Nu är det dags att starta omgång 4, eller omgång 1 av de 4 gånger( vad man nu vill kalla det) som vi nu har på oss innan remiss skickas till IVF.

Jag hoppas innerligt att det tar sig nu. Nu vet vi att jag får ägglossning på 2 tabletter Letrozol. Dock vet vi inte när ägglossningen sker eftersom ägglossningsstickorna inte verkar fungera på mig. Men vi får väl försöka få till det hela den veckan då ägglossningen kan ske.

Jag har märkt den senaste tiden att jag blivit allt mer deppig, vilket även andra har märkt. Jag misstänker att det beror på att vi inte kommer någonstans och samtidigt har vi via vår omgivning fått flera graviditetsbesked. Men som sagt, vi håller tummarna att det skall gå vägen nu och att semestern snart skall vara här. Så vi får vila upp oss och slippa tänka på allt. Barnlösheten lär vi ju ändå tänka på men vi slipper att tänka på jobb osv.


Ha en bra helg!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag fick jag prata med en SSK på läkarmottagningen. Hon berättade att läkaren hade skrivit i min journal att mitt Progesteron låg på 48 nu, vilket tyder på att jag hade ägglossning av 2 tabletter. Hon berättade att läkaren hade skickat brev som skulle vara framme när jag fick min menstruation men den måste kommit bort på posten :/

Jag förklarade för henne att jag har börjat på 3 tabletter denna omgången eftersom jag inte har fått någon stegring alls på ägglossningstesten. Hon förklarade att det inte är alltid som man kan lita på testen. vilket jag inte hade en aning om.. men snacka om att jag kände mig väldigt dum, Haha!

Så nu ska jag avbryta behandlingen denna månaden och invänta en ny menstruation och därefter blir det 2 st letrozol om dagen, varje omgång. Vi ska försöka i 4 månader och resulterar det inte i en graviditet så blir det en remiss till IVF :) Så nu är det bara att hålla tummarna! :)Likes

Comments

Hade inte en tanke på att läkarmottagningen kunde vara stängd idag. Men det var den. Och den är stängd imorgon också, eftersom det är röd dag. Så just nu är jag faktiskt ännu gladare över att jag startade nästa omgång utan att ha pratat med läkaren. Men jag hoppas ju att jag får tag på henne på onsdag, så att hon kan föra in allt i journalen :)

Nu är jag även inne på andra dagen utav denna omgången. 3 dagar kvar och sedan börjar en spännande vecka med ägglossningsstickor :) nu håller vi tummarna :)

Likes

Comments

Äntligen är det dags att kicka igång omgång 3. Dock hade jag otur att menstruationen började när telefontiden var slut till läkaren. Så jag får inte reda på hur många tabletter som jag ska ta, Jag kan nå läkaren tidigast måndag och jag ska starta på söndag. Men jag tror ändå att jag kör igång med 3 tabletter, eftersom att jag vet att det inte blev någon ägglossning på 2 tabletter. Så får jag prata med läkaren om det på måndag, det som kan hända är ju att hon förbjuder oss att ha samlag runt ägglossningen om det nu visade sig att jag minsann visst hade ägglossning på 2 tabletter ;) Jag vet att man inte ska mixtra själv med doserna och jag rekommenderar ingen att göra det. men eftersom att hon själv har presenterat behandlingsplanen för mig samt att jag är säker på att det inte blev någon ägglossning förra omgången så vågar jag nog det ;)


Nu har jag även hunnit gå och lämna ett gynekologiskt cellprov, det gjorde inte så ont som kollegorna skrämde upp mig med. Nu hoppas jag bara att allt är som det ska så att vi inte få ännu ett hinder :(


Likes

Comments

Denna Letrozol omgången går mot sitt slut. Dessvärre har ägglossningsstickorna inte visat någon stregring.

Jag lämnade Progesteron provet igår och nu inväntar jag att nästa menscykel ska starta. Nästa omgång antar jag att det kommer att bli 3 tabletter vilket också blir den sista omgången, OM den också misslyckas. Sedan blir det remiss till IVF i Göteborg. Men om vi har otur så kommer vår läkare vara på semester när nästa omgång är slut, så då kommer remissen att dröja ytterligare några veckor.

