Vart ska jag börja? Det har varit en sjukt lång dag men det är det värt. Väldigt lärorik dag, men är grymt nöjd.

Klockan ringde 07.00 så vi var på stallet ungefär 08.00 och gjorde i ordning mysan, sen åkte vi till Fabbe och lastade honom. Sen bar det av mot Hudik.

Klockan 12.45 startade första klassen med Mysan som var lagtävlansprogrammet, har aldrig haft bättre känsla med My😻61%.

Klockan 14.55 red jag och Fabbe våran klass, DM-klassen ( Lätt A:P1 ) jag hade jätte bra känsla för att vara första gången vi rider det programmet, men procenten var inte precis dom bästa, 59%. Men är otroligt tacksam över att ha fått lånat och tävla Fabbe detta år😻

Sen red jag sista klassen runt klockan 17.05, DM-klassen ( Lätt A:P1 ) med Mysan. Mitt mål var mest att komma igenom programmet och att hon sprang på, så jag tutade och körde! 60% hon sköter sig fantastiskt, prinsessan❤️

Som sagt var låååång dag! Vi kom hem ungefär 20.30, har precis kollat klart på Harry Potter och fången från Azkaban. Godnatt!😴

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har det varit en hel eftermiddag/kväll i stallet. Fabbe fick åka ner till ridhuset och rida igenom program, jätte duktig kille som var pigg.

Mysan fick hoppa något litet hinder, fin tjej som var lydig för skänkel och hand. Båda ponnyerna är tvättade och klara för morgondagen. Det blir en lång men förhoppningsvis rolig dag.

Nu under kvällen har jag smörjt och fixat resten. Smörjt två sadlar och två träns, samt packat två påsar med schabrak, skydd o.s.v till varje ponny. Blev precis klar och ska nu lägga mig (23:00).

Tänkte berätta mitt mål med morgondagens tävling (DM): med mydan vill jag försöka få så bra känsla som möjligt, samt att hon går fram för skänkel och är arbetsvillig. Fabbe vill jag få grym känsla på och rida så bra det går. Och såklart att han sköter sig också. Det skulle ju alltid vara roligt om man blev placerad men det är ju tuff konkurrens också;))


Godnatt allihopa!

Likes

Comments

En väldigt glad och pigg Fabbe idag. Vi tog en skogstur med galopp och mycket trav. Vi red till en "travbana" där vi galopperade några varv runt. Mysig tur med lite dugg regn.


Mysan fick också ridas ut på kvällskvisten, lite mörkt ute men vad gjorde det? Jo, kossor kan ju komma och hoppa på en men annars så funkar det;)) mysan var också glad över att få komma ut och galopperade på bra. Två duktiga ponnysar idag.

Likes

Comments

Idag blev det ett dressyrpass i ridhuset för Mysan. Mycket träningar från programmen som ska ridas på tävlingen i helgen, Lätt A:P1 och lagtävlansprogrammet. Alltid lika duktig, idag fick jag väldigt bra känsla i handen och mycket flyt. Så himla duktig tjej. Alltid mys efter och innan passen med My<3
Mysan blir alltid lite extra galen när godiset kommer fram.
Nu blir det grapefrukt, mango och youtube🍁

Likes

Comments

Härligt pass på Fabbe idag. Länge sen vi tränade tillsammans nu, men vad spelar det för roll när han sköter sig galant! Vi red på åkern och tränade delar ur Lätt A:P1. Vi får träna lite mer på enkla byten, men ett eller annat satte vi! Öppna, sluta och förvänd galopp är hur enkelt som helst;) många stjärnor till grabben!!😻⭐️🙌🏼


Har förresten ( till er som bryr sig ) börja läsa en ny bok, Hästens grundarbete- Peter Markne. En riktig bra bok med mycket tips inom ridningen, rekommenderar verkligen den!

Likes

Comments

Jag har inte mått så bra i helgen så ingen ridning, men idag tog vi med Mysan upp till Fabbe, så jag red Fabbe och Carolin Mysan. Vi tig en lång och super mysig ridtur. Ändrade planer till DM på lördag, två ponnysar ska tävlas, suuuuper kul! ( Mysan och Fabbe ).

Veckans ridpass:

Måndag: mysan får troligtvis vila och Fabbe får träna lite på åkern.

Tisdag: mysan får ridas i ridhuset.

Jag rider inte Fabbe, kanske hans ägare.

Onsdag: mysan får ridas, vet inte vad vi ska göra än. Fabbe kanske rids i ridhuset.

Torsdag: ingen ridning.

Fredag: Mysan rids ut eller hoppas. Fabbe kanske åker ner till ridskolan, beroende på.

Lördag: tävling!!!


Likes

Comments

Mysan såå himla fin idag på Ia-träningen. Fick grym känsla och hon var arbetsvillig. Vi började lite lösgörande med skolor ( öppna och sluta ) i trav och skritt och även lite skritt"piruetter". Sedan gick vi vidare till galoppen där vi nästan gjorde galoppiruett😻 grymma ponny!! Många lovord från tränare och många stjärnor från mig.


Vi var blåa idag på träningen med blåa glitterboots, mörkblåa lindor och mörkblått schabrak. Suuper fint!


Trög dag i skolan, men imorgon är det fredag!!!!


God natt!🍁

Likes

Comments

Igår fick hästisarna vila, men idag var det "full" fart igen.

Mysan och jag tog en Mys uteritt i skogen, många fina färger på backen och pigg ponny, fanns tydligen lite monster bakom några stenar;) på vägen hem var hon full av energi så jag kunde inte hejda henne, så det blev mycket, mycket trav. Tror mest hon insåg att det låg kvällsmat i boxen hemma och väntade.


Baxter och jag tog ett dressyrpass i ridhuset. Vi lär känna varandra mer och mer för varje pass. Idag provade vi på galoppfattningar från arbetstrav, vilket han tycker är lite svårare men han var hur fin som helst.


Imorgon blir det vila för Baxter igen och Ia-träning för mig och mysan😻

Likes

Comments

Skolan slutade tidigare idag så det innebar längre tid i stallet;))

Baxter fick jogga lite och ta det lite lugnare efter två dagars hårdare pass. Jätte duktig iallafall<3


Mysan gick super idag! Hon fick träna dressyr, markarbete och hoppa några skutt, snacka om svettig ponny efteråt men så fin idag. Finaste tjejen som stället upp i alla lägen<3


Jag passade också på att smörja Mysans sadel och träns;)


Likes

Comments

Idag fick Mysan rida med syrran, medan jag red ett pass på Baxter. Han var mycket lugnare idag och vi kunde "börja" på en gång. Vi red lite skänkelvikningar och provade på Lätt B:1, vilket gick toppen. Flera stjärnor till honom idag också⭐️


Något jag alltid gör på söndagar är att bestämma kläder till alla skoldagar för att underlätta på morgonen, ett tips till er som inte "hittar" några kläder på morgonen! Jag brukar också kunna tänka vad jag ska göra för ridschema till dagen efter, imorgon slutar jag 12:00 så antar att det blir en "hästig" eftermiddag. (Mer nedan för)

Höst, jag tror nog det är min favorit årstid. Alla fina färger, röd, orange, gul m.m. Det är så skönt när man kan ta fram filtar och bädda ner sig i sängen och titta på en film. Men det bästa är nog när man rider ut, alla färgglada löv som ligger på backen som man galopperar över. Alla varmare kläder man tar fram m.m.🍁

Likes

Comments