Header

Personlig

Happy Friday, mine fine!

Tenk at det er fredag igjen. Jeg føler det er fredag hele tiden jeg - ukene bare flyr! Men er det en tittel jeg ikke fortjener i år, er det årets blogger, haha. Det har ikke vært så hyppige oppdateringer her fra meg de siste ukene, men jeg er en travel dame. Helst skulle jeg hatt 40 timer i døgnet. For tiden har jeg praksis i min mammas butikk, og der er det nok å gjøre. Men jeg har minst 20 innlegg planlagt framover. Jeg må bare få meg til å skrive de også. I de travle tider glemmer jeg litt hvor godt jeg liker å skrive her til dere, og hvor gøy jeg synes det er å hente fram min kreative side. Fy Oda!

Jeg liker ikke når jeg ikke klarer å levere det jeg ønsker, men heretter blir det bra med oppdateringer! Jeg skal kaste meg over første innlegg av de tjue nå med en gang. Om det er noe spesielt dere ønsker å se her, får dere gjerne skrive det i kommentarfeltet. Alle idéer taes imot med stort takk!

Jeg vil med det samme ønske dere en fin helg! For min del blir det jobb, helgekos og bloggskriving. Hva står på deres agenda? Stor klem

// Følg meg gjerne på instagram: @odaulrikkee og snapchat: @odisgodis, for å følge meg nærmere //

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Reise, Tips & Inspirasjon

Happy Sunday - ukens mest slappe dag eller ukens mest produktive dag, avhengig av hva du gjorde dagen før. For meg blir det sistnevnte - jeg har tusen ting på to do-listen i dag. Det føles i hvert fall ut som tusen ting, selv om det kanskje bare er fem. Jeg har enda ikke ryddet fra hverken Berlin eller Basel, men i dag skal jeg ta tak i det.. Jeg skal også dusje og vaske håret. Fakta: Jeg har ikke dusjet på ni dager, hahhah. Går det an å bli eklere? Men det er altså realiteten - hele den siste uken har jeg bare chilla rundt i de samme klærne, og dusjen har ikke vært noe jeg har orket. Hjelpes!

Uansett, på snakk om Basel igjen. FOR en by, sier jeg bare. Den åpnet seg bare mer og mer som en vakker blomst, for hver dag som vi tuslet rundt omkring. Om noen av dere legger neste destinasjon i Basel, så får dere her servert en reiseguide på fat. Jeg tror ikke det er så mange av oss som tenker på å reise til Sveits, men etter å ha sett Basel er jeg definitivt sugen på å oppleve flere sveitsiske byer!

I Basel sentrum er det ikke noe spesielt du MÅ oppleve, noe som var deilig. Du kan bare tusle rundt i alle de koselige små gatene og smugene, og bare nyte. Men ikke gjør som meg å gå i sko med hæler, for byen har mange gater, og jeg kjente det i føttene etter noen timer. Heldigvis fungerer kollektivtrafikken så det griner. Vi brukte å ta bussen hjem til hotellet, da vi bodde på andre siden av broen, der sentrum lå.

FUN FACTS:

1. Basel er den tredje største byen i Sveits, målt i antall innbyggere.

2. Byen ligger nordvest i Sveits, og grenser til Tyskland og Frankrike.

3. Jernbanestasjonen i Basel er et av Europas viktigste jernbaneknutepunkt.

4. Basel har fått tilnavnet "byen med broene", fordi elven Rhinen renner gjennom byen, og deler den i to.

5. Basel er den varmeste byen i Sveits, og har i gjennomsnitt 2-3 varmegrader mer en de andre byene rundt om i landet.

HOW TO GET THERE:

Fly er det aller smidigste. Du kan fly Oslo-Basel på 4 t 10 min, og få flybilletter til under 2000kr per person. Det kjipe er at det ikke er satt opp direktefly, så du må være forberedt på minst én mellomlanding. Vi fløy fra Örebro, og hadde to mellomlandinger begge veiene, men det gikk veldig greit. Jeg elsker å fly, så for meg var det helt perfekt!

