Hej!
Idag hopptränade vi för Bim, superbra träning för både mig och Polly och det kändes verkligen att vi har utvecklats! Allt kändes så lätt förutom att hålla galoppen såklart haha, dressyren har gett henne mycket mer tryck och hon behöver inte samma fart i hoppningen vilket är superskönt!

Vi hoppade fem och en halv:an, hade upphöjda travbommar som vi sedan ändrade till galoppbommar och så hade vi ett kryss med en bom före och en efter för att hon inte ska kunna ha lika bråttom och kasta sig på samma sätt. Det gick bra och jag kände mig verkligen inte osäker vilket jag gör väldigt ofta, jag kände att hon skulle hoppa lite hur vi än kom in på hinderna!

Jag är glad att jag har fått möjlighet att rida denna fantastiska ponny och jag är verkligen stolt över vår utveckling ihop💓

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Igår blev det inte som vi planerade, tänkte köra sockerbitschallenge men mina kompisar kunde inte inte just då. Istället gick vi upp och red dressyr, det var det bästa passet vi har haft ihop!!!

Jag kunde sitta ner i traven, och på diagonalerna ökade vi traven och galoppen gick sådär men den jobbar vi på! Superstolt matte och jag hoppas att det går lika bra ikväll och i så fall kommer det film!😻😻

Likes

Comments

Hej!
Jag tänkte bara berätta lite för er som är intresserade om min youtubekanal, den heter Ofelia Fernström precis som bloggen hihi. Det kommer upp lite olika videor då och då, alla är hästvideor iallafall.

Om någon har videoförslag så får ni gärna lämna en kommentar, jag tänkte spela in en sockerbitschallenge idag iallafall som kommer upp inom kort ifall allt blir som jag planerat.

Kolla gärna på mina videor som jag redan lagt upp och ge mig konstruktiv kritik, allt utom kvalitén går nästan att påverka!😊

Likes

Comments

Hej, jag tänkte att denna bloggen kommer vara både hästblogg och lite vanliga inlägg när jag känner för det.

Idag är det iallafall fredag! Jag klev upp imorse, åt frukost och sen åkte vi till skolan. På plats insåg jag att jag hade glömt idrottskläder, det var bara att vara med ändå:).
Vi hade NO prov och jag fick nästan alla rätt, stolt hahah! Cyklade hem i regnet och nu sitter jag här, kollar på Wahlgrens värld och ska strax till stallet, det kommer nog ett inlägg ikväll efter stallet!

Jag gillar verkligen min lilla kaktus, såååå fin! Synd bara att det är dyrt med kaktusar annars hade jag fyllt hela rummet med dem;)!

Jaja hejdå för nu, vi ses sen med ett nytt inlägg!

Likes

Comments

Hej!
Har fått lite skrivsug nu när jag inte uppdaterat på länge, tänkte uppdatera er lite om allt ifrån hur Polly mår till hur lastningen går.

Måste säga att ponnyn har förändrats, inte personlighets mässigt utan när jag rider. Jag kan ju börja med att säga att jag just nu gillar dressyren mer än hoppningen och hon är lika fin i hoppningen som hon alltid har varit. Hon har blivit fantastisk! Fin form och arbetar med ryggen.

Hoppningen går super och vi hoppar banor runt 1.05-1.10 utan att tveka, det känns super och hon är inte så stressad som innan och det har lett till att hon inte svettas lika mycket längre.

Jag lägger in en video från i söndags när vi travade på volt!

Nu vill jag uppdatera er lite om hur lastningen har gått. Måste erkänna att innan har hon varit skitjobbig.. Hon har ändå tillslut klivit upp men vi har fått lastträna mååååånga timmar för en tjej i stallet som är så fruktansvärt duktig! Nu lastar vi i repgrimma och hon går på direkt när jag styr mot transporten, allt tack vare Emmy som har hjälpt mig så mycket!

Har dessvärre inga videor på detta men lita på mig haha!

