Uppdateringen av bloggen gick inte som jag hade tänkt.. Ägglossningstickorna har inte visat någon stegring och jag tappade motivationen. I samma veva var jag tvungen att opereras då jag har problem med leder som hoppar ur led.

Jag lämnade progesteronprov igår och nu inväntar vi mensen så att nästa behandling kan påbörjas. Misstänker att läkaren kommer att höja dosen av letrozole denna gången. Med tanke på att stickorna ej har visat stegring. Men visst det beror ju på vad progesteronet visar.

Nästa omgång ska jag försöka vara mer aktiv här:)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sista tabletten är intagen och nu är det bara att hålla tummarna.

Dessa 5 dagarna har varit förhållandevis besvärsfria. Jag har varit lite illamående. Men vet inte riktigt om det är biverkningar eller om det har att göra med att magsjukan just nu går på jobbet.

Nu hoppas vi på att jag ska få en ägglossning utav detta. Och jag har beställt en massa ägglossningsstickor för att kunna följa utvecklingen. Vet inte riktigt vilken dag jag ska börja men känner att det är bättre att börja förtidigt än försent ;)

Ha en trevlig dag! :)

Likes

Comments

Nu är vi igång!

Första dagen är klar och nu återstår alltså 4 dagar av månadens letrozolebehandling :) därefter kommer jag att köra med ägglossningstester varje dag i ungefär 1 vecka för att själv se om jag får någon ägglossning.

Idag har vi åkt runt till lite olika inredningsbutiker för att få lite tips och idéer till barnrummet. Samt så svängde vi inom Ikea för att köpa lite inredning till garderoben i barnrummet. När vi flyttade in så fanns det enbart garderobsstommen men nu finns det alltså lite att förvara kläderna på/i.

Ikväll blir det lite mellomys för att fira att vi äntligen är pågång samt att vi är lediga samtidigt, vilket var ganska längesen sedan sist :)

Likes

Comments

Primolutbehandlingen är nu avklarad och en ny cykel har börjat. Äntligen ska vi snart få börja med ägglossningsstimulering. Vilket förhoppningsvis medför en ägglossning så att vi kan få en ärlig chans till att försöka bli med barn. Vilket vi ju egentligen inte har haft pga uteblivna ägglossningar.

Har ringt och pratat med gynmottagningen idag så att min menstruationscykelstart kunde föras in i journalen för att läkaren skall veta att jag tar provet på rätt dag, vilket är dag 21.

Så nu håller vi tummarna att det funkar och inväntar lördag för behandlingsstart! :)

Likes

Comments

Idag har jag varit på återbesöket hos gynekologen. Maken valde att inte följa med denna gången då vi egentligen fick all information förra besöket och detta besöket egentligen bara var för att se om cystan var borta eller ej. och därmed eventuellt kunna få klartecken på att få börja med ägglossningsstimuleringen.

Vad visade då dagens besök? Jo, Cystan är borta :D och nu har vi fått klartecken att börja ägglossningsstimulering.

Vi kom fram till att vi testar några behandlingar med Letrozol för att se om jag får ägglossning eller ej. Får jag det så fortsätter vi i några månader. Om det ej blir någon ägglossning så kommer vi att få remiss till Göteborg för IVF.

Anledningen till att vi ska testa Letrozol och inte Pergotime är för att Pergotime håller på att försvinna. Vilket även medförde att apoteket inte hade hunnit ta hem några Letrozol tills idag. Så imorgon ska dem istället komma på posten :)

Så innan vi börjar ägglossningsstimuleringen så ska jag ha en menstruation igen. Så vi kör med en kur Primolut Nor till för att få igång den( har ju ingen egen menstruation). Därefter skall jag på cykeldag 3 börja med Letrozol och ta dessa i 5 dagar och därefter invänta ägglossning och på dag 21-22 ska jag lämna blodprov för att se om jag fått ägglossning eller ej. Och om dosen isåfall ska höjas.

Så om 9 dagar kör jag igång med Primolut igen, därefter kommer jag att köra igång bloggen på allvar igen. Känner att det inte direkt finns något att skriva om under denna behandlingen :)

Ha en trevlig Vecka :)

Likes

Comments

Äntligen har 3 behandlingskurer avslutats. Så nu väntar vi på onsdagens läkarbesök för att se om cystan är borta och om vi får påbörja en eventuell ägglossningsstimulering :D Dock är jag så otroligt nervös och osäker på om den verkligen är borta.. Under första behandlingen hade jag enorma smärtor utav den. Under den andra hade jag ingen smärta alls och nu under 3e har jag haft ont igen och dessvärre även nu när menstruationen har kommit :( Men jag hoppas att det är något annat som gör ont. Nu orkar jag inte med fler motgångar.


Jag har nu även berättat för min nya chef om allt jag har varit med om och att eventuellt så kommer jag att behöva kompa lite vid ägglossningsstimulering eller IVF. Men som tur är så är hon väldigt tillmötesgående och har redan beviljat all framtida komp. Såå skönt att kunna ha en sån chef igenom denna perioden.