WHERE TO STAY:

Det finns mange hoteller i Basel som du kan få til en fin pris. Vi bodde på Dorint Hotel, i nærheten av Messe Basel, og betalte i underkant av 3000kr for tre netter. Hotellet var rent og pent, hadde bra service, en fin liten bar, og en superdigg frokost! Akkurat sånn det skal være. Det gikk også fint an å gå til sentrum, og tok oss toppen et kvarter. Det er et lite stykke, og etter å ha gått en hel dag i sentrum, var det deilig å ta bussen hjem. Men det var absolutt ikke langt.

WHERE TO EAT:

Nå er ikke mamma eller jeg de beste på å spise, da vi helst bare vil se mest mulig, ta flest bilder, og shoppe flere poser enn vi selv kan bære. Hvem har tid til å spise da? Men vi fant likevel noen hyggelige caféer og restauranter, som jeg vil anbefale:

Ristorante Bar e Caffè Spiga - Eisengasse 9, 4051 Basel, Schweiz. Denne restauranten ligger rett ved broen, og er en superkoselig italiensk restaurant med dempet belysning, som serverte oss himmelsk pasta! De har selvfølgelig annet på menyen også, men pasta er favoritten hos både mamma og meg.

Cafe Confiserie Schiesser - Marktplatz 19, 4001 Basel. De kaller det for Tea Room. Det var en veldig koselig café med lun stemning og fantastisk utsikt over sentrum, da kaféen ligger i andre etasje. Vi bestilte hver vår bakelse, en islatté og et glass appelsinjuice. Supergodt, og perfekt første måltid for dagen, hehe.

Confiserie Bachmann - Blumenrain 1, 4051 Basel. Dette var et fantastisk konditori, og ligger heller ikke langt fra broen. Her er dere faktisk nødt til å legge et av deres cafébesøk, for her var det høy standard på både baguetter & bakelser, og varm & kald drikke.

Denne appelsinjuicen er det godeste jeg har smakt på lange tider - helt ferskpresset appelsin.

Alt på dette bildet var 5/5 av stjerner! Fantastisk rullekake, fantastisk bringebærkake, og fantastisk latte!

Indian Tandoori Palace - Petersgraben 21, 4051 Basel. På denne deilige indiske restauranten avsluttet vi våre fantastiske dager i Basel. Jeg bestilte chicken curry og nanbrød. Ris var en selvfølgelighet. Aaah, jeg får vann i munnen bare av å tenke på det måltidet. Maten var himmelsk, servicen var upåklagelig, og stemningen var rolig og harmonisk. Perfekt avslutning med andre ord!

WHAT TO DO:

Jeg nevnte i innledningen at man ikke behøver å gjøre noe spesielt, uten det holder å bare tusle rundt i alle de mange koselige små gatene. Basel har masse å tilby, da det er en av de mest kulturelle byene i verden. De har over 40 museer, og en fornøyelsespark circa en time fra sentrum. Men vi ville se mest mulig av Basel sentrum, og valgte og kun tusle rundt omkring, da vi hadde så få dager der. Og det gjorde ikke noe at vi ikke fikk "gjort noe", for Basel var så fantastisk i seg selv, at jeg føler at jeg har fått opplevd så mye jeg kunne av Basel på de tre dagene vi hadde der.

Men én ting dere faktisk må gjøre, er å stikke innom det fargerike old-school tivoliet. Vi ramlet over det ved en tilfeldighet første dagen, og det var veldig artig - en fryd for øynene! Det var også et tivoli i nærheten av vårt hotell, og et tivoli på veien til sentralstasjonen. Så heretter kaller jeg Basel for tivolibyen.

Det var høstmesse den helgen vi var der, noe vi også ramlet over ved en tilfeldighet. Det lønner seg å ta bena fatt! Men det var så mange koselige boder å se på, og lirekasse-musikere fylte gaten med søt musikk.

