Första besöket är avklarat och infertilitetsutredningen är därmed inledd. Vet dock inte om vi blev så mycket klokare av det.

Vid dagens besök fick vi träffa barnmorskan, hon gick igenom våra hälsodeklarationer samt ordinerade olika provtagningar. I mitt fall fick jag lämna hormonprover, sköldkörtelprov samt ett extra prov pga att jag inte har någon mens. Vet ingen exakt vad det var för prov, men hade att göra med PCOS misstanken. 

Maken fick med sig remiss hem ang spermieprov, dock måste han åka till ett annat sjukhus för att lämna det. Vilket han fick tid till om 2 veckor. 

Utöver proverna så gav barnmorskan information om hur utredningen nu läggs upp. Vi kommer att träffa överläkaren i december och då ska vi få provsvaren samt så ska jag få göra en gynundersökning. 

Eventuellt så börjar behandlingen efter det besöket om inte läkaren vill komplettera med något prov eller undersökning. Så nu hoppas vi att allt går fort så att vi snart kan få påbörja behandling :) 

Ha en trevlig helg! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​nu finns vi även på Instagram. 

Under namnet " varresatillbarn"

Vi kommer självklart fortsätta uppdatera här. Meningen är att vi här på bloggen kommer att skriva mer utförligt varje steg i utredningen :)


Trevlig kväll! 

Likes

Comments

Bara 6 dagar kvar! Det börjar bli nervöst men samtidigt så otroligt spännande. Väldigt nervös över att det ska vara något "allvarligt" även fast jag själv misstänker att jag har PCOS.

Förhoppningsvis är det något lättfixat, så att vi snart kan få En liten mini:) vi har faktiskt redan börjat renovera det tilltänkta barnrummet, som sålänge får kallas "gästrum".

Helgen kommer bli lugn, vi har tänkt att bara mysa lite extra och förbereda oss mentalt. Skriva ner lite frågor och funderingar som vi har. Samt skriva våra hälsodeklarationer som vi fick hemskickat :)

Ha en trevlig helg!

Likes

Comments

​äntligen, låg det där. Kuvertet som vi länge väntat på. Kallelsen till infertilitetsutredningen.

Fick en smärre chock när jag var ute och kollade posten efter nattensarbetspass. Ett brev från landstinget med både mitt och makens namn på. ÄNTLIGEN! 

21 oktober drar allt igång. Och vad jag uppfattar det som så kommer vi få vårt besked den 2 december, då vi fått tid till överläkaren. 

Nu kommer snart bloggen att uppdateras på riktigt! Det är så roligt att så många vill följa oss på vår resa ❤️

Likes

Comments

​ingenting har hänt i utredningen sedan senaste inlägget. Inget första besök och ännu inget positivt graviditetstest. 

 Mycket har hänt ändå, känslor som går upp och ner. Samtidigt som vi befinner oss i en tid som ska vara en av våra lyckligaste stunder i livet. Vi har nämligen blivit man och hustru. Men i samband med bröllopet så insåg vi hur pass dåligt vi mår över vår ofrivilliga barnlöshet. Anledningen är att i våra drömmar har det alltid funnit en och samma dröm, nämligen att få ha våra egna små barn gåendes hand i hand med oss mot altaret. Detta var något som blev väldigt påtagligt när vi gick där hand i hand helt själva. Tyvärr har detta medfört att vi båda två har kommit in i en depression. Vi är inte oss själva längre. Är mycket i vår egen lilla värld och tar avstånd ifrån verkligheten. Vi klarar inte längre av att vara sociala med andra. Vi försöker så gott det går, men det är otroligt svårt. Vi har egetntligen inte tänkt så mycket på att vi har ändrat på oss, men nu har vi fått väldigt mycket klagomål på oss. Att vi vänder folk ryggen, vilket självklart inte är fallet.

Efter detta har vi valt att berätta för föräldrarna, mot vår egen vilja. För att förhoppningsvis kunna få förståelse, vilket dessvörre inte gav någon önskvärd effekt.

Ska man egentligen vara tvungen att berätta exakt vad som har hänt för att folk ska förstå att livet kan ha motgångar? Ska man inte få bestämma själva när man är redo att berätta? 

