Hej alla fina!

Idag firade jag och min älskade pojkvän 6 månader. Tiden har bara sprungit i väg. Dagen firades med god frukt och ett fint halsband. Och Grease efter som han aldrig sätt den, och det är ett måste!

Imorgon är det tillbaka till skolan som vanligt. Halva klassen ute på APL,vecka 11 är det min tur. Det är en "lång" dag fast bara 2 lektioner. Tisdagar måste va favvodagen ändå börjar skolan 11.45 och slutar 13.50. Hinner verkligen sova
😍😴

Imorgon blir det tacoonsdag. Alltid gott med tacos och det funkar för mig som börjat med LCHF. 3 veckor sen vi började nu och man har börjat vänja sig och hitta vad som fungerar att äta. I början va det jätte svårt och ville bara äta potatis,pannkakor och frallor. Men man fick byta ut det och hitta andra alternativ
👍🏼

Nu säger jag godnatt
🌸

Detta halsband fick jag idag som 6 månaders present/AllaDag😍

Likes

Comments

Hej alla fina🌸

Nu var det riktigt längesen jag skrev något. Men har inte riktigt hänt något speciellt. Det har vart en del i skolan. Mycket uppgifter som ska bli klara. Detta har gjort att jag inte har kunnat fokuserat på mitt mående. Det har bara vart stress och ingen ork till någonting.
Men nu ska det bli ändring på det.

Jag,eller ja hela familjen har ändrat våra kostvanor. Och det va extra svårt att släppa allt godis. Jag älskar godis. Men nu ska vi bli av med sånt. Och jag ska färska komma igång med träningen igen. Då gör jag i alla fall något.


Idag va en kort dag i skolan vilket är skönt. Men fick inte mycket gjort. Köpte en present till Meja,hon fyller 15 år! Jag fattar inte,min lilla bebis blir 15 år?! Hon ska vara typ 8 kanske 10,inte mer. Min lillasyster blir 15 den 12/2.

Nu tänkte jag lägga mig,jag är trött och har ont i huvudet. Ska försöka sova av det.

Godnatt på er
😙🌸

Likes

Comments

Skolstart. 11/1-2017

Hej alla fina! Då var det dax igen. När jag sätter mig ner och skriver och tänker på hur skolan varit och hur detta året kommer att bli börjar hjärtat slå. Jag börjar kallsvettas lätt om händerna,jag börjar få svårt att andas. Ångest. Äcklig j*vla ångest. Jag har rätt lätt triggad ångest och tar ofta på mig lite mer än vad jag egentligen klarar av. Och det har jag gjort med skolan. Jag har lagt ner mycket energi att klara skolan utan att bryta ihop och sen kommer jag hem och är helt slut efter att ha gått igenom en hel skoldag och låtsats som att allt är bra.

Så nu sitter jag här,önskar att lovet var lite längre. Eller att jag mådde lite bättre så att jag klarar allt jag vill orka.

Det ska ändå bli skönt med lite rutiner. Jag hatar att bara sitta hemma och inte göra någonting. Jag vill göra allt och lite till. Inte bara ligga hemma ensamt sängen. För då kommer tankarna. Tankarna som inte ska finnas,som ingen ska kämpa med som jag vet att jag inte är ensam om att ha.


Och önskar alla skolungdomar som läser min blogg,kämpa er igenom morgondagen. Även fast skolan kan vara skit,jobbig eller tråkig så blir det bättre. Varje dag kommer du en dag närmre sommarlovet en dag närmre att bli klar med skolan. Så kämpa ! Ha en bra första dag !!


Puss och godnattLikes

Comments

Nyår,de där "nya året" nya möjligheter..

Det ända jag har sätt idag när man kollar instagram och Facebook flödet är att alla skriver om det bra året som varit hur bra nästa kommer att bli. Och jag vill bara gråta när jag läser det. Det här året har vart bland det värsta i mitt liv. Och vet att det inte kommer ändras så mycket detta året. Det har hänt så mycket skit,jag har mått så jävla dåligt ! Jag mår fortfarande piss!
Och alla dessa högtider där man hela tiden ska vara glad,ha roligast och ha bäst fest. Varje tillfälle har varit ett rent helvete ! Ångesten har vart på top! Jag vill inte träffa massa folk och behöva låssas vara glad och ha kul.
Jag har inre velat gå till skolan för att känna att jag ändå misslyckas.