Når det kommer til shopping, tilbyr de mest unike butikker som ikke finns i andre land eller byer, noe jeg setter stor pris på. Jeg er litt små-lei alle kjede-butikkene... Basel har en lang shoppinggate, så om du går rakt fra broen og innover, så ligger butikkene på rekke og rad. Men er det én butikk dere må stikke innom, så er det denne superfine gave- og suvenirbutikken. Den ligger ikke i selve shoppinggaten, men litt oppover i en av de små gatene. Adresse: Nadelberg 30, 4051 Basel.

HOW TO GET AROUND:

Her er det bare én ting som gjelder, og det er å bruke de beina du har vært så heldig å få tildelt. På den måten får du sett mest mulig. Men vi testet også både buss, trikk og tog, og det funket veldig greit.. I Basel (vet ikke om det gjelder i hele Sveits), så fikk vi utdelt to gratis billetter av hotellet, som vi kunne bruke på kollektivt under hele vårt opphold. Så det var veldig smidig!

Ååå, som jeg savner Basel! Det er uten tvil en by jeg skal tilbake til, så fort lommeboken og tiden tillater det. Men det skal sant å si bli godt å være hjemme og få ryddet opp i alt kaos som er rundt meg. Vi er snart i midten av november, og julen nærmer seg like rundt hjørnet, så det er mye å henge i. Jeg gleder meg sånn til julestemning, juleforberedelser, juleverksted, julemusikk, og annet som hører julen til! 

Er det noen av dere som skal til Basel i nær framtid? Let me know! Klem i fleng, fininger ♥ ønsker dere en strålende søndag!

Likes

Comments

Personlig

Glad lillelørdag, fine mennesker!

Som dere vet er jeg vel hjemme igjen, og har for tiden praksis hos Mamsen&Mini. Der skal jeg være i de neste fire ukene. Men i dag tok jeg meg litt «fri» midt på dagen, for å ha et lite møte med min fine venn, Tiffany. Følg henne gjerne på insta: @bjellmeus. Hun har et superfint feed!

Vi satt og skravlet i noen timer, og gjorde klar vår «affärsplan” til vår youtube-kanal, Tube UF. En koselig og produktiv ettermiddag med andre ord!

Jeg har også fått øvelseskjørt en del i dag, og kjøpt ny harddisk. Den gamle harddisken vi har er fra 2008, og trengte og oppgraderes, da den allerede har vært på reparasjon én gang. Jeg stoler ikke på den lenger. Så i skrivende sekund blogger jeg fra telefonen, fordi jeg holder på å overføre alle filer fra den gamle til den nye harddisken. Det er i overkant av 132 000 filer, og beregner å ta 11 timer og flytte - hjelpes! Så da får man jo bli sittende her hele natten, hehe.

En annen ting som er verdt å nevne er at mamma har bursdag i dag. Gratulerer så mye med dagen, min elskede mamma! Tusen takk for alt du er for meg - du er det sterkeste mennesket jeg vet om, og du fortjener kun det aller, aller beste! Fuck all the haters.

Nå skal jeg fortsette å feire mamma med kaffe og kake, og ellers bare ha en rolig kveld. Jeg håper dere har det fint, også snakkes vi snart igjen ♥ klemmm

Følg meg gjerne på Instagram for flere updates: @odaulrikkee

Likes

Comments

Reise

Så ble det søndag, og det var på tide for oss å pakke sammen koffertene å vende snutene våre hjemover, etter to og en halv superfine dager i denne fantastiske byen. Men vi måtte selvfølgelig få i oss en god hotellfrokost først - viktig!

Jeg spiste mer enn dette altså - no worries!

Klokken ble 10:30, så da gjaldt det å sjekke ut av vårt fine rom, 239 på Dorint hotel, og så springe til bussen.

Såå glade var vi i vårt hotellrom! Ville egentlig aldri sjekke ut...

En knapp time senere var vi på Basel euroairport, og derfra var det bare tre fly hjem - med stopp på Frankfurt & Copenhagen airport.