Likes

Comments

Just nu är vi inne i en oerhört tuff period för oss båda. Mycket känslor är inblandade och igår bröt vi båda två ihop totalt. Varför det känns så tufft just nu är därför att alla mina syskon och alla hans syskon har fått sina första barn och dem är nu redo för barn nummer 2. Medans vi står och stampar på samma ställe, Utan ett enda positivt graviditetstest.

Idag har jag ringt till Barnmorskemottagningen för att se hur lång tid som återstår för att vi ska få komma på vår utredning. Vilket inte var en rolig överraskning att få höra. Då deras verksamhet för utredningen ligger nere under Hela sommaren så kommer vi inte att bli kallade innan sommaren.

Passade även på att fråga om det finns något jag själv kan göra ang min väldigt oregelbundna menstruation. Eftersom det inte skiljer 2,3,4 dagar eller 1 vecka, utan vissa cyklar är 18 dagar, andra är runt 36 dagar och vissa är runt 66 dagar. Vilket verkligen inte gör det lätt för oss att pricka in ägglossningen. Men tyvärr fanns det inget som hon rekommenderade innan vi har kommit på vår utredning.

den eviga väntan fortsätter..

Likes

Comments

Ibland är det lätt att räkna fel, men just nu är vi glada att vi faktiskt gjorde det. 
Vi kom nämnligen fram till att vi hade råkat hoppa över en månad i vår räkning. och att det nu faktiskt är 1.5 år sedan vi aktivt började försöka att få ett litet kärleksbarn. 
Så nu har vi ringt till barnmorskemottagningen och är nu uppsatta på väntelistan. 
vi fick redan vid detta telefonsamtal en liten kort ''intervju''. Barnmorskan undrade om alkohol samt tobak, men ingen av oss  dricker alkohol eller använder tobak. Hon frågade även frågor om ägglossningsstickor, folsyra, ev övervikt, samt om vi har testat andra metoder. 

 vidare berättade hon även att det är väntetid, då läkaren vi ska träffa endast tar 1 par/veckan. vilket vi faktiskt tycker är helt okej. Då vet vi att läkaren verkligen tar sig tid för varje par. 

Så just nu känns det så himla bra, att allt är på gång. även om vi får vänta, så känns det inte lika hopplöst som innan!

MVH


Likes

Comments

Vi har skapat denna blogg främst för att vi ska kunna skriva av oss. Men också för att ni med samma problem som oss ska veta att ni inte är ensamma. Innerst inne vet vi nog alla att vi inte är ensamma även om det ibland känns så. Vi väljer även att skiva om detta, då vi tycker att ofrivillig barnlöshet är något som uppmärksammas för lite. 

För 15 månader sedan började vi att aktivt försöka få vårt första barn. Något som visade sig vara svårare än vi först trodde. 

Månad efter månad fick vi negativt graviditetstest. något som känns tyngre och tyngre för varje negativt test vi får. Många i vår närhet får barn just nu och vi är självklart mycket glada för deras skull men samtidigt så känns det väldigt jobbigt för oss. 

Efter 13 månaders försök så kontaktade vi vården för att få ställa oss på väntelistan till att få komma på utredning för detta. Men rutinerna där vi bor är på 18 månader. Alltså får vi vänta tills april innan vi får ställa oss i kön . Något som förstås känns väldigt långt bort. 

Vi har testat allt från kosttillskott, vitaminer samt ägglossningstest men inget ger resultat. Det ända vi kommit fram till är att jag inte har någon ägglossning vissa månader vilket självklart spelar en stor roll i det hela.

 Då vi är 22 & 27 år gamla är det många som säger att vår tid för barn kommer och att vi inte behöver vara oroliga, att vi ska leva våra liv innan vi skaffar barn. Vi har tagit väldigt illa vid oss av detta då vi är väldigt säkra på att det är barn vi vill ha. Vi vill vara unga föräldrar och vi är redo att bilda våran egna lilla familj. Enligt oss finns det inget bättre än barn.  På grund av dessa kommentarerna har vi valt att inte säga något till våra familjer och vänner, vi vill helt enkelt inte känna oss mer nertryckta än vad vi redan är. 

Vi kommer att uppdatera när något händer med utredning eller om det skulle lyckas bli en befruktning utan vårdens hjälp. 

hoppas att ni vill följa oss på vår resa.

MVH Likes

Comments