Jag vill inte ha något nytt år,det spelar ingen roll! Jag är samma människa,samma brister,samma känslor,samma tänk. Allt jag kan tänka på är hur jag inte kan känna som "man ska känna". Jag tycker inte det är kul att gå på kalas,fest,eller någon högtidstradition. Allt jag känner är grov ångest,för att jag tycker inte att det är kul att träffa folk. Det är alltid så mycket förväntningar,man ska prata med alla,alla ska kramas,röra varandra,vara glada och alltid ha kul. Men jag känner inte så. Jag vill bara vara själv,ensam..

Och detta senaste 1,5 året har varit de värsta i mitt liv. Så att livet helt plötsligt bytt nummer spelar inte någon roll.

Vill bara att skiten ska ta slut någon gång orkar inte.
Men jag vet att jag måste lära mig leva med det.

Puss och godnatt !
Gott nytt år
🌸

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag vart i skolan sedan bup. Efter det åkte jag och Rasmus hem och började byta stänger i huset. Nu har jag en 180 säng och den tar upp i princip hela rummet.

Sen provade vi läsk från olika ställen i landet.
Lite speciella smaker.

Nu ligger jag och Rasmus kollar på film i den nya sängen.

Godnatt alla fina
🌸😴

Likes

Comments

TAL

Jag tänkte dela med mig av mitt tal jag skrev i Svenskan. Jag hade en Power Point till så har försökt lägga in bilderna där jag hade dom i presentationen.


Inledning

Det jag har tänkt prata om är psykisk ohälsa. Min relation till det och hur det ser ut i samhället.


Jag har en depression,jag har ångest och jag har panikångest. Jag har ett självskadebeteende. Jag ärr över min kropp. Och jag har en historia.Huvuddel

Vad tänker du när du hör att någon är ”psykiskt sjuk”?


Det jag alltid har trott på det jag sätt på film. Att folk som är psykiskt sjuka är helt galna och dom blir inlåsta. Men så är det inte. det är en bild något film skapare hittat på för att få filmer mer spännande.

Det var det här jag skulle bli bemött av när jag blev inlaggs på bus behandlingshem.

Mina erfarenheter om behandlingshem var när jag blev inskriven på bup's behandlingshem oktober 2015. Och jag var livrädd! Jag tänkte att nu kommer dom spärra in mig,låsa fast mig. Jag kände mig sjuk,jag kände inte mig normal. När jag kommit fick jag prata med en av sjuvårarna som frågade mig lite och gav mig mitt rum.

Här är ett typiskt rum på en psykavdelning.


Så såg det ut

Dagen efter fick jag träffa en läkare och en kurator och fick prata. Där fick jag mina diagnoser depression,ångest & panikångest.Det var första gången jag va i kontakt med vård. Det var förstagången jag fick hjälp. Och då visste dom inte hur länge detta kunde hållit på,så det dom visste vara att det hade hållit på sedan Augusti så dom skrev att jag har haft depression sedan augusti 2015.


Direkt efter det började jag med medicin och blev inskriven på BUP. Där har jag nu gått i snart 1,5år(1 år och 3 månader). Där fick jag lära mig mer om mina känslor och varför det händer. Och jag känner igen att jag har haft dessa känslorna förut.


Ångest och panikångest. Ångest är en stark oroskänsla som vi har inbytt.det är en av våra 5 grundkänslor. den vänår oss när det är något läskigt,obehagligt och när vi borte dra oss undan. Ångest är en mycket stark oros känsla som inte är farlig men mycket jobbig. jag får väldigt ont i mellangärdet.


Panikångest får vi för att vårt kamp och flykt system sätts igång . Det behövde vi förr,om vi stötte på en fara som t.ex ett lejon. Då förberedde kroppen sig på flykt eller strid. Hjärtat börjar pumpa ut massor av blod till armar och ben, och det pumpas ut massor av arenalin i hela kroppen.

Men idag behöver vi inte detta sysystem i kroppen så för att bli av med all energi får man så kallat en panikattack. Det som händer är att man börjar svettas,blir skakig,känner ett tryck över bröstet,svårt att andas och det flesta gråter. Det är en obehaglig upplevelse men inget man dör av. Många tror att dom får en hjärtattack när dom får en panikattack.


Alla kommer någon gång i sitt liv få en panikattack. Det behöver inte vara för att du har blivit nedstämd. Att bli ledsen över något som hänt är en frisk reaktion. Det är när man blir ledsen utan riktig anledning och man inte vet varför man ska söka hjälp. Det jag tror det flesta tror att om man är deprimerad är man bara ledsen. Så är det inte

Det man märker först när någon håller på att bli nedstämd är inga stora grejer som vissa kanske tror. Det är massa små saker i vardagen som inte längre går ihop. Du börja sluta göra saker du innan älskat eller tyckt om att göra,du kan tappa aptit,sämre och mindre sömn,man slutar gå ut och göra saker med vänner och familj. De små vardags sakerna spelar längre ingen roll. Setspelar ingen roll om du går och duschar,borstar tänderna eller äter inget har någon riktig mening.