Elsker dette bildet, der du kan se at et fly letter.

Tax-free´er er så inspirerende, syns jeg. Dette er fra Frankfurt airport.

Pass er kjekt å ha når man er på reise. Elsker min Victoria Secret passport holder!

Se på denne vakre himmelen! Det er fint å fly.

Mami og jeg klar for siste fly hjem.

Her ser dere mine negler litt nærmere - var og lakket de i en superfin blåfarge før jeg dro.

Det eneste kjipe var at da vi landet i Örebro, ville ikke bilen min starte. Heldigvis sto vi parkert på flyplassen, og de har jo startkabler, så det gikk bra og vi kom oss hjem etterhvert. Vi kom inn døren ved midnatt, etter å ha vært på reise siden 11 på formiddagen. Men så skal det sies at vi hadde et par to mellomlandinger og noen timer å slå ihjel på hver flyplass.

Tusen takk, mamma, nok en gang, for en helt fantastisk tur! Dette må vi gjøre flere ganger. Nå skal jeg ikke reise på en god stund, men jeg har tenkt til å lage en reiseguide fra Basel så snart som mulig - så det er bare å holde øynene åpne!

Jeg håper dere har hatt en strålende helg, og fått en god start på denne nye uken. I morgen er det lille-lørdag allerede, wiho. Klem i fleng

Likes

Comments

Reise

Vi er halvveis i Basel - her på bloggen altså! Reisen er dessverre slutt in real life, men gjett om jeg skal tilbake dit en dag. FOR EN FIN BY! Alle må reise til Basel, punktum.

Lørdagen skulle bli vår store shoppingdag, men vi knipset nok med bilder også denne dagen - i overkant av 200 bilder - og det var bare med kameraet. Så har man telefonen også. Uansett, shopping ble det så klart også - men aller mest julegaver. Nå mangler jeg bare to julegaver til, og så er jeg helt klar med årets julehandel. Det føles deilig! Men jeg kan ikke shoppe uten å handle til meg selv, om så bare én liten ting. I Basel fant jeg årets nyttårskjole, men den får dere ikke se før nyttår. Litt spenning må man jo ha, hehe.

Dagen før hadde mamma sett en kakemesse som hun var litt sugen på, men prisen var ikke verdt det. Vi gikk likevel litt rundt i messehallen, og utenfor var det slike kule graffiti-vegger.

Jeg skulle gjerne hatt med minst en av disse tavlene hjem - så rått!

Linselus som jeg er, må jeg snike meg med på minst et bildet, selv om det ikke er jeg som skal være i fokus. Sånn egentlig.

Så var det tid for frokost. Vi bestilte hver vår baguette, og de var supergode. For ikke å snakke om appelsinjuicen. Dette var ferskt og ekte! Vi bestilte også kaker og kaffe, siden denne reisen tross alt er en bursdagsgave til mamma. Litt feiring og kos må jo til!

Både rullekaken og bringebærkaken anbefales på det varmeste - så godt! Men da vi fikk regningen, var det kun kaffen og kakene vi betalte for, så da sparte vi litt penger der - tjoho.

På veien ut fra caféen så vi denne superfine røde bryllupsbilen. Selvfølgelig måtte jeg knipse et bildet av den.

Jeg var også rød denne dagen. Skjorte fra Primark &. bukse fra Pull&Bear - begge kjøpt nylig i Berlin.

Selv om den store "bildedagen" var dagen før, fant jeg et par koselige smug jeg ville ha bildet av meg selv med, også på lørdagen. Må jo vise fram alle antrekkene på en ordentlig måte - #blogger, hehe.

Solbriller fra NAKD // Armbånd fra Mamsen&Mini // Veske fra Mizzy & Mizter

Jeg fant en gul stol, og som dere vet, elsker jeg alt som har farger. Så da var det bare å få mamma til å ta et bildet av meg med den. Jakken er forresten fra Spotlight Fashion.

