Header

Man hör så mycket negativa saker om ADHD men egentligen finns det så fantastiskt många bra saker med den diagnosen,  så jag tänkte att jag skulle göra en lista på massa bra saker som finns med ADHD. Självklart finns det mycket mer än det jag har skrivit nedan men jag tänkte att jag iallafall skulle lista några saker. :)


 • Otålig - Du drar inte ut på tiden för att starta ett nytt projekt
 • Fantasifull - Personer med ADHD tänker utanför boxen och har stor fantasi
 • Social - Man är ofta social i olika sammanhang
 • Nyfiken - Man gillar att lära sig nya saker
 • Hyper-fokuserad - När det väl gäller eller du är intresserad finns det inget som kan komma i vägen
 • Lojal - Man håller det man har lovat
 • Kärleksfull - Man visar mycket omtanke till människor runt om kring en
 • Känslosam - Man kan ha 1000 känslor på samma gång
 • Ledaregenskaper - Man är bra på att leda grupper
 • Humoristisk - Hur kan man inte ha kul med en person med ADHD? :D 
 • Driven- Det finns många med ADHD som har chefsjobb, egna företag eller liknade 

Ni får gärna komma med mer bra förslag! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla fina! Idag har bara varit en ''ta det lugnt dag'' för mig. Jobbade väldigt sent igår, till ungefär 03.00 så sov ganska länge och ville bara ha en mys dag hemma. Har faktiskt fått ganska mycket saker gjort faktiskt! Jag gick och handlade, sen har jag storstädat hela lägenheten från grunden haha. Tog lite tid men nu är jag mer än nöjd! Passade på att tvätta massa kläder också! 
Har ni några bra städtips så får ni mer än gärna dela med er :)

Fick också ett sms idag om att inslaget som ska vara med i nyheterna är klart. Dom ska skicka det till mig nästa vecka så jag får kolla på det. Ska bli så spännande! :D

Men det som jag har sett fram emot mest under hela dagen var min TACOS! Älskar verkligen tacos haha! :D  Har lagat all mat nu och ställt fram alla tillbehör! Kommer bli så gott! Så nu ska jag sätta på en bra film och njuta av maten!

Likes

Comments

Hej alla underbara! Hoppas att ni haft en fantastisk dag!
Idag var jag på en intervju på Sveriges television, jag var såå nervös! :O Maria som skulle intervjua mig hade skickat frågor som hon ville ställa till mig dagen innan, men hade inte haft mycket tid alls att kolla på dom för jobbade hela kvällen och var hemma typ vid 1. Så imorse när jag vaknade så det första jag gjorde var att kolla på frågorna och förbereda mig lite.

När jag kom fram så mötte Maria mig så gick vi in i rummet där vi skulle ha intervjun. Hon ville ställa lite frågor ang dokumentären, hur det har känts och hur det har varit och hur det är nu mm. Det gick jätte bra! Hon var jätte jätte trevlig och jag kände mig verkligen bekväm med hela intervjun! Självklart blev jag lite känslosam under intervjun men på ett positivt sätt.

Mötte senare Mari på Östermalms Saluhall där vi skulle snacka ihop oss lite om vad som händer just nu och hur vi ska gå vidare. Allt är såå spännande!! Vi fick ett mail från Jonas Mattaon på Modern Psykologi som vill göra att litet inslag i tidningen om allt det här! Så kul!

Likes

Comments

Fick ett väldigt intressant samtal imorse.. En reporter från SVT nyheter ringde. Dom har sätt min film som jag har gjort och ville göra en intervju med mig som sen ska visas på nyheterna! Är så sjukt nervös! Hade verkligen inte trott att dem skulle ringa redan nu, hade iallafall tänkt att de skulle komma efter att filmen har släppts på tv, men nejnej dom ville ha en intervju så fort som möjligt.

Först när hon ringde så presenterade hon sig och sa att hon ringer från SVT nyheter. Direkt då så blev jag jätte nervös men försökte samtidigt låta lugn haha. Hon sa att hon hade kollat på filmen och att hon tycket om det jätte mycket, och att det är jätte modigt av mig att dela med mig av mitt liv så mycket. Blev jätte glad när hon sa det och fick en liten boost! :D
Hon sa att hon ville ha en intervju med mig som sedan ska visas på nyheterna!! Kan ni fatta va kul! Hon ville fråga lite om hur det har känts och hur det har varit att leva med en felaktig diagnos i så många år.
Vad som fick mig att tvivla på att jag ens hade Aspergers syndrom. Hur jag mådde under den tiden, mm.

Är jätte jätte nervös men vet att det kommer gå hur bra som helst!

Kommer självklart uppdatera er efter intervjun imorgon!

Likes

Comments

Jag håller idag på med en dokumentär film med SVT som handlar om mitt liv och hur det är att ha olika diagnoser.

När vi började med dokumentären så var jag 15år, gick i nian och skulle börja gymnasiet. Dom har följt med i min vardag och sätt mitt liv på ett djupare plan än vad många andra har. Dom har filmat allt ifrån att jag sitter och äter frukost till att jag gråter för att det är så mycket känslor inblandat. Dom har helt enkelt blivit en del av mitt liv.

Vi pratar mycket om hur det är att ha ADHD och Dyslexi, hur min vardag fungerar och hur jag lever mitt liv, både positiv och negativ.

Men det allra viktigaste vi pratar om är hur det har varit att leva med två diagnoser i 8år som man aldrig har haft, Asbergers syndrom och Tourets syndrom och hur fruktansvärt dålig min utredning var och hur vi ska gå vidare nu efter allt.

Hur jag har mått och hur det har varit att inte känna igen sig i två diagnoser man fått när man var 12år och mycket mer. Allt detta kommer jag dela med mig av till alla er där ute.

Måste säga att jag är jätte jätte nervös faktiskt! Första gången jag kommer se mig själv på tv och att dela med sig så mycket av mitt liv till alla människor känns också pirrigt. Men jag gör allt detta för att kunna dela med mig av alla mina erfarenheter för jag vet att jag inte är den ända där ute som har varit med om detta och haft samma känslor som jag hade. Så jag hoppas att denna film väcker olika tankar och att man är mer noggrann med att göra utredningar.


Filmen kommer sändas på TV den 19 Oktober kl 20.00 på kanal 2. Hoppas ni kommer sitta lika fastklistrad vid tv:n som jag kommer ;D

Likes

Comments

Hej alla fina! Har haft en mysig dag hemma med massa städ och tvättande, tycker det är förvånansvärt kul att städa och tvätta haha. Älskar att se resultatet efter. Men nu är jag klar med allt :)
Kokade kronärtskocka med en grönmögelost sås. Låter inte så gott men det är otroligt gott faktiskt! Ni borde prova att laga det!
Skriver med receptet om det är någon som känner sig lite sugen på att testa.

1. Skölj kronärtskockan väl, bryt sen av stjälken. Koka kronärtskocka i ungefär 20-30min. (Du vet att den är klar när du tar ett blad och de låssar på en gång)
2. Ta sen 2dl creme freiche och lite grönmögelost och koka upp i en kastrull. (Du får välja själv hur mycket ost du vill ha beroende på hur mycket du vill att det ska smaka)
3. Sedan lägger ni såsen i en skål och häller av vattnet från kronärtskockan, så är maten redo för servering.
Hoppas ni njuter av maten nu! :)

Nu ska jag gosa nerlägga mig i soffan och kolla på en bra film, för imorgon bär det av till möte och sen jobb! :D

Likes

Comments