Måste även skryta om att min klass har prao v.46 och 47, jag har fått världens plats idag men jag kommer vänta lite med att berätta om den för er;).

Jag ville bara skriva av mig lite och måste tyvärr redan sluta skriva men kommer försöka uppdatera denna bloggen varje dag eller liknande i framtiden!

Bild: Stina Olofsson

Likes

Comments

Hej! Idag har jag och Polly varit på spåren och hoppat en LD+ och en LC. Jag tänkte börja med förberedelser och sedan går vi till hur tävlingen gick. Jag började packa allting som skulle med igår eftermiddag, jag putsade sadel, träns, martingall och stövlar. Det är väldigt mycket att packa även att man bara ska iväg i några timmar, det som är extra jobbigt är att transporten vi hyr inte har inbyggd sadelkammare så allt packas i bagaget på bilen. Till hjälp att packa allting hade jag min kompis Clara och det är jag väldigt glad för, utan henne hade allting tagit mycket längre tid. På kvällen hämtade vid transporten och lämnade den i stallet.

Bilden ovan är det jag och min kompis Zoe från tävlingen i Lyckeby.

Iaf på morgonen när vi ska lasta går hon på på typ tredje försöket, vi har insett nu att hon mest bråkar när hon inte vill på transporten och att det inte funkar att typ försöka dra på henne på den. Vi kommer till tävlingen i god tid visar upp passet, gör i ordning Polly och sedan går jag banan. Grund omgången var åtta hinder och andra fasen var fem, detta var en LD+ och alltså var höjden inga problem. Det som jag tyckte var jobbigast var att hålla koll på banan. Jag har nämligen aldrig hoppat en så lång bana innan i mitt liv, jag har bara tävlat på ridskolan innan. Men vi kommer in och gör världens runda, jag är så sjukt stolt över henne! Vi var andra startande och grupp i ledning och håller oss där hela klassen. Alltså sluta det med vinst för oss väldigt kul iallafall! Jag vann rosett, plakett och ett par nya ridhandskar. Är det varvet gick undan och Polly var glad hela tiden.

I LC avd B gick det också ganska bra ända tills jag försökte peta i avstånden, det var inte populärt hos ponnyn och det slutade med en vägran på hinder nummer tre. Annars sköter hon sig superbra och vi kom hem nöjda i alla fall, lastningen när vi skulle hem gick superbra och hon gick på första försöket, nu står på Lillhagen och Petter nöjd som bara den❣️❣️

Likes

Comments

Som många av er kanske redan vet så var jag på min första lokala hopptävling i söndags. Detta var också min första tävling ihop med Polly.

I lätt D gick det jättebra ända tills hinder nummer fem då jag tvekade lite på avståndet, jag började driva på henne och vi missförstod varandra lite så det blev ett stopp tyvärr. Ja ja hon skötte sig superbra ändå jag är jättenöjd med henne.

I lätt C hade jag en super feeling när jag kom in på banan som första start Polly var taggad och jag med men redan på första hindret blev det stopp. jag är faktiskt lite osäker på vad det berodde på, och Polly stannade även att jag drev på henne. Jag vet inte riktigt men det kan vara att hindret var mot publiken och att hon blev lite stressad av det.

Det blev alltså fyra fel i båda klasserna men jag är väldigt väldigt nöjd ändå, jag längtar väldigt mycket och vill att vi ska ut och tävla snart igen. Det här var ju alltså min första lokala tävling och jag vill mjukstartar lite, därför hoppade jag en avdelning B. Konstigt nog hade de två placerade i avdelning B och även att jag hade fyra fel så vann jag den klassen. Supernöjd med både mig och Polly och att vi kunde komma hem med den första plats efter vår första tävling Den här ponnyn är väldigt häftig och slutar aldrig förvåna mig!

Bilden ovan är ifrån lätt C och det är Stina Olofsson som har tagit bilden, jag är väldigt väldigt nöjd med bilderna tack så jättemycket Stina!