Etter å ha knipset et titalls bilder i dette området, beveget vi oss videre og endte opp i en stor og fin julebutikk til min store glede.

De hadde så mye kul og unik julepynt der. Dessverre kjøpte jeg ikke med noe, men det gjorde derimot mamma. Det blir spennende å se når vi begynner og pynte juletreet om en måned.

Fries <333

Vi spaserte videre og kom tilbake til markedet vi hadde vært på dagen før. Der var det søt musikk fra ikke bare én, ikke bare to, men tre lirekasse-musikere. Fun fact: Den moderne lirekassen ble etablert i Sør-Europa på 1700-tallet.

Se så søte bamser! Jeg elsker bamser, og har sikkert ti i sengen. Hørte jeg 18 år og "voksen"? Nei nei, ikke her i huset.

Etter en hel dag i byen, tok vi trikken hjem til hotellet for å slappe av i noen timer, før vi avsluttet det hele med bursdagsmiddag for mamma på en indisk restaurant. De hadde så god mat! Jeg bestilte chicken curry og nan-brød.

Basel by night i ekte iPhone-kvalitet.

Siste kvelden, og siste antrekket for reisen. Da må man passe på å ta bilder ved den kjente broen over elven Rhein med fantastisk utsikt.

Er det lov til å si at jeg elsker rumpa mi i denne buksa? :)

Fineste mamma! Håper du har kost deg minst like mye på denne turen som det jeg har. Og gøy at du nå har blitt en riktig Oesch-fan. Gratulerer så mye med dagen på forskudd - tusen takk for en fantastisk tur - dette var gaven fra meg til deg

Likes

Comments

Reise

Gooood mandag, og skål for en ny uke! Har dere det fint?

Mamma og jeg landet trygt på Örebro flyplass i går kveld klokken halv elleve, og var hjemme omtrent ved midnatt. Da var det direkte peiling mot sengen, og jeg sluknet som en stein! Rart så sliten man blir av å være på reise, altså. Uansett, jeg er på langt nær ferdig om å skrive om vår lille weekend i Basel, så innleggene kommer til å rulle på de neste dagene.

Vi er kommet til fredag kveld. Den fantastiske konserten på tre timer var ferdig, og nå gjenstod det bare å komme hjem til hotellet.. Det skulle bli litt mer strevsomt enn først ventet. Før vi gikk fra stasjonen til konserten, leste vi på tavlen at siste tog hjem til Basel skulle gå 23:31. Greit, det rekker vi fint, for konserten sluttet 23:00. Vi var på stasjonen 23:21, det vil si nøyaktig ti minutter før avgang. Klokken ble 23:31, og ingen tog kom. Klokken ble 23:41, og det var fortsatt ikke et tog der. Klokken ble 23:51, og da tenkte vi at nei, vi må begynne å gå bortover der det er folk, for her kan vi ikke stå hele natten. At et tog er over 20 minutter forsinket en sen fredagskveld, det syntes vi var litt merkelig.

Vi begynte så å gå bortover mot mennesker, og det er da jeg får øye på en buss. Den gikk bare til Delémont, som er et stopp fra der vi var. Men vi hoppet på, for et stopp i riktig retning var bedre enn å være stuck ute på landsbygda, tenkte vi. Noen minutter senere var vi på Delémont stasjon, og tror dere det var noe tog derfra til Basel? Og nei da. Da var det bare å finne seg en taxi, for til hotellet måtte vi. Å ligge over i Delémont hadde bare blitt tull, også måtte vi ha kjøpt ny togbillett dagen etter, og nei. Taxi ble det - en veldig dyr en - men vi kom omsider til Basel igjen, og det var godt. Borte, bra men "hjemme" best, gjelder også i utlandet! Klokken var blitt nesten ett på natten, men tror dere vi gikk og la oss? Nope. Nå skulle vi feire både at vi var tilbake igjen i Basel, og at konserten var helt fantastisk med ei litta drink hver i baren. Mmmm.