Ha en bra helg, så hörs vi efter läkarbesöket. Om det blir positiva besked så kommer bloggen att uppdateras bättre :)

Likes

Comments

Nu har äntligen kallelsen till läkaren kommit. Blev positivt överraskad när jag såg att tiden blev 2 veckor tidigare än planerat :)

Om 4 dagar påbörjar jag den sista (förhoppningsvis) behandlingen och sedan hoppas vi att cystan är borta den 15e februari när läkartiden är. Sedan återstår Det att se om det blir pergotime eller om det blir remiss till IVF. Om det blir IVF så hoppas jag att vi får prova pergotime tills vi blir kallade till IVF. Känns som att tiden går fortare då, med tanke på att remissen inte skickas förens jag är 23år. Precis som jag nämnt i föregående inlägg.

Likes

Comments

Kur 2 ''Check''!

Äntligen var kur 2 klar och nu inväntar jag den sista kuren innan det är dags för ett nytt ultraljud för att se om cystan är borta.

Denna gången har jag knappt haft några biverkningar alls. Endast lite svettningar men det kan jag stå ut med. Har faktiskt knappt haft ont i äggstocken denna gången. Vilket borde betyda något positivt? antingen att den har krympt eller att den är borta? Jag hoppas det sist nämnda. Men det återstår att se i februari när jag ska på återbesök hos läkaren. Då ska hon även ta ställning till om hon tror att det funkar med ägglossningsstimulering via pergotime eller om det blir IVF. Om det blir IVF måste vi dock vänta 2 månader extra, då jag måste vara 23 år innan remiss skickas. Vet inte om det gäller alla IVF-kliniker eller om det bara är Göteborg som har det.


Annars har det inte hänt någonting nytt gällande barnlösheten. Mer än att alla ständiga frågor bara ökar och ökar. ''när kommer barnen? vilken veckan är hon i? gifta och villa, då måste väl barnen snart komma? '' Det är bara ett urval av alla dessa frågor. Man vill liksom bara skrika ut '' alla har inte lika lätt att bli gravida och här blir inga barn gjorda''. Men man tvingas hålla det inom sig. Maken vill inte berätta ännu dock vill jag det, eller ah jag vet inte, ibland vill jag och ibland inte. Det är nog egentligen Makens kollegor som är värst med dessa frågor. Dem tillomed tittar på min magen för att se om den har växt när jag träffar dem. Hur fräckt är inte det?! Mina vänner håller väl på ganska mycket dem också men det är inte ens i närheten av Makens kollegor. Där är det mest att alla granskar mina inlägg, kommentarer och bilder på Facebook för att inte missa en eventuell pik på en graviditet.

Likes

Comments

Första behandlingen för att få bort cystan, är avklarad. 10 dagar med tabletter som har givit en hel del biverkningar.

Tabletterna som jag tar heter Primolut-Nor, som är ett gulkroppshormon (rätta mig om jag har fel) . Dessa ska tas i 10 dagar och sedan ska menstruationen komma efter 2-5 dagar. Därefter är det dags att starta en ny kur på cykeldag 16.

Jag har haft ganska mycket biverkningar. bland annat vet jag nu vad mensvärk är. Jag som alltid har varit förskonad mot det, har även jag fått känna på det. Usch! jag har även känt av min högra äggstock ganska mycket, det är där jag har min cysta. Men det värsta av allt är nog att jag har svettats något fruktansvärt.

min mens kom idag efter 3 tablett fria dagar. och nu ser jag framemot dag 16, då det är dags för nästa kur. Det börjar bli lättare och lättare nu att faktiskt blicka framåt och att faktiskt inse att snart kan vi få börja vår riktiga resa mot barn. Nu är det ju faktiskt bara 2 behandlingar kvar tills vi förhoppningsvis ska få börja vår ägglossningsstimulering.

Även den blivande mormor´n börjar nog känna att det snart är dags. I tisdags kom hon med ett litet paket, innehållandes ett par vantar till den blivande mini <3 även maken har blivit positivare, nu har jag hittat han ett flertal gånger i lådan, innehållandes alla babykläder, där han står och petar på alla babykläder :) Han har även börjat prata allt oftare om allt från namn, till inredning i barnkammaren. Det låter faktiskt som att han redan har bestämt allt, men vi får väl se vem som bestämmer när gravidhormonerna kommer ;) skämt o sido ;)

Likes

Comments

Sitter just nu i bilen utanför sjukhuset och bara samlar mig. Dagens besök hos överläkaren, på sista besöket av infertilitetsutredningen, gick väl bra till att börja med.. 

vi fick först provresultaten. Makens simmare var kanonbra. (Otroligt skönt). Mina hormoner var väldigt i obalans, men det var något som hon var ganska säker på att det skulle funka med pregotime. 

Allt såg även bra ut på gynundersökningen. MEN.. ja men, som alltid när det gäller mig så finns det alltid ett men. Denna gången ett stort MEN. Pågrund av att jag har inte har någon ägglossning, så har jag bildat en stor cysta på ena äggstocken. Och i mitt huvud låter ordert " cysta" inte alls bra. Även om jag vet att det inte är någon fara, just nu. Dock måste jag nu genomgå 3 läkemedelsbehandlingar för att få bort den. Innan dess får vi inte börja ägglossningsstimulering.. så i februari hoppas vi att cystan är borta.

Likes

Comments