Undertiden måste jag hinna lämna Gynekologiskt cellprov, så ska försöka hinna in på drop in nästa vecka, så att jag får det gjort. Ser verkligen inte framemot det. Vissa säger att det gör ont och andra inte, men återstår att se.


Ha en bra helg! :)

Likes

Comments

Den andra Letrozol behandlingen är nu avklarad.

denna omgången har gått väldigt smärtfritt, inte en enda biverkning :) nu hoppas vi bara på att det ger resultat.

De kommande dagarna kommer att bestå utav ägglossningstest och åter ägglossningstest. Jag har en positiv känsla men samtidigt inte. Jag är inställd på att även denna omgången inte kommer att gå som planerat men det är väl för att jag inte ska bli lika knäckt som förra gången, om det nu misslyckas. Men självklart hoppas jag. Det gör inget om jag inte blir gravid denna gången men det hade varit roligt att åtminstone få en ägglossning. men självklart hade det ju det bästa varit om vi hade kunnat få ett plus :)Likes

Comments

I onsdags kom äntligen menstruationen, 1 månad försent. vilket även betyder att det idag är dags för en ny omgång ägglossningsstimulering med Letrozol.

Det som alltså skiljer denna omgången mot den förra, är att jag denna gången kommer att ta 2 tabletter istället för en. och det beror ju på det jag skrev i föregående inlägg, att ägglossningen uteblev med 1 tablett. Samt att progesteronprovet kommer att tas en dag senare än förra gången, alltså på dag 22. Varför progesteronprovet är flyttat vet jag inte men jag misstänker att det har att göra med mina långa menscykler.

Denna gången håller vi tummarna att det fungerar, men samtidigt vågar jag inte hoppas för mycket.

Likes

Comments

Resultatet av första ägglossningsstimuleringen blev inte som det var tänkt. Menstruationen är nu några veckor sen och graviditetstest visar negativt. Jag kontaktade läkarmottagningen för att kunna få utskrivet primolut Nor igen, för att få igång mensen. Men eftersom jag fick prata med en SSK först som inte riktigt förstod vad jag menade fast att allt står i journalen. Så fick jag inte fram det jag skulle fått sagt. Men hon kontaktade läkaren och jag fick ett brev hem där det stod att progesteronprovet var väldigt lågt även denna gången ( vilket tyder på att jag inte har haft en ägglossning)  så nästa gång mensen kommer ska vi köra med en dubbeldos av Letrozol. Och då hoppas vi på att vi får en ägglossning. Om inte så har vi en omgång kvar med trippeldos och funkar inte det så kommer vi att få en remiss till IVF i Göteborg.

Nu hoppas vi bara att mensen kommer igång utan Primolut Nor och att vi får köra igång snart.

Likes

Comments

Uppdateringen av bloggen gick inte som jag hade tänkt.. Ägglossningstickorna har inte visat någon stegring och jag tappade motivationen. I samma veva var jag tvungen att opereras då jag har problem med leder som hoppar ur led.

Jag lämnade progesteronprov igår och nu inväntar vi mensen så att nästa behandling kan påbörjas. Misstänker att läkaren kommer att höja dosen av letrozole denna gången. Med tanke på att stickorna ej har visat stegring. Men visst det beror ju på vad progesteronet visar.

Nästa omgång ska jag försöka vara mer aktiv här:)

Likes

Comments

Sista tabletten är intagen och nu är det bara att hålla tummarna.

Dessa 5 dagarna har varit förhållandevis besvärsfria. Jag har varit lite illamående. Men vet inte riktigt om det är biverkningar eller om det har att göra med att magsjukan just nu går på jobbet.

Nu hoppas vi på att jag ska få en ägglossning utav detta. Och jag har beställt en massa ägglossningsstickor för att kunna följa utvecklingen. Vet inte riktigt vilken dag jag ska börja men känner att det är bättre att börja förtidigt än försent ;)

Ha en trevlig dag! :)

Likes

Comments