Dagen etter gikk vi og klaget på toget, og vet dere hva vi fikk til svar? Det er ikke alltid at tidene på tavlen på stasjonen er riktig, så dere må ha vår app og sjekke realtime der. Kvelden før var det arbeid, så det gikk ikke noe tog. Men det gikk en buss klokken 23:20. Okei, men hvordan skulle vi vite det? Kan vi få tilbake til pengene våres for returbilletten vi hadde betalt for, men ikke fikk brukt? Nei, det gikk ikke, uten dere får skylde dere selv. Damen bak disken sa ikke det på den måten, men det var det hun mente. Herregud, for en hjemtur det ble. Men konserten var såå verdt det, og jeg gleder meg allerede til neste Oesch´ konsert. De er så flinke, hele gjengen!

Likes

Comments

Reise, Personlig

JEG LEVER PÅ EN SKY AV LYKKE! Fredag 3. november er en kveld, en konsert og møter jeg aldri kommer til å glemme. Tiden var endelig kommet for å oppleve denne fantastiske musikal-familien live. Jeg har vært fan av de siden romjulen 2014, og jeg elsker de bare mer og mer for hver dag som går.

Det var denne konserten som i utgangspunktet brakte oss hit til Basel. Jeg har jo gått og drømt om å en gang få se de, og dette året er de på 20-års jubileumstur.. I august gikk jeg inn på deres nettside, og prøvde å finne en konsertdato nære mamma sin bursdag. Mamma fyller år den 8. november, og fem dager før skulle de ha konsert i en liten fransk-sveitsik landsby som bærer navnet Courtételle. Det ligger omtrent en time fra Basel. Så da klikket jeg på kjøp konsertbilletter, bestilte flybilletter og booket hotell. Denne reisen er altså min bursdagsgave til mamma i år - og jeg er bare glad til, for jeg har endelig fått opplevd Oesch´s die Dritten live!

Selvfølgelig måtte jeg finne fram min tyroler-kjole for anledningen.

// Mamma og jeg utenfor teateret Salle de Spectacles i Courtételle //

Oesch´s die Dritten er som skrevet over en musikal-familie og deres sjanger er folkemusikk og jodling. Faren, Hansueli, spiller trekkspill og mor, Annemarie, synger. Sønn nummer en, Mike, spiller bass, og sønn nummer to, Kevin, spiller gitar. Så har vi datteren, Melanie, som synger og jodler og er den som står for det meste av pratingen on stage. Så har de også med en familievenn, Urs, som også spiller trekkspill. Dere kan lese mer om deres historie HER. Det høres nok så sært ut, men her nede i Sveits og omegn er de ganske store. Konserten vi var på var det fullsatt sal.

Her venter jeg i spenning på at klokken skal bli 20:00 og at konserten skal begynne.

Fine Melanie!

20 Jahre Jodelzirkus - Die grosse Jubiläumstournee.

Mor & datter.

Annemarie, Melanie & Mike.

Kjekke Kevin.

Melanie og hennes far later til å ha et helt fantastisk fint og artig forhold, og de lekte mye med hverandre på scenen.

Hun er så vakker, og har en utrolig stemmebeherskelse!

Mamma og meg i pausen. De holdte på i tre timer altså - minus en pause på et kvarter da. Men for et show - WOW!

Hele familien + Urs.

Live on stage.

Sååå glad blir man av jodling og av Oesch´ family.

Tror dere jaggu ikke at vi fikk møte de etterpå? Æææææææ!!!! Jeg er tom for ord. Jeg er bare så innmari glad.

Jeg bare ler litt sånn casual med Melanie & Mike.

Mamma og jeg med Annemarie & Hansueli. Faren er bare så utrolig skjønn, og ble fort mamma sin favoritt. Moren er også bare så utrolig søt!