Ja det var tävlingen, nu kan vi prata om resan om man säger så. Vi tänkte att vi skulle vara Lyckeby klockan 8 på morgonen, när vi skulle ut och lasta typ klockan 07:30 så var det en liten dam som inte ville gå på transporten. Ja ja vi fick på henne efter en stund och vi var framme på Lyckeby runt 09:20. På hemvägen gick det faktiskt över förväntan och på andra försöket så fick vi på henne på transporten. Detta beror på att jag frågade Emelie Pollys förra ägare då hur hon brukar lasta Polly, vi satte en hingstkedja över mulen på henne och då gick det jättebra.

I alla fall var det en toppen dag och det här var verkligen superbra erfarenheter för mig och Polly!

Denna bilden har också Stina Olofsson tagit!

Likes

Comments

Idag har vi hopptränat och det fick superbra, mer om det sen men först vill jag bara be om ursäkt för den dåliga bildkvalitén.. Bilderna är tagna ifrån en video filmad på min mobil så ja.

Vi började dagen i stallet med att putsa utrustningen och sedan byta till det nya schabraket och huvan som jag köpt, de är egentligen tävlingsoutfit men jag ville veta att de passade innan.

Det passade superbra och vi är taggade tills på söndag. Vi bestämde oss också för att starta en LC när vi ändå var på plats!

Jo nu tillbaka till träningen idag!
Vi började att värma upp på en linje som låg på kanske 60cm och hon hoppade det väldigt lugnt och kontrollerat. Sedan höjdes hindren och då blev hon lite mer taggad men det var absolut inte okontrollerat.
Varför tar jag det ens steg för steg när jag inte minns vad vi gjorde? Iallafall hoppade vi bana två gånger en gån var vi felfria och andra gången ett skitpet som jag tar på mig vilket kändes väldigt bra inför söndag. Det vi ska öva på är tempoväxlingar från trav till skritt för att hon ska bli lite "lugnare i huvet enligt vår tränare" och det kan jag hålla med om till viss del. Det vi skulle tänka på innan tävlingen var att hoppa fram ganska tidigt och skritta innan vi ska in på banan så att hon är lugn när vi går in.

Det som nu väntar framöver är ett lugnt pass imorgon och dressyrträning på lördag.

Tack för att du har läst, hejdå🐴❣️

Likes

Comments

Hej, hoppas att du mår bra för det gör jag. Jag var i stallet igår från ca 17.30 till 21.30, det är mycket jobb med två hästar om man säger så! Iallafall så ska Ariel tillbaka i slutet av maj och då kan jag varva ner lite mot sommaren och bara ha en ponny. Och nu när det börjar bli varmare är det riktigt skönt att rida ute!

För mig betyder detta att tävlingssäsongen har dragit igång ute, och hur kul är inte det?? Jag måste bara säga att jag har ALDRIG tävlat i hela mitt liv, detta är ju för att jag knappt har haft egen häst. Vi hade tänkt att jag och Polly ska ut och tävla en del i sommar så vi ska mjukstarta på KLRK. På söndag ska vi då till KLRK och hoppa min första tävling någonsin och min och Pollys första tävling ihop. Vi ska starta en LD bedömning A tror jag det va.

Mina mål med tävlingen:
1. Hon ska vara lugn och inte rusa så mycket det är möjligt.
2. Komma runt hela banan.
3. Rida bra.

Detta tycker jag är det viktigaste just nu och jag satsar absolut inte på vinst nu men man vet ju aldrig hur det blir när man sen väl rider.

Jag har så svårt att bestämma mig om jag ska ha min rosa outfit eller om jag ska köpa något nytt på hööks. Vi har även en marinblå outfit fast jag hade tänkt mig svart egentligen för min kavaj är svart.

Nu får ni önska mig lycka till och hoppas att både jag och Polly har nerver av stål, såklart det kommer att vara stressigt men jag tror att det kommer gå bra.

Nervös är jag, snälla ge mig tips och berätta hur ni brukar förbereda er inför tävling. Vad brukar du packa?