När jag fick mina diagnoser visste jag ingenting om detta men jag fick med mig en broschyr hem om depression och om hur det är att vara anhörig till någon med depression. Så det senaste året har jag gjort allt jag kan för att få reda på mer om psykisk ohälsa och om mig själv.


Man har många olika bilder av folk som är deprimerade. Och jag hade aldrig hört det innan.

Så jag började lyssna på poddar och läsa mycket om det.Och jag lär mig fortfarande grejer om det.

det poddar jag lyssnat är

  • Sinnessjukt (har nyligen kommit ut med 2 avsnitt om panikångest)
  • Ångestponden
  • Tilia

Böcker;

  • Ibland så mår jag inte så bra
  • Aldrig ensam

Jag tycker även folk som inte lider av psykisk ohälsa borde lära sig om det. Något jag kan garantera er alla är att ni alla kommer drabbas på ett eller annat sätt av psykisk ohälsa. Det kan vara du själv,en kompis,en klasskompis,familjemedlem eller en arbetskamrat. Tabun måste brytas ! det är inte okej att inte våda säga att ”idag mår jag skit !” eller ”jag är ledsen”.


Avslutning


Så vad är nu psykisk ohälsa?

Det ämnet är väldigt tabu lagt och det måste vi ta bort! Tabun måste brytas ! Det är inte okej att inte våda säga att ”idag mår jag skit !” eller ”jag är ledsen”. Och även om du inte är sjuk är det okej att inte må bra ibland. Man har sina dagar,glöm inte bort dig själv.


Jag hoppas ni har fått en ny bild av psykisk ohälsa.

Likes

Comments

Hej alla fina !🌸

Jag är så trött! Trött när jag ska gå upp,trött på dagarna,trött på kvällarna. Jag orkar och vill inget längre.

Skolan håller på att bli för mycket och jag vill bara blunda.

Svenska: tal inlämning v49
Matte: läxa Inlämning v.49
Engelska: läsa ut novellen,göra 2 till hörande uppgifter inlämning v.49
Aktiviteter och upplevelser : inlämning+ redovisning v.49
Spanska: spanska prov v.49
Resmål och resvägar inlämning,redovisning och broschyr v.50

Jag orkar inte! Jag känner mig själv rätt och jag kommer skjuta upp saker och ting. Jag blundar för hur jag mår. Och det kommer ikapp när dagen lider mot sitt slut. Då kommer ångesten,skuldkänslorna och mörkret ikapp


Likes

Comments

Hej alla fina!🌸
Riktigt längesedan nu! Men helt ärligt har jag inte orkar och jag mår inte bra. Jag har inte varit hos min psykolog på 4 veckor pga lov och inställda samtal. Jag går runt med massa tankar som det känns som att jag inte kan få svar på om jag inte frågar henne. Det är som att det är bara hon har svaret på varför jag mår som jag gör och varför jag tänker på de jag tänker.

Jag känner mig så extremt mycket mer ensam när jag inte längre har någon att gå till och få lätta på trycket. Detta har lätt till massa ångest,hemska tankar och panikångestatacker typ varje dag sedan vi åkte hem från Spanien. Och Rasmus har fått ta många av dessa smällar. Men jag är så otroligt glad över att ha honom vid min sida! Samtidigt som jag mår så dåligt och är på en av de lägsta punkterna i mitt liv är han ändå det bästa som finns! Han gör mig lycklig. Men jag mår samtidigt inte alls bra och jag är ledsen hela tiden.

Skolan
😓 Skolan skolan skolan.. från att ha gått 50% i skolan under vt i 9:an till att jobba aset av mig hela sommaren till att gå direkt till en ny skola,nya människor och ett fullt schema. Jag är helt slut ! Det spelar ingen roll att jag somnar kl 21 på kvällen och sen går upp 8-9 på morgon. Jag är lika trött som om jag hade varit uppe hela natten. Och det är så mycket som jag känner att jag borde göra! Jag borde lägga mer tid på skolan,att lära känna mer personer,göra mer på fritiden,umgås med folk,lägga mer tid på skoluppgifter osv.. men jag ORKAR INTE!

Långt inlägg men behövde skriva verkade det som,för fingrarna bara skrev.
Godnatt
😘😴

Låt bilen tala 👆🏼

Lunchdejt med en saknad Linnéa❤️

Likes

Comments