Dear Oesch family. If you are reading this - big thank you once again for the most amazing concert I have ever been to! This will not be my last time. Wish you all the best, and I will continue following your journey from Scandinavia. See you soon! Best wishes, Oda

Instagram: Melanie / Mike / Kevin / Annemarie

My Instagram: Oda Ulrikke

Likes

Comments

Reise

Basel-eventyret nærmer seg slutten i realtid, men langt derifra her på bloggen, hehe. Vi får ta en dag om gangen, og la oss prate litt om gårdagen. Helst i omganger. I går var det byvandring og photoshoot som sto på planen. Det resulterte i mye bilder av meg, så vi får dele det også opp i flere deler. Men jeg elsker å ha masse bilder av meg, så jeg kan spamme Instagram med meg meg meg.

Jeg elsker min nye buksedress! Den er fra Bershka.

Vi startet dagen med litt "frokost" på en veldig koselig og gammeldags café som heter Tea Room, og ligger rett ved torget. Og med "frokost" mener jeg kake. Men det må da være lov å spise en utradisjonell frokost på reise, sant?

Fine mamma min, @frucarlelund! Du kan lese mer om vår reise på hennes blogg HER.

Både mamma og jeg har en merkelig fascinasjon for trikker.

Haha herlige og vakre mamma!

Så koselig bakgård!

Altså, hvor kult? Mamma er tidligere bibliotekar, og jeg har derfor fått bøker inn med morsmelka. Jeg synes det er så koselig å lese en bok på sengen om kvelden for eksempel.

Hyggelig lite smug.

Slike kort inspirerer meg, og jeg klarer ikke å dy meg fra å ta bilde av de.

Så fine kjevler! Slike skulle man hatt til jul.

En annen ting jeg blir inspirert av er slike skilt med korte, presise ord og tekster. For eksempel: "Anything you can do -I can do better!" Love it.

Se så søte!

Én dag skal jeg ha en rosa moped!

Etter å ha gått langt og lenge gjennom alle de koselige små gatene, kom vi over et høstmarked. For en stemning!

Dette var min favorittbod.

Etter flerfoldige timer med bytrasking, begynte vi å bli såpass slitne at vi snudde retningen mot hotellet. Men tror du ikke jeg fant fler steder på veien hjem, der jeg bare måtte ta noen bilder? Joda. Den som reiser med meg må være forberedt på å knipse mange bilder, tihi.

Da vi kom fram på hotellet, slappet vi av i noen timer, før det var tid for å komme seg ut til sentralstasjonen og hoppe på toget til den fransk-sveitsiske landsbyen Courtételle. Det var nemlig klart for konsert! Men mer om det i morgen, for det ønsker jeg å dedikere et helt innlegg til.

Men ohoj, for en dag! Basel overgår alle andre byer jeg har vært i, og har tronet førsteplassen for lengst.

Nå skal mamma og jeg ut for å spise middag på en indisk restaurant, så det blir koselig! Talk later, babes

Likes

Comments

Reise

Hei fininger! Jeg lovte dere i går kveld og skrive om vårt første inntrykk av Basel i dag, så det er vel bare å kjøre i gang.

Jeg vet ærlig talt ikke hvor jeg skal begynne. Basel er...unik! Det ligner ingen annen by jeg har vært i tidligere, og den er bare.. ja unik rett og slett. Det er nok det ordet som beskriver byen aller best! De neste innleggene blir det bildebombe deluxe fra Basel. Vi har knipset i vei, for denne byen er fiiin!

Som dere skjønte i går løste alt seg, og vi kom etterhvert fra flyplassen og opp til hotellet. Dette er en liten sneak peek av vårt hotellrom. Dere kan lese om vårt mini-kaos i går HER.

Etter en liten times avslappning på rommet, var det bare å ta beina fatt og utforske byen.

Genseren med Mickey Mouse er ny fra Bershka. Kjøpt i Berlin. Dere kan se en sneak peek på mine andre innkjøp fra Berlin HER.

SE på denne rålekre Bentley´n. Det er et kulturelt prosjekt, kalt "The Bentley Project", og mer om det kan dere lese HER.

Trikkene i denne byen er i alle regnbuens farger, og går seriøst hele tiden.