Jaja till något helt annat än just själva tävlingen. Förberedelserna, jag har bestämt att Polly ska hoppträna torsdag, vila fredag och ridas normalt lördag inför söndag då som vi startar.

Allt som ska med ska packas och läggas fram på lördagen och Polly ska vara helt färdig borstad, pälsglans osv. Jag ger mig tyvärr inte på att knoppa då jag är fruktansvärt dålig på det men det får vi helt enkelt jobba på.

Det jag kommer på i denna stund som sk packas är:
Sadel
Träns
Magplatta
Nummerlapp
Benskydd
Schabrak+luva
Spö
Kavaj
Ridhandskar
Ridstövlar
Väst
Hjälm
Alla Pollys papper
Dunk med vatten
Vattenhink
Mash till Polly
Lädergrimma
Transportskydd
Typ 2 grimskaft
Lädertvål så jag kan sista minuten putsa ifall det skulle behövas!!
Osv
Osv

Tack för att du har läst och gilla gärna inlägget ifall du tyckte om det så ses vi i nästa inlägg!

Obs självklart kommer ett inlägg med video och bilder efter tävlingen!❣️

Likes

Comments

Hej, jag tänkte direkt börja med första inlägget så man kan lära känna mig. Jag heter då Ofelia Fernström och är 14 år gammal, jag har ridit sen jag var åtta.

Min första "egna" ponny var en hyrd ponny som heter Pluto. Pluto var världens snällaste i hanteringen och dressyren då jag red väldigt basic. I hoppningen var han däremot inte så bussig om man säger så och han kunde vägra på ett hur litet hinder som helst. Jag ramlade bara av honom en gång de nio månaderna jag hade honom och det kan jag tacka min tid på shetlandsponnier för. Detta var alltså 2015-2016.

Den 8/4-16 så köpte vi min första alldeles egna ponny som hette Mira. Ett isabellfärgat sto född -07. Hon var inte så utbildad men det var verkligen den snällaste ponnyn i hela världen och hon försökte alltid allt hon kunde. Vi hade henne bara i fyra månader och vi märkte att hon började bli riktigt dålig. Vi åkte efter en tid ner till Helsingborg där hon röntgades och de kunde inte se någonting. Plåtarna skickades till experter i USA och de kunde konstatera att en nerv kommit i kläm så hon var förlamad. Hon avlivades på plats och det var det jobbigaste jag varit med om.

Sensommar 2016 satt vi på kräftskiva och vi bestämde oss för att ringa stället vi hyrde Pluto ifrån och kolla om det fanns någon ponny kvar. Lyckligt nog fanns min absoluta favoritponny kvar hon heter Anells Ariel. En söt liten flugskimmel av rasen Welsh ponny. Vi bestämde oss nästan direkt att vi skulle hyra henne. Hon är den snällaste i hela världen och vi har hoppat enstaka hinder på 110cm och banor på 90-100cm. Hon ska lämnas tillbaka i slutet av maj nu.

1/1-17 bestämde vi oss för att provrida lite ponnys. Den första jag provred var ett snyggt brunt sto född -02. Detta var då Polly. Jag blev blixtkär och den 5/1-17 hämtade vi henne. Hon är pigg och livlig, hon är 15 men beter som som 7 kanske? Världens finaste ponny. Vi har hoppat banor på typ 90cm och enstaka hinder på 115 cm. Hon är väldigt arbetsvillig och fin i både hoppning och dressyr. Vi hoppas nu på att vi kommer ut på våran första tävling på söndag i lyckeby där vi i så fall ska tävla en LD som mjukstart.

Hoppas att detta var lite intressant och att någon kommer fortsätta läsa om min hästvardag. Jag ska försöka uppdatera någon gång i veckan mest för att skriva av mig men om du vill se något speciellt kan du skriva på DM på Instagram vad du skulle vilja ha för inlägg! Tack och hejdå❣️

Likes

Comments