Har du tidligere overvejet at energirenovere? Hvis ja, så bør du overveje at realisere tanken. Hvis nej, så er det på tide at overveje det. Der er nemlig mange gode grunde til at energirenovere. En af disse grunde er en af de stærkeste grunde af alle – der er nemlig et økonomisk incitament.

Derudover bistår du ved at energirenovere også til et bedre og sundere miljø. Hvis det ikke er nok, får du også et mere komfortabelt hjem at opholde dig i, når du energirenoverer. Derfor giver vi dig i det følgende en guide til, hvad du skal tænke over, når du energirenoverer.

Tjek dit energimærke

Selvom energirenovering på mange måder er et rigtig effektivt foretagende, er det dog ikke alle, der får lige meget ud af det. Derfor er det vigtigt, at du tjekker din boligs energimærke, inden du går i gang.

Hvis din bolig allerede har et højt energimærke, vil det som oftest ikke være en særlig god ide at begynde på en omfattende energirenovering. Det er nemlig svært at forbedre en boligs isolering, der allerede tidligere har fået en energirenovering.

Hvis din bolig er af ældre data, er der dog en god chance for, at den ikke har et højt energimærke, hvorfor det vil være en rigtig god ide at kaste sig ud i foretagendet.

Boligens facade

Noget af det første, man beskæftiger sig med, når man har erkendt, at det vil være en god ide at energirenovere, er boligens facade.

Boligens facade er med få ord, det der adskiller ude- og indemiljøet. Hertil snakker man oftest selve murene, altså boligens skelet, taget og loftet og selvfølgelig kælderen.

I forbindelse med husets skelet er det en god ide at undersøge muligheden for at påbegynde en hulmursisolering. En hulmursisolering går ud på, at man isolerer hulrummet mellem yder- og indervæggen. Igen, hvis det er en ældre bolig, er det hulrum ofte ikke isoleret eller meget dårligt isoleret.

Du kan også gå i gang med en isolering af taget, som ofte er en kilde til rigtig meget spildenergi. Når du renoverer husets tag, er det en god ide at benytte dig af brugte byggematerialer, så du også i forhold til materialerne hjælper på miljøet.

En sidste ting som der bliver nævnt i forbindelse med boligens facade er muligheden for at udskifte døre og vinduer. Dette er et forholdsvis overkommeligt projekt, men kan virkelig gøre en forskel.

Diverse installationer

Et andet element i forbindelse med energirenovering af boligen, er diverse installationer. Her kan du virkelig, både i forhold til pengepungen og miljøet, gøre en forskel ved at installere et solcelleanlæg. Det er forholdsvist omfattende projekt, men det bevirker til gengæld også til, at du mere eller mindre bliver uafhængig af elektricitet.

Du kan også påbegynde mindre projekter i form af en udskiftning af diverse radiatorventiler og termostatstyringer. Hertil behøver du typisk ikke engang noget hjælp fra eksterne bygge-entreprenører.

Likes

Comments

Oppstart av et firma innebærer mange utfordringer. En av mange er hvordan man skal finansiere oppstarten.

Når man ønsker å starte opp et eget firma, så er det mange utfordringer å forholde seg til. I noen tilfeller trenger man ikke nødvendigvis å bekymre seg for at det er altfor kostbart å komme i gang, men det avhenger av hva man ønsker å gjøre. Det er mange løsninger som krever en god del finansiering for at man skal kunne starte opp på en konkurransedyktig måte. For eksempel trenger man ofte å leie et lokale, eller man trenger ansatte eller en varebeholdning. Når man starter opp butikk, en produksjonsbedrift eller man ønsker å selge egenutviklet programvare, så er det vanskelig å komme i gang uten å investere en del i forkant. Selv når man skal utvikle programvare, og man selv er eneste utvikler, så må man investere i tiden som trengs for å produsere et resultat.

Noen ting, som å starte opp en konsulentvirksomhet hvor man allerede har første kunden klar, så kan man investere etter hvert som man kommer i gang og etter hvert som de første fakturaene blir betalt. Et annet alternativ er at man starter opp noe ved siden av en annen jobb. På den måten trenger man ikke nødvendigvis tilleggs-finansiering, men det krever mye arbeid og innsats å gjøre det på den måten. Økonomisk finansiering kan for eksempel gjøres med forbrukslån.

Utfordringer med oppstart av firma

Det er ikke bare finansiering man må tenke på ved oppstart av et nytt firma. Man må forholde seg til regnskap, lokale, konkurranse, markedet osv. Men finansiering må på plass i bunnen slik at man kan bruke tiden man trenger for å håndtere alle de andre utfordringene, enten i form av oppspart kapital eller for eksempel forbrukslån. Man må vite en del om markedet hvis man skal lykkes med en oppstart. Det holder ikke å bare bestemme seg for å gå i gang og håpe at man skal lykkes. Alt er avhengig av at timinga er riktig. Det finnes mange eksempler på bra produkter som ikke fikk den oppmerksomheten de fortjente fordi timingen var dårlig, og senere kan man oppleve at noen andre tar markedet med storm med nesten samme produkt.

Gradvis bygge opp kapital

Den mest praktiske oppstarten økonomisk, er at man gradvis bygger opp kapital. I stedet for å finansiere med forbrukslån, så investerer man minimalt i starten, og bruker opptjente midler til investering underveis. På denne måten slipper man å innhente finansiering på samme nivå som man ellers ville måtte gjøre.

Alternativer for finansiering

Det finnes flere måter å finansiere oppstart av et firma på. Man kan velge å stille egen eiendom som sikkerhet. Dette er på den måten man kan få det rimeligste lånet. Alternativet er å benytte seg av et rammelån eller et forbrukslån. For å vurdere hvilken tilbyder av forbrukslån man ønsker å benytte, så kan man sjekke smålån for å finne det beste tilbudet for lån.

Likes

Comments