Vi ruslet oppover langs en og smal koselig gate, og plutselig havnet vi på et tivoli. Så gøy!

B for Basel.

Svampebob Firkant <333

Butikkene her har allerede fått opp julepynt, og jeg er i ekstase. Julen er min favorittid på året!

Etter å ha gott og trasket rundt i byen i et par timer, begynte magen å si at den ville ha mat. Så da fant vi en koselig italiensk restaurant. Italiensk mat er aldri feil, og en soleklar favoritt hos meg!

Etter å ha inntatt Spaghetti Bolognese og et glass med prosecco, var vi begge så slitne og trøtte at vi ville vende hjemover mot hotellet. Og tror dere ikke at vi bumpet inn i et nytt tivoli på veien hjem? Heretter kaller jeg bare Basel for tivolibyen.

Dette pepperkake-hjertet skulle jeg gjerne hatt, for jeg må ærlig innrømme at jeg er en liten diva, hehe.

Resten av kvelden gikk bare til maks avslappning på hotellrommet, for da var vi så slitne av en lang dag med reise og var så fulle med nye inntrykk av en ny by. I dag har vært nok en fantastisk dag, og mer om det senere, for det rekker jeg ikke nå. Jeg liker ikke å være etter med bloggen, men sånn får det bare bli på reise. I kveld skal vi nemlig på - hold fast- JODLEKONSERT. (Og der mistet jeg minst 50% av mine følgere, hahhha). Men det blir nok en veldig gøy og annerledes opplevelse, og jeg gleder meg!

Jeg ønsker dere en fortsatt riktig fin dag, og god helg! Det er jo freddaaaa´ for pokkern - ukens beste dag!

Følg meg gjerne på Instagram og snapchat for flere updates fra reisen. Instagram: @odaulrikkee / snapchat: @odisgodis

Likes

Comments

Reise

Er det fortsatt bare torsdag? Denne dagen har vært såå lang! Klokken 03:30 måtte vi være ute av huset for å rekke vårt første fly. Vi landet så i København rett før sju, og der hadde vi en ventetid på drøye to timer. Neste mellomlanding var i Múnchen, og så var det klart for siste flyvning. Klokken 12:30 landet vi endelig på hoveddestinasjonen *trommevirvel* Basel! Vi befinner oss altså i Basel i Sveits, og stortrives som bare det. MEN, alt gikk ikke helt smertefritt.

Flyplassen til Basel ligger midt på grensa mellom Frankrike og Sveits. Vi skulle forsøke å få tak i en uber, men tror dere det gikk vellykket? Hahha og nei da. Jeg må tillegge at jeg aldri har tatt uber før. Ikke mamma heller for den delen. Han ene klarte jeg å trykke bort, og hun andre hørte jeg ikke hva sa, for lydkvaliteten på samtalen var så dårlig. Etter nesten TO TIMER ga vi opp uber, og ville få tak i en vanlig taxi. Vi gikk bort til en taxi-sjåfør og spurte om han ville kjøre oss til hotellet. Det kunne han ikke, for vi sto på fransk side. Vi måtte gå inn i terminalen, forbi informasjonen og til venstre, for å komme ut på sveitsisk side. Forstår dere? Vi hadde altså stått på feil side, og det var derfor vi ikke fant vår uber heller.

Herregyd, går det an å bli dummere? Et lite øyeblikk trodde jeg at vi kom til å være stuck on the airport, haha. Men i 15-tiden ankom vi endelig hotellet! (I etterkant er det hele bare veldig tragi-komisk). Da var det full relax etter å ha vært på farten i 12 timer. Etter en liten time på hotellrommet var det på tide å ta fatt på denne byen. Den er så fantastisk, og jeg kommer til å skrive om vår ettermiddag og kveld her i morgen. Men først må jeg sove. Rart så sliten man blir av å være på reise...

Sov så godt, lovelies! ♥ I morgen skal dere få se enda en vakker europeisk by - stay tuned!

Likes

Comments