "first come, first serve"-princip. Men jag tror att vi kommer ha gott om festkvällar här ändå, tills vidare får vi pumpa T.I från Spotify och dansa loss här hemma istället. 

Jag och Annie vid skolans poolområde!

​Här kan vi alltså spendera tid mellan rasterna. Inte speciellt jobbigt med andra ord...

Likes

Comments

DAILY

God morgon!

Just nu sitter jag med familjen och äter frukost. Familjen är alltså namnet på mina roomies - vi har haft en himla tur och klickat bra ihop så vi känns som en liten familj här borta. Det har faktiskt varit väldigt skönt att ha en trygghet här - jag är glad att jag åkte ensam, men också ENORMT tacksam över att ha träffat dessa fina människor här borta.

Så himla roligt förresten att ni är så många som tyckte det var kul att jag börjat blogga! Jag tror att detta kommer bli en himla bra grej :-) Vore dock kul att veta vad ni vill läsa och se - vardagssaker, ställen jag besöker, tips om San Diego, outfits, vloggar, fester? Kommentera gärna så att jag kan styra innehållet utefter vad du skulle gilla att läsa.

Nu ska jag samla lite vuxenpoäng och tvätta och städa. Heja!

Elias, Amanda och Annie som jag bor med. Ni kommer se mycket av dessa på bloggen tror jag!

Jag och Elias utanför skolan. Tycker det är så kul att dokumentera med massa bilder - längtar liksom tills jag är gammal och kan visa mina barn vad jag hittade på under mina yngre år... haha!

​Glada peeps när vi letade boende!

Likes

Comments

DAILY

Välkommen!

Eftersom jag flyttat över andra sidan Atlanten för att plugga tänkte jag att det vore roligt att dokumentera min vistelse här. Det har redan gått en vecka sedan jag kramade mamma och pappa hej då på flygplatsen för att åka till San Diego. Jag var så nervös över att komma in i USA - hade hört en och annan skräckhistoria, men det gick väldigt enkelt att komma in i landet. Första natten var rätt oskön dock haha - vårt airbnb krånglade så stod på en superläskig gata mitt i natten med exakt allt jag ägde. Men det löste sig precis som med det mesta här i livet.

Veckan har varit jättemysig! Ju mer jag ser av San Diego desto mer gillar jag det. Framförallt ÄLSKAR jag människorna här. Har så roliga diskussioner med människor här och jag älskar öppenheten.

Idag hade vi bara kort info i skolan och sedan åkte vi hem för att laga mat. Hem är alltså vårt lilla hus - mitt och tre andra svenskar som jag träffat här. Efter det var vi i La Jolla och shoppade. Det är ett finare område i San Diego som har superfin arkitektur och miljö.

Nu är vi lediga till på tisdag och imorgon ska vi sola och se T.I på kvällen. Mina roomies ska också lära mig spela tennis. Haha - får se hur det går...

Kram!

Några bilder från skolan & La Jolla. Fun fact är att skolans campus är superstort med både pool, gym, restauranger, affärer osv. Älskar det! 

Likes

Comments